Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Har sett innom bloggen din :)
Du har rett i at dette er bok nr. to, men bok nr. 3 i den tiltenkte trilogien om Ask Burlefot kom aldri. Jeg vil absolutt anbefale deg å lese Lasso rundt fru Luna, som etter min mening er enda bedre enn denne. Den bidrar også til å gi litt bedre forståelse av det som skjer i Sangen om den røde rubin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte også Lasso rundt fru Luna bedre enn "Rubinene". Men min Mykle-favoritt er faktisk novellesamlingen Kors på halsen, fra 1958.
Har man ikke lest Mykle før, er det kanskje tid for å gjøre det i år - det er 100 år siden han ble født i dag - 8.august 1915. (Jeg har lagt et lite "Minne-ord" i bloggen)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flotte minneord! Jeg kommer akkurat fra Trondheim folkebibliotek hvor jeg satt på kafeen og leste artikkelen i Uke-Adressa om Mykle. For et par år siden leste jeg "Skjenselens korinter" som jeg synes er en ypperlig novelle. Leste derfor både Lasso rundt fru Luna, Sangen om den røde rubin og Rubicon etter det. Skal merke meg "Kors på halsen" og legger den på lese-lista. Ellers har jeg kjøpt "Prinsessen på bordet" og har planer om å lese den ganske snart. Det er i grunnen rart at Trondheim ikke gjør mer stas på en så god forfatter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så bra, Bjørg. Det var heldigvis litt om Mykle i dagens aviser da - Adressa hadde mye, Klassekampen også, og jeg la link til en artikkel i Aftenposten i "minne-blogg-posten" min i dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips, da blir det Lasso rundt fru Luna :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.