Dette er en bok jeg kjenner jeg blir veldig nysgjerrig på, samtidig som den gir meg en utrolig dårlig smak i munnen. Uten å vite spesielt mye om prosessen, rettigheter og hvilken tilstand Wenche Berhring Breivik var i, kjenner jeg at jeg er skeptisk. Det første som slår meg er at hun var i en utrolig sårbar tilstand som Marit Christensen har utnyttet seg av. Dette vet jeg selvfølgelig ikke. Det kan også være at hun var sterk og grep muligheten, men angret da hun fant ut at hun ikke hadde nok kontroll over utgangen.

Forhåpentligvis fører dette til at andre tenker gjennom følgene og sikrer seg bedre om de går med på et lignende prosjekt.

Av prinsipielle grunner kommer jeg ikke til å kjøpe eller lese den, men jeg kjenner meg fristet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Etter det jeg har hørt til nå om innholdet sier jeg nei takk til en bok som denne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eg innrømmer glatt at dette også var agendaen min med å starte denne diskusjonstråden under sida for boka; å få dei bokelskarane som eventuelt ikkje alt har gjort det til å tenke over dei moralske aspekta ved å kjøpe denne boka.

Eg har, som deg og Marit (bokelskaren, ikkje forfattaren), ei dårleg kjensle i forhold til at ein tilsynelatande sårbar person blir utnytta.

Så må ein sjølvsagt ta høgde for at det kan dukke opp vesentlege nye opplysningar i debatten som no gjeng, og som peikar i retning av at forfattaren og forlaget har gjort rett. Men hittil har eg ikkje fanga opp noko som tyder på det.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Der tar du opp noe jeg synes er viktig, å tenke gjennom det. Om de ender opp med å kjøpe boken eller ikke bryr jeg meg ikke med, men jeg synes det er viktig å ta et aktivt valg.
Bra at du tar det opp, jeg kommer hvertfall til å følge med på både debatten og denne tråden. Kanskje kommer det noen som har lest den etterhvert og.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag