Hvem mangler en bokstav for å elske?

Det er esken, det
Åpner du den
ser du hvor tom den er

Så tom at den rommer en pose
med drops
eller en hel liten ferie
med frimerker og servietter
Det er ikke verst

Har du en L
i navnet ditt kanskje?

Forfatter: Gro Dahle
Utgitt: Fra samlingen «Regnværsgåter», Cappelen 1994

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Helt enig, det bli vanskelig å velge, for her er det flere bøker jeg absolutt kan tenke meg å lese sammen med dere andre. Valgets kval :) Virkelig mange gode forslag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lenge hatt lyst til å lese Ringeren i Notre Dame av Victor Hugo, så det blir mitt bidrag.
Når jeg ser i bokhylla har jeg bare den forhatte forkortede utgaven, men går ut fra at biblioteket har de, og Antikvariat.net har bøkene.
Bøkene (2 stk) handler om en sigøynerfamilie som forsøker å snike seg inn i Paris, de blir tatt til fange av dommer Frollo. Kvinnen blir drept i slåsskampen som følger. Erkediakonen pålegger Frollo å adoptere og oppdra det monsteret av en sønn hun etterlater seg. I tjue år holder Quasimodo til i klokketårnet på Notre Dame, skjermet fra folk. Men en dag våger han seg ut for å se på Narrenes fest. Denne dagen kommer til å forandre livet hans.......
Det er vel flere som har sett film/serie eller som tegnefilm, men det blir nok noe annet å lese bøkene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kort sidelinjekommentar:...ser gjerne at Dekameronen blir valgt og vil sette ekstra pris på om bokmålsversjonen av Henrik Rytter (Nasjonalforlaget 1934) også blir med i diskusjonen da dette er av interesse for meg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klem tilbake :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er alltid hyggelig når man "møter" en ny forfatter og føler at det fungerer. Jeg synes Brit Bildøen her både har en god historie og et godt og poetisk språk som er en fornøyelse å lese. Hun greier også å formidle begeistring over temaer som opptar personene (og som hun antakelig også selv er litt opptatt av?). Jeg ble fascinert over arkitektpappaen som hadde et sitat av Louis I. Kahn på veggen: The sun never knew how wonderful it was, until it fell on the wall of a building.
Jeg får lyst til å besøke Gaudi-huset i Barcelona, og det spørs om jeg ikke må se ekstra godt på Olso Plaza neste gang jeg er i Oslo :)

Jeg har gitt terningkast 5 til denne boka. Grunnen til at jeg ikke gir en sekser, er at jeg synes den magiske realismen ikke fungerte like godt over alt. Det var greit med "hjerterommet" i huset, men de små sekvensene mellom hvert kapittel hvor de to ufødte snakket sammen, synes jeg i grunnen virket forstyrrende. Boka ga likevel mersmak, så jeg kommer nok til å lese mer av Brit Bildøen etter dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er blitt litt høstlig nå, så det passer godt med litt lesing. Jeg er godt igang med Kari Vogt og Anders Hegers bok Bruddet med undertittelen Hellige krigere og en ny verdensorden. Boka kom ut i 2002 og forsøker å gi bakgrunnskunnskap for å forstå hva som ledet fram til terroraksjonen den 11. september 2001. Selv om den er 12 år gammel, er den sørgelig aktuell ennå.
Hvis det blir tid til mer lesing, ligger Brit Bildøens Alt som er klar. Begynte på den forrige helg, men har ikke kommet så langt ennå.
God helg til deg og alle andre bokelskere!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her kan du lese litt om Stor Johan og slekta, og der finner du at han hadde ei datter til.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Fundamentalisme" er et begrep skapt i USA. I begynnelsen av 1900-tallet hadde en gruppe protestanter sett seg lei på historisk-kritisk bibeltolkning, Jesu liv-forskning og utviklingslære. De produserte en serie pamfletter, The Fundamentals - A testimony of the truth, som ble publisert fra 1909-15, ment som et forsvar for kristendommens fundamentale sannheter, i kontrast til naturvitenskap og teologisk liberalisme. Det er først på 1970- og 80-tallet betydningen utvides. Med dagligtalens løse presisjon brukes det litt diffust om noe i overgangen mellom stivbeint religiøs forståelse og politisk fanatisme, enten det gjelder islam, hinduisme, jødedom, sikhisme eller kristendom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I 1925 hevdet den egyptiske sharia-dommeren Ali Abd al-Raziq at "islam er et budskap, ikke en styreform, en religion, ikke en stat". Den som uttrykker seg slik, målbærer et syn som forutsetter at det finnes flere, likeverdige måter å tolke verden på, at mennekene ikke nødvendigvis trenger å ordne sine samfunn etter en allmenngyldig eller gudegitt sannhet.

Slik tekning er farlig for den som forvalter sannheten. Derfor ble al-Raziq trukket for retten, og fradømt sin stilling. I all sin enkelhet demonstrerer historien begrepet "fundamentalisme" forbilledlig klart. Ikke minst fordi den viser hvorledes selv en relativt moderne stat i gitte tilfeller kan falle tilbake til innsnevrede, totalitære tenkemåter straks man nærmer seg skjæringspunktet mellom religion og samfunnsorden. 1925 er ikke middelalderen, relativitetsteorien feiret 20-årsjubileum det året. Det var samme år som en biologilærer i Dayton, Tennesee delte skjebne med al-Raziq. Han ble fradømt sin stilling fordi han hadde latt elevene ta del i Darwins utviklingslære, hvilket var forbudt etter delstatens lover.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har ikke forsøkt det, men det ser ut som du kan leie og se Fant på headweb.com for 29,-

Du kommer ikke helt frem til filmen gjennom linken, men skriver du Fant i søkefeltet, så finner du den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dagfinn Grønoset har skrevet boka om Tater-Milla - Stor Johans datter. Her er bilde av hennes hus i Solør. I mer enn 50 år streifet Jenny Emilie Pettersen, kalt Tater Milla, i skogbygdene på Østlandet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lastet den ned :) det er som regel forskjell på antall sider i en papirutgave og en e-bok, men gratisutgaven på amazon er over 300 sider lengre enn den nye norske oversettelsen. Det er et stort avvik. Blir alltid nysgjerrig på hva som er droppet i oversettelsen. Hvem avgjør det, tror du, oversetteren eller forlaget, og på hvilke grunnlag?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk jeg så det ikke før du påpekte det :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Orginalutgaven til "Skisser fra London" av Dickens som det snakkes om her inne akkurat nå, kan du laste ned gratis eller for et par dollar på amazon.com. "Sketches by Boz" heter den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er ingen ekspert, har bare god tid og er kanskje litt god på å finne ting på internett. Sitatet fra Ambjørnsen husket jeg faktisk vagt, fant fram boken, og var så heldig at det sto på en av de første sidene.

Hvis du søker på books.google.com kan du finne mange fraser og sitater fra bøker. Når jeg skriver inn idiotprat+stue+hamsun får jeg ikke frem noe. Skriver jeg derimot inn idiot+prat+stue+hamsun får jeg frem avsnitt fra "August" uten at det ligner helt på ditt sitat. Du kan jo sjekke selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Våre liv

Våre liv er mosaikker
av andres menneskers
nærhet, tanker, stemmer,
av rommene vi var i,
katten vi klappet,
av trærne og fuglene og
skyggene langs veien,
lyden av fottrinn,
duften av ryllik sakte
blir bildet til
men aldri ferdig.

Forfatter: Mathis Mathise
Utgitt: Fra samlingen «Reise», Aschehoug 1996.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Sitetet om apekatten står på side 98 i Øystein Rottems Biografien om Knut Hamsun guddommmelig galskap :

Her skulle man ha én ting i én hånd og en annen ting i en annen, en fot på bremsen og en på clutchen, man måtte være apekatt for å klare det. Så hadde det blitt til at Marie tok seg av kjøringen. Hun var en utmerket sjåfør, og han måtte tilstå at han til og med oppmuntret henne til å sette opp farten når det gikk for sakte - fart er ikke fremskritt, nå ja, men likevel ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boka Skisser fra London av Charles Dickens er i hus. Var så heldig å treffe oversetter Runar Løvlie på lørdag og bestilte boka med en gang. Har til og med fått en hyggelig hilsen fra han inni. Det er en flott luksusutgave med bl.a. bilde av Dickens felt inn på fronten, han har både bøker og hefter til salgs.
For Dickens elskere kan dere åpne å lese denne - Charles Dickens
Fra Dagbladet og Harald Stanghelle i Aftenposten

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Det har atter begynt å regne, det lyder som dryssende sand på taket, søvndyssende. hypnotiserende, hvem vet om ikke den barmhjertelige Gud i sin store syndflod bysser menneskene i søvn på denne måten for at døden skal være dem behagelig....

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanRune U. FurbergKirsten LundRufsetufsaBritt ElinStein KippersundTorill RevheimLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHarald KHanne MidtsundHeidi LIngvild SChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserTanteMamieTor Arne DahlMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMarianne