Det året Ricardo Reis døde

av (forfatter) og Christian Rugstad (oversetter).

Cappelen Damm 2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.07 (30 terningkast.)

154 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en roman om Portugal gjennom dikteren Fernando Pessoas øyne. Men det er også en roman om sjelens labyrinter, om kjærlighet og unnfallenhet, om politisk dårskap og følelsenes villnis, om alt det som gjør mennesket til menneske. Pessoas skrev under flere navn og levde sine pseudonymers liv. Saramago tar Pessoa på ordet når han lar et av heteronymene, legen Ricardo Reis, vende tilbake til Lisboa fra Brasil i 1935, bare en månede etter den virkelige Pessoas død. Han blir gjenstand for Lidias varme følelser, opptar legegjerningen og betrakter med resignasjon verden rundt seg, en verden på kanten av stupet.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788202324421

EAN 9788202324421

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Portugal

Språk Bokmål

Sider 382

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bastianprisen. Voksen 1999 Brageprisen oversettelse av skjønnlitteratur 1998 Årets beste utenlandske bok 1998

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 12 5 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

...ensomhet er ikke det samme som å leve alene, ensomhet er å være ute av stand til å leve med den eller det som bor inne i en selv, ensomhet er ikke et enslig tre midt ute på en stor slette, det er avstanden mellom sevjen og barken, mellom bladet og roten.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

..., ensomhet er å være ute av stand til å leve med den eller det som bor inne i en selv ...

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det har atter begynt å regne, det lyder som dryssende sand på taket, søvndyssende. hypnotiserende, hvem vet om ikke den barmhjertelige Gud i sin store syndflod bysser menneskene i søvn på denne måten for at døden skal være dem behagelig....

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det som ikke er noen mangelvare her i huset, er støv og tråder og spredte grå hår som generasjoner har latt falle, til og med edderkoppens nett blir gammelt og tungt av støv, og edderkoppen selv ligger uttørket og med krøllete ben i sin luftige grav blant ørsmå fluerester, ingen unnslipper sin skjebne, ingen blir igjen et frø, dette er den store sannhet

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Et menneske burde lese litt av hvert, i hvert fall det man rekker over, og mer bør man ikke kreve, livets korthet og verdens utbredelse tatt i betraktning.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er en oversikt over nobelprisvinnere jeg har lest. Jeg har valgt ut ett verk fra hver forfatter (med unntak av Sigrid Undsets trilogi om Kristin Lavransdatter). Noen av disse forfatterne har jeg lest en eller få bøker av, andre mange.

Blant disse nobelprisvinnerne finnes flere av mine favorittforfattere, for eksempel Sigrid Undseth, García Marques, John Steinbeck og José Saramago.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En flåte av stein" av José Saramago
 • "Reisen til Portugal" av José Saramago
 • "Alle navnene" av José Saramago
 • "Den andre mannen" av José Saramago
 • "Hulen" av José Saramago
 • "Beleiringen av Lisboa" av José Saramago
 • "På svøm-to-fugler" av Flann O'Brien
 • "Belgias sorg" av Hugo Claus
 • "Elefantens reise" av José Saramago
 • "Dødens uteblivelse" av José Saramago
 • "Jesusevangeliet" av José Saramago
 • "Opprøreren" av Albert Camus
Alle bokanbefalinger for dette verket