Gjennom dei mange, svært gode skildringane og det presise språket malar Franzen eit stort episk portrett av ei gruppe amerikanske gjennomsnittsmenneske som har fridom til å gjere det dei vil. Samtidig problematiserer han måten dei forvaltar denne fridommen på, både i eit globalt perspektiv og på eit mellommenneskeleg nivå. Freedom er ei stor lesaroppleving, sjølv om ho i periodar nesten fekk meg til å miste trua på mennesket

Meir på bloggen http://boklesebloggen.blogspot.com/2011/03/fri-men-til-kva.html

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg synest Kafka på stranden er ei av dei sterkaste Murakamibøkene, saman med Trekkoppfuglen. Og det at det er så mange lause trådar, er vel heller ei av styrkene til Murakami. Det er som Tor Jones skriv, livet samlar ikkje trådar. Det som gjer desse bøkene spennande, er alt det dei kan seie om mennesket, både på godt og vondt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende! Eg setter av kvelden, og ser om eg får til å komme. Så kjekt å finne ut at det er eit kulturhus i nærmiljøet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm, den var ikke klar, gitt. Den hadde gått i glemmeboka.

Men med litt overtidsarbeid en søndags kveld kan jeg presentere http://bokelskere.no/bokeksport/.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne siden er egentlig mest for meg, men kanskje andre synes den er morsom.

Den viser hvor mange bokelskere som er kommet til i det siste, og hvor mange bøker vi har lagt til i boksamlinger:

http://bokelskere.no/tall/

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ah - ok :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm - jeg tror du kan finne bøkene ved søk på ISBN.
Evnt kan du poste ISBN-numrene her, så kan jeg ta en titt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien er spennende og lett å følge. Miljøet er troverdig, jeg vil tro at forfatteren kjenner Japan godt. Å knytte historien til terrorisme i Japan heller enn til mer vestlige hendelser, gir fortellingen en annen dimensjon som kler boka.

Det som bremser min opplevelse av denne boka er språket. Språket er ikke med på å løfte historien, det glir på en måte ikke helt av seg selv, det er ikke integrert inn i historien, men det virker som om Drangsholt av og til sliter med å skape flyt. Særlig en del av dialogene er tunge og stivbeinte.

En ganske god debutroman. Her kan du lese hele omtalen min: http://knirk.wordpress.com/2011/03/08/humlefangeren-janne-s-drangsholt/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svake mennesker blir ofte trukket til kirken, og mennesker som vil ha makt over svake mennesker trekkes også dit.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Hvis du vil at andre skal kunne se boksamlingen din selv om de ikke er medlemmer her, kan du nå bestemme dette på http://bokelskere.no/bruker/innstillinger/.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Et betimelig spørsmål.

Siden menn er en undertrykt minoritet både i lesesammenheng generelt og på dette nettstedet spesielt, valgte jeg å oppgi mannsprosenten. :-)

Man kan selv regne ut prosenten for kvinnelige lesere ved å trekke mannsprosenten fra hundre. (Fordi vi allerede har fratrukket dem som ikke oppgir kjønn).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og jeg stiller spørsmålet: Er dette virkelig nødvendig? De fleste nettsamfunn er lukket for alle andre enn medlemmene ...

Det er praktisk mulig å lage et ekstra felt på "innstillinger" der det kunne stått "La min boksamling være synlig også for dem som ikke er medlemmer"

Det er kanskje ikke strengt tatt nødvendig, men da kunne altså de som ønsket det "åpnet" sidene sine for dem som ikke er medlemmer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Javisst, hva med å la den enkelte få velge om han/ hund vil la sin profil og boksamling være offentlig lesbar?

Godt poeng. Kanskje dette hadde vært en bedre løsning.

Jeg skal se om jeg kan få satt opp et valg om å "åpne" proflsidene for dem som vil.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for tipset! The Wise Man's Fear har eg også gleda meg til å lese, håpar berre at den helde samme nivå som forgjengaren.. =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høyres bra ut. Den utgåva eg las hadde valt å vere tru mot teksten sitt opphav, dermed var det ingenting som ikkje stemte (nåja), men desto fleire hol. Får satse på at det dukkar opp fleire fragmenter med tida.

Heltar og hendingar (klarte først å lese hedningar) frå svunne tider er ikkje feil! Eg har så smått byrja å setje meg inn i keltisk og gamal amerikansk tru og kultur, ja også opplever eg sjølvsagt mad men nostalgi..

(La merke til at du gjekk over til nynorsk ;) )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fin omtale du har skrive Anja. Du likte den norske omsettjinga, ja? Sjølv har eg berre lese den på engelsk, men det byrjar å verte ei stund sidan så kanskje eg skal prøve meg på nytt.

Eg er einig med deg i at det mest interessante med eposet er dei mange likskapane mellom den gamle mesopotanske gudetrua, og nyare trusretningar.

Einaste problemet med eposet er dei manglande fragmentdelane. Sørgeleg at dei ikkje er avdekka endå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var godt å høyre. Eg har lese teikneseriane som tek for seg handlinga før 1 bok, og synes heile konseptet verkar svært spennande - trur eg får prøve meg på King igjen, berre synd eg har så lang leseliste...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har byrja på den serien 2-3 gongar, men klarer ikkje heilt å la meg rive med. Vert serien betre etterkvart?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det noen som var og så Enquist på Litteraturhuset og som har lyst til å gi et lite referat for oss som ikke var der? Evt. gi lenke til omtaler på nett. Finner ingenting og jeg skulle så gjerne vært der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundJulie StensethMarenGitte FurusethBerit RSolveigTorill RevheimTine SundalTore HalsaAnniken RøilSt. YngheadAnn ChristinPiippokattaTherese HolmBjørg Marit TinholtSolNicolai Alexander StyveKarina HillestadAnneWangIngvild SRandiAJakob SæthreKarin BergEirin EftevandmarithcEster SIreneleserHedvigBeathe SolbergGro-Anita RoenHelge-Mikal HartvedtMarianne  SkageVibekeAndré NesseVariosaSiv ÅrdalIngebjørgHarald KSigrid Blytt TøsdalSissel Elisabeth