Jeg gleder meg til disse bøkene kommer fra trykkeriet:

Wendy Guerra: Alle drar sin vei

Mircea Cartarescu : Orbitor. Høyre vinge

Roland Topore: Leieboeren

Marie Ndiaye: Tre sterke kvinner

Kaj Skagen: Retten som ingen kunne målbinde - En forsvarstale for Arne Treholt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ny bok om Fiat og Farmor. Denne har Iben Sandemoses sedvanlige herlige strek. Morsomme tegninger, og en søt historie om å skulle ut og fly, selv om man har flyskrekk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen av bøkene jeg anbefaler elevene mine å lese - noe for enhver smak!


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Helt fantastisk språk i denne boka. Troverdig og spennende. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utrolig at det går an å lage økonomihumor, men skal noen klare det, må det jo være Pratchett. Hørte lydboka, fantastisk lest av Stephen Briggs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, vi får satse på at han kommer tilbake. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ganske fiffig denne her, og så hvilte det hele tiden en slags spenning over boken, var ikke så lett å si hva som kom til å skje. Likte den godt, og det var interessant å lese noe Ukrainsk. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig, boka var et ordgyteri fra ende til annen. Med unntaksvis noen gode miljø- og kulturskildringer fra reisene i Laos.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om man skal være popstjerne, kan man være det fram til 25 og så etter 50. I mellomtiden er det barn. Det er kanskje grunnen til at man ser alle disse bandene som gjenoppstår, alle disse gubbene som drar ut på turne igjen. Barna blir store og greier seg selv. Det sier de naturligvis ikke. Det vi i stedet får høre er at de har vært langt nede i rusavhengighet i mange år, men nå har blitt rehabilitert. Bleieavhengigheten, sier jeg, det er sannheten. Barnehagehenting og grillpartyer med andre småbarnsforeldre har tatt alt av tid og krefter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sverige i november krever et lett sinn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjøpte boka pga det vakre bokomslaget, den litt merkelige tittelen og pga at jeg liker Eva Dahlgrens låter. Og jeg likte boken. På tross av at det er mye "me, myself, I". Men så handler da boka om hennes kunstneriske kompromisser, slitet med å finne inspirasjon, om skrivesperre etc. I et intervju sier hun at treet i tittelen på boka er lik kreativitet; altså: Hvordan man nærmer seg kreativitet. Dahlgren har humor, har gode observasjoner og god selvinnsikt/ironi. Hun skriver personlig, blir ikke veldig privat. I like.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes ikke Theorin helt får det til denne gangen, det er jo menneskene som driver de andre bøkene framover, Per blir litt upersonlig for meg. Men hadde jeg ikke lest de andre, ville jeg nok syntes denne var glimrende... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva får en mann til å ødelegge alt han har? Si det... Denne boka prøver i alle fall å gi ett svar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er min feil, ikke boka sin, at denne ikke kommer høyere opp på min skala. Helt feil bok å velge når en bare kan lese i bolker på max fem minutter, denne trenger og fortjener lengre strekk. Ja ja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokvennens julenøtter 2010 avsluttes med å utrope Morten Halvorsen til vinner av luke 24. Gratulerer! Du kan velge en valgfri bok fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter en strålende oppslutning rundt Bokvennens julenøtter, fant jeg ut at jeg ville lage en liten romjulsnøtt. Hvis du finner de titlene jeg har benyttet meg av i denne lille teksten og samtidig skriver ned hvem som er forfatter av bøkene så ville jeg ha sendt en privat melding med ditt svar til Bokvennen sin profil. Du er dermed med i trekningen av en valgfri bok fra sortimentet til Bokvennen, Vidarforlaget og Transit. Treknigen gjør jeg etter at julen er over: 7. januar.

Engelen Travesti

På en dag som denne passer det godt med et lite eventyr. Ja, hva sier du til spaserturen gjennom backlisten til Bokvennen, Vidarforlaget og Transit? En liten løsrivelse fra stress og forstyrrelse. Ingenting er som å finne titler skjult i en liten historie!

Historien stammer fra røveren Jakopo´s siste brev i kapitlet «forførenes dagbok» før han mottok dødsdommen. Han møtte nemlig motstand i retten som ingen kunne målbinde. Brevet er nedskrevet av assistenten Jakob von Gunten ved Amras i Uroens dal. Dette i selskap med billigspiserne Herr Bima og herr Bramati. De drakk beskt brygg, blant annet djevelens eleksirer og lyttet til kammermusikk. Seansen var helt i tråd med testamentet etter Vergils død. Søsknene Tanner; Lucinde, Barbara og Malina fikk i arv Raktrent slott i Forvirringens dal, jaktslottet ved Ulvegraven og Slott Gripsholm i den hemmelige hagen over alle tinder. Beretningene om arvtakerne utgjør tre fortellinger:

Lucinde giftet seg med den brysomme mannen Anton Reiser. De fikk en mislykket sønn; Gargantuna. Han ble en menneskejeger med mang en reise uten destinasjon. På en reise gjennom et kaldt land ble han tvunget til å gurgle tjære. En natt etter en dag så lang hadde han en drøm om mer eller mindre fagre kvinner. Han våknet under en sypress ved enden av en regnbue med en solsikke i hånden. Han lider av Con amore, sa teatermakeren. Råka av røyndom, sa pratmakeren.

Barbara giftet seg med den eventyrlige Simplicissimus. Sammen fikk de Emile som mønstret på krabbeskipet. Han opplevde ung uvisshet, barfrost, russiske netter og nattarbeid. Han fikk virkelig kjenne det på kroppen. Etter mange år med herosime og svik returnerte han hjem og hadde fått det på hjernen som man sa; Amygdala. Han påstod at Böhmen ligger ved havet og at fuglene var hans. Det gikk ganske enkelt troll i ord, sa teatermakeren. Han gjekk gjennom eld og vatn, sa pratmakeren.

Malina giftet seg med mannen fra mengden, Herr Teste. De var unge sjæle. Første kjærlighet ble en ulykkelig kjærlighet. Et blindspor. Sammen fikk de Bouvard og Pecuhet. De diskuterte fysikk, retorikk, politikk og poetikk. Det som skjer det skjer, sa teatermakeren. Vagt sett vagt sagt, sa pratmakeren.

Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vinneren av en valgfri bok fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit pluss en ekstragave er mari (era_vulgaris). Gratulerer! Dagens nøtt: hva handler boken Skrift og strid om? Send ditt svar som en privat melding til Bokvennen sin profil. Med vennlig julehilsen fra Fred i Bokvennen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dagens vinner av en valgfri bok fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit er Bård Støre. Gratulerer!

Dagens nøtt: Hvem er redaktøren av Ibsens Brand? Ekstrapremie til den som nevner noen av bidragsyterne.

Send svaret som en privat melding til Bokvennen sin profil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Årets siste nummer byr på følgende snadder for litteraturinteresserte:

Stort intervju med Trude Marstein og tegneserieintervju med Joyce Carol Oates i skikkelse av Alice fra Alice i Eventyrland.

Vi markerer at det er 100 år siden Russlands store dikter Lev Tolstoj døde med en fyldig artikkel og tre korte tekster av forfatteren.

Den skotske poeten Christine de Luca presenteres med flere dikt og en spennende omtale.

Vi har også fått oversatt det unge stjerneskuddet Nam Le med en novelle hentet fra samlingen The Boat.

I tillegg inneholder nummeret saker om alt fra nye kinesiske forfattere, kultforfatteren Jim Thomson og fenomenet Jonathan Franzen.

Vårt Proust Questionnaire, som tidligere er besvart av Miranda July, Dave Eggers og Jon Fosse, er denne gang besvart av Beate Grimsrud.

Bendik Kaltenborn fortsetter sin poetiske galskap i tegneserien Hildringstimen.

Pluss mange faste spalter!

Sjekk vårt abonnementstilbud for 2011

Innhold:

Hovedintervjuet: Trude Marstein intervjuet av Marius Fossøy Mohaugen og Kristian Meisingset.


Lev Tolstoj: Professor Erik Egeberg har skrevet om Lev Tolstojs forfatterskap i anledning 100-årsmarkeringen for hans død. Artikkelforfatteren har også oversatt tre korte tekster av den russiske dikterhøvdingen.

Tegneserieintervju: Den amerikanske forfatteren Joyce Carol Oates intervjuet i skikkelse av Alice fra Alice i Eventyrland i tegneserieform.

Poesi fra verden: Øystein Orten presenterer den populære shetlandske poeten Christine de Luca, for første gang gjendiktet til norsk fra shetlandsk og engelsk.

Nummerets oversatte novelle er skrevet av den vietnamesisk-australske forfatteren Nam Le, hentet fra den kritikerroste og prisbelønte novellesamlingen The Boat.





Krim: I anledning den nye filmatiseringen av The Killer Inside Me, presenterer Fredrik Wandrup den amerikanske kultforfatteren Jim Thompson.

Kinesiske forfattere: Åsne Maria Gundersen tar for seg fem kinesiske forfattere som nylig er utgitt i Norge.

Leif Bull har skrevet om fenomenet Jonathan Franzen og romanen Frihet.

Nummerets Proust Questionnaire er besvart av Beate Grimsrud, aktuell kandidat til Nordisk Råds Litteratupris fra både Norge og Sverige.

Frem i lyset: om Sándor Márais liv og verk.

Historien bak: om navnet Hamlet.

Min første oversettelse: om Steinar Lones debut.

Til sist må naturligvis nevnes at Bendik Kaltenborn fortsetter sin ville og poetiske galskap i tegneserien Hildringstimen.

Om Bokvennen:

I 2010 fikk Bokvennen ny redaksjon og ny grafisk profil. Endringene har blitt godt mottatt av både lesere og presse. Nylig kalte Knut Hoem Bokvennen for "Norges beste litteraturtidsskrift" i Bok i P2. Opplaget er nå økt til 4500, noe som gjør Bokvennen til Norges største litteraturtidsskrift for skjønnlitteratur.

Du får tak i den i en bokhandel i nærheten av deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lars MæhlumMarit AamdalTanteMamiePiippokattaReidun VærnesSilje HvalstadFrisk NordvestBente NogvaMorten MüllerTor-Arne JensenKirsten LundDemeterHarald KSynnøve H HoelBjørg L.BenteNicolai Alexander StyvemarvikkiskntschjrldStig TBeathe SolbergIna Elisabeth Bøgh VigreJulie StensethMarenGitte FurusethBerit RSolveigTorill RevheimTine SundalTore HalsaAnniken RøilSt. YngheadAnn ChristinTherese HolmBjørg Marit TinholtSolKarina HillestadAnneWangIngvild SRandiA