Gørild Mauseth som leser Av måneskinn gror det ingenting og Dinas bok har den perfekte stemme/dialekt for disse bøkene
Jeg for min del bryr meg ikke så mye om hva folk svarer på noen andres innlegg det kan gjerne være kort eller langt. Men derimot blir jeg ganske oppgitt når den som starter en ny tråd under 'Om bøker' kun skriver f. eks 'jeg elsker denne boken' - 'anbefales til alle' osv osv. Skjønner liksom ikke helt hvorfor man absolutt må starte en ny tråd når man ikke har noe vettig å si om boken.
...en liten overkant ja ;))
Jeg kan ikke helt se hvilke interesse jeg f. eks skulle ha av å markere at andres favorittbøker ikke holder mål!!!!
Da Vinci-Koden av Dan Brown og Sirkelens ende av Tom Egeland er utrolig like. Nesten som man kan tro at Brown hadde lest Egelands bok!!! :)
hmmm der var det mange bra bøker gitt :) så jeg har valg de jeg har gitt fem/seks stjerner:
To kill å mockingbird
Populærmusikk fra Vittula
Guden for små ting
Elskede
Sangen om Salomon
Mengele Zoo
Dagdrivergjengen
Historien om Pi
Hadde jeg var din arbeidskolega ville jepp jepp raskt blitt oversatt til ja ja opp i mitt lille hode å ikke noe feil med det, men et smil ville ha gjort samme susen :)))
'Rabagast' er et herlig utrykk men lite benyttet i dag tror jeg :)
"Oj, han må vi treffe"
Det er ordet Oj som får meg til å tenke slik :) det er et ord jeg ikke bruker så ofte men når det skjer er det fordi jeg er imponert eller positivt overrasket.
Du kan jo sikkert selv fylle ut det som du synes mangler i den artikkelen i Wikipedia'en og selvsagt også skrive en på norsk. Jeg har selv fylt ut ting i artikler som har vært mangelfull uten at det har vært et problem.
Siste dans for Matilda av Tamara McKinley er en kjempebra historisk roman fra Australia også den boken som Hilde S H nevner er en god bok :)
Da nominerer jeg "Nede i himmelen" av Tove Nilsen. Hun skriver bare så bra og innsiktsfullt
Det har vært et bra lese/høre år. Nå har jeg mulighet til å høre bøker på jobben og jeg har ikke TV så regner med å ende på rundt 300 bøker i år.
Blir litt mye å ramse opp alle ;) men to helt spesielle er;
Torborg Nedreaas – Av måneskinn gror det ingenting og
Kjetil Bjørstad – Til musikken
Det er viktigere å akseptere sine egne valg enn å bli lykkelig.
Synes som mange andre at Knausgård er knakende kjekk. Men jeg antar at han må være ganske så selvopptatt så jeg velger heller å ha et stevnemøte med Jostein Gaarder :)
Siden vi som menneskeslekt ikke har lest så lenge vil jeg nå tro at vi ikke er født til å like bøker. Men vi er kanskje født til å like historier?
At vi er lettpåvirkelig er det ikke noe tvil om :)
Jeg ble ikke lest for men jeg hadde jo barnetimen hver morgen og den hørte jeg på hver dag før jeg begynte skolen og på lørdagene var det jo mye høreteater.
Så jeg vil påstå at det var radioen som fikk meg til å ønske å lese.
Filmene om Varg Veum klarer jeg ikke å se. Det blir helt feil med en ung og kjekk østlending i hovedrollen.
Varg er jo en litt sliten mann i middelalderen fra Bergen :)
Regner med å komme opp i rundt 300 bøker i år hvor 80% er lydbøker. Hvis jeg skulle ha kjøpt disse hadde det ikke bare vært plassmangel som ville ha vært et problem men også økonomien. Regner med at jeg hadde vært nødt ut med rundt 80-90 tusen hvis jeg skulle ha kjøpt dem :-)
Det blir vel en dårlig vane hvis det vil si at du må begrense hvor mange bøker du leser men har man råa til å kjøpe alle de bøker man ønsker så spiller det vel ingen rolle hvordan man får tak i bøkene.
Samme her. Hørte den som lydbok og tok de siste sporene opp igjen mange ganger for å være sikker på at jeg ikke hadde gått glipp av noe men nei.
Må innrømme at jeg ikke har det med verken å le eller gråte når jeg leser bøker. Men trekke på smilebåndet og få klump i halsen det hender det at jeg gjør/får.
Mange bøker får meg til å tenke i nye baner og boken av Nedreaas laget en rekke nye slike baner ;)