"Tidenes beste norske bok" ! PAH, Humbug ! Den ble kuppet av en gjeng ungdommer på Facebook, og ble dermed "Folkets favoritt".
Står mellom to, men velger Doris Lessings "The Golden Notebook"
Fredrik Stabels bøker !
Hva med Bill Bryson ? Har du lest hans 'En kort historie om nesten alt' ?
Den boka som jeg har hatt mest glede av i 2011, heter 'Døde hvite menn'; en essaysamling av den anglofile, svenske spaltisten Johan Hakelius. Meget velskrevet og underholdende, og ikke så rent lite sladrete, om britiske eksentrikere.
Hva er det beste DU har lest i år ?
Uten tvil "Beatles" av Lars Saabye Christensen.
Morsomt og fin bok! Fikk meg til å tenke at det er ikke ofte at det er så friskt språk i barnebøker, han leker med ord og uttrykk som unge foreldre faktisk bruker, men sikker sjelden leser høyt:) Også illustrasjonene, da!
Tok denne med meg fra biblioteket en dag, og koste meg like mye som for mange år siden. Etter å ha hørt hørespillet er alle lyder levende... Og 'selsom' i tittelen = perfekt: "selsom adj -t, -me (fra lty) forunderlig, mystisk, gåtefull en s- form for spøk / en s- opplevelse" (fra Bokmålsordboka)
Anbefales på det varmeste! Morsom, fascinerende og stappfull av unyttig viten om eksentriske briter.
Ble nysgjerrig på flere av titlene her. Selv anbefaler jeg, som noen før meg, Tor Åge Bringsværd. For meg er det ingen som slår ham når det gjelder sf og fantasy:) Og så stusser jeg litt over å se Latours katalog av Frobenius på lista. Det er ei av mine favorittbøker, men jeg vil ikke kalle det verken sf eller fantasy. Heller en blanding av historisk roman og krim:) Men, det er jo bare min mening.
Leste den i ettermiddag for seksåringen. Kjempeopplevelse for begge. Likte spesielt den vågale historien om hun som ble forlatt på soverommet og tok blodig hevn.
"Grenouilles mor, som var ung ennå, omkring 25 år, og som tok seg ganske godt ut, som hadde nesten alle tennene i behold og dessuten ennå en del hår på hodet, som ikke hadde noen alvorlig sykdom utenom gikt og syfilis og en lettere tuberkulose; som ennå håpet å få leve lenge, kanskje i fem, ti år, og kanskje til og med gifte seg en gang og få virkelige barn som hustru til en håndverker eller noe slikt... Grenouilles mor ønsket bare at det hele var overstått."
En gang leste jeg Dracula mens jeg satt alene i en mørk stall. Det ble litt for mye...
Jeg har slettet Sandra Doo's konto. Bra du sa fra om dette!
Dette er ikke mulig i øyeblikket.
Stor humor! Stilkarakterer: 19, 19 og 19 1/2. 'Flaneristisk' i komposisjonen. I sin tid en stor publikumsfavoritt. Bør hentes frem igjen av en ny generasjon!
I vårt hus er serien med LasseMajas dektivitbyrå veldig populære, og jeg har brukt serien mye til høytlesning i skolesammenheng.Bøkene er passe lange slik at alle kan klare å følge tråden i historien.
Er enig i din beskrivelse av boken. Jeg likte godt de tre første, og ble skuffet over denne.Jeg gir nok damen en sjanse, men håper at den neste er bedre
Ja, å hate er et sterkt ord. Særlig i disse tider. Mislike er bedre, som Annebj skriver nedenfor. Men at du misliker en genre synes jeg er vanskelig å forstå. Krimbøker er av natur retrospektive. Det finnes krim-elementer i mange retrospektive bøker (der plottet altså avslører noe som har skjedd tidligere). I farten kan nevnes flere av de russiske klassikerne (Forbrytelse og straff for eksempel) og vår egen Ibsen, som avslører en rekke kriminelle forhold i sin dramatikk. Kanskje det er den retrospektive fortellerteknikken du ikke liker? Uansett, deg om det. :)
Selv har jeg ikke mange bøker på fy-lista mi. Det må være Sansom, Vinter i Madrid, en av de få bøkene jeg har lagt fra meg etter hundre sider. Jeg kan være kritisk til litteratur, men i utgangspunktet synes jeg alle forfattere fortjener vår oppmerksomhet. Noen taler bedre til oss enn andre. Noen kjenner vi oss igjen i eller vi imponeres av språk og fortellerevne. Andre stiller vi oss mer likegyldige til. Jeg tror også det har med hvor vi er i livet å gjøre. Vi utvikler oss og får nye erfaringer og behov. Av og til må vi legge vekk bøker en stund. Noen ganger har vi bare behov for å underholdes og kan velge en lettlest roman som krever lite av oss.
Jeg var 13 år og leste Utvandrerne av Moberg. Det var sannsynligvis mitt første møte med litteratur. Det var i utgangspunktet en kjedelig sommerferie på landet med mor og far, men jeg oppdaget lesegleden. Jeg kan fortsatt, førti år senere, ta bøkene ut av bokhylla og kjenne duften av nyslått gress og høre fluer som surrer i vinduskarmen.