Fullførte Solar for et par dager siden og vil ha mer.

Tørster etter å lese skjønnlitteratur om naturvitenskapens flaggbærere, deres dilemmaer, deres følelsesliv og deres forhold til teknologi. Dersom det finnes flere satiriske romaner om den evigvarende konflikten mellom humanioras representanter og naturvitenskapens disipler ønsker jeg å sluke dem så raskt som mulig. Jeg har lyst til å "forske" på forskere gjennom litteraturen.

Kan noen hjelpe meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 17 svar.

This Thing of Darkness er en rimelig fantastisk roman om pionerer innen naturvitenskapen og deres forhold til den religionen de "forkastet". Anbefales.

Noe av den samme problemstillingen, men med en annen religion, dukker opp i flere av Chaim Potok sine bøker. Jeg er spesielt glad i The Book of Lights, The Chosen og The Promise, de to siste hører sammen. Potok anbefales i sin helhet på det aller varmeste.

Ellers kommer jeg på Richard Russos The Thin Man, som handler om akademiske miljø, men ikke om naturvitenskap vs. humaniora. Men en bra bok, det er det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke akkurat skjønnlitteratur, men Per Arne Bjørkums "Annerledestenkerene" gir et godt innblikk i arbeid og liv til noen store innenfor naturvitenskap., Dessuten gir Brenda Maddox's biografi om Rosalin Franklin ("The dark lady of dna)" et fasinerende innblikk i hvor dårlig en fremstående kvinnelig forsker ble behandlet av sine kolleger på 40-50 tallet. Boka er ganske kjølig og nøytral i formen, men desto mer berørt (les: rasende) blir man av å lese boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annerledestenkerne står allerede på leselisten, så jeg får sørge for at den rykker frem et par hakk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da Nietszche gråt - av Irvin D Yalom (tror jeg det var). Denne er strålende! Henrik Langelands Francis Meyers bekjennelser er kanskje nær nok...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den førstnevnte har jeg allerede lest (god!), og Francis Meyers lidenskap er nå en del av "skal lese"-listen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hvis du har leser engelsk og har lyst på en mer humoristisk vri på det akademiske anbefaler jeg Alexander McCall Smiths The 2½ Pillars of Wisdom bøker som består av tre titler: Portuguese Irregular Verbs, The Finer Points of Sausage Dogs, At the Villa of Reduced Circumstances.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Notert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Bill Bryson ? Har du lest hans 'En kort historie om nesten alt' ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke enda, men den står i bokhylla. Takk for påmminnelsen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Strålende! Kjenner bare til Logicomix fra før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To romanforfattarar som har utforska nettopp dette problemfeltet i bøkene sine er amerikanaren Richard Powers og skotten Andrew Crumey, som begge har naturvitskapleg bakgrunn. Du kan sjekka ut desse nettsidene for å finna ut meir om dei: http://www.crumey.toucansurf.com/ http://www.richardpowers.net/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Midt i blinken!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke om Helene Uri's " De beste blant oss" er innenfor kategorien du søker, men den er fra universitetsmiljøet. Uri var jo selv ansatt ved Universitetet i Oslo i 12 år og denne romanen er satirisk og veldig god. Lykke til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for anbefalingen. Kjenner til boken og skal definitivt sjekke den ut nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den er morsom! Men ikke akkurat om "naturvitenskapens flaggbærere". Har lest andre bøker fra universitetsmiljøer, men ikke noen som oppfyller ephorias krav tror jeg. Kanskje om man går litt tilbake i tid? Men da er kanskje forholdet til teknologi litt vanskelig å dekke. Skal tenke på det...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo Larsen