"Tidenes beste norske bok" ! PAH, Humbug ! Den ble kuppet av en gjeng ungdommer på Facebook, og ble dermed "Folkets favoritt".

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 30 svar.

Mye som forsøkes kuppes på Facebook av gjenger i alle aldre gitt........Jeg er ikke så opptatt av merkelappene, men mener dette er en svært vellykket og god underholdningsroman.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

enig med deg. den inneholder nygårdshaugs alltid mørke tilnærming til sex og tragedier, men får oss også til å tenke på mange ting som kanskje noen av oss burde tenkt enda litt mer på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror jammen du har et poeng her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tidenes beste bok vil jeg ikke si den er, men en god bok? JA! Og ikke minst aktuell i disse terrorist-tider. Synes Nygårdshaug er flink til å få fram tankene bak terrorismen, knytte sammen ideologi og terrorisme og så er det opp til oss å finne ut hvor skillelinjene går.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter at man har lest denne (og de to påfølgende bøkene) sitter man igjen med en dyp beundring for hovedpersonen Mino, selv om han vitterlig ikke er annet enn en leder for en gjeng mordere. Men disse har en særdeles god grunn for å handle som de gjør. Dette er formidlet så sterkt og godt at man føler dyp sympati for Mino og gjengen. Dessuten, folkens, sjekk hva som skjer i sør-Amerika. Regnskogen gjøres om til hamburgeråkre og store kraftmagasiner. Det er intet litterært konstrukt men en forbannet sannhet. Og derfor er det så bra at i alle fall noen bryr seg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Er enig at temaet utnyttelse av naturressurser er svært viktig. Ellers fint om vi passer på å si hva en personlig mener å ikke bruke betegnelsen "man sitter igjen med...", jeg satt ikke igjen med den samme følelsen som du beskriver etter å ha hørt denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er riktig rekkefølge av bøkene? Og hvor "nødvendig" er det å lese alle tre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er som følger: Mengele Zoo, Himmelblomstreet og Afrodites basseng. Jeg leste de fortløpende og mener selv at det ga historien en sammenheng. Anbefaler deg å gjøre det, men du kan jo ta en pause mellom bøkene. Personlig likte jeg den første og den siste best. Er litt usikker, men mener å ha hørt at det finnes en oppfølger til Afrodites basseng også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Huff, hva holder jeg på med her? Innlegget mitt forsvinner gang på gang, prøver på nytt: Mino-triologien består av Mengele Zoo, Himmelblomsttreet og Afrodites basseng, - i denne rekkefølgen. Tror ikke det er "nødvendig" å lese alle tre for å få utbytte av dem. Jeg leste Himmelblomsttreet da den kom ut, og nå Mengele Zoo (fordi jeg den gangen ikke visste at den var en oppfølger). Skal du lese alle så er det uansett greit å lese dem i den rekkefølger de kommer ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om jeg ikke bifaller menneskers reaksjoner/handlinger i forhold til urett som begås mot dem, så kan en jo forstå følelsene. Men at målet helliggjør middelet er en annen sak. Tror uansett at vi bør tenke litt over hvorfor noen tyr til ulike voldshandlinger. Bare sjekk på de ulike debattsidene vi har her hjemme, folk tyr til "verbal vold" for "filleting". Hvordan er det da å være vitne til at sin egen familie blir drept, voldtatt og andre grusomme handlinger?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bra at du har lest hele triologien. En forutsetning for å få en sammenheng synes jeg. Glitrende, spennende og tankevekkende lesning. Mino er en tøffing, og for ikke å si Nygårdshaug selv som tør utfordre slik han gjør. Kraftig kost til tider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Humbug? Ikke enig! Jeg leser denne boken nå, og liker den veldig godt! Den treffer noe i meg, og finner den både interessant og spennende. Skjønner godt at den er likt av veldig mange, jeg.

Men dog er det også interessant at den treffer noen så godt mens andre ikke synes noe om den i det hele tatt. Vil uansett anbefale de som er nysgjerrig på den og gi den et forsøk. Det er bare å legge den i fra seg igjen hvis den ikke faller i smak.. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sånn er det vel med alle bøker; Noen blir hekta, mens andre ikke skjønner oppstyret. Jeg ELSKET Mengele Zoo. Den har på en måte noe av den samme sjarmen som Greven av Monte Cristo. Den underlegne får sin velfortjente hevn. Deilig, deilig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har hatt denne i hylla mi lenge...og der blir den etter denne anmeldelsen:) ser det er flere som har samme mening..ja, ja, boka står godt der den står:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette med "Tidenes beste" har jeg liten sans for. I den grad bøker kan sammenlignes er den selvfølgelig ikke tidenes beste norske bok. Men den er bra! Jeg leste den for et år siden, mest av nyskjerrighet fordi det var så mange forskjellige meninger om den - for det meste positive. Boka er ganske spennende og Nygårdshaug får fint flagget sin bekymring for miljøkriminalitet. Boka inneholder også en meget velykket skildring av debuterende ung kjærlighet som er noe av det fineste jeg har lest i norsk litteratur.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Blir du ikke litt nysgjerrig på boka, når noen misliker den, mens det er mange som har den som favoritt også?

Det at noen misliker boka, tildels ganske sterkt, og andre liker den svært godt tilsier jo at dette er en bok som vekker følelser. Min erfaring er at slike bøker kan være veldig spennende å lese, selv om jeg ikke nødvendigvis bør like dem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er ofte litt spennende det der ad følelser i forhold til ei bok. Følelser er så mangt og det å kjenne på sine egne, - ikke alltid positive følelser kan være vanskelig og vondt. Det å få fram negative sider ved seg selv kan også skje når man leser ulik litteratur, -og det er det nok mange som har vanskeligheter med. Og derfor avfeier man heller en bok som "dårlig" i stedet for å kanskje gå litt dypere inn i boka og reflektere over hvorfor man synes boka er dårlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, for så vidt enig med deg. Syns at det er overvektig mange som ikke syns noe om denne boka, så derfor ingen første pri. Den får skinne i hylla mi litt til :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da må jeg virkelig si at du stiller høye krav - i følge dette nettstedet har nesten 1800 boka i sin samling. 2% avbrøt lesingen, snittkarakteren er på over 5 samt over 200 rangerer boka som favoritt. Det skal godt gjøres å få til noe bedre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hmmm , ble nysgjerrig jeg nå. Er den så bra ? Har ikke lest den og har den heller ikke i hylla mi . Er den så fantasisk at jeg går glipp av noe om jeg lar være.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i denne boka, den er unorsk, engasjerende samt at den setter fokus på promlemstillinger som blir glemt i en norsk hverdag. Hva som er en god bok (tidenes beste norske eksmpelvis) er en vanskelig diskusjon. I dette tilfelle er jeg enig at boken har noen litterære svakheter, det er dog et uomtvistelig faktum at boken skaper engasjemang som få andre bøker gjør, det i seg selv er en bragd. Det er få om noen bøker jeg har presentert for elever i ungdomsskolen som har vært bedre egnet som bakgrunn for diskusjon. Det at en bok brenner seg inn i bevistheten og skaper nye perspektiver gjør det til en viktig bok. En må huske på at boken er forsøkt skrevet inn i sjangeren "magisk realisme", dette er en fabel om hva som kan skje om de rike, vestlig landene fortsetter å unytte land og folk i den 3. verden Jeg vil også bemerke at det er nødvendig å lese oppfølgeren "Himmelblomstreets muligheter", da klarer forfatteren å nyansere sin holdning til terorisme samt bringe et bredere budskap ut til leserne.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Man bør heller ikke underkjenne det faktum at Mengele Zoo er solgt i svært mange opplag. De færreste norske forfattere opplever det. Det er totalt ubegripelig at ikke denne boka forlengst er oversatt til i det minste engelsk, spansk og portugisisk. Jeg er overbevist om at den ville blitt en internasjonal bestselger, for dette er litteratur som tar stilling til den voldtekten som har foregått og som foregår overfor urbefolkninger og verdens biologiske urhaver.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

ER det virkelig mulig at Mengele Zoo ikke er oversatt? Til engelsk, spansk og portugisisk, som du nevner? HELT UTROLIG!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende med bøker som krever noe av leseren. Har merket at flere "stempler" forfattere ganske fort, men det at en forfatter tar opp et emne som provoserer trenger nødvendigvis ikke bety at h*n forfekter et spesielt syn. Som du selv skriver så nyanserer G.N holdningen sin(?) i neste bok. Jeg tenkte ikke over at han hadde en "løslig" holdning til terrorisme da jeg leste boken, heller at han her går litt dypere inn i materialet og finner årsaker til hvorfor slike ting skjer. For alt har sin årsak, - selv om man ikke liker og bifaller de grunnene folk har for atferden sin.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Neida, stiller overhode ikke høye krav til dette nettstedet. Registrerer bare at det er noen som ikke liker boka. Og dermed har jeg prioritert andre bøker fremfor denne. Den skal så absolutt leses, men som sagt tidligere den er ikke første pri. Ser at du liker boka godt, skal gi deg ett vink når jeg har lest boka, så får vi se hva dommen blir:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenkte som deg, men leste da denne boken, etter mye om og men. Er ferdiglest nå, men jeg er ikke imponert. Ble for mye , for tungt og alt for mange hendelser. Mino imponerte meg selvfølgelig, men ellers ble det litt slitsomt lesesoff. De som er opptatt og engasjert i politikk , gløder for regnskogen , og liker detaljer på en fantasifull måte , er jo boken perfekt for. Innbiller meg at dette er en bok som menn liker bedre enn damer, eller er jeg på tynn is nå.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har jeg også fått lest den. Utfallet ble som deg, ikke sånn mega, mega imponert. Men ei sånn midt på treet bok. Til tider veldig engasjerendes, fine skildringer og beskrivelser. Enig med deg at det er mange hendelser. Vet ikke om det er det som drar boka ned for min del. Uansett boka var som forventet, ikke knall men allikevel brukbar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en favorittbok for meg, dame er jeg også :). Mer enn om man er kvinne eller mann, så tror jeg at det å være opptatt av miljøspørsmål, og av den tiden vi lever i, er viktige faktorer i forhold til om en liker boka eller ikke. Selvsagt så likte jeg også historien, det var ikke bare det politiske budskapet, den var spennende og godt skrevet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du er ikke alene, Ingunn. Jeg har den i hylla jeg også. Foreløpig så frister den ikke meg heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var inne på din profil og så på hvilke du bøker du leser og dine favorittbøker. Jeg tror at du blir å like Mengele Zoo. Men selvfølgelig kan det jo være greit å ha den i bokhylla, og så plutselig en dag tar du den ut av hylla, og blir positivt overrasket:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

ConnieAlice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibeke