Må innrømme at jeg ennå ikke har latt meg friste (nettopp av liknende begrunnelser som dine ovenfor) til å ta fatt på Knausgårds omfattende seksbindsserie om ham selv. Jeg har lest en rekke utdrag. Og et par av hans tidligere verk. Men det frister fortsatt ikke.
Jeg er og blir av den oppfatning at dette selvskriveriet ikke nødvendigvis har med litterære kvaliteter å gjøre. Legg merke til at jeg skriver "nødvendigvis". Jeg utelukker ikke at dette er stor litteratur. De fleste av mine litterære venner (som jeg ofte lytter til) har imidlertid gitt opp Knausgårds prosjekt halvveis ut i bok 1.
Vel. Sannsynligvis er jeg bare en sta jævel som desperat svømmer motstrøms og foretrekker å lese norske forfattere jeg vet at jeg liker: Jan Kjærstad og Roy Jacobsen for eksempel.
Og. Det er bare hyggelig at du tar fatt i en gammel tråd, nelvik. Særlig når din kommentar er såpass velformulert og gjennomtenkt.
Språket er absolutt noe av det som gjør boka til en god leseropplevelse tvers gjennom. :)
Hei Cathrine
Jeg kikket litt i bokhyllen din, og vil foreslå boka :
Sara´s nøkkel av Tatiana de Rosnay. Det er to parallelle historier fra Frankrike, en under 2 vrd og i dag. Vi møter ei jødisk jente under 2 vrd, og følger henne under de vanskeligheter hun møter. Samtidig vi er i Paris i dag og. En gripende bok, som skal komme som film neste år.
Enig! Dette er en godbit. Liker måten han leser på også.
Det tok mest tid med kalkulatoren for å regne ut hvor mange portrettbilder man kan ha i bredden på sida (950 piksler), hvor store de kan være og med hvilket mellomrom de skal ha for at de skal komme pent helt ut til kanten.
antall_bilder = x
bredde = y
margin høyre side = z
(x*y)+((x-1)*z)=950
Svaret ble 16 bilder i bredden, 50 piksler bredde og med 10 pikslers mellomrom, altså (16*50)+((16-1)*10)=950 :-)
I toppmenyen er det et valg for "Bokelskere - finn og følg". Holder du musepekeren over denne får du forhåpentlig opp et nytt valg :-)
Ferskeste bokelskere kommer først.
Rett før det var slutt røk filmen, og etter en lengre pause ble lysene i salen tent, og en dame kom inn og sa at de av tekniske grunner ikke kunne vise slutten på filmen. Med et par setninger fortalte hun hvordan historien endte.
Har lagd en liten funksjon for å kikke gjennom profilbilder.
Den har ingen spesiell nytteverdi annet enn at det er litt moro å kikke gjennom fjesene til alle dem som er her.
Du finner portrettsafarien her.
Enig! Ikke så original handling, men det var ikke det viktigste i denne boka. Den var utrolig godt skrevet. Det var noe med setningene som krevde sin leser. Hvorfor har jeg ikke lest mer av Vigdis Hjorth? det skal jeg jommen meg gjøre!
jo det vel det man gjør, men når man leser en forfatter som Hayder oppdager man sine perverse sider og det er ikke alltid like kjekt. Og jeg fortsetter å lese slike bøker...
Absolutt! Det er en deilig avveksling fra bøker som "Veien", "Brodecks rapport" og "Vanære". Imidlertid tror jeg at boka hadde vunnet på å gi hovedpersonene noe mer motstand også i andre halvdel av boka. Det kunne likevel ende godt til slutt. Av og til er livet Hollywood, og det skal vi selvsagt få lov til å unne oss av og til.
Leste den nå i ferien. Enig i at det er noe uforløst over den.
Jeg synes at boka Hva er galt med Islam? skrevet av en muslimsk journalist Irshad Manji. Hun setter ord på en del av muslimers utfordring i dag, og ikke minst som kvinne. Den er en internasjonal bestselger, og jeg synes at innholdet er debattert på en god måte
Det slår meg at denne hyggelige og velskrevne boka av mange blir mindre interessant etter hvert som historien utvikler seg. Slik opplevde jeg den også. Jeg tror det har noe med motstand å gjøre. Dersom vi i en fortelling opplever mennesker som etter hvert får det bra og møter liten motstand i livet, mister vi interessen.
Boka av Gavalda er et godt eksempel på dette. Vi opplever 4 mennesker som på ulike måter sliter med livet. Dette gjør dem interessante. Vi lurer på hvordan de etter hvert kommer til å takle hverdagen sin. Når ting faller på plass for de fleste av dem allerede halvveis inn i boka, gir det oss en umiddelbar leserglede på deres vegne. Men spenningen blir også borte.
Barn i alle aldre bør lese Roald Dahl. :)
Enig! Jeg synes den var herlig, både tekst og tegniner utgjør en perfekt billedbok som appellerer til mange, både voksne og barn ville jeg tro.
Kjøss mæ! Tekster av Nøste Kendzior.
Mine 10 favoritter, ikke rangert men stilt opp allikevel:
Samtlige er designet av Aina Griffin
Kjære bokvenn!
Jeg har den glede å invitere deg til presentasjon av høstens bøker hos Bokvennen. Hold av onsdag 17. november. Arrangementet vil foregå i forlagets lokaler i Universitetsgaten 14, 3 . etg. 0164 Oslo. Vi starter bokmøtet kl. 18:45.
Vi får besøk av oversettere og forfattere. Der i blant Torstein Bugge Høverstad som har oversatt Frances H. Burnett sine klassikere. Frances H. Burnett er blant de aller største og viktigste bidragsytere til barne- og ungdomslitteraturen. I 2010 foreligger for første gang Burnetts tre viktigste klassikere i komplette og nyoversatte utgaver: Den hemmelige Hagen, Lille Lord Fauntleroy og En liten prinsesse. Presentasjon og opplesning ved oversetter Torstein Bugge Høverstad.
Stein Dahl Mathisen leser fra sin oversettelse av På en dag som denne av Peter Stamm.
Åsmund Bjørnstad snakker om sin bok Vårt daglege brød. Kornets kulturhistorie.
Ulrik Farestad leser fra sin gjendiktning av Robert Graves i sin bok Nye legender.
Opplesning ved Annlaug Selstø. Bidragsyter til Poetikk- Tekster til Eldrid Lunden og novelleantologien Løsrivelse.
Ellers blir det mingling og hyggelig konversasjon over bokhøsten 2010. I tillegg har vi en aldri så liten overraskelse på lur.
Hjertelig velkommen!
Fred Uno Ljosland Huvenes Bokvennen forlag