Du kan kjøpe Vår egen stamme via antikvariat.net, her: http://www.antikvariat.net/get/search.cgi?post

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja`ara blir seksuelt oppslukt av ein eldre mann... Også ein del innsikt i jødiske skikkar- og eindel frå Jerusalem

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I anledning utgivelsen av Jørn H. Sværen sin bok Dronning av England, inviterer Kolon forlag til lanseringfest.

Når: Onsdag 2. februar 19:00 - 23:30 Hvor: Deichmanske bibliotek avdeling Grünerløkka Hva: Opplesning, mingling og salg av bøker. Hvorfor: God litteratur skal nytes med gode venner. Hvem: Alle som har tid og lyst.

Forlaget har lovet opplesning av Jørn H. Sværen. I tillegg vil et kobbel av hans litterære venner rive til seg mikrofonen og spre god litteratur:

Mazdak Shafieian - debuterte med diksamlingen Dyregravsmørke i 2006. Det er en fest å lese og høre ham lese sine dikt. Det går rykter om at han kommer med en ny diktsamling i løpet av 2011.

Thomas Kvam - billedkunstner som har tatt litteraturen et steg videre med saks og lim. Jeg har sett hans bestselger An Average Bestseller hos House of Foundation i Moss. Lekker. Kjøpe en bestselger? Vi får se hva kvelden bringer.

Arne Borge - litteraturkritiker i Klassekampen, skriver for politikkpoetikkpraksis og har bidratt til fanzinen Ferdigvare 2 hos Flamme Forlag.

Paal Bjelke Andersen - forlegger og forfatter med den folkelige diktsamlingen Til folket. Får vi høre en tale?

Gunnar Berge - oversetter som har samarbeidet med Jørn H. Sværen i den tiden H Press var et forlag.

Arve Kleiva kommer sammen med Aud Olsen, Ernst Ernst og Gustav Haarnack.

Silje Vethal - lyriker med tre dikstamlinger; Terreng (1998), Lynne (2000) og En slags epoke (2007). De to første er gjendiktet til svensk på forlaget Norstedts. Hun medvirker i Steinar Opstad sin diktantologi Men sannheten kom som et dikt. Få leser sine egne dikt som Silje Vethal.

Litt om Jørn H. Sværen

Jørn H. Sværen er forlegger, forfatter, oversetter og musiker. Han er medlem av det eksperimentelle bandet Ulver som i senere tid er mest kjent for å lage filmmusikk. Inntil 2009 drev han forlaget H Press. Sværen har utgitt følgende bøker på sitt eget forlag:

En kirke (England Forlag 2007) Et barn eller en bok (England Forlag 2008) London (England Forlag 2009) Tre bøker (England Forlag 2010)

Litt om boka Dronning av England

Jeg anbefaler at du tar en titt innom lanseringsfesten. Jeg er selv spent på å høre fra boka som jeg har hatt stor glede av å lese.

Les utdrag fra boken på Kolon sin hjemmeside.

Hvis du besøker www.huvenes.no så vil du se at denne artikkelen har koblinger som sier mer enn bare artikkelen i seg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner hva du mener. Jeg hadde opprinnelig tenkt at stjernene skulle kunne ha denne dobbelfunksjonen.

Tanken var at når man ser en bra diskusjon, kan man gi første innlegg en stjerne, og senere hente den fra fra "Stjerner gitt"-menyen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annette Mattson er ein god forfattar som fortener å bli lest av fleire. I mørket handlar om Alma som er gift med Markus, ekteskapet skrantar, ting berre skjer tilsynelatande... Skrivestilen til Mattson kan minne om Hanne Ørstavik, men dog noko meir utbrodert

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Juleoratoriet av Gøran Tunstrøm. Fleire bøker av KEtil Bjørnstad, skal sjekke titlar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, eller du kan jo alltids låne dei på biblioteket! Nina M. Evensen har skrive forord og kommentarar.Mine gamle Albertebøker, (svært velbrukte), er og frå 70-talet, Lanternebøkene, og eg kjem ikkje til å kvitte med med dei heller, dei har stor affeksjonsverdi for meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne vesle boka er svært god! Det er ei flott skildring av ein sorgprosess, ei historie med god utvikling og sterkt språk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne har eg lyst til å lesa! Hørte litt på byrjinga som tysk lydbok og likte gdt klangen i språket og tenkte eigentleg å høre heile boka på tysk. Men det krev MYKJE tid, så no trur eg at eg heller satsar på den norske utgåva, fekk lyst til det etter dine terningkast, Elisabeth!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg,Heidi, denne boka er unik! Har ikkje lest noko liknande, boka er rar, fin, merkeleg... unndreg seg kategorisering. Eg trur at Jenny Hval kjem til å bli ein god forfattar!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så enig med deg, eg blir aldri ferdig med Alberte! Eg las ho no igjen i januar og denne gongen vart eg betatt av det tette forholdet Alberte har til naturen, og også korleis Cora Sandel har medkjensle med alle personane i boka. Menneskets lodd er så forskjellig her i livet.. Og for eit språk! Ingen over- ingen ved sida! No kjøpte eg alle tre bøkene i ei såkalla tekstkritisk utgåve som kom i 2002, og det tok nokre minutt å koma inn i rettskrivinga til Sandel som var litt spesiell, men eg er glad for at bøkene no kan lesast slik Sandel skreiv dei. Mykje vart sensurert i utgåva som kom under krigen og sidan vart det ikkje retta opp før altså i 2002

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har kikket på ulest-lista di, og her har du mange godbiter du kan glede deg til:) En av de jeg ville anbefalt deg er nettopp Keiseren av Portugalia, som jeg ser du har satt opp her. Den er nydelig. Anbefaler også blant annet Stalins kyr, Maskeblomstfamilien, Slaktehus 5 og selvfølgelig Sult:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da vil jeg veldig sterkt anbefale Tor Åge Bringsværdsfem bøker som går under fellesbetegnelsen Gobi. De heter: Gobi. Barndommens måne. Gobi. Djengis Khan. Gobi. Djevelens skinn og bein. Gobi. Min prins. Gobi. Baghdad. Disse romanene er vannvittig gode!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må kommentere meg selv her: Dessverre ble inndelingen i verselinjer, selve enjambementet, ødealgt da jeg kopierte diktet inn fra ei nettside. For å lese en korrekt versjon, søk det opp på nettet, det er lett å finne:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette diktet av Tarjei Vesaas, er et av de jeg aldri blir lei:

"Det ror og ror"

Dagen er faren - og det ror og ror.

Det mørke berget, mørkare enn kvelden, luter over vatnet med svarte folder: Eit samanstupt andlet med munnen i sjøen Ingen veit alt.

Der ror og ror, i ring, for berget syg. Forvilla plask på djupet. Forkoment knirk i tre. Forvilla trufast sjel som ror og snart kan sugast ned.

Han står der òg den andre, han i bergfoldene, i svartare enn svart, og lyer utover. Lam av synd. Stivt lyande. Stiv av støkk fordi her ror -

Då må det gå blaff og blå-skin fram og attende som heite vindar og som frost.

Det ror og ror i natt. Det ser og ser ingen. Ingen veit kven som slikkar på berget når det er mørkt. Ingen veit botnane i Angest sjø. Ingen veit kven som ikkje kan ro.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det første som slår meg da, er at her vil jeg ha variasjon........ Men, fem er fortsatt lite. Vel, la meg gjøre et forsøk: 1. Hamsun: Mysterier - denne går jeg aldri lei. 2. Garborg: Trette Mend - den gir mange veier å gå, mange mulige tankebaner. 3. En diktsamling må med, tror kanskje jeg går for Stein Mehrens samlede. 4. Grytten: Popsongar - nydelig, nydelig. Dessuten vil den hjelpe når mangelen på musikk blir overveldende (og det blir den nok, uansett om ipoden druknet, eller når den går tom for strøm). 5. Noe Bringsværd må med. Jeg har Gobi-serien i et bind, så dersom det er lov, velger jeg den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, Bojer er stor! Eg las han nok i ungdommen, men tok opp at Den siste viking da eg var på Lofotferie og vart fengsla av boka. Eg anbefaler også sjølvbiografien til Bojer: Læregutt. Nydeleg skrive, interessant, og imponerande av han å koma seg fram til den posisjonen han fekk internasjonalt, han er jo mellom dei mest oversatte norske forfattarane. Oppfølgaren, som heiter Svenn, tykte eg ikkje var så god som Læregutt

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi har blitt 10.000 bokelskere! Andre tall: De siste 30 dagene har vi hatt 58.893 forskjellige besøkende. Tilsammen har vi lagt til 985.739 bøker i bokhyllene våre!

Hjertelig velkommen til de 32 nye bokelskerne som meldte seg på i dag!

Godt sagt! (22) Varsle Svar

Slike lister liker jeg! Jeg ser for meg at hele trilogien til Abu Rasul (som han med en fellesbetegnelse kaller for skandinavisk misantropi)passer fint inn her: "The Coca Hola Company", "Mact und Rebel" og "Unfun". Vil også nevne "Latours katalog" av Nikolaj frobenius. Samtidig tenker jeg at dekadanseromanene også bør inn her. Noen eksempler er "Mot kveld" av Tryggve Andersen, "Sensitiva Amorosa" av Ola Hanson, "Brügge-den-døde" av George Rodenbach og selvfølgelig selve dekadansebibelen: "Mot Strømmen" av Joris-Karl Huysman. Spør du meg, er dette et herlig knippe bøker:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, her har det tydeligvis skjedd noen endringer siden min tid også, selv om det også her var noen kjenta travere. Deneneste av de nyere bøkene jeg har lest her, er Yatzy, som jeg flere ganger har brukt i undervisningen. Ei fin ungdomsbok:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

somniferumHarald KBerit B LieBerit RKetilsveinEgil StangelandIreneleserellinoronilleKirsten LundNorahTone Maria JonassenMorten Jensenandrea skogtrø egganKaramasov11ingar hRandiATorRufsetufsaSynnøve H HoelRagnar TømmerstøAnne Berit GrønbechMarit AamdalritaolineEvaAmanda AElinBeReidun SvensliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaVannflaskeTovealpakkaEli HagelundSigrid NygaardPiippokattaEivind  VaksvikGroHilde H HelsethRoger Martinsen