Han har jeg ikke hørt om, det har sikkert blitt brukt flere ganger av andre. Takk for kort og godt svar.
'But Sirius shook his head and said,'She's got the measure of Crouch better than you have, Ron. If you want to know what a man's like, take a good look at how he treats his inferiors, not his equals' Hvor har Rowling tatt dette fra? Dostojevskij? ML King?
Snobbete gamliser
Ingen vil bli sett på når dei græt, alt det vonde i brystkassa forvandlar ansiktet til noko ugjenkjenneleg.
Stjålet rett fra Wikipediaen
"Svart humor, også kalt morbid humor og annet, er en spesiell grotesk, pessimistisk eller svartsynt form for humor og satire der emnet er alvorlig og gjerne kan gjøre folk opprørte, slik som død, krig, narkotika og lignende. Provokasjoner og lek med tabuer er ofte en viktig del av den svarte humoren, som kan betraktes som en måte å vekke dem som ser og hører, og dermed et virkemiddel for å endre holdningene i samfunnet. Svart humor er ofte preget av ironi, men også det tragikomiske."
Kom med forslag du
Synes den var veldig klinisk, selv om den var veldig godt skrevet. Og det er veldig mørkt syn man får på mannfolka i boka, tror folk ville blitt mer brydd hvis det hadde blitt skrevet av motsatt kjønn. Det jeg likte best var progresjonen av hennes depresjon og syn på døden, det var veldig veldig bra. Vipper mellom fire og fem jeg og
Neida, tenkte ikke det, og det gjør ikke jeg heller. Dagbladet la ut en sak om forfattere som hadde lest Donald, mulig de fortsatt leser det, i barndommen.
Magnus Carlsen er en veldig stor Donald-fan
Det her var vanskelig. Tipper Murakami, men mulig han blir skylt bort. Ganske artig i På gjengrodde stier så skriver Hamsun at verkene hans på denne tiden ikke kom være tilstede; så feil kan man ta.
Jøss, takk. Har faktisk noen i hylla, og et par jeg har hørt om. Mye godis.
Takk. Handler den om hjernen? Sto lite beskrivelse på siden til boka.
Jeg vil lære alt. Har du noe populærvitenskapelig å anbefale? A short history to nearly everything er fin, gjerne noe i den duren. Trenger ikke være for barnslig.
Klassekampen har eller hadde en egen spalte for det
Helvete er reprise
Så hvis du skriver så er det det viktigste, hvis det er noe annet så er det viktigst.
Hva jeg tenker på er at: hva skal man ellers bruke tid på (hvis tid er så jævlig viktig)?
Prøv prosa? Eller dikt?
Landets eldste mann er død er en tegneserie laget av krimforfatteren Jørn Lier Horst og tegnserietegneren Jonas A. Larsen. Dette er en historie der Horst lar sin krimhelt førstebetjent William Wisting boltre seg i tegnete ruter istedenfor ren tekst, som er de vanlige møtestedene vi som leser møter han. Derfor virket denne historien både lovende og spennende ved første øyekast. Skuffelsen ble stor da det viser seg at historien føles uferdig når det gjelder både tekst og bilder. Dessuten virket tegneserien rotete og ustrukturert fra første stund, slik at man må holde tungen rett i munnen hele veien. Dette er egentlig litt trist, siden denne historien egentlig har et stor potensial til å bli veldig bra. Men da burde tegneserien kanskje få flere sider enn bare 21 sider i tillegg til en bedre flyt og bedre en bedre slutt som heller ikke slutter brått.
Jeg er ikke spesielt fotballinteressert og det er lenge siden jeg holdte med noen spesielle lag. Men jeg har mine "synder" av og til, f.eks. når jeg kommer over kamper spilt av Barcelona, Liverpool, utlandske klubber trent av norske trener og enkelte tippeligalag som fasinerer meg på ulike måter.
Derfor er denne boken interssant å lese, også for de som ikke er fotballinteressert, som gjerne vil vite mer enn bare moderne norsk fotlball i en bok som er lettlest. Her får man i tillegg til dette også vite bakgrunnen av etableringen av klubbene og hvem menneskene bak etableringen og utviklingen av de 16 "beste" norske fotballklubbene som spiller i Tippeligaen 2013. Man får med andre ord et innblikk i sportens utvikling i Norge parallelt med Norges egen utvikling som stat før og etter unionsoppløsningen, mellomkrigstiden og krigstidene samt oljealderen. Selv om det siste ikke egentlig er hovedfokuset i boka.
Hvis jeg skal trekke noe minus ved boken, så er et av dem selve tittelen på boka. Mange vil si at ikke alle de 16 lagene som er i Tippeligaen 2013 kan kalles for Norges beste lag. Mange av disse lagene har ikke vunnet serien, Cupen eller andre titler som kanskje gir dem retten til å kalles store utenom etter sesong 2012 og før sesongen 2013 innenfor et geografisk område. Og man kan jo spørre seg om det er virkelig er noen store forskjeller mellom de som spiller f.eks. nederst i Tippeligaen og øverst i første divisjon. I tillegg finnes det mange lag i de nedre divisjonene som har vunnet Tippeligaen og Cupen en gang i tiden.
Derfor burde det kanskje vært skrevet om flere lag enn bare de lagene som spiller i Tippeligaen 2013, f.eks. flere lag fra første divisjon eller lag som har vunnet Tippeligaen og/eller Cupen. Det ville vært veldig interessant å lese også om lagene Fredrikstad, Moss, Lyn, Frigg, Bodø/Glimt, Hødd og HamKam for å nevne noen både for å få bedre geografisk spredning og bedre oversikt sportens utvikling i Norge.