En dag møter Isak og Aria en ny gutt, Leif. Leif sier at de må gå til huset Tusenfrykt og Isak og Aria tror det er et slags spøkelseshus og sykler ut dit. Det skal de komme til å angre på...

Skrekk og grøss for mellomtrinnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig, velskrevet - men "plot" ble for lite utnyttet - for lite spenning og driv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god beskrivelse av boka, takk for den.
Jeg hadde ikke hørt om alvorligheten i disse hendelsene, det er så mye mer informasjon om overgrep som skjer i «vår» del av verden. Jeg tok opp boka, siden forfatteren i år fikk Nobelprisen i litteratur. En stille, god og jordnær beskrivelse av et forferdelig overgrep.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En oversikt over bøker Marianne bak bloggen EBOKHYLLA MI har gitt meg lyst til å lese. Hun er meget belest. Trykk her for å komme til bloggen hennes.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nesten litt flaut av en krimelsker - men dette er den første voksen-boka jeg leser av Jørn Lier Horst. Han skriver jo veldig godt for ungdom (Clue-serien) og barnebøkene (Detektivbyrå nr. 2) gå jo som hakka møkk på biblioteket! Jeg har sett et par av seriene som er laget av bøkene hans og bestemte meg for å lese denne da den kom ut nå.

Og det var den fridagen si... Begynte på den i formiddag og avsluttet den nå i kveldinga. Jepp. Full fart fra første stund, lettskrevet, men godt skrevet, spennende og troverdig. Klar sekser fra meg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er det full fart fra første stund! Kaldblodig mord på åpen gate, tungvannsaksjonen på Rjukan, atombomeproduksjon i Iran og Malteserordenen på Malta. Det er liksom ikke måte på! Spennende og bra skrevet, men det ble litt for mye for meg, så den ender på en 4 for min del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kasper bor i Vågen, et ørlite sted langt nord i Norge. En dag kommer en ny gutt i klassen, Stian, men hvorfor er Stian så taus? Han forteller veldig lite fra før han flyttet til Vågen og det han forteller virker som det er en innøvd remse. Det samme med hans mor, Hanne. Kasper spør Stian om de kan være venner og det kan de, men Kasper må ikke gi Stians telefonnummer til noen andre eller legge ut bilder på internett eller...

Hva er det som skjer!? Anbefales for mellomtrinnet og ungdomsskolen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Støttes☺️ Den er helt fantastisk!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Slutten ble litt rar ja, men det var ikke så mye å forstå - jeg synes den tapte seg en del på slutten. Dette var nok en ganske "forskrudd" hovedperson - uten å røpe for mye.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...da jeg første gang lært meg å stole på timene i stedet for å fylle dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vindmøller til besvær

Hva skjer i den lille landsbyen Unterleuten når innbyggerne får presentert planer om utbygging av en vindmøllepark? Handlingen foregår omkring 2010 i en landsby som ligger i nærheten av Berlin, men virker ganske fjernt fra storbylivet. De "innfødte" har sin egen historie og sine egne lover, jf. fra begynnelsen av boka:

Landsbyer som Unterleuten hadde overlevd DDR og visste hvordan man holdt staten fra livet. Unterleuterne løste problemer på sin engen måte. De løste dem seg imellom.

Ved å plassere noen nykommere som har kort botid på stedet, greier Juli Zeh å si mye både om historie og dagens samfunnsutvikling. Her får vi blant annet illustrert motsetningene mellom by og land, Vest- og Øst-Tyskland, kommunisme og liberalisme/kapitalisme, naturvern kontra behov for ikke-fossil energi og nye inntekter til kommunekassen. I tillegg kan jo egeninteressen komme inn og gjøre at tidligere prinsipper ryker ...

Alt dette har en thrilleraktig innpakning hvor de ulike personene (de blir ganske mange) får sin egen historie. Med ulike innfallsvinkler får historien gjerne en ny vri som kanskje er nærmere sannheten, eller kanskje ikke? Boka er både underholdende og satirisk.
Underveis måtte jeg notere noen sitater, som:

Siden politikerne, slik de selv så det, uansett ikke kunne bestemme over noe lenger, forvandlet de seg til politiske skuespillere som hadde som sin viktigste oppgave å spille følelsesteater, iscenesette overbevisninger og simulere at de tok beslutninger.

Der Jule hele tiden sto i fare for å drukne i et hav av informasjon, varianter og versjoner og derfor var tvunget til å interessere seg for færrest mulig ting, sugde Gerhard den kaotiske verdenen til seg, kjørte den gjennom prinsippfilteret sitt og spyttet det ut i små pakker med hver sin lille etikett på. Denne prosessen kalte han "kritisk tenkning".

Borgermesterens tanker om ungdommen og om deltakende demokrati:
Ungdommen i dag hadde noen forbløffende ferdigheter. For eksempel en vanvittig effektivitet kombinert med et fullstendig fravær av humor. ... Det som drev denne generasjonen, var det absolutte ønsket om å gjøre alt riktig. Å ikke begå noen feil, og dermed gjøre seg selv uangripelig.

Deltakende demokrati var et fint begrep som egentlig betydde at folk som manglet ethvert sakskjennskap, skapte masse problemer og til slutt klagde over at alt tok så lang tid.

Investorens tanker om den nye generasjonen:
Når Meiler forestilte seg den nye generasjonen, så han en hær av unge mennesker med utstrakt høyrearm, ikke for å gjøre hitlerhilsen, men for å ta bilde av sitt eget ansikt med smarttelefonen.

Her krangles det om skogteiger, adkomst for slamsugerbilen som må tømme septiktanken hver uke, hvem som skal få hvilken kattunge av "kattedama" Hilde, om hestehviskeren skal få lov til å gjerde inn et område av naturreservatet, og det spekuleres i om den lille jenta Lillekron egentlig ble kidnappet, og i tilfelle - av hvem. Hva har så dette å gjøre med beslutningen om det skal bygges vindmøller? Tja, det sier kanskje noe om hvordan beslutningsprosesser kan foregå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg elsker Elly Griffiths og ikke minst Ruth Galloway! Denne 8. boken om henne er en av de jeg har likt best, i flere av de andre synes jeg det har vært litt langtekkelig innimellom, men her var det fart og spenning på flere områder fra første stund!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes alle andre bøker av han har vært utolig bra, så denne skuffa. Orka ikke lese den ferdig 😫

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det full fart fra første til siste side! Sebastian og Aksel spiller fotball i bakgården da pappan til babyen Nina ber dem om å gå et annet sted, Nina har nettopp sovnet og han vil ikke at hun skal våkne. Guttene tusler slukøret sin vei, men så får Sebastian en glitrende ide! Tror han... Konsekvensene blir enorme og ingenting blir slik de hadde tenkt - for å si det mildt!

For mellomtrinnet og ungdomsskolen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den forakt min far næret for min type intelligens ble tilstrekkelig korrigert av kjærlighet til at han stort sett forholdt seg til alt jeg gjorde med blind overbærenhet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste boka på nb.no: https://www.nb.no/items/c8b0f154c50c1c8e34f631f838e09e73

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste boka på nb.no: https://www.nb.no/items/629700d54f3712c4b98edfd162b839d2

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser fortsatt i "Konflikt og stormaktspolitikk i Midtøsten" av Hilde Henriksen Waage. Det går ikke fort, men det er interessant og jeg følger med. I tillegg har jeg "En by i ruiner", som er siste del i en trilogi av Don Winslow, en amerikansk forfatter som har skrevet om mange ulike miljøer, og mye om narkotika, penger og de som er involvert i denne trafikken. Han er litt ujevn, på sitt beste viser han både varme, humor og lojalitet i alle mulige relasjoner. Winslow vet at verden ikke er svart-hvit, og han viser hvordan det står til i verden, og at politikk spiller en rolle. Lurer på om han også er på den lista over de 100 beste i nyere tid, som Amor Fowles.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Imponerende debutbok

Jeg har med stor glede lest alle bøkene til Elizabeth Strout etter hvert som de har kommet på norsk. Hun har en egen evne til å fange og beskrive samspillet mellom mennesker, og hun formidler samtidig en ømhet overfor romankarakterene som framstilles med både gode og mer "skrøpelige" sider.

De bøkene jeg har lest hittil har imidlertid vært av henne som etablert forfatter med suksess. Da kan det jo være fristende for et forlag å utnytte denne suksessen og lete etter tidligere utgivelser som ikke nødvendigvis har samme kvalitet. Det var derfor med en liten dose skepsis jeg startet på boka. Heldigvis ble jeg gledelig overrasket.

Hovedpersonene i boka er Isabelle og hennes tenåringsdatter Amy. I likhet med de andre bøkene, får vi likevel også innblikk i livet til naboer, kollegaer og klassekamerater. Isabelle kom flyttende til småbyen som alenemor, og de to lever i en snever tosomhet med uklar fortid og avhengighet av hverandre. Samtidig lengter de begge etter noe annet, men greier ikke å kommunisere godt sammen. Dynamikken mellom de to og forholdet til omgivelsene når fasaden begynner å slå sprekker, er drivende godt beskrevet.

Jeg skal ikke gjengi mer fra handlingen, men slutten ble kanskje litt lettvint. Uansett - god bok!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for tipset! Eg et før eg kjem likte jeg så godt at jeg kjøpte den selv. Skal sjekke ut Eg bur her no på biblioteket. (Hylleplassen hjemme begynner å bli begrenset, så jeg prøver å begrense kjøpene.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundTrude OmaToveDolly DuckAvaRandiAElisabeth SveeJoannHilde H HelsethStine SevilhaugKathinka HoldenTove Obrestad WøienJarmo LarsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseIngunn ØvrebøHilde Merete GjessingritaolineElin FjellheimRufsetufsaTonesen81Synnøve H HoelEivind  VaksvikMarteSverreReadninggirl30FredrikIngunn SJon Torger Hetland SalteVegardSilje BorvikBertyBjørg L.Beathe SolbergLisbeth Kingsrud KvistenIngeborg GVibekePirelliTheaLars Mæhlum