Som bekjent er alle samlere rede til å stjele eller drepe når det gjelder å skaffe nye nummer til samlingen sin. Men det forringer på ingen måte deres moralske karakter.
(Hva med boksamlere?)
Her er det stor leseglede om dagen. Leser både En dag i Ivan Denisovitsj' liv av Aleksandr Solsjenitsyn og Salamanderkrigen av Karel Capek, pussig nok illustrert av samme kunstner. På lydbok har jeg funnet fram en gammel Carl Hamilton historie som jeg delvis husker. Neste lydbok blir Om våren av Knausgård. Det er heldigvis meldt litt ruskevær i helgen, så det er lov å late seg med en bok eller flere. Det passer meg fint!
Bra! Har lest ca 60 sider og liker veldig godt stilen og humoren så langt :-) Måtte finne både kart over Indonesia og google flere folkeslag for å komme i gang, men så flyter historien godt synes jeg.
Hentet Salamanderkrigen på biblioteket i dag og lest noen få sider. Håper det er greit at jeg slenger meg med :-)
Jeg kan ikke forlange, sa han, at alle og enhver skal ha mine dyder. Jeg er tilfreds om jeg gjenfinner mine laster hos dem...
Jeg klappet sammen boken og skalv av henrykkelse, mer levende enn jeg trodde det var mulig å være; sjelen bedøvet av lykke....
Michel har lest tre setninger i "Odysséen"
Først og fremst er dette et historie om riddere og kvinner med slør, dernest en historie om de gode og de onde, hvor de gode er veldig gode og de onde veldig onde. Det jeg synes er best er beskrivelsen av mennesker fra forskjellig lag av befolkningen, samt beskrivelsen av kiving mellom folkeslag og religioner, og mellom adelen og kirken. På mange måter har vi ikke kommet så veldig mye lenger i dag. Forfatterens tolerante menneskesyn skinner igjennom og han får historien til å virke lett og humoristisk til tross for slåssing og ondskap.
Jeg er normalt ikke en romantisk sjel, men det er vanskelig å ikke like en historie som omhandler både Richard Løvehjerte og Robin Hood. Jeg fant også et par helter fra "arbeiderklassen"; både griserøkteren og narren gjorde en hederlig innsats i denne historien. Terningkast 5.
Persongalleriet var ganske greit for meg, jeg har sett filmatiseringer om Ivanhoe, og husket dermed en del av historien fra før. Først og fremst er dette et historie om riddere og kvinner med slør, dernest en historie om de gode og de onde, hvor de gode er veldig gode og de onde veldig onde. Det jeg synes er best er beskrivelsen av mennesker fra forskjellig lag av befolkningen, samt beskrivelsen av kiving mellom folkeslag og religioner, og mellom adelen og kirken. På mange måter har vi ikke kommet så veldig mye lenger i dag. Forfatterens tolerante menneskesyn skinner igjennom og han får historien til å virke lett og humoristisk til tross for slåssing og ondskap.
Jeg er normalt ikke en romantisk sjel, men det er vanskelig å ikke like en historie som omhandler både Richard Løvehjerte og Robin Hood. Jeg fant også et par helter fra "arbeiderklassen"; både griserøkteren og narren gjorde en hederlig innsats i denne historien. Terningkast 5.
"Jeg har hørt så mye om frihetens velsignelse," sa han til seg selv, "jeg skulle ønske en vismann ville si meg hva jeg skulle bruke den til, nå jeg har den."
Her på øya liker vi ikke tukt, uten når den hellige kirke refser den den elsker.
Jeg har omsider begynt på serien om Elling, holder på med lydbok nr 2 og kjenner at det bør bli en pause etter den. Det blir fort litt mye Elling. På nattbordet ligger Ivanhoe og av en eller annen grunn frister riddere og jomfruer mer enn samtidsromaner. Er det noe som heter sommerhjerne? Det blir kanskje en krimbok etterhvert, de gamle russerne får finne seg i å vente.
Jeg skulle på lunsj med noen venninner 25. mai og vurderte faktisk å ta med meg håndkle..
Vi var atten år og begynte å elske verden og livet. Vi måte skyte på det vi elsket. Den første granaten som eksploderte traff oss i hjertet.
Ingen av oss er mer enn tyve år. Men unge? Ungdom? Det er lenge siden. Vi er gamle mennesker.
Jeg har lest "buss på avveier". Grei tidtrøyte, men ikke en bok å anbefale egentlig. Steinbeck har skrevet bedre bøker enn dette :-)
Sannheten om Alberte er at hun bare vet hva hun ikke vil. Om hva hun vil, har hun ingen anelse. Og det gir uro og sugen under brystet ikke å vite det. Hun går omkring som sin egen negativ, har denne skavank til alle de andre.
... sånne hender som dine bør en ikke fremhve, men tvert imot skjule, barnet mitt -
Vi tar livet som det er - det er nu engang en lort-pøl.
Snodig sammentreff! Jeg har også planer om å lese "Til fyret" etter omtale/diskusjon her i det siste, dessuten er både "Til fyret" og "Orlando" på 1001-listen. Jeg forbereder meg litt mentalt på å lese sakte.
Jeg begynte på Hamsuns samlede for noen år siden og ventet med "Benoni" og "Rosa" da jeg hadde forhåpninger om at dette var litt lystig lesning i forhold til mye annet han har skrevet. Jeg husker vagt noe fra fjernsynsteateret med latter og ståk. Jeg var vel 10 år da det ble sendt, så der kan jeg ta feil :-) Uansett er det på tide å fortsette på Hamsuns forfatterskap, "Benoni" og "Rosa" passer kanskje i solen i sommer.
Ja, også frister det selvfølgelig å lese hele Alberte-triologien. Døgnet skulle hatt flere timer!
Jeg har såvidt begynt på Alberte og Jakob og liker historien og språket veldig godt. Det er min første bok av Cora Sandel og det gir mersmak.
På lydbok hører jeg fortsatt Krig og fred og føler meg mer og mer hjemme hos den russiske adel. Jeg har fortsatt godt over 20 timer igjen å høre og de gleder jeg meg til. Anders Ribu er god å lytte til og nå har jeg endelig sluttet å se for meg Knausgård når jeg hører stemmen hans. Hørte Min kamp 1-6 opplest av Ribu og blir fortsatt like skuffet hver gang Knausgård åpner munnen og totalt mangler Ribus behagelige røst.
Min andre favorittoppleser er Duc Mai-The, og når jeg lytter til lydbøker han har lest inn så spøker en mager ridder til hest i bakgrunnen. Jeg vurderer å høre Don Quijote en gang til!