Snart lesehelg! Er litt tidlig ute denne gangen da jeg skal ut og reise i morgen. Forrige helg leste jeg om Ludvig den 14. (Solkongen). Han ligger nå på vent fordi jeg har latt meg friste av en real thriller av krimdronningen Martina Cole - nemlig The Ladykiller. Den utkom i 1992 og er den første av forfatterens mange thrillere. Denne romanen viser seg å være en såkalt pageturner, så jeg har håp om å lese den ferdig på tross av at den er på ca 730 sider. Jeg leser imidlertid ikke så fort, så lesestoff har jeg for en stund.

Den dystopiske lesesirkelen her på Bokelskere skal nå i gang med en klassiker - nemlig Salamanderkrigen. Om du er interessert, så bli med da vel!

Denne uken vil jeg slå et slag for podcasten til programmet Ekko i Nrk P2. Ingenting er som å kunne velge selv når og hvor man vil høre gode programmer, så: leve podcasten! Og med programmet Ekko så blir man gjerne hakket mer informert, oppdatert og kultivert. Det er vel ikke så mange som har noe imot det :-)

Nyt sommeren og litteraturen! Riktig god helg til alle :-)

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Hei alle bokvenner :-)
Jeg har akkurat lest ferdig "Det usynelige biblioteket" av Thorvald Steen. Nå leser jeg "Frokost på Tiffany" av Truman Capote. Og nest bok ut er "Aldri alene" av Lori Lansen.
Sier meg dessuten enig i med to av dere andre her som snakker om "sommerhjerne". Merker jeg hopper bukk over tyngre historiske romaner og alt for tykke bøker sånn generelt om dagen.
Håper alle har en fin helg :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke blitt så mye lesing i helga, men leser Stormens søster av Lucinda Riley.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har kommet omtrent halvveis i 'På grensen til evigheten' av Ken Follett, og det har vært dramatiske hendelser i USA, med borgerrettighetskamp og drapet på John F. Kennedy. Storkoser meg fortsatt med boka! Men den er stor - nesten 1100 sider - , og det er mye annet som skjer om dagen, så det går ikke så fort :-)

Fin helg til alle :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her hos oss er det "øs-pøs-regnver" i dag, så vêret er iallfall ideelt for å lese ferdig Setningsskade denne helga. Lesesituasjonen min er elles ikkje optimal for tida.

Har leita fram Salamanderkrigen som eg gler meg til å begynne på.......
Ei god helg til alle lesevenner!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lesehelg. Og deilig sommervær, i hvert fall her på Østlandet!

Det blir ikke tid til så veldig mye lesing for tiden, så jeg holder fortsatt på med to av de samme bøkene som forrige helg, nemlig Stories About Storytellers av Douglas Gibsons og Livet og døden tar rotta på meg av Yan Mo.

I tillegg har jeg War by Candlelight – Stories av Daniel Alarcon på lydbok. Håper å få lest en novelle eller to i løpet av helgen. En spennende peruansk forfatter, født i Lima men oppvokst i USA som nå er bosatt i San Francisco. Dette er debuten hans, fra 2005, men det er også kommet et par romaner samt at en av novellene er utgitt som tegneserie i samarbeid med Sheila Alvarado. En forfatter jeg regner med å lese mer av etterhvert!

Begynner på neste bok ut i den dystopttiske lesesirkelen, Salamanderkrigen i dag. Hatt den stående i hylla lenge, og det er en roman jeg virkelig gleder meg til å komme i gang med.

Ønsker dere en riktig god helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste ut Evig søndag av Linnèa Myhre i går. Den likte jeg - fordi den er så viktig og den fikk meg til å tenke.

Jeg aner ikke helt hva jeg skal sette i gang med nå. Det er så mange bøker som skal leses. Og jeg har hele dagen til disposisjon! Da kan jeg jo koble skikkelig av og komme skikkelig inn i ei bok. Vi får se hva jeg finner på!

God helg til alle!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Holder på med "Frankenstein" av Mary Shelley nå. Utrolig å tenke på at forfatterinnen bare var 21 år da hun skrev den, og at historien ble gitt ut for 198 år sia!

Da jeg blir ferdig med den, skal jeg begynne på "Åpne sår" av Gillian Flynn.

God lesehælj!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å. Jeg likte Åpne sår. Og Frankenstein står på lista! Hva synes du om den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Frankenstein" anbefales! Språket er vakkert, den er trist på en nesten romantisk måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitter hjemme og er sur for denne fredagen kunne jeg gjerne ha tenkt meg på Tons of Rock festivalen for et av mine favorittband var der i dag: Sixx:A.M. Sixx:A.M. ble startet av Nikki Sixx som også er låtskriver og bassist i bandet. Jeg har fem rockehelter i mitt liv og det er: Michael Jackson, Prince, David Bowie, Nikki Sixx og Marilyn Manson, og bare to av dem er i live. Jeg er ikke en person som går på konserter eller festivaler, men kunne godt ha sett mine favoritter. Mine topp tre band er: Dimmu Borgir, Marilyn Manson og Sixx:A.M. Kunne godt tenkt meg ha vært på Tons of Rock festivalen i dag bare for å se Sixx:A.M. siden det er Nikki Sixx's første norgeskonsert med hans "nye" band Sixx:A.M. Er heller ikke en groupie, men hadde vært morsomt å se noen av rockeheltene mine spesielt siden bare to av mine fem favoritt rockhelter lever fremdeles. Jaja, ikke alle kan være med på alt ...

Jeg får bare trøste meg med bøkene som vanlig:) Tidligere i denne uka leste jeg ferdig Huset av Yves Grevet og Søvngjengeren av Diane Guest. Natt til lørdag begynte jeg på Tunneler av Rod Gordon & Brian Williams, og i går begynte jeg så vidt på Eplehagen av Marianne Storberg. Hvis jeg blir ferdig med Tunneler eller Eplehagen skal jeg begynne med The Mermaids Singing av Val McDermid som er første bok i Wire in the Blood serien med Tony Hill og Carol Jordan.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er ca halvvegs i Terra Roxa av Jon Michelet. Overraskande bra, men eg har nok ekstra utbytte av den sidan eg har vært ein del i Brasil. Eg vil tru der er mange referanser til ting og hendingar som kan verke meiningslause for den som ikkje kjenner noko vidare til landet.

Vidare har eg såvidt starta på Salamanderkrigen av Karel Čapek. Anslaget er av typen "god gamaldags røvarhistorie", det passar meg bra. Og blir det noko køyring i helga så har eg framleis att mesteparten av lydboka A Tale of Two Cities av Charles Dickens.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har omsider begynt på serien om Elling, holder på med lydbok nr 2 og kjenner at det bør bli en pause etter den. Det blir fort litt mye Elling. På nattbordet ligger Ivanhoe og av en eller annen grunn frister riddere og jomfruer mer enn samtidsromaner. Er det noe som heter sommerhjerne? Det blir kanskje en krimbok etterhvert, de gamle russerne får finne seg i å vente.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sommerhjerne ER en greie! Jeg har det nå. Vil helst ha litt lettere litteratur, pengene flyr letter ut og det lille jeg hadde av retningssans er totalt borte. Sommerhjerne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ivanhoe stend høgt på lista over lydbøker eg skal høyre dei nærmaste månadane. Håper du finn tid til å skrive kva du synest om den etter at du er ferdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først og fremst er dette et historie om riddere og kvinner med slør, dernest en historie om de gode og de onde, hvor de gode er veldig gode og de onde veldig onde. Det jeg synes er best er beskrivelsen av mennesker fra forskjellig lag av befolkningen, samt beskrivelsen av kiving mellom folkeslag og religioner, og mellom adelen og kirken. På mange måter har vi ikke kommet så veldig mye lenger i dag. Forfatterens tolerante menneskesyn skinner igjennom og han får historien til å virke lett og humoristisk til tross for slåssing og ondskap.
Jeg er normalt ikke en romantisk sjel, men det er vanskelig å ikke like en historie som omhandler både Richard Løvehjerte og Robin Hood. Jeg fant også et par helter fra "arbeiderklassen"; både griserøkteren og narren gjorde en hederlig innsats i denne historien. Terningkast 5.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk! Då blir nok dette den neste lydboka mi på loyalbooks, så sant opplesaren er tåleleg bra. Meiner forøvrig at eg har lest boka i barndomen ein gang, men mistenker at det var ei nedkorta og forenkla utgåve.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har prøvehøyrt litt, og er ikkje nøgd med opplesaren på loyalbooks. Då må eg anten finne lydboka ein annan stad, eller så blir det papirbok etter kvart. I mellomtida har eg lasta ned My Man Jeeves som neste lydbok, den høyrer vel til ein litt annan sjanger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nettopp lest ferdig Triangel av Eystein Hanssen. Jeg synes det var en spennende og underholdende krimbok, kjenner at jeg virkelig begynner å få sansen for Elisabeth Rathke. Nå gleder jeg meg til å begynne på Åtseldyr, som er neste bok i serien.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har lest Skisser fra London av Charles Dickens denne uka. Har nesten følt at jeg har vandret rundt i byen på 1800-tallet,veldig bra.
Har nå startet på en ennen by,og i litt nyere tid,nemlig Roma av Simen Ekern. Så da får vi se hvordan det utarter seg. Bryr meg ikke om å være med på lesesirkel her inne,men nå ser jeg at det skal leses Salamanderkrigen,og den kunne jeg faktisk tenke meg å lese om igjen. Kanskje jeg hiver meg på.
Ha en strålende midtsommer-tid med bøkene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I den dystopiske lesesirkelen er det helt greit at du blir med på bare denne :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

har begynt på Sommersverdet av Rick Riordan som er en ny serie om gudene i Åsgard osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil