Lesehelg! :-) Et kort innlegg denne gangen da jeg er på reise og skriver innlegg via en liten mobil-skjerm.

Jeg holder fremdeles på med Martina Cole sin The Ladykiller og har nok lesestoff med den noen dager til. Ellers så har jeg lest mye rundt Brexit i britiske medier og fortsetter nok å følge med der.

Ha en fin helg alle sammen! :-)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 33 svar.

I helga las eg ferdig "Bienes historie" av Maja Lunde. Ei flott bok frå tre ulike tidsepokar. Av ein eller annan grunn måtte eg sjekke om forfattaren verkeleg var norsk, og då meiner eg det positivt. Det er eit internasjonalt "svung" over både språk og innhald synest eg. Ei nydeleg bok om relasjonar mellom foreldre og barn, men og om bier og korleis det kan gå om me ikkje tar vare på naturen...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, jeg har satt Bienes historie på leselisten min. Jeg er med på readingchallange, og har satt den som en dystopisk roman? Jeg lurer på om dette er en dystopi og om du anbefaler den? Mvh Marte

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og denne har eg heller ikkje sett etter å ikkje ha vore så aktiv for tida. Nå har du kanskje lese Bienes historie og ser at ja, det er ein type dystopi:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg faktisk, og tenkte det skulle bli dystopien

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tjohei - på ferie med berre sporadisk internettilgang. Straks ferdig med Terra Roxa, parallelt les eg i Salamanderkrigen. Og medan eg køyrer høyrer eg framleis på A Tale of Two Cities.

No skal eg straks i gang med ei veke gjetarhundkurs. Er usikker på kor mykje tid det blir til lesing, men eg har gardert meg. Har med Smuglere av Arthur Omre, Innvandrerne 2 av Vilhelm Moberg, og Politi av Jo Nesbø. Blir det tid til å lese alle desse vil eg påstå at kursveka er heller mislukka, men i det minste ikkje bortkasta.

God lesing vidare, alle saman!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har i helga lest ferdig Nøkkelvitnet (den første krimmen) av Lier Horst og lurer på om jeg bør lese bøkene etterhverandre eller om det ikke har noe å si.

Har nettopp lest ferdig novelleboka Synderen av Ragnhild Yndestand, hennar debutant bok. Den er sterk og med mange gode skildringar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alle bøkene til Jørn Lier Holst kan leses separat, men jeg anbefaler at du leser de i kronologisk rekkefølge. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har vært bokelsker en god stund, men ikke vært med i diskusjoner og slikt. Om jeg kan anbefale en bok akkurat nå må det bli Kledd Naken av Agnes Matre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ei fantastisk, men veldig vond bok. Ei av dei beste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lest ferdig den nye romanen til Kim Leine, De søvnløse. Boka er en framtidsroman på bare drøye to hundre sider, og handlingen utspiller seg i og rundt et sykehus i byen Tasiilaq på Grønland i løpet av ett døgn i 2025. Leine har et fantastisk språk, han er god til å fortelle, og romanen var underholdende nok. Det er mulig jeg hadde for store forventninger til denne etter Profeterne i Evighedsfjorden og Afgrunden. Jeg landet etter litt fram og tilbake på en sterk firer.

Eller holder jeg fremdeles på med Stories About Storytellers av forlagsmannen Douglas Gibson og Mothers, Tell Your Daughters – Stories av Bonnie Jo Campbell. Har tidligere lest en roman og en novellesamling av Campbell, og hun er blitt litt av en favoritt.

Har lagt bort boka vi leser i den dystoptiske lesesirkelen, Salamanderkrigen av Karel Capek, for en stund. Har nemlig kommet omtrent halvveis, og det er fortsatt tre uker igjen av leseperioden. Jeg har i stedet funnet fram How to be both av Ali Smith, som jeg har hatt lyst til å lese en stund, og Terminalhastighet av Johan Mjønes. Av forfatteren har jeg tidligere lest Fortellinger om sju bål (roman 2013), som er en virkelig god, og ikke minst spesiell bok. Terminalhastighet er Mønes' debutroman (2009), så spent på denne.

Nå er det jo ikke så mye igjen av helgen, men ønsker dere en riktig god søndag!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg holder på med "Alice i Eventyrland" av Lewis Carroll. Høytlesing. Så har jeg akkurat gått lei av en kriminalroman og er dermed på jakt etter en ny. Det finnes grenser for hvor kjedelig det skal bli før jeg leverer en bok halvlest tilbake til biblioteket. Denne het "Den gjenfødte morderen" av en dansk duo som kaller seg A.J. Kazinski. På dagtid leser jeg fortsatt "Svart jord. Holocaust som historie og advarsel" av Timothy Snyder. Veldig godt tenkt om hva som lå til grunn for holocaust. For mørk til å lese på senga, men jeg har fortsatt Elena Ferrante og "Mi briljante venninne" som har fått ligge i fred siden mai. Vet ikke hvorfor. Den fenger bare sånn halvveis.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har veldig lyst å lese "Alice i Eventyrland" - er den bra?
"Svart jord" er et godt tips til meg, veldig interessert i WW2.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Seksåringen liker den. Den er ikke som andre barnebøker, hvis det var ment å være det. Jeg trodde at jeg hadde lest den før, men gjenkjenner ikke så mye fordi den er ganske surrealistisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Brent av Jane Casey. En litt typisk britisk krim ser jeg for meg, både i stil og innhold. Lurte også på om jeg skulle slenge meg på den dystopiske lesesirkelen, men fant ut at jeg må konsentrere meg om de bøkene jeg allerede eier.

Tidligere har jeg nevnt Undisclosed, en pod-cast jeg begynte å følge etter å ha hørt om Adnan Syed gjennom pod-casten Serial. Den beste nyheten nå er at en dommer denne uken besluttet at han har krav på en ny rettsak. Merkelig hvor engasjert man blir i en skjebne man bare har hørt om, men egentlig ikke har noe forhold til.

God helg og god sommer, folkens!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her går tiden sakte i forhold til dere andre. Det er vel fordi jeg er ufrivillig hjemme året rundt, og da er det lettere å kjede seg, og uansett hva jeg gjør går tiden sakte. En forbannelse det der:)

Forrige torsdag ble jeg ferdig med Eplehagen av Marianne Storberg, og samme kveld begynte jeg på The Mermaids Singing av Val McDermid (første bok i Wire in the Blood serien med Tony Hill og Carol Jordan), og jeg skal fortsette med Tunneler av Rod Gordon & Brian Williams. Hvis jeg blir ferdig med The Mermaids Singing eller Tunneler skal jeg begynne på Lykkejegeren av Jan - Erik Fjell. Så går ikke tom for lesestoff denne helga heller.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har forståelse for at tiden går sakte dersom man må være ufrivillig hjemme året rundt, som du skriver. Til gjengjeld får du lest vanvittig mye; ser ut til at du er veldig flink til å bruke tiden din på lesing. Du fremstår som en skikkelig bokorm! Sikkert mang en bokelsker her inne som kunne tenke seg å få ryddet rom til å lese mer. Selv merker jeg at tidsopplevelsen er en annen etter at jeg fikk barn; månedene raser av gårde og jeg ønsker stadig at tiden gikk litt saktere slik at jeg kunne nyte tiden med barna lenger. Likevel vet jeg fra tidligere erfaringer hva det vil si å ha mye tid til overs og lite på tapetet - noe som trimmer tålmodighets-muskelen veldig... Jeg ble mer tålmodig med meg selv og med andre etter å ha hatt for mye tid til "bare meg selv". Det er jo ikke å forakte :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, tiden står virkelig stille når man må være hjemme. Jeg er under fysisk utredning og ingen mulighet til å jobbe, og utredning tar tid. For ikke å snakke om ventelister.
Takk for vennlige ord:) Ja, jeg liker å lese og har alltid lest mye. Bøker har vært en del av livet mitt så lenge jeg kan huske og det er ikke meningen å være negativ nå, men å lese fra morgen til kveld er ikke så idyllisk som det virker. Da jeg var student og hadde jobb før i tiden gledet jeg meg til alle lesestundene jeg kunne få, men nå som jeg kan lese når jeg vil og hele dagen, så er det ikke like spesielt lenger hvis du skjønner. Jeg liker jo fremdeles å lese, men å lese hele dagen blir monotont og kjenner jeg lengter etter rutiner, ha en jobb å gå til og komme hjem igjen. Dele opp dagene mer med mer variasjon som før. Så å lese hele dagen er ikke så idyllisk som det kan virke som. Jeg trives med å lese ennå, det er ikke det, men kjenner jeg savner mer hverdag, hvis jeg kan kalle det, for jeg merker i hvert fall ikke forskjell på hverdag og helg. Så savner rutiner og alt det der. Heldigvis står jeg opp tidlig ennå og det er vel den eneste rutinen jeg har. Det er fælt å føle seg rastløs, men så har man en kropp som foreløpig ikke er i stand til å gjøre så mye, så man føler seg litt fanget. Man får ikke utrette det man ønsker hele tiden, og savner arbeidslivet mer enn noe annet, føle at man trengs. Det er vel det jeg savner mest, men heldigvis har jeg bøkene. Det er bare det at man savner noe mer enn å lese hele dagen, samme hvor idyllisk det høres for andre:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. Og gratulerer med eksamenspapirer:) Jeg er ferdigutdannet og skjønner at det er store fordeler med bøker og være glad i lesing i det hele tatt, men skulle bare ønske at jeg også hadde andre ting å være opptatt av eller bidra med. Det er bare det. Å lese bøker er ikke bortkastet, langt i fra, men å lese hele dagen så går man jo naturligvis lei. Slik er det med alt. Jeg bare drømmer om mer variasjon i hverdagen. Det er det som er greia, og takk for tilbakemelding:) Det er ikke meningen å syte, men dette har pågått i snart fire år så er nok ikke rart man går lei av og til:) Er det lov å spørre hva du tok nettstudie i?:)

Takk for lykkeønskning og at dere ikke henger meg ut selv om jeg syter litt. Men lover å ikke syte for mye;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ups, eg har ikkje vore aktiv her på lenge og heilt gløymt å sjekke svar til meg i "boksen". Eg tok eksamen i lese- og skriveopplæring: vidareutdanning som norsklærar. Kjempeflott studiet.

Håpar du har funne tilbake til leselysta :-) Det er lov å sutre litt innimellom ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er helt i orden. Jeg er ikke den flinkeste til å svare bestanding jeg heller. Høres ut som spennende studie og håper du trivdes. Her har leselysta endelig kommet tilbake og har lest noen bøker siden sist:) Man blir litt apatisk når man ikke leser fordi har ikke så mange hobbyer:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er rart hvor forskjellig vi oppfatter tid. Jeg har nå vært hjemme i 7 år og syntes at tiden går fra meg. Jeg har masse ting jeg ønsker å gjøre, men enten rekker jeg det ikke, eller så orker jeg ikke. Jeg får aldri nok tid.
Jeg har ingen forhåpninger om å bli frisk, bare håp om å holde meg i live noen år til. Det er kanskje grunnen til at timene og minuttene blir så verdifulle. Tiden kan aldri bli lang nok.
Her går tiden altså altfor fort, selv om jeg som deg, ikke gjør stort. Og jeg er enig, man kan ikke lese hele tiden, da blir det jo bare kjedelig.
Håper du får behandling som funker snart så du kan delta i samfunnet og ikke minst glede deg til å få tid til lese en god bok. I mellomtiden tåler vi litt syting :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg liker jo å lese det er ikke det. Det er ikke kjedelig, men det blir monotont hvis man leser absolutt dagen. Det er det jeg mener:) Så hvordan du får tiden til å gå fort er for meg en gåte, her må jeg prøve å kvele dagene så godt jeg kan.

Ved siden av lesingen, fargelegger jeg og spiller pc - spill, men skulle gjerne ha hatt flere ting å gjøre, men skjønner ikke hva det skulle være og det er jo begrensninger for hva man kan gjøre når situasjonen er som den er og venneløs attpåtil.

Er bare lei av å være hjemme og føle meg som en unge, det er den følelsen jeg får selv om jeg har en gyldig grunn til å være hjemme. Det er bare det at jeg klarer ikke å akseptere situasjonen helt. Jeg nekter på en måte å innse at jeg er for syk til å jobbe, selv om det har vært sånn i snart fire år. Vi mennesker er rare:)

Takk for det, og har lært at ting skjer ikke over natta. Vet ikke hvor mange ganger jeg har begynt på nytt igjen når det gjelder undersøkelser og alt det der. Så man blir jo lei etter hvert:) Jeg misunner dere som får tiden til å fly unna. Her føles en time som en hel uke:) Har i det minste kaffe som trøst:)

"Godt" å høre at flere er i samme situasjon som meg, men føles ut som dere håndterer det bedre enn meg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De siste dagene har jeg lest "Et helt halvt år", av Jojo Moyes. Kjempefin bok, som jeg nok får lest ferdig i helga.
God helg :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja, så er det helg igjen da - og for min del ferie også :-) Så fort det går - ukene bare raser avgårde for tida!

Denne helga skal jeg lese ferdig Ken Follett-boka jeg har holdt på med i tre uker nå - På grensen til evigheten. Har under 200 sider igjen nå, så det burde gå.

Den er bra, med mye spennende historisk stoff, og godt skrevet. Jeg koser meg veldig med den. Men det er et stort persongalleri, og mange parallelle handlinger, så fortellingen går ikke i dybden på noen av handlingene egentlig, men oppdaterer litt overflatisk gjennom historein hvordan det går med familiene i de forskjellige landene. Romanen beskriver i større grad den politiske utviklingen i perioden, enn den forteller om menneskene, synes jeg.

Så jeg tror jeg kommer til å lande på en firer på denne, i motsetning til at jeg ga den første boka i trilogien, 'Kjempenes fall', en femmer. Den var bedre, synes jeg.

Men for all del, som allerede sagt, jeg koser meg veldig med lesningen, og ville ikke hatt denne serien og denne boken ulest.

Og så kommer jeg til å kunne krysse av for enda et punkt på leseutfordringen min når jeg er ferdig :-) Bok på mer enn 600 sider - check :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg er ca midtveis i "Amerikanske guder"av Neil Gaiman. Sånn helt grei å lese, hverken veldig bra eller veldig dårlig. Da jeg blir ferdig skal jeg lese "La meg synge deg stille sanger" av Linda Olsson. God lesehælj!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leste ut En mann ved navn Ove i går og elsket den! Blir å se filmen i helgen da den er kommet på Get filmleie☺️ Litt usikker på hva jeg skal lese nå, er litt vakuum.... Men kommer nok på noe. God lesehelg☺️

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har endelig kommet igang med Roald Dahl bøkene mine, leser nå på Boy - Tales of Childhood og fortsetter med Going Solo etterpå. Skal også se om jeg kommer meg igang med Årbøkene - (annales) av Tacitus. Alle 3 er med på leseutfordringen min.

Nå er halve året gått og er bare gjennom 13 punkter/bøker og kun 40 bøker totalt så langt i år, og det er dårlig for meg. Leste 158 i fjor og 314 & 323 i respektive 2014 & 2013. Lavest år siden jeg startet med leselistene mine (1998) er 2005 - 48, 2006 - 62, 2007 - 55 og 2009 - 73. En del av skylda ligger på at jeg leser mer fanficton på nettet enn bøker for tiden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helg igjen, og nå bøtter det ned, så ser ut som det kan bli skikkelig lesehelg på meg og. Jeg er halvveis i Snikende frykt av Karin Slaughter. Gjengen i Grant County har grodd på meg. Må nok bestille neste fra biblioteket og, hvis det er flere.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lesehelg:) Planen er å begynne på Salamanderkrigen denne helgen, det blir bra. På øret har jeg akkurat begynt å lytte til Drep ikke en sangfugl, på tide at jeg endelig får lest den. Ennå noen uker igjen til sommerferie for min del, merker at jeg begynner å bli veldig klar for litt ferie og med det mer lesetid :)

God helg til alle!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her er det stor leseglede om dagen. Leser både En dag i Ivan Denisovitsj' liv av Aleksandr Solsjenitsyn og Salamanderkrigen av Karel Capek, pussig nok illustrert av samme kunstner. På lydbok har jeg funnet fram en gammel Carl Hamilton historie som jeg delvis husker. Neste lydbok blir Om våren av Knausgård. Det er heldigvis meldt litt ruskevær i helgen, så det er lov å late seg med en bok eller flere. Det passer meg fint!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hei igjen ja.
Jeg skal dra på hytten, og har da et problem. Jeg har ikke orket å dra på så mange halvferdige (nesten ferdig bøker) da det blir så mye å dra på. Har vært en del på farten i det siste. Jeg holder på med En dåre fri av Beate Grimsbø, den ble hjemme sammen med Tyskerjentene - Helle Aarnes. Jeg har tatt med en ny bok som da blir den jeg i hovedsak leser i helgen og det er Det Alice glemte Av Liane Moriarty. Så nå håper jeg den er like god som Ektemannens hemmelighet.
Håper dere alle får en fin lesehelg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KMads Leonard HolviksiljehusmorHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lund