Hva jeg synes om denne klassikeren? Tja... den var jo absolutt velskrevet og spennende var den også, men den inneholdt et veldig stort persongalleri som var litt vrient å holde orden på, og den var full av gammeldagse ord som ikke var helt lette å skjønne. Visst var den underholdende, sånn i bunn og grunn, men den kommer ikke på listen over favorittene. Terningkast 4.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Persongalleriet var ganske greit for meg, jeg har sett filmatiseringer om Ivanhoe, og husket dermed en del av historien fra før. Først og fremst er dette et historie om riddere og kvinner med slør, dernest en historie om de gode og de onde, hvor de gode er veldig gode og de onde veldig onde. Det jeg synes er best er beskrivelsen av mennesker fra forskjellig lag av befolkningen, samt beskrivelsen av kiving mellom folkeslag og religioner, og mellom adelen og kirken. På mange måter har vi ikke kommet så veldig mye lenger i dag. Forfatterens tolerante menneskesyn skinner igjennom og han får historien til å virke lett og humoristisk til tross for slåssing og ondskap.
Jeg er normalt ikke en romantisk sjel, men det er vanskelig å ikke like en historie som omhandler både Richard Løvehjerte og Robin Hood. Jeg fant også et par helter fra "arbeiderklassen"; både griserøkteren og narren gjorde en hederlig innsats i denne historien. Terningkast 5.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGBeathe SolbergMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin Fjellheim