Strålendë!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jane Eyre, Charlotte Brontë
Jane Eyre, Charlotte Brontë
Jane Eyre, Charlotte Brontë
Jane Eyre, Charlotte Brontë
LA STÅ!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Sprakk" på et tilbud fra Adlibris:
Dagbøker, Charles Baudelaiere
Jane Aure, Charlotte Bronte (med den rare o'en jeg ikke veit åssen man produserer på iPad)
Lille Tre, Forrest Carter
Kamerat Napoleon, George Orwell
For ca 60 kr pr stykk var det bøker som stå i hylla mi, selv om jeg har lest de to siste, og den første blei med for å slippe porto.

Dessuten, men disse har jeg pønska på ganske lenge:
Woody Guthrie, BOUND FOR GLORY
CAPOTE, TRUMAN: MED KALDT BLOD
GRYTTEN, FRODE: BRENN HUSET NED
GUILLOU, JAN, BROBYGGERNE

Her gleder jeg meg til Woodys selvbiografi og enda mer til Frode Gryttens bok om the Clash.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sørlandsferie i skjærgården. Dra igang sjekta. Tøffe seint utover fjorden med Alkejegeren til Gabriel Scott i bagasjen. Og så ...

en lav dønning som løftet båten og rullet videre inn gjennom
skumringen, mens det sukket så sakte i skjærene.

Det er nok lettere å høre disse sukkene når man ror, med det er ikke mange robåter å se lenger.

-og litt etter lå båten for dregg med fanglinen rundt en stein i stranden og løftet seg sakte på draget fra sjøen, som døde i tangen med et svakt sus.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt å høre Karen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ifølge lunsjman på Twitter, Lars Helge Rasch, som også følger Tour de France:

kaggestad som 71-åring er bedre enn #BobDylan som 73-åring. #kristiansand #2tdf

https://mobile.twitter.com/lunsjmann

Spørsmålet til bokelskere som var tilstede: Var konserten bedre enn boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Muligens er dette sitatet en selvfølgelighet, men jeg tar det med, fordi det inneholder mye allmenn sannhet:

Nils Arne og Drillo ... er i en klasse for seg sjøl, med klare tanker
om hva de driver med. Men jeg synes ikke de har vært like flinke til å
følge opp og utvikle sitt opprinnelige tankegods. Det som holdt på
90-tallet, funker nødvendigvis ikke i dag. Det skyldes at det man
hadde funnet opp og fått suksess med, først er blitt kopiert av mange,
og deretter har noen andre funnet på noe nytt. Det er da man må jobbe
for å ta nye steg og søke å ligge i forkant.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

... jeg vet at Myggen i boka si forteller at han hadde festa hele natta etter sankthansaften 1991, og dagen etter spilt en knallkamp da Start sensasjonelt slo til med 5-0 over Rosenborg i en viktig seriekamp. Noen ganger slår lynet ned i dass, som det heter i uttrykket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tenkte på deg Jostein som fremdeles(?) er på ferie i Brazil da sammenbruddet mot Die Manschaft skjedde, og på hva slags litteratur som passer i situasjonen?
På iBok.no fant jeg at er den mest populære boka for tida er Psykologi i organisasjon og ledelse av Geir og Astrid Kaufmann.
Om det er den som best forklarer det som skjedde med Scolari, David Luiz & co veit jeg ikke, men jeg har faktisk lest den fra perm til perm for noen år siden og kan uansett anbefale boka.

Jeg holder for øvrig på med Kjetil Rekdal Mitt liv som I. Overraskende god. Passer godt til VM.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leste ferdig En sjøens helt - Skytteren i dag. Dermed er de to første binda i Jon Michelets trilogi om norske sjøfolks innsats i andre verdenskrig lest. Dette er flott arbeiderlitteratur, verden sett fra arbeidsfolks synsvinkel. Skrevet i dag, men altså med et rundt søtti år gammelt tema. Underveis i boklesinga lossa jeg blant annet på et skipsverft i Danmark, hvor en norsk rigg er inne til reparasjon. Jeg snakka med en greker som jobba der. Snart hadde han bare Norge igjen - av land i hele verden han ikke hadde jobba i. Gutta jobba 7 - 24, den ene formannen - dansk - hadde jobba nattskift i flere måneder, unggutter fra Norge jobba overtid på natta og tjente mer penger på ei uke enn på en normal måned. Og verftet hadde slutta å produsere båter. De blir nå bygd i Korea.
Når svigerdattera mi hører hvor mye en norsk trailersjåfør i internasjonal trafikk tjener i døgnet sier hun at det omtrent tilsvarer prisen hennes firma tar når de leier henne ut til Statoil i en time. Og en rumensk sjåfør tjener under en tredjedel av en norsk.
Unge norske sjåfører som ikke gidder kjøre mer, fordi jobben verken blir tilrettelagt eller innsatsen respektert, tar seg jobb i olja og jobber over hele kloden, til lønninger de tidligere bare kunne drømme om. Mens den lokale industriarbeidsplassen - den som fremdeles eksisterer, blir betjent av en tysker eller serber.

Og aldri har dieselen og whiskyen vært dyrere - eller bortforklaringene mindre markedsført.

Så mye spennende som skjer - men hvilke spor setter det i dagens litteratur?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir spennende å høre om leseopplevelsen topper konsertopplevelsen. SekstitallsDylan topper definitivt 2000tallsDylan. - Men det er jo morro å se mannen synge levende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Barnebarnbesøk i Oslo hvor det kom en måneds nedbør på tre timer i går. Leser En sjøens helt - Skytteren med Jon M og ser Fotball VM.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kom nettopp hjem fra Holland/ Belgia. Var nede med en tjuefots container og to kompressorer. Kjettinger, kabler og andre oljerelaterte saker tilbake. Er nå på vei til Dresden og Slaktehus 5 sammen med Kurt Vonnegut. Regner med en tur på sjøen med Jon Michelets krigsseilere seinere i sommer, og kanskje også til Irland hvor en hundre år gammel streik frister. God sommer!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Heia fotball!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har den i en halvspist utgave. Bikkja likte den og.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Morsomt. En god ide. Oppdaga at bakerst i 1950 High Noon, lå det en serviet fra Wirtshaus Laub i Pfinztal - Berghausen, så da veit jeg hva jeg leste der. Og nesten bakerst i Den onde budbæreren ligger kvittering fra AC Restaurant H. I. Ambacht i Oosterhaut som en påminnelse, også om når.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har nettopp lest ut Den onde budbæreren av Mike Marqusee, om Bob Dylan. De første kapitlene ( halve boka) fikk meg til intenst å gjenoppleve egen oppvekst på denne tida. Hadde du sagt 1963 - 1969 er treffet enda større. Boka handler primært om Amerika, og ser på den gjensidige dialektikken mellom Dylan og USA/ Verden - men som nå var hendingene der viktige for vår kultur. Naturligvis var det mange ungdommer i Norge på denne tida Dylan hadde mindre betydning for, men for endel var han nok en av de viktigste påvirkningskildene. Skal man forstå radikaliseringa i 1968 og 1972 er denne boka en viktig byggestein. Men det er jo ei analyse/ debattbok da.
I Gunnar Staalesens trilogi om nittenhundretallet begynner tredje bind, 1999 Aftensang, i 1960. Hele serien er bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei. God idé - og faktisk helt nytt for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. Denne hadde jeg sansen for.

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tøft!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone Sundland