Skal kompensere for forrige ukes turbososiale helg med å sitte plantet i godstolen og lese store deler av helgen. Har nettopp begynt på den kritikerroste "Rettstridig forføyning : en roman om kjærlighet" og håper selvsagt å bli like bergtatt som så mange andre har blitt. Har dessverre ikke blitt overbegeistret for plottet ennå, men har stor sans for humoren. Noe av det fantastiske med en bok er at jeg bare kan kaste den på båten hvis den ikke innfrir eller så snart den slutter å engasjere eller underholde, uten at noen blir såret (kanskje med unntak av forfatteren). Og hvis det skjer, har jeg T.Singer liggende klar.
Jeg er notorisk utro når det gjelder bøker, så jeg kommer nok til å lese litt her og der i diverse andre bøker jeg har liggende også, for variasjonens skyld. Liker å veksle litt mellom skjønn- og faglitteratur. Akkurat nå holder jeg på med "A universe from nothing" av Lawrence M. Krauss, "Life lessons from Nietzsche" av John Armstrong og "The Passions : Emotions and the Meaning of Life" av Robert C. Solomon"
God lesehelg til dere alle!
Tanker som hinannen trænger,
finner nok sin pol.
Hjærter som vil møtes, sprænger
alt som forårssol.
(Bjørnstjerne Bjørnson)
Jaså, ja. Så du spiser ikke mye pølse? Hva spiser du da?
Mest planter.
Planter?
Og en og annen reke.
Den mands meninger om norsk politik og Nietzsches filosofi og Guds treenighet vilde han gi ravnene.
Da jeg sjekket telefonen for litt siden, så jeg at jeg hadde sendt henne femten tekstmeldinger på stigende rus.
Hva er det vesle stikket i hjertet? Kan det være en så sjelden fugl som takknemligheten over å være i live, til stede i verden?
Har vi det bra? Ja. Vi blir enige om at vi har det bra. Han har en uproblematisk skilsmisse bak seg, siden de to allerede for lenge siden hadde holdt opp med både sex og samtaler, jeg har et godt ekteskap av samme grunn.
Karl Solberg er en mann som ikke er lett å sette i bevegelse. Han er den eneste jeg kjenner som har takket nei til både Beijing og Moskva i løpet av én og samme uke. Hans revir strekker seg fra Marienlyst i nord, til Frognerparken i sør, og Lorry og Vestre gravlund representerer de to andre ytterpunktene.
Suffering isn't always the mark of a life going badly
Helgen er satt av til trening. Av hjernen.
"Moonwalkning med Einstein" har inspirert meg til å ta fatt på "Best of memo" av Oddbjørn By, og jeg håper blant annet at memoreringsteknikkene vil bringe quizferdighetene mine til uante høyder.
Om ikke annet har jeg det ganske underholdende med alle de absurde assosiasjonene teknikkene krever at man må lage.
Hjertelig god helg til deg, Vibeke, og til alle bokelskere!
Hva annet trenger man egentlig, enn en nydelig valp som pøser ut kjærlighet og noen gode bøker! Det høres ut som den ultimate Valentinesdagen.
Føler meg mer fri og ledig om dagen, halvt tilfreds, er mer til nytte på kontoret, mulighet til å snakke med mennesker. - Nå store smerter i knærne.
"The purpose of dancing isn't to end up at a particular spot on the floor"
(Husker ikke hvem som sa det)
Med fare for å virke kranglete og pendantisk: burde du ikke heller nevne 28 days/weeks-filmene, Twelve Monkeys, World War Z og Crossed, eller annen litteratur med "rage virus"-konsept, i forbindelse med at du skriver at dette blir gammelt nytt for deg?
Klarte ikke å holde meg. Ferdiglest nå og da blir det du skriver over her og i selve omtalen din om slutten av boka mer forståelig ja. Veldig spennende bok!
Min januar-vinner er "Moonwalking med Einstein : kunsten å huske alt" av Joshua Foer.
Boka er en slags blanding av filmene Pusher og Requiem for a Dream. God intensitet i språket. Litt krevende å følge med i scenevekslingene, ikke ei bok for ungdommer som ikke har nok lesetrening. Historien var bra og jeg likte utviklingen. Alt fremstår troverdig og mulig (som i: det kunne ha skjedd på ordentlig).
Boka blir jo fatalistisk med den starten, men man "jages" hele tiden videre inn og dypere i historien for å få vite hvorfor det gikk som det gikk. Jeg syns den var spennende hele veien og den hadde en skikkelig "pageturner"-kvalitet for min del. For de som har lest mye og som har opparbeidet seg mye litterær kompetanse er det jo mange klisjeer her, men jeg syns forfatterne har klart å formidle de intense følelsene ungdom i den aldersgruppa kan ha på en bra måte.
Kudos til oversetter for å bevare det danske preget i dialog og replikkveksling. Det plasserte boka helt konkret i Danmark for min del.
Dette er absolutt ei bok jeg vil anbefale videre.
Det er så deilig med en skikkelig lesehelg! Har ikke tenkt å gjøre noe annet enn å lese hele helgen (med unntak av å kjøpe en bursdagsgave til min niese på lørdag og dra i bursdagen hennes søndag ettermiddag).
Denne helgen går det i tungtvannsaksjonen, som jeg har vært fascinert av siden jeg fikk meg hytte i området for rundt 10 år siden, en fascinasjon som naturligvis har blitt enda sterkere i forbindelse med serien på NRK.
Jeg holder på å lese "Tungtvannsaksjonen" av Asgeir Ueland (Gyldendal 2013), som i følge forordet er den første samlede fremstillingen av aksjonen på norsk, og dersom jeg blir ferdig med den, skal jeg begynne på "Kampen om tungtvannet", Knut Haukelids egen skildring av aksjonen (Cappelen 1965), som jeg var så heldig å komme over på et antikvariat.
God bedring, Vibeke!
Utsikten fra siste varde kan i korthet samles i denne setning: "Menneslekten kommer fra Intet og går til Intet. Ut over dette er der Intet.