Denne gangen opplevde jeg et problem jeg ikke har hatt i forbindelse med helgeinnlegget før. Etter et par dager med mye surr og lite lesing husker jeg rett og slett ikke hva jeg leser akkurat nå, boka hadde også forsvunnet fra sengekanten. Da var det selvfølgelig ut på jakt og under senga så fant jeg Sommerhus med svømmebasseng av Herman Koch. Jeg er litt under halvveis så det blir i første omgang hovedboka. Hva kan jeg fortelle deg om ME? av Jaqueline Rayner ligger også klar på sengekanten. Jeg forventer lite nytt i denne, men jeg synes det er viktig å vite hva som utgis om egen sykdom. Jeg holder også på med En av oss - en fortelling om Norge av Åsne Seierstad. En god bok om denne perioden i Norges historie.

Det er også min favorittdag i dag, fredag den 13. Imorgen er det derimot en dag jeg ikke har så mye til overs for, Vantines-dagen. Søndag er det fastelavn, men her blir det verken boller eller krem. Det er egentlig en dag jeg ikke har noe spesielt forhold til.

God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 34 svar.

Har lest ut den tredje boka i Divergent i helga og nå vet jeg ikke helt hvor jeg skal begynne?Trappa er full av bøker ( har tatt i bruk trappa som bokhylle til alle bøkene jeg tar med hjem fra jobb) , så det er i grunn bare å velge en... Fant en på stua også, så det kan vel hende det blir den først. Ikke overraskende er det en bok med historie fra 2. verdenskrig. Nødrop fra Staveneset av Arnfinn Haga. Leste ut Den ukuelige i uka som gikk. Fikk tid til både skitur, har skiløypa rett utenfor stueveggen, og fastelavensboller i dag. Vinterferie for de andre her i huset, men jeg må vente til onsdag. Forventer litt lesing på hytta fra onsdag, så da får'n laste ned noen ebøker + ta med seg et par i papir.

Ha ei fin uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I går begynte jeg på Englepappa, Historien om Ylva og meg av Magne Helander.
En fin og sterk bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her går det fortsatt i endel lavkarbo kokebøker og utprøving av oppskrifter, samt lange turer med hunden! Kjenner ikke helt igjen meg selv... Vi går lange turer hver dag, og jeg har funnet en matglede jeg aldri har hatt! Storkoser meg på kjøkkenet med å prøve ut nye ting :)
I går leste jeg ut "Divergent" av Veronica Roth. Første bok i en fantacy trilogi for ungdom. Denne likte jeg kjempe godt! Noe som overrasket meg stort, ettersom jeg aldri likte Harry Potter osv som "alle" likte veldig godt da jeg vokste opp... neste bok i serien ligger allerede på vent!
Ellers har jeg begynt på "Svøm med dem som drukner" av Mytting. Spent på denne ettersom det er så mange som liker den. Jeg blir ofte skuffet over bøker som blir så "hyllet"...

God helg alle sammen! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det går veldig tregt om dagen, jeg har nemlig oppdaget Prison Break på Netflix, og da ble det dårlig med bøker. Holder fremdeles på med Dødsskipet av Yrsa Sigurdardóttir. Fryktelig spennende bok, faktisk. :)

God helg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg les norsk og svensk krim - og ein dameroman skriven av ein mann.
Eg har tre bøker som blir lest parallellt denne helga, - den fyrste er den nyaste Svalbard-krimmen til Monica Kristensen, Ekspedisjonen. Eg har lest dei tidlegare bøkene hennar om sysselmannsbetjent Knut Fjeld - og likar dei godt. Lettleste og i eit uvant miljø i krimsamanheng.
Som lydbok har eg debutboka til svenske Joakim Zander; Svømmeren. Dette er ein velskriven og velkomponert agent-/spion-/thriller/spenningsroman med eit aktuelt bakteppe. Svært bra så langt!
Innimellom les eg litt i den boka som eg i denne samanhengen kallar "dameroman": Bok nummer to i Clifton-krøniken til Jeffrey Archer, Fedrenes synder. Ei OK underhaldnigsbok med mykje "drama".

Ynskjer alle som er innom denne spalten ei strålande lesehelg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Ekspedisjonen" ble jeg veldig nysgjerrig på da vi fikk den inn på biblioteket nå!
Den skal helt klart leses :)
Hører gjerne hva du synes om den!
Anne Holdt har skrevet en veldig bra krim novelle med Svalbard som sted. Mener den heter polar netter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Moby Dick, og bare den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helgen er satt av til trening. Av hjernen.
"Moonwalkning med Einstein" har inspirert meg til å ta fatt på "Best of memo" av Oddbjørn By, og jeg håper blant annet at memoreringsteknikkene vil bringe quizferdighetene mine til uante høyder.
Om ikke annet har jeg det ganske underholdende med alle de absurde assosiasjonene teknikkene krever at man må lage.

Hjertelig god helg til deg, Vibeke, og til alle bokelskere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Valentin kan bare være for min del, jeg elsker dagen fordi jeg har bursdag! ;) Fant et kupp på en bruktbutikk her; en helt rå rockabilly kjole fra Hell Bunny til under hundrelappen. Og siden den er så fantastisk at den bare MÅ vises frem, skal ho mor ut på festligheter imorgen. Regner med jeg lader opp til jobb søndags kveld med å slacke i sofaen og lese Heksens tid. God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gratulerer med dagen! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulerer med morgendagen!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk! Skulle ønske man kunne dele bilder her inne, for jeg har akkurat fått verdens morsomste bursdagsgave av folket i heimen, som tar en geek som meg helt på kornet! Mannen er rå på bilderedigering, og har redigert et bilde av meg sånn at det ser ut som at jeg har Galtvort skolekappe på og en tryllestav i hånden. Herlig! Også fikk jeg selvfølgelig en bok! Nattmennesket av André Bjerke. Gleder meg til å lese den!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helgen skal tilbringes med litt Strindberg og morgenbladet. Mange *fastelavensboller, sjokoladekake og 4 barnebarn under 4 år.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er det siste om Varg Veum som står på planen. Begynte på den i går og så langt er det et hyggelig gjensyn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Varg Veum er en av mine krimfavoritter:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helg igjen ja, tida går jammen fort om dagen. Men det er jeg bare glad for! Kan nesten ikke vente på våren nå, er ubeskrivelig lei av holke!! Mens jeg venter gleder jeg meg over at det blir lysere for hver dag som går og over fuglene som synger:-) Eneste fordelen med holka er at jeg kan velge sofaen og en bok fremfor å måtte ut å gå tur.. Så aldri så galt at det ikke er godt for noe kanskje;-) Jeg er i gang med Journal 64 av Jussi Adler-Olsen og regner med den holder hele helgen. Ikke visste jeg at det var fastelavenssøndag heller, da blir det kanskje noen boller med krem hvis jeg finner det for godt å svinge meg på kjøkkenet, får se...... God helg:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser : En plass i solen av Liza Marklund, blir jeg ferdig med den kan jeg lese mer krim : Den urolige mannen av Henning Mamkell. Her er det tradisjon med fastelavensris og hjemmelagde boller. God helg til alle Bokelskere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det Jojo Moyes "Den ene pluss en",som blir lesestoff i helgen:) håper og tror at den er like bra som den første "Et helt halvt år"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Moby Dick
Mody Bick
Coby Dimk
Doky Bimc
Komy Dibc
Cody Mibk
Domy Kibc
Moky Bidc
Boky Dicm
Omby Kidc
Doby Cimk
Body Mick

(inspirert av “kulturuke” av Jan Erik Vold)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

og siden emnet er åpnet:

"På denne måten unngjekk vi ein ekstra valomgang."

.. eller ekstra kvalomgang, med Moby Disk Melville?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hihihi!! Hvem sier ikke "ultukurke" når det skjer en tilstelning i regi Kulturdepartementet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

WOW!!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her går dagene i ett, har måttet holde senga mer eller mindre i to uker, så er ikke mye forskjell på dagene! Heldigvis er det så mye glede i hverdagen, bøker, netflix, og ikke minst familie og venner som kommer med oppmuntring! Og så har jeg min nydelig valp, som pøser ut kjærlighet! Og jeg har et forhold til fastelaven, gleder meg til søndag, skal nyte boller med krem:-)
Jeg har to bøker som jeg skal lese ferdig i helga,:Huset ved moskeen,og Nagalands døtre

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hva annet trenger man egentlig, enn en nydelig valp som pøser ut kjærlighet og noen gode bøker! Det høres ut som den ultimate Valentinesdagen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som sengeliggende selv så føler jeg veldig med deg. Det er kjedelig, men godt at du kan bruke bøker og annet til å holde humøret oppe. God bedring, og kos deg på søndag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med noen herlige fridager nå har jeg fått lest alt jeg har satt meg fore og litt til, så nå sitter jeg og tvinner tomler og lurer på hva nå? Jeg har naturligvis flere bøker i lesekø, men har ingen klare tanker om hva jeg skal lese denne helgen. Jeg ble nemlig sittende oppe i natt og lese Glenn Coopers tredje bok, Bibliotekets voktere . For ei forrykende bok! Det var ikke ett dødt øyeblikk og vill action hele veien. I etterkant ser jeg noen omtale plottet som usannsynlig, men hallo! Det er fiksjon, hva venter man seg? Settingen er dessuten i året 2026... Det er bare moro å se hvordan forfattere tenker seg utvikling av fx teknologi og samfunnsstruktur. Jeg kan helt greit svelge dette som en god fortelling. De eneste feilene jeg fant var litt smårusk som burde vært rettet før den gikk i trykk. Morsomt at oversetteren valgte "je og itte"-dialekt som oversettelse for bred, bondsk dialekt... hehe.

Så etter ei sånn knallbok som innfridde forventningene, hva nå?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Valentinsdagen for 10 år siden husker jeg godt. Jeg skulle hjem fra føden og hadde et anfall av tredjedagsblues på morran. Jordmora som snakket med meg da satt og stortuta hun også... Så min Valentin fylte nettopp ti år... kan ellers ikke fordra det bondefangeriet handelsstanden har skapt av denne dagen. Det er mest for å lure penger ut av folk. Romanse i forhold hører hjemme på en hvilken som helst av de andre 364 dagene også. Glem ikke det dere i par... ;-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Du er helt rå med beskrivelser!! Trenger slike innlegg som dine, oppmuntrer i en ellers så alvorlig hverdag!:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det høres ut som du har laget din egen fine spinn på valentinsdagen :-)
Er ellers helt enig i det du skriver. Jeg er ikke veldig romantisk av meg, men jeg er veldig glad i blomster. Siden samboeren heller ikke er romantisk så blir det lite blomster her, men jeg pleier å kjøpe blomster innimellom og si at de er til han. Men ikke den 14. februar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En kvinne som kjøper blomster til sin kjære... Flott! Menn trenger også noe vakkert å se på, sjøl om det som ramler ut av munnen på dem stort sett er noe i retningen "kle av deg"... "kompliment" godt nok for meg, tilstrekkelig romantisk også... :-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg har valget mellom å sutre over at jeg aldri får blomster eller å kjøpe de selv så tenker jeg at valget er ganske åpenbart. Og jeg liker tankegangen din :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke noe spesielt forhold til noen av de dagene du nevner, ikke så mye til helgedagene heller siden jeg før i tiden arbeidet skift, og nå ikke er i jobb.

På e-bok leser jeg Dirk Gently's Holistic Detective Agency av Douglas Adams. Det er første gangen jeg leser han, men blir nok ikke den siste. Språket er godt og humoristisk, selv om historiene er i sprøeste laget. Ser at mange har lest "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy." Nysgjerrig på den.

En riktig god helg til dere alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Stig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H Hoel