Planen denne helga var å lese Things Fall apart av Chinua Acheb, men siden den fortsatt ikke er i hus måtte jeg finne på noe annet. Dere kan tro det er en utålmodig sjel som venter på at pakka skal bli hentet på posten.
Istedet leser jeg nå Syk pike av Espen Holm, en slags øko-thriller. Så langt virker den veldig bra. Men den virkelige perlen denne helgen finner vi i uteboken min, Ape av John Sorenson. Boken tar for seg menneske-apene, deres og vår historie gjennom kunst, forskning og ikke minst hvordan vi fortsetter å misbruk disse fantastiske dyrene som er likere oss enn vi vil innrømme. For en ape-entusiast som meg er denne virkelig interessant.

VM blir selvfølgelig en stor del av helgen, men både 3- og 5-mila pleier å passe bra å ha på i bakgrunn mens jeg leser.

God helg og lykke til i innspurten til VM

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 36 svar.

Hva? Har det vært VM???? Hehehe, tror jeg så Petter'n på forsiden av V(u)G her en dag, men tenkte ikke noe mer over det...

Siden jeg er ferdig med Achebes Mønsteret rakner og jeg satte meg i hodet at jeg skulle bli ferdig med Tatt av vinden, har jeg gjort nettopp det. Lukket første bok på onsdag og vips! gikk det kjappere, toeren (delt utgave fra 1969 med sinnssvakt mange "tyrkleifer") var jeg ferdig med natt til lørdag. Den tok seg opp veldig i forhold til den første, men jeg klarte aldri å bli glad i Scarlett, den egosentriske heksa. Det slutta hun nemlig ALDRI med, i mine øyne! Språket er bra (om man ser bort fra trykkfeilene) og bildene av hver karakter er presist utpenslet. Tiden er veldig troverdig fremstilt. Sååå jeg fulgte opp med noe jeg fant på brukthandelen nedi gata her for noen uker siden, to bokklubbøker fra 1991 med tittelen Scarlett. Skivebom og vilt oppspinn!! Men veldig underholdende, og Scarlett mistet mye brodd og ble noe mer sympatisk, så det hjalp visst å bytte fra Margaret Mitchell til Alexandra Ripley. Ripley har gjort grundig research og copyrighten eies av Mitchell Trust, så hun har antagelig hatt tilgang til Mitchells notater og originalmanus. Grundig jobb og (litt for) god fantasi, likevel fikk de nok slakt av meg. Scarlett 1 var vekk natt til søndag og Scarlett 2 i løpet av søndag. De var rimelig lettleste...

Nå tar jeg fatt på Achebe til refleksjon over det lesesirkelen har drøftet. Bla tilbake og finne de stedene som er debattert og finne igjen merkelappene jeg sjøl har etterlatt inni der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må bare skryte litt av deg,: du skriver så utrolig bra, det er en fornøyelse å lese slike innlegg! Godt at ikke den ufrivillige "pausen" din ble så lang:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke helt hva du sikter til, for jeg skummer bare av det som flyter på toppen (cappuchino eller knokesuppe??) og øser det kåserisk ut uten videre ettertanke, men takk for skryt - hvem liker vel ikke det? Du skriver markant og rett fra levera sjøl. Det er artig...

Men (flirer), har sjelden vært så engasjert oppøst og irritert på noen hovedkarakter som Scarlett... Jeg burde kanskje gitt bøkene bedre terningkast for nettopp det. Hos Mitchell var det stilen som var helt ufeilbarlig. For en vidunderlig evne til å beskrive hun hadde!! Detaljert, uten å være for omstendelig, litt som en kunstner i ferd med å lære og overarbeider et maleri, slik gjør andre forfattere. Særlig Ripley. Mitchell derimot, hun var for erfaren til det... Talende, presise linjer og farger, ikke minimalistisk, men akkurat nok til å fremstille rett og ikke å overarbeide fremstillingene sine. Det var imidlertid Scarlett som var feil person, og Rhett som var rett... Hahaha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har begynt å lese Klima Forklart, og den er ikke så verst. Litt mye blalba, men ellers ok bok på 189 sider. Har kommet til side 55.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ÅÅÅÅ for en fantastisk avslutning på VM!!!Gratulerer Petter og Norge!!! Etter denne utrolig spennende 5 mila er jeg helt utslitt, vil sitere datteren min når Petter holdt på med innspurten, " himmel mamma, du må rett og slett legga deg inn!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som vanlig sovnet jeg fra hele rennet, men jeg våknet akkurat tidsnok til å få med meg det Northug er en mester i. Jeg må innrømme at jeg hadde avskrevet han, men der lærte jeg igjen at man aldri kan avskrive Petter Northug! Og for en perfekt avslutning på VM ja :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jo, hun har planer om å følge i fotsporene til sin søster, men det eneste problemet er at det er feil type medisinstudie, for det er veterinær!! Men kanskje jeg kan brukes som forsøkskanin?:-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Håper du får boka, så du kommer i gang snart. Det er denne dere fellesleser nå, ikke sant?

Her i huset blir det som vanlig ikke noe sport, men desto mer litteratur :-)

Selv regner jeg denne helgen med å lese ut The Sacrifice av Joyce Carol Oates. Nok en sterk og gripende roman fra denne utrolig produktive forfatteren. Den handler om en afroamerikansk tenåringsjente som hevder å ha blitt bortført og voldtatt av flere hvite menn, hvorav noen politifolk, og er inspirert av en sann historie – den såkalte Tawana Brawley-saken fra 1987.

Jeg har også så vidt begynt på Roberto Bolaños 2666, som jeg har gledet meg til skulle komme på norsk. Det er en murstein av en bok i fem deler, og den har fått vanvittige gode omtaler, også i norske aviser. Jeg har derfor store forventninger til denne.

På lydbok hører jeg The Thief av den japanske forfatteren Fuminori Nakamura, et for meg nytt og forfriskende bekjentskap. Den er forholdsvis kort, så hvis jeg blir ferdig med den, tror jeg det blir et gjenhør med David Foster Wallace. Denne gang i In His Own Words, nesten ni timer med intervjuer og opplesing av egne tekster. En sann svir for en Wallacae-fan som meg :-)

Ønsker alle en fortsatt god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er den boka vi fellesleser akkurat nå. Boka ligger på Posten så det gjelder bare å få hentet den. Samboeren har lovt at han skal gjøre det på mandag så da satser jeg på å komme igang :-)

The Sacrifice høres ut som en bok for meg, den noterer jeg meg bak øret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nå lest ferdig The Sacrifice, og ja, boka er virkelig god.

Kommer til å følge litt med på denne felleslesingen fra sidelinjen, for jeg har Things Fall Apart i «skal lese»-bunken min … men den bare vokser og vokser, fordi jeg, min vane tro, kjøper flere bøker enn jeg rekker å lese. Men jeg tror ikke det blir så veldig lenge til jeg finner den fram :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hittil i helga har det ikke blitt noe lesing selv, men hørt på litt lydbok i senga og da jeg har kjørt bil. Der går det i trilogien til Helga Flatland. Er nå i gang med bok nr 2 "Alle vil hjem, Ingen vil tilbake": Liker den godt, så er ikke umulig at neste bok blir den 3. og siste i denne serien.

I går så jeg filmen "Gone girl". Likte den overraskende godt....helt til slutten kom. Da husket jeg hvorfor jeg ikke husker boka som kjempe bra! Jeg liker ikke slike avslutninger!!

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Avslutningen på Gone Girl mislikte jeg og, men når jeg hørte at den skulle filmatiseres husker jeg at jeg tenkte det kunne bli bra. For min del skriver hun bra, men jeg synes det blir akkurat en tvist for mye.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat det samme som jeg tenker!! Liker både boka og filmen veldig godt helt frem til slutten...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ble forresten så jeg fortsatte på trilogien til Helga Flatland i dag. Da jeg var ferdig med bok nr 2 måtte jeg bare lese den siste også...
Og ettersom jeg nå ikke føler meg helt klar for å velge ei ny bok avslutter jeg helga med og begynne på "Skrottene". Det er ei novellesamling av Line Berg. Aldri lest noe av henne, eller hørt om henne, men etter å ha lest bakpå boka får jeg litt Rishøi følelse -så forventningene er ganske så høye!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal kompensere for forrige ukes turbososiale helg med å sitte plantet i godstolen og lese store deler av helgen. Har nettopp begynt på den kritikerroste "Rettstridig forføyning : en roman om kjærlighet" og håper selvsagt å bli like bergtatt som så mange andre har blitt. Har dessverre ikke blitt overbegeistret for plottet ennå, men har stor sans for humoren. Noe av det fantastiske med en bok er at jeg bare kan kaste den på båten hvis den ikke innfrir eller så snart den slutter å engasjere eller underholde, uten at noen blir såret (kanskje med unntak av forfatteren). Og hvis det skjer, har jeg T.Singer liggende klar.
Jeg er notorisk utro når det gjelder bøker, så jeg kommer nok til å lese litt her og der i diverse andre bøker jeg har liggende også, for variasjonens skyld. Liker å veksle litt mellom skjønn- og faglitteratur. Akkurat nå holder jeg på med "A universe from nothing" av Lawrence M. Krauss, "Life lessons from Nietzsche" av John Armstrong og "The Passions : Emotions and the Meaning of Life" av Robert C. Solomon"

God lesehelg til dere alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her blir det VM på ski og lesing av Camilla Lackberg`s siste bok "Løvetemmeren". Da skulle helga vere rimelig bra sikret!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga leser jeg Det blir aldri lyst her av Tina Åmodt. Tipper jeg blir ferdig med den i morgen. Ved siden av leser jeg: Fossefall(55) Hånd i hånd av Jorunn Johansen (som er den siste boka i fossefallserien). Og jeg leser litt av og på i Good omens av Terry Pratchett og Neil Gaiman.. Når jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på Undis Brekke av Gunnhild Øyehaug. Kommer selvfølgelig ikke til å bli ferdig med alle bøkene i helga, men liker å ha "mye" å lese i.

Her er det fremdeles forbudt med VM i og med at jeg er allergisk mot sport. Sådan er det godt å bo alene og får bestemme selv over fjernkontrollen;)

Ps: Hvordan likte du Du forsvinner av Jungersen? Regner med du er ferdig med den nå.

God helg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var nok å lese på en helg ja. Er helt enig i at det kan være greit å ha litt å bytte på.

Du forsvinner likte jeg veldig godt. Hadde tenkt å legge inn en kommentar under omtalen din, men du vet, ting tar tid.. Skal se om jeg får samlet tankene nok til å gjøre det iløpet av helga :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg liker å veklse litt på, klarer aldri å forholde meg til bare en bok:)

Bra du fikk sansen for Du forsvinner, og håper du får til noen ord om boka (ingen stress, altså) for å vite hva du mener om den:) Jeg likte den mye bedre enn forventet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser : Før flommen tar oss av Helena Thorfinn. Spennende bok fra Bangladesh.
Handler om tre jenter som drømmer om et liv ut av fattigdommen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det blir lesesirkelbok i helga. Er komen omlag halvvegs i Mønsteret rakner, og det er vel passeleg når vi er knapt halvvegs i leseperioda. Men neste veke er eg bortreist nokre dagar, så eg skal lese meg frampå litt. Fram til del 3, tenkjer eg.

For å ikkje kome for langt i lesesirkelboka, så er eg også i gang med Aino Kallas sin Gjennom eld og vatn. Denne blir eg nok ferdig med før helga er over. Blir det tid til meir lesing har eg ikkje heilt bestemt meg for kva som blir neste bok. Kanskje Kullunge av Monica Kristensen?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen blir det Gunnar Staalesens "Varg Veum" Kalde Hjerter som står på leseprogrammet:) Er i krim modus om dagen,så det blir spnning i heimen:) kanskje det blir veeeldig skummelt;);) ellers blir det båe VM,Vaffelsteking,og selvfølgelig mye kaffe.....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her har det ikke blitt mye lesing denne uka. Denne helgen er jeg i Roma, så det blir mest kartlesing:-) men blir nok ferdig med En by som Alice. Mønsteret rakner har jeg ikke begynt på, satser på å lese den til uka. God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt å høre at det er flere som er litt sent ute med "Mønsteret rakner". Kos deg i Roma :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fredag ettermiddag, og opp til flere uleste bøker liggende - det er deilig :-) Leser Barfotdronningen av Ildefonso Falcones, og skal også lese med sport som bakgrunnsakompangement. Så får boka vike innimellom dersom det blir spennende i Falun. I morra blir det nok en tur for å lete i restene av Mammutsalg, utrolig hva som kan dukke opp.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Valgets kval denne helgen! Jeg har kommet noen hundre sider på vei i 2666, som jeg koser meg ordentlig med. Den nye til Lena Andersson, Uten personlig ansvar, har jeg lest litt i, og klør etter å fortsette på. Og på bussen hjem ble det Diego Marani sin siste, Den siste vostjakeren. Jeg tror Andersson vinner nå i kveld :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg klarte ikke helt å unngå mammut-salg dette året heller,trodde det skulle gått bra all den tid jeg kom hjem fra fire ukers ferie i går kveld.Men i dag ble det Norsk etymologisk ordbok av Yann de Caprona og den blir det endel kikking i. Holder også på med ei bok om Henrik Wergeland og Kate Morton sin bok Hemmeligheter,forøvrig kjedelig greier. Så jeg må snart finne meg noe mer interessant å lese. Har noen en god ide,tas den imot med takk.
God helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helga skal jeg lese en bok som har stått lenge i bokhylla, Noen kjenner mitt navn av Lawrence Hill. Den er jeg spent på! :)

God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har noe å glede deg til. Det er en av mine favoritter!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For å bruke Erna Solberg sine ord etter stafetten nettopp,:" urolig god start på helgen"! Etter en fantastisk VM uke, gleder jeg meg selvfølgelig til 3 og 5 mila!!! Men jeg skal også ut på tur med Maykita, og det er bare så utrolig skjønt etter flere uker som jeg ikke har klart å gjøre det!! I tillegg så er strikkepinnene rødglødende, og det er også noe som ikke har skjedd på flere år, så det er en utrolig positiv forandring i livet mitt akkurat nå! Jeg leser selvfølgelig også, har skikkelig gått grundig til verks med " mønsteret rakner", er utrolig interessant med drøftingen! Ellers så begynte jeg nettopp på "Ville hester" av Jeanette Walls, litt usikker, men skal nok fullføre! Ønsker virkelig alle sammen en gledelig helg:-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, det var gøy! Jeg klarte selvfølgelig å sovne midt i 1. etappe og våknet 2 min. før mål. Heldigvis tok jeg det opp, klok av skade, men spenningen var ikke helt den samme :-)

Så herlig at formen er bedre, det gleder meg å høre. Nyt det og prøv å hold på den følelsen så lenge som mulig :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Denne helga skal jeg lese ferdig Død - Hvor er din brodd? av Tor Edvin Dahl, hvis jeg må ha noe annet innimellom har jeg 3 bøker å velge mellom, Upstairs & Downstairs - The Illustrated Guide to the Real World of Downton Abbey, Spekemat og Sällsamheter i Göteborg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland Skjeggerud