Hver lyd skjærer seg inn i sjelen, hvert lysglimt blender. Mørkt rom, mørke briller.
Det blir ikke stille nok, det blir ikke mørkt nok. Hodet sprenges, kroppen verker.
Kaldt, varmt. Skjelvinger, kraftløshet. Rommet spinner, sengen vibrerer.
Utmattet. Maktesløs. Stille. Stillhet.

Det beskriver deler av den siste uka for min del. For å si det enkelt, det har ikke blitt noe lesing på meg. Nå er jeg heldigvis bedre igjen, selv om solbrillene fortsatt er på, så håper jeg å få lest litt i helga.

Passende nok så leser jeg Helbred deg selv av Audun Myskja. Det er ikke en bok jeg ville kjøpt selv, men siden jeg fikk den gratis fra Bestselgerklubben på grunn av en feil så må jeg lese den. Hvem vet, kanskje jeg finner noen tips jeg kan bruke.
Gösta Berling har jeg på ipaden så den er lagt bort for en liten stund.
Boken jeg håper å få lest denne helgen er Apple Tree Yard av Louise Doughty. Dette skal være en spennende og nifs bok lignende Gone Girl. Jeg har kun lest prologen, men jeg er allerede interessert.

God helg bokelskere!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 46 svar.

Her ble det litt endringer i lese planene. Leste ferdig "Naken i hijab" i går :)
I dag har jeg hørt første halvdel av "Innsirkling 2". Tror det blir så jeg begynner på 4. Bok i serien om Rebecca Martinson i kveld: Til din vrede går over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff å huff, det høres ikke ut som du har det noe godt, Vibeke. Håper du er bedre i dag, ei uke er MER enn nok syns jeg. Når du er så dårlig at du ikke leser - ja da er det ille vil jeg tro. Husker ikke sist jeg var så syk, for det er det siste som legges bort... (er vel her jeg skal banke i bordet...?)
Leser Kepler i helga, var på etterskudd med både bok 4 og 5, har derfor ikke hatt tid til å komme med en notis her. Har ellers vært lite inne på Bokelskere en stund - bortsett fra å legge inn nye og leste bøker. Men nå er sesongen for amatørteater over for min det for i år, så nå blir det mer lesing og mer nett-tid :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk, Ester. En uke holder ja, heldigvis er det ikke like ille hele dagen. Hodepine er jeg vant til så her blir boka lagt bort ganske regelmessig,men sjelden mer enn noen dager. Jeg skulle sikkert lagt bort nettbrettet istedet tenker jeg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser : Minnet om en skitten engel av Henning Mankell. Det er en forfatter som aldri skuffer.
God bedring til deg og god helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg kosar meg med tre forskjellige bøker i tre ulike format:
Livet de Luxe, den siste i Stockholm Noir-trilogien til Jens Lapidus - som papirbok.
Den fyrste boka i Clofton-krøniken til Jeffrey Archer; Bare tiden vil vise - som ebok
og i lydbokformat; gode gamle og salige Richard Herrmann som sjølv les Med en kniv om natten og andre mord.

Det er med andre ord ei knakande fin lesehelg.
God betring til deg, håpar du kjem deg såpass at du får lesa litt i helga, du òg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er så deilig med en skikkelig lesehelg! Har ikke tenkt å gjøre noe annet enn å lese hele helgen (med unntak av å kjøpe en bursdagsgave til min niese på lørdag og dra i bursdagen hennes søndag ettermiddag).
Denne helgen går det i tungtvannsaksjonen, som jeg har vært fascinert av siden jeg fikk meg hytte i området for rundt 10 år siden, en fascinasjon som naturligvis har blitt enda sterkere i forbindelse med serien på NRK.
Jeg holder på å lese "Tungtvannsaksjonen" av Asgeir Ueland (Gyldendal 2013), som i følge forordet er den første samlede fremstillingen av aksjonen på norsk, og dersom jeg blir ferdig med den, skal jeg begynne på "Kampen om tungtvannet", Knut Haukelids egen skildring av aksjonen (Cappelen 1965), som jeg var så heldig å komme over på et antikvariat.

God bedring, Vibeke!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tusen takk :-)

Tungtvannsaksjonen har jeg og blitt veldig fascinert av, mye på grunn av serien selvfølgelig. Også fordi vi har tilbrakt endel ferier i nærheten og da med noen dagsturer til Rjukan. På den tiden skjønte vi nok ikke hvor stort det var, men det gjør vi heldigvis nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her går det tregt med lesingen. Er fortsatt på sykehus og får så mye medisiner at øynene går i kryss. Får lest en side nå og da og holder på med Åsa folket - kampen mot hvitekrist. Den forsetter der bind 1 slapp og jeg lærer da noe om Åsa-trua. Ellers går det i lydbøker. Jeg hører og sover og spoler tilbake, så jeg har vel hørt bøkene ca 3 ganger innen jeg er ferdig. Nå holder jeg på med Leif G.W. Perssons Den døende detektiven på svensk. Våknet i dag på kapittel 56 og begynte på nytt på kapittel 11. Uansett, veldig glad jeg har mange lydbøker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fortsatt? God bedring hvertfall, håper de får orden på deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Fremdeles usikker på hva jeg skal lese jeg, skal straks innom biblioteket... Jeg prøver atter en gang å fullføre Vannmelonen av Marian Keys(?????), men jeg sliter, virkelig sliter. Ble anbefalt den for en stund siden, men tror nok ikke det er helt meg.

God helg! Og god bedring til deg Vibeke! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Melder herved
Om at denne helga
Blir det litt mindre lesetid grunna
Ymse andre aktivitetar.

Det skal likevel seiast at eg
Inderleg gjerne brukar tid på boka som
Carlsen inspirerte meg til å ta fram,
Kva for ei? Sjekk første loddrett.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Fantastisk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Originalt, Jostein. En litterær kryssord? Ikke vanskeligere enn at til og med jeg greide å se hvilken bok du bruker tid på. Artig !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enkel moro er ofte den beste ....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er så, men sjelden er noe enkelt så godt komponert som ditt budskap her! Kan jo gi starten til en form for rebus-meddelelser ! (??).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spørs om eg har forlest meg på Tom Egeland ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner hva du mener. Likevel: Ikke gi ham eller andre æren for dagens " Påskenøtter". Apropos: Kommer påsken tidlig i år ? ( venter ikke svar, skal sjekke kalenderen selv.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff, det høres ikke godt ut. Ønsker deg masse god bedring og håper du kommer i form til å lese. Jeg sliter av en eller annen grunn med å komme igang med Gøsta Berlingsaga og idag dumpet det to bøker ned i postkassa mi, over det kinesiske hav gratis bok fra bokklubben og En by som Alice som jeg slang med. Litt lyst til å begynne på sistnevnte, men får se. God helg:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, satser på at det slipper taket snart. Det positive er at man virkelig setter pris på det når hodepinen ikke er der :-)
Gösta er det flere som har slitt med. Leste du tipset om å ta hvert kapittel som en liten novelle. Det hjalp hvertfall meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, og det hjelper veldig. Nå har jeg kommet til side 82 og det fenger mye mer. Syns språket er godt og beskrivelsene er fine. Liker Gøsta også og håper det går bra med ham. Nå har han møtt Marianne så det skal bli spennende å se hvordan det går videre:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Apple Tree Yard har jeg også liggende i bokstabelen min, men har ikke kommet dit enda.

Denne uka leser jeg en morsom bok om to døtre som prøver å finne en ny kjæreste til moren etter at foreldrene har blitt skilt Man at the Helm av Nina Stibbe
Selv om det er en noe spesielt familie er det mye å kjenne seg igjen i fra barndommen. Boka kommer ut på norsk i mars med tittelen En mann ved roret

God helg til alle!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har stått en stund i bokhylla her og, men nå tenkte jeg det var på tide.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ai, formtoppen er et stykke unna når leselysten også er fraværende. Ønsker deg god bedring og god helg :) Tracy Chevalier skal få ca. halvparten av min lesehelg, med siste del av Englefall.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, endeleg lesehelg! Eg har byrja på Hemingway sin A Moveable Feast, og storkosar meg med skisser frå Paris så levande at det kjennest som eg er der (og det er eg om under ein månad :) ). På øyra har eg - som dei siste helgene - eventyra om Peter Grant, trollmannslærling og politi, av Ben Aaronovitch. Om eg ferdar Hemingway i helgi skal eg hiva meg over ein av hans samtidige, noveletta/novella Babylon Revisited av F. Scott Fitzgerald. Berre for å halda meg til temaet Paris på 20-talet...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Peter Granter helt ukjent for meg, men han hhøres ut som en spennende fyr.

God tur til Paris!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uff, det hørtes slitsomt og kjedelig ut! :(
Masse god bedring!

Jeg har såvidt begynt på "Naken i hijab" av Gunn Marit Nisja. Spent på denne! Likte "Olivensteinen" veldig godt!
Blir jeg ferdig med denne i helga tror jeg det blir den nyeste til Kristina Ohlsson :) Ny krimserie visstnok. Ble litt i tvil om jeg skulle vente da jeg hørte at dette var den første av 2, men tror jeg kommer til å begynne på den snart ;)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, kan skrive under på at det er både slitsomt og etterhvert ganske kjedelig.

Kristina Ohsson har jeg lest noen bøker av og likt de veldig godt. Krim med samfunnsengasjement. Om disse har samme opplegg så er de sikkert verdt å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hyggelig at du har lagt merke til det :-) Når det gjelder migrene så har jeg ikke noen diagnose på det, men du aner riktig. Det er hodepine som har satt meg ut, om det er migrene eller ME-hodepine vet jeg ikke. Ikke har det så mye å si heller, det er like ille uansett hva det heter.
Takk for gode ord!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingenting gleder meg mer enn å få en tilbakemelding som takker meg for gode ord . Tenk om vi alle var flinkere til dette, som du her har tiltak til å gjøre. Det koster jo så lite å sende varme tanker.
Da jeg var meget yngre slet jeg med periodiske anfall av infernalsk hodepine. Tror ikke Migrene eller ME- hodepine var oppfunnet den gang! Men, så akkurat i det jeg hadde gitt opp å kunne ta fatt på høyere utdannelse, ja så forsvant dette bare sånn uten videre. Og jeg har aldri lengtet tilbake til tiden med stadige og hyppige anfall. Vibeke ! Jeg sier dette for å sette mot i deg og andre som sliter med dette: det som hendte meg kan vel også hende med andre ? Du drømmer sikkert (som jeg en gang gjorde) om at dette må ta slutt, så slipp aldri denne drømmen !

Ønsker deg en så god helg som det går an for deg å ha! Takk for din åpenhet, din tilbakemelding og fordi alle fortsatt kan møtes i helgene i spalten din her på disse sider. Et flott tiltak av deg som jeg håper du alltid vil/kan holde gående!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da vet du jo ett og annet om hodepine. Det høres sikkert litt rart ut, men jeg er bare glad det ikke er værre. Hodepine har jeg hatt siden jeg var 10 år, den gang var det daglig med flere kraftige anfall i uka. Da jeg var 17-18 så ble det heldigvis bedre da den daglige hodepinen gikk over til å være noen ganger i uka. Nå kan det fort gå både en eller to uker uten at jeg har hodepine, såfremt jeg drikker, spiser og er flink til å bruke solbriller.

Sånn, der fikk du store deler av sykdomshistorien min. Takk for at du "hører" på :-)
Håper du får en fin uke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Å nei du, jeg kan nok ikke legge skylda for eventuelle skarpheter på hodepine. Lang svartid på innlegg derimot, det skyldes dårlig form. Om jeg er uenig så sier jeg ifra og da kan det kanskje oppleves som skarpt, selv om jeg prøver å uttrykke meg både høflig og "korrekt". De fleste kommentarer legger jeg både tanke og tid i så det er liten sjanse for at det ikke har vært med hensikt. Det kan selvfølgelig hende at mottakeren allikevel oppfatter det annerledes enn det er tiltenkt. Neste gang, for jeg er sikker på at det kan skje igjen, håper jeg du sier ifra så jeg kan oppklare eventuelle misforståelser med det samme.

Takk for at du deler av egne erfaringer, det setter jeg alltid pris på. Og tenk, den følelsen du hadde når du oppdaget at hodepinen forsvant, den har jeg flere ganger i året :-)
Og igjen, takk for rosende ord, de suger jeg til meg som en svamp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

God bedring. Jeg reiser på en tre ukers tur til Gran Canaria til uka og i kofferten har jeg Gøsta Berlings saga som jeg neppe blir ferdig med denne helga heller,og Yngvar Ustvedts antologi om Henrik Wergeland, Hjertelag,geni og ulykke. Og for å ha noe lett tar jeg med Hemmeligheter av Kate Morton. Det tror jeg skal holde. Ønsker alle god helg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk! Og god tur tid deg, en liten tur til varmen høres deilig ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldiggris! Ønsker deg en riktig god tur og hils til den deilige øya! Vi pleier å tilbringe noen uker der hvert år. Har du lest denne? Mange gode tips.

Mine leseplaner tok en vending. Nå er det Tyrkia som gjelder. Jeg leser Legenden om de tusen okser av Yasar Kemal, en interessant beretning om konflikter mellom nomader og fastboende, de tradisjonstro og den moderne tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det og mange takk for boktips.Gran Canaria har blitt en favoritt på denne årstiden. Godt med litt sommer som ikke er alt for langt borte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her går det i Ut i elvestrømmen av Lorian Hemingway, og Sofies verden. Får se hvor mye lesing det blir i helga siden jeg er alene med alle barna mens mannen er og boltrer seg i Trondheim i helgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

er kommet til side 283 om Nordmenn i Paradis, og håper å bløi ferdig i løpet av 4-5 dager.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En meget interessant bok du leser her, synes jeg. Spent på å høre din omtale i etterkant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila