Victoria er absolutt en gripende historie, selv om jeg ikke er noen Hamsun-fan :D
Begrepet "kjærlighetsromaner" favner vidt :D. Klassikerne er ikke akkurat formelskrevne Harlequinromaner, og det er selvfølgelig også årsaken til at de fortsatt er "levende". Og det er heldigvis mengder av bøker som handler om kjærlighet uten å være lettvinte.
Smaken varierer! Jeg ble ikke så veldig begeistret for den siste filmatiseringen. Jeg synes Toby Stephens var mye bedre. Kanskje også fordi Ruth Wilson var en nydelig Jane.
Ah, Colin FIrth - den ultimate mr. Darcy. Tank om et lyst hode kunne få ham til å spille Rochester? Jeg skulle nemlig ønske at Jane Eyre fikk en Rochester som var like uforglemmelig. Jeg har - nesten - alle innspillinger av den boken, og kun versjonen med Ruth Wilson holder mål.
He, he, sikkert. Men om du ikke har lest den før, så høres det ut som om Stormfulle høyder kan være noe for deg.
Bak på Boka:
Det er duket for det største, beste og endelige oppgjøret mellom Wolverine og erkefienden Sabretooth!
Alt opp til nå må regnes som ren oppvarming!
Rivalene har vært ute etter hverandre lenger enn de selv kan huske, eller forestille seg.
Og nøkkelen til seier skal vise seg å være tusener av år gammel...
EVOLUSJON er en av de virkelige definerende historiene med filmaktuelle Wolverine.
Manus ved Jeph Loeb (TV-serien Heroes), og de nydelige illustrasjonene er av Simone Bianchi (Astonishing X-Men).
Del av seriene:
Wolverine #50-55
Wolverine: Origins Annual #1
Min fulle anmeldelse kommer på bloggen i fremtiden :)
Dette var bare litt bakgrunns info :)
Det er jo den tragiske kjærligheten som er tema i begge disse historiene, uansett hvor litterære de er. Det gir en ekstra dimensjon. Jeg ville nok likevel ikke ha satt dem i samme hylle som Barbara Cartland eller Danielle Steel ...
Jeg har en teori som at man enten liker Stormfulle høyder eller Jane Eyre - det er veldig uvitenskapelig teori ... Det mest tragiske med det hele, er at søstrene Bronte ikke rakk å skrive flere bøker! De døde jo så unge alle sammen.
Begge to er på topp hos meg også - selv om altså Jane Eyre troner øverst :D
Jane Eyre er kjærlighetsromanen alle andre kjærlighetsromaner er misunnelige på :D. Generelt er jeg skeptisk til prequels - hvorfor må de skrive en bok/lage en film om handlinger som ligger foran den boken/filmen som kom først? Kunne de ikke ha gjort det med en gang? Men jeg kommer til å ta en titt på denne, selv om jeg tror det kan bli vanskelig å toppe Warm Bodies, egentlig.
Kanskje litt sært, men forsøk å få tak i boka 'Fisk fra kjøkkenet på Knatten' som er skrevet av Annemarta Borgen, kona til Johan Borgen. Den er ikke bare ei kokebok, men ei bok med anekdoter, kulturhistorie, og mye mye mer. En klassisker på linje med de andre bøkene hennes 'Urtehagen på Knatten' og 'Rosehagen på Knatten'. Anbefales!
Som du selv er inne på; det er vanskelig å anbefale 'gode' bøker. Om du vil ha rene underholdningsbøker, eller bøker for intellekt ispedd godt tankegods. Eller bøker som overrasker gjennom godt språk og originale bilder. Bøker du kan gråte av, eller humoristiske bøker...
Men her er ei liste over noen bøker som har gitt meg gode leseopplevelser:
Det motsatte av kjærlighet/Julie Buxbaum
Mot nordavinden + Den syvende bølgen/Daniel Glattauer
Granateplene/Sue Monk Kidd
Øyer i hjertet/Tove Nilsen
Monstermenneske + Jo fortere jeg går, jo mindre blir jeg/Kjersti Skomsvold
Raushetens tid/Kathrine Aspaas
Bokstaven før a/Reidun Iversen (bare helt nydelig, men litt trist)
Landlig lykke/Judith O'Reilly
Folkelesnad + Stillstand/Agnes Ravatn (hysterisk morsom)
Brev 1970-1975/Olav H. Hauge/Bodil Cappelen
Sommerboken/Tove Jansson
Jeg er ganske altetende, så derfor en ganske så stor bredde.. Men har ikke tatt med de tyngste, eller tristeste, - iom at du spesifiserte feelgood-bøker...
God bok og lykke til!
Blir trykket stort nok, vil dine sorger bli til diamanter
Rolf Jacobsen
Stardust er fin. Og Warm Bodies hadde jeg stor moro av. En herlig helt, selv om han var død ... Jeg må innrømme at hvis jeg må velge mellom Pride & Prejudice, og Jane Eyre, så vinner Jane Eyre hver eneste gang. Den står godt plantet øverst på min liste!
Husker at jeg ble gledelig overrasket over Scarlett, selv om det er uhyre sjelden at oppfølgere skrevet av andre forfattere er noe bra. Den fungerte best ved å "glemme" Tatt av vinden.
Løp og les! Ondaatje, kanskje best kjent som forfatteren av boka "Den engelske pasienten", har skrevet en vidunderlig bok! Boka handler om en elleve år gammel gutt som drar alene fra datidens Ceylon, nå Sri Lanka, på en passasjerbåt til England. Ombord i båten befinner det seg også to andre gutter, og sammen utforsker disse tre guttene dette lille miniatyrsamfunnet i løpet av de tre ukene som overfarten varer. Et levende og fargerikt miljø; hvor blant annet en miniatyrhage og kennel m hundepasser(!) også har fått plass på båtens mange dekk. Her er mange snurrige personligheter, og karakterer. En fornøyelig, men samtidig poetisk og lyrisk roman som berører oss, og gir en tids- og miljøskildring fra en forgangen verden.
Det finnes en historie som alltid ligger foran en. Så vidt formet. Gradvis knytter man seg til den og gir den næring. Man oppdager ryggskjoldet som vil omslutte ens karakter og sette den på prøve. På denne måten finner man den veien man kommer til å ta i livet.
Broene i Madison County burde ha vært med. Den husker jeg veldig godt. Jane Austen burde jeg også tatt med. Pride og Prejudice har jeg akkurat lest om igjen. Den siste har jeg ikke lest. Jeg må lage en liste - det kan bli bra :D
Skriver litt om mine favoritter i kjærlighetsromansjangeren på bloggen i dag - det er tross alt Valentinsdagen ... Vestlandets leirgjøk. Jeg blir veldig glad for å høre om andres favorietter - kanskje kan jeg få noen nye?
eksil er et land uten grenser, vanskelig å forlate, og hardt å utholde, uansett hvor tapper du er, uansett hvor forherdet ditt hjerte måtte være