eg lovar høgtidelig å lese minst ei bok med overdrive feminint omslag, og skrive omtale på bokelskere.no
He, he, det gleder vi oss til!
Må vedgå at jeg svært sjelden leser denne typen bøker selv. Gjenstår å se om du kan overbevise meg til det ...
Denne boken er jeg også interessert i, og enda mer etter din informative omtale. Takk skal du ha! Du kan bestille den over nettet hos Falkberget-ringen.
Jeg får ikke tak i hva du mener når du sier at "bokomtalene raser over forsiden så fort at de knapt blir kommentert". Nå ligger jo bokomtalene i ro på bokens side. Det var under det forrige systemet, da bokomtalene ble lagt inn i diskusjonstrådene, at de forsvant ut av forsiden og langt inn å tråden i full fart.
Eller er det noe annet du mener?
Dette "ekstraarbeidet" gir meg så mye glede - pluss ekstra innsikt i bøkene :-)
PS: Jeg organiserer ikke en mengde bokomtaler på harddisken. Leser jeg en bok som opptar meg, hender det jeg noterer litt underveis, på papir eller pc. Sletter dette når jeg har lagt inn teksten her, eller ser at den ikke fungerer. En trivelig hobby!
Jeg var i utgangspunktet skeptisk til å skille diskusjonsinnlegg og bokomtaler, men ser nå klare fordeler ved denne måten å gjøre det på. Når jeg klikker meg inn på en bok jeg er interessert i å vite mer om, får jeg opp en side med masse informasjon: blant annet bokelskeres omtaler, hvordan bokelskeres terningkast fordeler seg, diskusjonstråder og sitater. Alt dette gir et ganske utfyllende og allsidig bilde av den aktuelle boken. Dette er mye mer oversiktlig enn å måtte lete igjennom opptil flere diskusjonstråder for å finne omtaler av en bok.
Jeg synes det er mange gode bokomtaler her, jeg!
Ulempen er selvfølgelig, som du og Brit og flere er inne på, at omtalene lett blir oversett og i liten grad diskutert. Når jeg har skrevet en bokomtale, skriver jeg derfor et innlegg i en diskusjonstråd om boken, gjør oppmerksom på bokomtalen min og legger en lenke til den. Har sett at flere gjør det på denne måten. Like fullt ønsker jeg meg mer debatt om omtalene!
Når det gjelder personlige notater, gjør jeg dette i egne dokumenter (Word-filer). Når notatene etter hvert har blitt en omtale, er det bare å kopiere og lime den inn her på bokelskere. Hver finner sin form; for meg fungere dette godt.
Kjære Brit, jeg kunne ikke ha vært mer enig!
Tja, jeg har lyst til å omformulere spørsmålet ditt: Bøker du ikke vil bruke tiden din på.
Jeg er så gammel at jeg ser at jeg har hatt behov for ulike typer bøker i ulike faser i livet. I en periode var livet så tøft at jeg ikke greide annet enn såkalt kiosklitteratur, og var glad for den. Jeg har hatt perioder for lyrikk, noveller og krim.
Nå er jeg så priviligert at jeg kan konsentrere meg om klassikerne, med innslag av det jeg måtte få lyst til innimellom. Når jeg IKKE leser Knausgård og lite annet av norsk samtidslitteratur, er det ikke fordi jeg har bestemt meg for at dette ikke er bra, men fordi det er så mye annet jeg vet/forventer er bra! De gamle får min oppmerksomhet.
Ja, der fant jeg det! Jeg tror at "et notat" i denne sammenhengen rett og slett er et innlegg, som det jeg skriver her.
Jeg forstår ikke spørsmålet ditt, Grethe. Kan du prøve å konkretisere det?
Jeg oppdaget imidlertid noe nytt. Når jeg går til "Min profil" og klikker på "Hva skjer" får jeg en oversikt over hva de bokelskerne jeg følger, leser. Artig og inspirerende! Tusen takk til Andre! (Mulig dette ikke er nytt; jeg har ikke sett det før og vil gjøre oppmerksom på det.)
I orden hos meg! Tusen takk!
Jeg melder meg på her, jeg også. Netttrekksmenyene fungerer ikke på mitt Samsung Galaxy nettbrett. Fungerer helt fint på pc.
Kjære venner, jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet over Annemartas Urtehagen på Knatten. Vanskelig å sette fingeren på eksakt hva det var, men jeg husker at da boken var fullført, tenkte jeg: Dette stoffet kunne hun (Annemarta) gjort mer ut av. Kanskje var det språket (forventet noe mer poetisk), kanskje var det organiseringen av stoffet (kunne ha vært mer matnyttig)...
Raymond Chandlers Den lange søvnen var mest populær det året jeg ble født. Så artig at det var en bok jeg faktisk har lest, og likte - veldig godt.
Lykke til med problemløsningen!
Takk for din omtanke, annelingua :-)
Jeg må bare ile til og si at nå har det løsnet. Jeg har tatt på "klisjefilteret" og lar meg rive med av historien(e). Håper inderlig ikke at jeg har skremt noen fra å lese Stille flyter Don.
Jeg tror den oversettelsen jeg har, er den eneste til norsk.
Jeg anbefaler:
- Gutten i graven ved siden av av Katarina Mazetti (ikke la deg skremme av baksideteksten).
Jeg skrev en gang om den: en varm bok fulle av den gode humoren - den med visdom og vemod.
Bøkene til Arto Paasilinna får meg til å slappe av, humre og le. Lettlest, men ikke tanketomt. Spesielt er jeg glad i
- De hengte revers skog
- Kolletivt selvmord (og du som var lei av verdens elendighet, he, he..)
- Den elskelige giftblandersken (gir absolutt "tro på oss mennesker")
God underholdning - og "gode" romaner - er også bøkene til Daphne du Maurier. Jeg likte
- Rebecka
- Min kusine Rachel
- Kaperen fra Bretagne
Håper du finner noe i din smak. Lykke til!
Hmmm, ja jeg ventet på det spørsmålet :-)
Tatt på sparket vil jeg si ja, gjerne velformulert, men enda viktigere at innlegget er gjennomtenkt og begrunnet, at det trekker frem flere sider ved en sak eller en bok, og gjerne sider som jeg ikke har tenkt på selv. Et innlegg som gir meg noe å tenke på, er i min smak!
Jeg er vel ganske sjenerøs med stjenene og gir omtrent av samme grunner som Ellen. Hvis noen har svart på et innlegg fra meg, synes jeg det er hyggelig å markere at jeg setter pris på det. Hvis noen har skrevet et godt innlegg eller en god bokomtale, synes jeg ofte det er verdt en stjerne, selv om jeg ikke nødvendigvis er enig. Ellers bruker jeg stjerner for å si meg enig, eller at noe er knakende godt sagt. Eller for å starte en artig tråd - som du har gjort her :-)
Et innlegg som ikke belønnes med stjerne, er ikke "dumt". Det er en masse tilfeldigheter som gjør om et innlegg får stjerner eller ikke.
Så sant, så sant!
Disse visdomsordene tar jeg vare på.
Gleder meg til å høre dine synspunkter, Marit. Håper virkelig ikke at noen av din fortryllelser blir borte.
Stå på, min venn.