Det blir som vanlig både sport og bøker denne helga, i dag kommer også samboeren tilbake fra en 4-ukers tur til Asia. Gleder meg til å høre om hva han har opplevd og forhåpentligvis se noen bilder. 
Leseformen min har vært ganske dårlig i det siste, jeg har derfor tatt ett lite oppgjør med meg selv. I stedet for å sjonglere flere bøker så skal jeg prøve å holde meg til en bok om gangen, håper det hjelper på både fokusering, rastløshet og motivasjon.

Chimera av Gert Nygårdshaug er jeg snart ferdig med, en øko-thriller som omhandler et veldig relevant tema akkurat nå. 
Neste bok er Kvinne blant krigsherrer, Afghanistans modigste stemme av Malalai Joya. Jeg må innrømme at jeg vet pinlig lite om Afghanistan og historien, forhåpentligvis får jeg endret på det nå.

Hva leser du denne helga?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 58 svar.

Jeg leste ferdig "Face it" av Kristin Ma Berg. En lettlest krimroman med både mote, anoreksia og den mørke siden av motens verden. Spennende, og den ble lest ut fort :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har for tiden lesesperre for vanlig skjønnlitteratur. Leser meg til info om knipling/bobbin lace. Heldigvis så er de fleste kniplingsbøker fler-språklige (engelsk, tysk, fransk). (De finske bøkene jeg har fått tak i er også finsk/engelsk tekstet). Har nå funnet ut hvordan man gjør det, men det er noen elementærteknisk ting jeg må finne ut av. Søker likesinnede i samme slengen hehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er det visst min tur til å lese "Barnepiken" K.Stockett. Storkoser meg med den. "Hun har så mange asaleabusker at hagen kommer til å ligne den i Tatt Av Vinden når våren kommer. Jeg liker ikke asalear, og jeg likte i hvert fall ikke den filmen, sånn som de fikk slaveri til å se ut som rene teselskapet. Hadde jeg spilt Mammy, skulle jeg bedt Scarlett stikke de grønne draperiene opp i den lille, hvite stumpen sin. Så kunne hun sydd sin egen pokkers kjole for å innynde seg hos mannfolka." Nemlig! Herlig :):)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er i gang med et nytt bekjentskap - Kjell H Mære. Krim fra Valdresomådet, med lensmannskontoret i sentrum. Er akkurat ferdig med bok nr to, og skal starte på nr tre. Biblioteket er stedet for nye bekjentskap :-)
Skjer veldig mye i bøkene, litt hesblesende, mange drap og sammenhenger som hovedpersonen tar på intuisjon og noen ganske sære situasjoner. Ellers en del gode plot, og jeg begynner å bli kjent med persongalleriet som utgjør stammen i bøkene. Ikke overveldende, men såpass ok at jeg velger å lese også nr 3.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble faktisk så oppslukt av Kvinne blant krigsherrer at sidene bare fløy unna. Neste bok er derfor Nøkkelvitnet av Jørn Lier Horst, den virker veldig detaljert, noe jeg mistenker at kan bli irriterende etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nøkkelvitnet er Jørn Lier Horst sin første bok! Jeg leste den for et par, tre år siden, og jeg synes den ikke var så detaljert. Den ga meg faktisk mersmak av forfatteren. Nå har jeg nesten fortært alle hans bøker, mangler bare "Felicia forsvant". Synes Horst skriver veldig bra og spenningen har for vane og øke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var førsteinntrykket, etter 90 sider har det enten stabilisert seg eller jeg har vendt meg til det :-) Den er uansett bra nok til at jeg fullfører og prøver meg på neste bok, som jeg allerede har liggende. Økende spenning høres bra ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kos deg! Synes forøvrig at Horst skriver bedre og bedre, men min favoritt er "Nattmannen" (2009)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, det er et godt tegn :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leser "Halvbroren" og nærmer meg slutten. Helgen er også preget av at jeg fyller 60 år, men fikk ingen bøker i gave, men andre fantastiske gaver har jeg jo fått. Jeg gleder meg over "Halvbroren" som jeg er virkelig facinert av og "helt inne i", noen ganger søker jeg den riktige boken å forsvinne inn i, jeg leser også mye krim, men innimellom etterlater det et savn etter noe mer, jeg stirrer på egen bokhylle, jeg stirrer i bokhandleren og tenker, hvor hvor er de bøkene som er for meg, akkurat den boken jeg blir oppslukt av??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulerer! Halvbroren bestille jeg faktisk selv for noen dager siden, ble nysgjerrig etter å ha sett serien :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er cirka halvveis i Øyne blå av Jan-Sverre Syvertsen. Mitt første møte med denne forfatteren, og jeg tror vi har en fin første date :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og snart lest ferdig drømmen om Narnia... Jeg lånte kun bok nr 1 på biblioteket, gadd ikke låne samleboka, i tilfelle den var kjedelig. Jeg kjenner jeg angrer meg litt nå. Nuvel, tror nok jeg kan føye på American Psycko på helgelista mi og. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg en bok jeg kjøpte fordi jeg falt for coveret og tittelen, så få vi se om innholdet er like bra. Altså et impulskjøp styrt av en' vakker setning og et pent cover. Typisk meg, tror sannelig jeg da brøt nyttårsforsetter mitt om å slutte med sånne kjøp. Boken heter ; Kunsten å høre hjerteslag . Av Jan - Philipp Sendker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh, den leste jeg om her om dagen! Håper du forteller hva du syns om den når du har lest den? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er sykmeldt en uke til og er møkklei. Jeg er ikke født til å være hjemme hele dagen, men heldigvis har jeg da leiligheten full av bøker å trøste meg med. Denne helgen skal jeg lese ut boka 127 hours av Aron Ralston. Basert på en sann historie om en klatrer som overlever til tross for at han klemmer fast armen mellom en smal bergvegg og en kjempesvær stein. Han har sterk psyke med tanke på måten han klarer å overleve. Boka har også blitt til film som jeg har veldig lyst til å se, men boka først:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler sterkt at du leser boka først, men filmen er også utrolig bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er snart ferdig med boka og den har vært lovende så langt. Jeg er alltid nøye på det der jeg også. Boka først og filmen senere. I hvert fall så lenge jeg vet at filmen er basert på en bok. Og enda bedre når det er basert på en sann historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har de funnet ut hva det er? Å være sykmeldt er en tålmodighetsprøve, har full forståelse for at du er drittlei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter ventetid på en uke så fant de endelig årsaken til svimmelheten. På MR fant de ut at jeg har betennelse i nesa og kinnbeinan slik at det har trykket en del på pannen i lengre tid slik at det har gitt meg kraftig og langvarig svimmelhet. Så har fått ny resept. Er fortsatt litt svimmel ennå, men er endelig tilbake til leiligheten min og klarer meg selv nå selv om jeg bruker lengre tid på alt. Går bra så lenge jeg tar det med ro. Og legen mener at svimmelheten forårsaker også av stress. Jobbet jo en del før jul med lange dager, ofte fra 07 - 21 selv de dagene jeg var forkjølet og heller burde ha holdt meg hjemme. Så det var en kombinasjon av overbelastning og betennelse i nesa og kinnbeinan. Så nå vet jeg i alle fall årsaken. Jeg er ikke av den skvetne typåen når det gjelder sykdom, men når man ikke får gjøre noen ting på egen hånd fordi man er svimmel og blir nummen i armene, så er det normalt å tro at det var noe alvorlig galt. Det var det heldigvis ikke:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er godt å høre. Da vet du hva det er og at det er noe som går over.
Nå må du bare ta det rolig en liten periode, det positive er jo at du har mye tid til å lese :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk:) Slipper å engste meg over at det er noe med nervesystemet eller noe annet. Nå vet jeg i det minste hva som er årsaken og må bare lære meg å ta det litt med ro (liker ikke slike ustrukterte dager), men jeg får se det positive i det som du sier og kose meg med bøker:) Ta tiden til hjelp. Ha en god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det tar tid å mestre en så stor omvelting av vanlige rutiner, forhåpentligvis er du tilbake i jobb før du gjør det :-)

God helg til deg og!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hørte nettopp ferdig lydboka "Gone Girl" av Gillian Flynn. Snakker om psykologisk thriller med krutt - den tok nesten pusten fra meg. Anbefales virkelig de som liker psykologiske thrillere! Dessuten var oppleserne virkelig gode til å fange og formidle stemningen.
Nå er jeg i gang med å høre på "The Memory of Running" av Ron McLarty. Den fikk meg med helt fra starten og jeg gleder meg til å høre resten :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I helgen leser jeg "Kvinne går til lege - mann går på byen", samt et par bøker om høysensitive!
Har fler bøker jeg tenker jeg skulle lest i helga, men tenker ikke å sette opp masse masse som jeg ikke rekker over denne helga!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal lese "Jeg nekter" av Per Petterson. Har fått låne den av mamma, ga den i julegave til henne. Mamma likte denne veldig godt. Ser frem til å lese mer. Har lest litt og må komme lit inni i den da.

Ha en god helg =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vigdis Hjorth: Tredve dager i Sandefjord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er ca halveis i I liv og død - dråper av blodets historie av Ronald Grambo, leser fortsatt på Historien om Oslo, og for litt lettere kost, Svenska traditioner av Jan-Öjvind Swahn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser Fifty Shades of Grey Fanget som jeg holder på med :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga blir det å lese ferdig Vi var familien Mulvaney av Joyce C. Oates. Ellers så skal jeg ta et dyp dukk i bøker jeg lenge har tenkt å lese. Det er Historien om Pi av Yann Martel, Vindens skygge av Ruiz Zafon og Tatt av vinden av Margaret Mitchell.. Disse 3 bøkene har jeg planlagt å lese lenge, så har endelig lånt de på biblioteket. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg følger planen for samlesing av Nattens brød og er nå begynt på siste bok, Kjærlighets veier. Det er nesten så jeg kvier meg litt for å begi meg inn i dette - jeg har jo lest det før og vet "hvordan det går". Tenk om noe av fortryllelsen er blitt borte? Jeg tror egentlig ikke det; samlesingen av de tre første bøkene ga meg mer enn jeg hadde ventet, så jeg har det beste håp for avslutningen også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gleder meg til å høre dine synspunkter, Marit. Håper virkelig ikke at noen av din fortryllelser blir borte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser "Verdens ende" av Ketil Bjørnstad, hans siste. Den engasjerer meg veldig og jeg gleder meg til fortsettelsen. KB er en av mine norske favorittforfattere

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De dødes tjern av André Bjerke, nyter det!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skal fortsette å stavre meg fremover i American gods av Neil Gaimen vel vitende om at jeg burde lest den på norsk. Det går treigt og jeg liker den ikke. La oss håpe TV-serien kan bli bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nå kommet ca halvveis i siste bok i "Nattens brød" - Kjærlighetens veier". Jeg synest de har tatt seg opp etter første bok som jeg ikke helt ble venn med, det blir nesten litt vemodig når den er slutt. Sterke personbeskrivelser.
"Haugtussa" av Garborg har stått og ventet på meg lenge, og nå har jeg begynt på den. Noen snakket nylig varmt om Johan Borgens bøker og da måtte jeg bare finne fram "Lillelord", så nå ligger den klar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg går inn i ei ny helg - og ein ny månad - med friskt not og store planar, som vanleg. Dessverre blir dei litt skjemma av at eg er student med tidsfrister, so ein del av lesehelgi går nok til pensum og Anna faglitteratur i pedagogikk. Men skjønnlitteraturen er ikkje langt unna, eg skal bruka den som premie desse dagane!
På øyra har eg hatt Greven av Monte Cristo dei siste vekene, men omlag halvvegs har eg gått litt lei - ikkje av historia og skrivemåten, men av opplesaren. Han (John Lee) er flink, men eg treng avveksling. Det får eg ved å lytta til The absolutely true diary of a part-time Indian av Sherman Alexie (forfattaren sjøv les ),som er rørande og opprørande og rå - og gledeleg kort, til ei forandring.
Eg les elles Vindens skygge av Ruiz Zafon, den må ferdast! Spanande, men den har fått kvila litt for lenge. Målet for helgi er å ferda den. På andre sida av den ventar The perks of being a wallflower. I sengi har eg Fifty shades darker, som er lett å sovna til. Dei trengs dei og, av og til...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forrige helg endte jeg opp med å ikke få tid til å lese, nå derimot, ligger jeg på sofaen og har tatt helg - med meg har jeg David Eddings tjukkas The Tamuli. Fant ut at jeg trenger litt fantasy til å inspirere meg videre i lesing. Har vært litt bom bråstopp ei stund her, etter flere bøker kjapt etter hverandre. Etter en tøff uke på jobb er det også fint med litt virkelighetsflukt... Skal se om jeg ikke kommer meg litt videre i Plogjernet også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til, Wolfcat! Spent på å høre hvordan det går med deg og Plogjernet. Oppfatter at An-Magritt fant veien til ditt hjerte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, Lillevi! Det har gått ufattelig sakte i det siste, er ikke langt nok til at boka har tatt tak i meg, slik An-Magritt gjorde... Langt mellom hvert forsøk også. Trenger nok litt lykke på veien, ser det ut til, når inspirasjonen til å lese har manglet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis leselysten mangler, er det kanskje ikke så lurt å tvinge seg gjennom de virkelige tungvekterne? Ta en pause og få i deg litt lettere kost, så merker du kanskje abstinensen etter ei stund og kjenner suget etter kvalitetsstoffet igjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, takk Marit, min opplevelse av An-Magritt var ikke som en "tungvekter", det tok ikke så lang tid før jeg fant bokas egen rytme og ble dratt med... Jeg oppfattet det springende språket som lekende, selv om budskapet var alvorlig nok. Jeg må bare komme gjennom de første tredve sidene i Plogjernet, så er jeg vel i gang igjen... Da er det nesten verre med fantasyboka jeg nettopp har trådd i gang med, den er en tungvekter rent fysisk så jeg må stable opp boka og ut fra sjangeren, siden de første hundre sidene kan regnes som innledningen, opptakten til handlingen - det kaller jeg en tung innledning...

Problemet litt nå er kanskje at jeg har behov for å dvele ved det jeg leser, og det har jeg ikke hatt tid til før i dag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til med fortsettelsen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stå på, min venn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I det siste har jeg lest ganske så mange seriebøker, så denne helgen har jeg planer om å lese litt andre bøker. Planen er å komme meg litt videre i "Goliat" av Ørjan N. Karlsen. Jeg låne denne boka på biblioteket før jul, men jeg har faktisk bare lest drøye 50 sider hittil. Jeg trodde boka skulle være spennende, men jeg må si at jeg synes starten har vært litt kjedelig. Jeg får gi boken atter en sjanse nå i helgen, så får vi se hva jeg synes etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ferdig med "De elendige" av Victor Hugo og tar fatt på An-Magritt igjen. Dersom jeg ender opp med å lese hele Nattens Brød skal jeg vurdere å kjøpe: Helge Nordahl "Begynnersjel og sjeleleder Et Victor Hugo-motiv i Johan Falkbergets diktning". På Kindle leser jeg "Behind the Beautiful Forevers. Life, Death, and Hope in a Mumbai Undercity" av Katherine Boo. Boo er journalist og har lang erfaring i å intervjue fattige amerikanere. Etter å ha giftet seg med en indier har hun tilbragt mye tid i India og intervjuet fattige folk der (alt i følge "reklamen"). Det har det blitt bok av og den har blitt National Book Award Winner. På øret har jeg fortsatt Fall of the Giants av Ken Follet. Passe lett og engasjerende historierepitisjon, men som vanlig skjemmes Follets bok av hans elendige sexskildringer og til tider mannssjåvinistiske tone.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så artig at du tar fatt på An-Magritt igjen, Strindin! Jeg vil veldig gjerne høre hvordan det går :-) Helge Nordahls bok om Falkberget og Hugo vurdere jeg også å kjøpe. Fikk i posten i dag Kølfogden om Johan Hedstrøm i Nattens brød, som skal studeres nærmere. Kommer tilbake til den.

Ellers sliter jeg meg denne helgen videre med Stille flyter Don. Mitt hjertesukk om språket i dette verket, finner du her.

God helg alle sammen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste ditt innlegg om Stille flyter Don før i dag. Det er bra du sier hva du mener også når det er negativt. Ofte synes jeg det er enklere å skrive om bøker jeg vil anbefale, selv om jeg også måtte synge ut min skuffelse over V Hjorth her om dagen..:) Stille flyter Don er et verk jeg har hørt om igjennom bokelskere tidligere og vurdert. Skal følge med på hva som blir din konklusjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tillegg til triveleg lytting til "Menneskefluene" av Lahlum, så er eg såvidt i gang med "Victoria" av Knut Hamsun. Vi skal ha diskusjon i lesesirkel om den før filmen kjem på kino - ser fram til både boka, diskusjonen og filmen! Ha ei god lesehelg! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga blir det baking, barneselskap for 5-åringen, 'trimmaraton', 'trimfest', litt meir baking, kaffiselskap, litt jobb (om eg gidd...) Men om eg rekk det mellom slaga blir det Fare, fare krigsmann av Marge Piercy denne helga og.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen,fortsetter jeg med "Hungerilden" fortsettelsen av "Kråkejenta",er nesten ferdig:-),ellers blir det litt sport på tv og 4o-års lag.De boka Kvinne blant krigsherre,er notert på leseliste mi for året:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To krimbøker står på menyen. Ei frå 2012 og ei frå 1941. Jan Mehlum - En god sak som papirbok og Agatha Christie - Solen var vitne som lydbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk så vidt begynt på A spot of bother av Mark Haddon fordi jeg ble opphengt i andre ting. The Ambassador's Mission av Trudi Canavan viste seg å ha en trilogi før denne boka som da var den andre trilogien, og før begge er det en prequel. Så da er denne satt på vent til den første boka kommer, så jeg kan lese alt i rekkefølge. Irriterende. Ellers har jeg virkelig ingen peiling ennå, kan hende jeg oppdaterer senere, men har en følelse av at det kommer til å gå i fmylife, f*ckm I'm in my 20s, og en god del surfing etter gode brødoppskrifter, samt baking.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har litt igjen av "Hodejegerne" av Jo Nesbø - lydbok. Må høre noe på nytt, for i går ettermiddag sovnet jeg mens jeg satt og lyttet :) Får finne frem strikkinga, så holder jeg meg våken....
Har ellers noen sider igjen av "Graverens datter", samt "Brente skygger". Lite lesing den siste tiden!

God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er nesten ferdig med Appassionata av Jilly Cooper - og når jeg blir ferdig med den skal jeg begynne på Score! av samme forfatter. Dette er femte og sjette bok av de som foregår i Rutshire, ni i alt. Jeg gruer meg til den er ferdig, for jeg har sjelden kost meg så mye med noen bøker....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese ferdig Danser med ulver og hvis jeg blir ferdig med den så har jeg ikke bestemt meg for hva jeg skal fortsette med. Har også The Further Adventures of a London Call Girl liggende påbegynt på Ipaden og leser i den litt nå og da når det faller seg slik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen helg uten denne tråden her! :D

Denne helga blir det Drømmen om Narnia. Noe skeptisk, men jeg kan jo bli positivt overrasket... Så serien i min barndom da...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline