Har boken + Det norske demokratiet og dets fiender : 1918-2018 av Øystein Sørensen liggende og venter på det rette øyeblikket å lese de. Venter spent på din vurdering.
Det er herlig å gå inn i en bokboble hvor alt det dagligdagse er utelukket for en stund.
Bøker setter også fantasien i sving samt man får noe å reflektere over både når man leser og etterpå. Noen ganger ønsker man at boken man leser aldri tar slutt, men som alle vet så har alt en ende.
Interresant bok du skriver om her, viktig med samfunnsdebatt her. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)
Gøy med varierte bøker, håpe du får en god lesning og ha en god helg :)
Krim hørtes fint ut, passer jo også fint siden det er veldig tidlig påske i år. Gøy med lesesirkel bok. Ha en god lesning og ha en god helg :)
Jeg er så vidt begynt på Fornuftens skjøre grense av Kirsti Eline Torhaug, del 1 -
Siden jeg er Ark.no venn, fikk jeg boken til en redusert pris - NOK119
Det er en trilogi. De 2 første bøkene er utkommet
1 Fornuftens skjøre grense, utgitt 2022
2 Begjærets anatomi, utgitt 2023
Ark.no sin omtale av boken:
Per vokser opp i en liten bygd utenfor Oslo på 1920-tallet og beundrer de store oppdagelsesreisende vilt og hemningsløst. Selv drømmer han om en dag å reise ut i den store verden og til Amazonas. Andre verdenskrig, studier og Pers egen rastløshet kommer mellom ham og drømmen. Samtidig holder den ham oppe gjennom en barndom fylt av bitterhet og svik, lange år i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen og i en vanskelig etterkrigstid der han må skape seg ny mening, og der han stadig stilles overfor spørsmål som: Hva er et menneske? Hva er normalt? Hva er galskap? Hva er meningen med livet?
Interresant. Jeg opplever en ofte om det var en bok jeg faktisk har lest, så oppdager halvvis at jeg har ofte lest den før. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)
Denne helgen er den andre i år. Jeg har fått høre litt lydbok og lest. Jeg leser for øyeblikket Alone with you in the ether av Oliver Blake. Jeg har lest noen bøker allerede, som jeg synes er greit.
Hva leser du denne helgen?
Ønsker alle en god helg :)
Her er linken til intervjuet med Vetle Lid Larssen
Nederst på listen med flere intervju av andre
PS! Her er et annet intervjue Hvem var Lucia? Intervju med Vetle Lid Larssen,
2013 Hvit slavehandel
Demi-monde- which is French for “half-world” and an old euphemism, according to Miss Redmayne who teaches humanities, for any sexually active woman who failed to conform to the strict patriarchal gender norms that permeated French society in the dark days before Tinder.
En kriminalroman om gjengkriminaliteten i Sverige. Den handler mest om politifolkene som forsøker å få sine egne liv til å henge i hop. Ei med en alkoholisert, eksentrisk mor. En annen med en kreftsyk kone og en rebelsk tenåringsdatter. Vi møter også de pårørende til en av de gjengkriminelle og får se hvordan deres liv dras inn i konflikter og trusler. Ikke spesielt brutal, heller ikke spesielt mye action, men bedre enn mye annen krim jeg har lest.
En fengslende historie, vanskelig å legge fra seg og med flere overraskelser. En sterk roman!
Jeg blir gjerne med :-)
Spennende og velskrevet som de aller fleste Jussi bøkene. Innledende hendelser vekket min undring og interesse for videre lesing og spenningsnivået stiger raskt. Forskjellige saker dukker etter hvert opp og spørsmålet dukker snart opp; har disse noen sammenheng?
Som leser aner vi vel svaret ganske fort. Etter hvert øker imidlertid dramatikken.
Betydelig!
For min del i i såpass stor grad at jeg det hele glir litt over fra skummelt krim/drama til ren "horror".
Jeg synes det etter hvert blir temmelig overdrevent og mot slutten finner jeg det meste av historien som komplett umulig å tro på.
Sånn sett ville jeg nøyd meg med en 4'rer for boka, men persongalleriet i Avd Q og dialogene de har, seg imellom, er såpass godt og fornøyelig forfattet at jeg likevel gir en sterk 4'er.
De tre bøkene om Hulda Hermansdóttir har alle manet frem en stemning med mystikk på en litt enkel måte. Denne er intet unntak, veldig bra islandsk krim.
En grei historie som veksler mellom fortid og nåtid. Leser gjerne flere bøker av samme forfatter.
Boken finnes også på BookBeat og Nextory.
Alle kynikere har en indre romantiker, og denne boka snakket til min. Det ville vært lett å avfeie Himmeltårnet. Det er en oppjaget, adjektivtung tekst som oppleves mer som et postulat enn som en historie. Men hei, jeg liker forfattere som ikke legger bånd på seg, men skrur alt opp til 11.
Det handler om byråkraten Kamante, som leter etter et sted i landet som han kan besøke for å skrive rapport om kjærlighetens stilling i vår tid (!). Han finner bygda Aur, og en håndfull folk der som er i like tett og hyppig kontakt med livets store spørsmål som Kamante.
Boka minner om VLL-romanen Kjærlighet før øya synker: Bygdemiljø, ånd vs. materie, de store spørsmålene, hyppige replikkvekslinger om livets aller største mysterier. Himmeltårnet kan også leses som et moderne nikk til Unge Werthers lidelser av Goethe. Det forelskes, det sanses, det lides. Og midt i alt handler teksten om det fysiske himmeltårnet, et gigantisk byggverk som bygdas kjipinger vil bygge midt i den vakre naturen.
Denne boka er ikke for alle. Men for meg! Hør gjerne Waterboys-platene A pagan place og This is the sea mens du leser, for å sikre at du kommer i rett modus.
Velkommen til Bokelskere
Hvordan søke etter bøker ? I feltet under profilknappen på høyresiden av Bokelskere headline søker du etter bok, forfatter eller Isbn nr.
Lage egne hyller <Opprett / rediger bokhyller> og når du har lagt inn dine hyllenavn & organisert disse så trykker du <lagre> som er plassert nederst/under hyllenavnene.
Noen app kjenner ikke jeg til.