Himmeltårnet

roman

av (forfatter).

Tiden 1999 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.58 (12 terningkast.)

45 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Han reiser omkring i landet for å skrive en rapport om "Kjærlighetens stilling ved utgangen av det annet årtusen". En vårkveld stanser han ved en liten dal ved en fjord. Han forelsker seg. Eller gjør han det? Det lille stedet Aur er kanskje et Norge i miniatyr, eller kanskje det er et fabelsted, annerledes enn alt annet han har visst om. Her møter han fru Gemmer, en aldrende kvinne som ligger for døden. Han møter en underlig skikkelse som kaller seg Kinko, og han møter den usedvanlig vakre sangerinnen Margareta Kil. Kanskje møter han også seg selv.

Omtale fra forlaget

En iskald februar- natt kommer Kamante kjørende til den vakre, men dystre dalen bortenfor fjellene. Et fortryllet slør hviler over parken, landskapet og det gamle slottet. Her inne vil den onde ordføreren reise nasjonens høyeste tårn, samtidig som han skinnsykt vokter den vidunderlige sangerinnen Helena. Omgitt av den døende Gemmer, den besynderlige Kinko og fire kåte hunndjevler møter Kamante den store kjærligheten.Himmeltårnet er en fortelling om død, forelskelse og fortvilelse, en himmelstormende reise inn i den frykteligste og skjønneste tilstanden av dem alle. "Sjarmerende ubarsk roman om en manns forsøk på å slettesin ironiske distanse til verden. [.] Vetle Lid Larssens roman leseren et merkelig løft, og et aldri så lite streif av frihet fra den innbakte distansen og skepsisen til de altomfattende og voldsomme følelsene."Aftenposten

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788210043703

EAN 9788210043703

Språk Bokmål

Sider 227

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 5 3 2 0

Bokomtaler

Alle kynikere har en indre romantiker, og denne boka snakket til min. Det ville vært lett å avfeie Himmeltårnet. Det er en oppjaget, adjektivtung tekst som oppleves mer som et postulat enn som en historie. Men hei, jeg liker forfattere som ikke legger bånd på seg, men skrur alt opp til 11.

Det handler om byråkraten Kamante, som leter etter et sted i landet som han kan besøke for å skrive rapport om kjærlighetens stilling i vår tid (!). Han finner bygda Aur, og en håndfull folk der som er i like tett og hyppig kontakt med livets store spørsmål som Kamante.

Boka minner om VLL-romanen Kjærlighet før øya synker: Bygdemiljø, ånd vs. materie, de store spørsmålene, hyppige replikkvekslinger om livets aller største mysterier. Himmeltårnet kan også leses som et moderne nikk til Unge Werthers lidelser av Goethe. Det forelskes, det sanses, det lides. Og midt i alt handler teksten om det fysiske himmeltårnet, et gigantisk byggverk som bygdas kjipinger vil bygge midt i den vakre naturen.

Denne boka er ikke for alle. Men for meg! Hør gjerne Waterboys-platene A pagan place og This is the sea mens du leser, for å sikre at du kommer i rett modus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Mannfolk - kjente menn på pennespissen" av Vetle Lid Larssen
  • "Tulipandronningen" av Vetle Lid Larssen
  • "Rockestreker - 250 ville episoder fra rockens historie" av Bård Ose
  • "Anti-sex" av Vetle Lid Larssen
  • "Fangeliv" av Roy Jacobsen
  • "Trær" av Gregor Aas
  • "Da gud ble til - om religionenes utviklingshistorie" av Kjell Kristensen
  • "Jenna - dokumentarroman" av Lise Galaasen
  • "I engelens munn" av Vetle Lid Larssen
  • "Omvei til Venus - roman" av Torgeir Schjerven
  • "Den slemmaste dokka i Drammen" av Sigmund Falch
  • "Beslutningsvegring" av Benjamin Kunkel
Alle bokanbefalinger for dette verket