Platt språk, en viktig historie fortalt på en måte som fikk meg til å mislike hovedpersonen.
Det tenkte jeg ikke så mye på, men det du sier om klasse var jo noe som kom tydelig frem etterhvert. Men så er spørsmålet; Hadde de lært om dette fra før, eller ligger det i oss mennesker at vi trenger å ha et visst hierarki rundt oss/plassere oss ift hverandre, for å kunne lage et samfunn.
Min feil. Det er Det ny system fra 1879.
Helgen er snart forbi igjen, og jeg somler med å legge inn et svar.
Jeg holder på med Bjørnstjerne Bjørnsons samlede verker og har kommet til et skuespill som heter Den ny tid. Helt greit å lese, men heller ikke mer enn det.
I tillegg leser jeg litt i Kunsten å dø av Audun Myskja. Har litt blandede følelser om denne boken. Noe faller inn under kategorien « too much info» - kanskje er det nettopp det man trenger å lese. Dette er om livet og døden helt uten å bruke silkehansker.
For å gjøre kvelden komplett blir det noen sider i Det blåøyde riket av Nina Witoszek og Eva Joly. Her får vi europas syn på nisselandet. Godt skrevet og ekstra aktuell i disse Erna/ Sindre dager.
"En lykkelig familie" av Stian Hjelvin Andersen
– Leseeksemplar fra Pitch
Bli med inn til overklassen – til Bente og Erik Löwborg. De har tilsynelatende alt. De vasser i luksus, og har mer enn nok penger. Men bak fasaden er ikke alt like velpolert. Nå fyller Bente 65 år, og det skal feires. Det spares ikke på noe, og familie, venner og forretningsforbindelser bes med til en helg i den franske ferieboligen. Hemmeligheter avdekkes, og ting går ikke helt som planlagt.
Dette er en pangstart innenfor skjønnlitteraturen for forfatteren, og en bok jeg koste meg veldig med. Håper at det kommer ny bok snart.
Du kan lese hele anmeldelsen på nettsiden min. Den er basert på min personlige mening, og jeg tjener ikke penger på den. Jeg er heller ikke knyttet til noen forlag.
Tar man en flokk utslitte advokater og heller i dem brennevin, er det mye som går galt.
Skuffer aldri🫶🏼
"Tolv utemte hester" av Anne Holt
– Leseeksemplar fra Gyldendal
Pandemien er i ferd med å trekke seg tilbake. Hanne Wilhelmsen liker ikke det, og prøver å tviholde på restriksjonene som ble innført. Hun har alltid framstått litt sær, og er en person som ikke liker å ha så mange rundt seg – men nedstengingen har gjort henne enda særere, og kanskje slem? Da liv går tapt, kommer den gamle etterforskere i Hanne fram.
Som tidligere skriver forfatteren godt, og hun får leseren med fra bokas start. Usikker på om plottet kunne ha skjedd i virkeligheten, men hvem vet....
Du kan lese hele anmeldelsen på nettsiden min. Den er basert på min personlige mening, og jeg tjener ikke penger på den. Jeg er heller ikke knyttet til noen forlag.
Jeg har Strindbergs Eit draumspel i hylla, men har ikke turt å begynne på den alene. Felleslesing av denne hadde vært supert. Dersom du skal lese en første Strindbergbok anbefaler jeg Hemsøboerne, den er lettlest og humoristisk.
Jeg jobber meg gjennom mine arvede bøker og har blant annet 4 romaner av Per Hansson på vent. Forfatteren er ukjent for meg men jeg foreslår allikevel boken «Og tok de enn vårt liv». Dette handler om Morset-familiens opplevelser under den 2. verdenskrig.
Nextory.com med godt utvalg og ubegrenset lytting. Bookbeat.no, godt utvalg, men med maksimum 100 timer i måneden. Begge har mange bøker på engelsk og svensk pluss andre språk. Hvis du søker opp de forskjellige, så kan du se hvilke abonnement de har å tilby og velge ut fra eget behov. Hvor mange timer du tror du kommer til å lytte i måneden, om dere er flere som vil lytte samtidig, priser ol.
Det var morsomt å høre. Jeg fikk anbefalt Søsterklokkene i går, en bok jeg av en eller annen grunn ikke har lest ennå.
Det går litt trått med lesing av bøker. Det har vært lokalvalg, så jeg har vært opptatt med det i noen uker.
Jeg leser boka The tree of yoga, av B.K.S. Iyengar nå, og har gjort det en god stund. Det er en bok man må lese litt nå og da synes jeg. Den er anbefalt som "Den boka" hvis man skal lese en bok om yoga :)
Charlottes tryllevev av E.B. White, har jeg også startet på. Den er betegnet som en klassiker og en bok man bare må lese :) Det er en barnebok, men den passer for mennesker i alle aldre.
Ønsker alle en riktig god helg!
"Alle mine barn, kom hjem" av May Lis Ruus
– Leseeksemplar fra Cappelen Damm
Det er i en barnehage i Bergen denne historien starter. Det er surt vær med vind, hagl, slaps og vannpytter på bakken. Bak gjerdet er barna ute for å leke. Én etter én blir de hentet, men tre blir igjen. Det har noen sørget for. Disse tre bor hos fosterforeldre, men nå skal de hjem...
Med "Alle mine barn kom hjem" har forfatteren skrevet sin første krimbok. Historien er lettlest, spennende og engasjerende med et billedlig språk. Sjangeren er psykologisk krim, og du kan derfor aldri være helt trygg på hvem av personene du kan stole på.
Du kan lese hele anmeldelsen på nettsiden min. Den er basert på min personlige mening, og jeg tjener ikke penger på den. Jeg er heller ikke knyttet til noen forlag.
Readinggirl30 har startet lesehelgtråden i godt over 4 år nå, så hun er ingen nybegynner på den fronten :) Selv om vi andre ikke alltid skriver noe (leselysta varierer), så følger vi spent med på hva som postes og leses der ute. Det er fint at dere vil bidra til å lage litt liv her!
For en bok og for en forfatter! Gripende lesing om hvordan en hendelse i barndommen satte dype spor i Annie. Jeg syntes hun skriver så klokt og bøkene hennes fengsler meg veldig.
Les gjerne omtalen her.
Jeg tenkte ikke så mye på de voksne. Bare bet meg merke i at mange savnet mamma. Og da tenker jeg at savnet går på klemmer,kos og omsorg.
Den voksne som finner dem ser dem som barn som har lekt og herja litt, virker det som. Han vet enda ikke hva som er skjedd på øya, virker som han tenker at de bare har lekt og evnt savnet hjemmet sitt.
Ja, i denne boka er det mennesket i seg selv som viser seg. Og det at han har valgt å skrive om barn er kanskje fordi de ikke er påvirka av utdanning og politikk og annet som voksne er? Det er ubesudlede mennesker hvor naturen tar over, på en måte!
(Reklame)
Denne boka har jeg fått tilsendt av forfatter @kjellrebel (ig) 😃 I en hilsen i boka ønsker han velkommen til Øyerstad. Og det får’n si var litt av et sted å komme til! Vi følger Robert og hans familie og venner i et lite bygdesamfunn. Bygda hvor alle kjenner alle, men hvor noe ondt lurer under overflaten. Handlingen foregår på -80 og -90-tallet og jeg kjente meg varm av nostalgi av å lese alle beskrivelser av hvordan ting var den gangen, nettopp fordi jeg selv var barn og tenåring på den tia 😍 Denne boka er en blanding av oppvekstroman, grøsser og spenning, og det funker veldig bra! Forfatteren skriver godt, språket flyter lett og historien er svært engasjerende og spennende. Denne boka har jeg ikke kunnet lese på senga. Den er tidvis så creepy at jeg ikke ville fått til å sove.. 😰 Boka tar også for seg tenåringsforelskelse, kjærligheten til brødre og foreldre, sorg og sorgarbeid. Forfatteren favner mange viktige temaer og han får det hele til å henge godt sammen. Boka er både skummel, fin og trist. Jeg likte den svært godt og vil gå så langt som å si at den er en av de beste bøkene jeg har lest i år! Sterk anbefaling!
Dette er en liten bok med mye innhold. Den belyser veldig godt at ikke alt er så svart/hvitt som man i utgangspunktet tror/mener. Alt fra spørsmål angående hijab til porno blir belyst på en god måte. Det er tørre fakta, men langt fra kjedelig, heller opplysende, tankevekkende og interessant.