Lesehøsten lusker rundt hjørnet, men jeg holder fast på sommeren her på Østlandet hvor temperaturene ennå er behagelige. - Er det ikke typisk norsk å snakke om været? - Nei, det viser seg at værsnakk er en såkalt ice breaker i mange land. Jeg har ikke vært aktiv på en stund så da er småsnakket nå unnagjort :-)

Hva leser dere, folkens? Det kan fort være inspirasjon i å lese om hva andre leser og anbefaler. Jeg har lest flere romaner enn jeg trodde jeg kom til å gjøre hittil i år. Gode leseopplevelser øker nysgjerrigheten og avler leselyst.

Hittil i år har romanene til kritikerroste Mary Lawson (Canada) gjort mest inntrykk på meg. Mye skal til for å nå det nivået hun har. Nylig lyttet jeg til Breakfast at Tiffyany's - den var ok, men jeg lurte litt på hva den store åpenbaringen skulle være. Akkurat nå lytter jeg til The Outsider av Stephen King. Aldri hadde jeg trodd at Stephen King var noe for meg, men etter å ha lest Billy Summers da den kom ut så ble jeg nysgjerrig, The Outsider er en bok som best leses et stykke ute i en serie som han startet noen år før den ble utgitt. Akkurat nå lurer jeg på om den kunne vært kortere, men vi får se.

Norsk-amerikansk litteraturfestival pågår på Litteraturhuset i Oslo nå: https://tidensand.no/tidens-and-and-nalf. Der er bl. a. James Wood et av de store navnene. Han er en berømt litteraturkritiker som har utgitt flere bøker. Han har jobbet som kritiker i bl.a The Guardian og er nå professor i litteraturkritikk ved Harvard University. Se ellers info på nettsiden til Litteraturhuset i Oslo.

Avslutningsvis tilbyr jeg et par litterære quiz:
https://www.nrk.no/kultur/quiz_-noreg-rundt-med-forfattarar-1.15008193
https://www.bbc.co.uk/bitesize/articles/zhjh8

Riktig god helg, hvor du enn er. La oss vite hva du leser, hva du anbefaler og hva du lurer på :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Lesehøsten er veldig fint. Ja har rykter om fin været, mens jeg var borte i Hellas, der også var veldig fint vær. Jeg har lest tre bøker på ferie blant Ken Follett Aldri, en på tysk av Elizabeth Strout og Beatles av Lars Saabye Christensen. Ellers skal jeg lese tredje bok av Solvej Balle om utregning av romfang og har bestilt meg den gamle hesten Noviolet Bulawayo som jeg er veldig spent på. Hm ja breakfast at tiffanys eneste gangen jeg likte bedre filmen enn boken må jeg si. Gøy med quiz, håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres deilig ut med Hellas og Elizabeth Strout er virkelig god :-) Forresten ikke meningen å kuppe det å starte lesehelgtråden. Det var stille fra den fronten sist fredag. Så utpå fredagskvelden skrev jeg et start-innlegg og det var lenge siden sist. For noen år siden pleide jeg å starte lesehelgtråden over en lengre periode. Håper du fortsetter å starte lesehelgtråden og at det kan bli litt liv her :-)

The Outsider av S. King ble langdryg og litt for vidløftig for meg, men jeg leste den ferdig. Nå er jeg godt i gang med The Plot av Jean Hanff Korelitz. Hovedpersonen er en forfatter som ikke klarer å gjenoppta suksessen fra sin første romanutgivelse der han var "ung og lovende". Han får endene til å møtes ved å undervise litteratur til studenter som kanskje burde satset på annet enn forfatteryrket. Undervisningsjobben tenderer til å være noe meningsløst for hovedpersonen. Da muligheten til å plukke, rettere sagt stjele, et roman-plot fra en student byr seg klarer ikke hovedpersonen å dy seg. Hans nye roman fremkaller en mye større suksess enn han hadde turt å drømme om. Men samtidig med en samvittighet som ikke er ren så begynner forviklinger og trøbbel... Så langt har jeg kommet og det er en god del igjen av The Plot ennå. Den er spennende, smart og har godt språk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig kjekt du startet helgetråden, vet at mange setter pris på at den legges ut. Og ja håper jo kan bli noe liv her. Synes selv det som er fint med helgetråden at en kan få mange tips om gode bøker og hyggelig å høre hva andre leser tenker om ulike forfattere eller bøker. Håper du har en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Readinggirl30 har startet lesehelgtråden i godt over 4 år nå, så hun er ingen nybegynner på den fronten :) Selv om vi andre ikke alltid skriver noe (leselysta varierer), så følger vi spent med på hva som postes og leses der ute. Det er fint at dere vil bidra til å lage litt liv her!

Godt sagt! (8) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Rettelse til den siste litteratur-quiz linken (The classic novel opening-line quiz hos BBC), Her er rett link: https://www.bbc.co.uk/bitesize/articles/zhjh8xs

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergGro