It is so long before the mind can persuade itself that she, whom we saw every day, and whose very existance appeared a part of our own, can have departed forever - that the brightness of a beloved eye can have been extinguished, and the sound of a voice so familiar and dear to the ear can be hushed, never more to be heard.
Herlig humor for unga! Dvs tenåringer og dem som snart er tenåringer og alle som har vært tenåringer. Det er så mange pinlige situasjoner at jeg ikke alltid visste om jeg skulle tørre fortsette, men det er jo umulig å la være. Elskelig og vanvittig irriterende hovedperson. Og omsider noe ordentlig morsomt som kan anbefales ungdomsskolelever! Det har vært et savn.
Jeg hadde tenkt å lese krim til påske da jeg har flere av de novellesamlingene med påskekrim, men det går mest i vikingetid isteden, startet igår på I västerled - Västskandinavernas resor och äventyr åren 200-1200, en bok jeg fant sist jeg var på Strömstad bibliotek siden de 2 jeg lette etter var i magasinet. De 2 står også på lista for påske, Väringar - Nordbor hos kejsaren i Miklagård og Vinland det goda - Nordbornas färder till Amerika under vikingatiden, begge av Mats G Larsson. Også skal jeg se om jeg kommer meg litt videre i Den lengste soga om Olav Tryggvason - bind 1, og en bok som har siste forfall rett over påske, Jul, og til slutt noe krim, Storsmuglerne på Frøya - en illegal historie om brennevin, oppfinnsomhet og overlevelse av Birger Sivertsen.
Heller ingen seksere på meg denne måneden, til gjengjeld har jeg gitt terningkast fem til 12 bøker:
Librarians do change the world, one book recommendation at a time.
Det snødde skikkelig her i Sarp onsdag og torsdag, idag er det mere slapsette. Skulle ha vært på Fredrikstad bibliotek igår, hadde reservert flere Lucky Luke bøker, men pga av været avbestilte jeg alle og tar de opp igjen en gang etter påske.
Begynte igår å lese på Skredulykker i Norge - en historisk dokumentar om de mest alvorlige leirskred, snøskred og fjellskred som har rammet oss de siste 500 år, men vet ikke enda om det blir noen flere bøker denne helgen.
Det er ikke så mye sport som det har vært så langt, kun NM i skiskyting og VM i kunstløp som jeg følger med på.
Førsteinntrykket var ikke så positivt; tett, bitteliten og MYE tekst! Men teksten er lettlest og underholdende, fint med korte kapitler, tegneserier og illustrasjoner. Likte særlig de personlige kapitlene godt. Mulig jeg ikke er helt i målgruppa, både voksen og relativt belest innenfor feministisk litteratur som jeg er, men jeg skulle ønske boka slo enda litt hardere. Brukte enda litt mer krutt. Men kanskje den er bra som den er for dem som leser den som en første introduksjon? Ser fram til andres omtaler.
Tja. Joda. Ikke troverdig på en flekk, men med såpass godt plot at jeg lot meg sjarmere litt likevel. Vår helt er så macho og kjekk og følsom at alle (særlig kvinner) må betro ham alt etter å ha kjent ham i to sekunder, og det er jo kjekt når en skal fakke en seriemorder. Etter hvert tar det makabre fullstendig over, men det hele har en vri som gjør det interessant. Tror ikke jeg skal lese mer av denne forfatteren, men boka var verdt sine 25,- på audible-salg. :-)
Baby blir merket for livet i en magisk kamp hvor moren dør. Som ung gutt kommer han inn på magiskole. Fordi faren hater magi, vet han ingen ting om hva som skjer der. Gutten har større krefter enn han er klar over. Gutten får to bestevenner, en gutt og ei jente. En fiende finnes i magiverdenen, en som har overvunnet døden og som nå har samlet seg en hær. Fienden går med sølvmaske. Lest det før? Ja, så til de grader!! Og selv om det kommer en vri mot slutten, rakk jeg å bli så irritert at da var det for seint for meg. Ikke bare har jeg lest det før, jeg har lest det mye bedre. Personene engasjerer ikke og detaljene i miljøet virker som de er funnet på etter hvert, ikke som planlagte deler av et hele. Så nei, denne serien skal jeg la ligge framover.
Jeg tittet på bøkene på lista og har 4 av dem i samlingen min, #46 The hero with a Thousand Faces som jeg skal lese, #48 The Gnostic Gospels som jeg har lest på norsk for 25 år siden og skal lese på engelsk, #62 Out of Africa som jeg leste på norsk et par år etter at jeg hadde sett filmen; og #89 Guns, Germs and Steel som jeg skal lese.
Denne helga leser jeg ferdig Den store boka om Morgan Kane og Magiske verdener - fantasilitteraturen fra Gilgamesj til Richard Adams, begge er siste forfall på mandag. Hvis noen har de 2 bøkene til salgs/bytte har jeg lyst på begge.
Ellers leser jeg på The Catwings Collection (4 Volume Set) av Ursula K LeGuin og "The World of Peter Rabbit & Friends" Complete Story Collection av Beatrix Potter, har faktisk ikke lest dem som barn, men så ballettfilmen hver jul på svensk TV. Disse er for 2015 Reading Challenge.
Og til slutt leser jeg videre på Den lengste soga om Olav Tryggvason - bind 1, også for 2015 Reading Challenge.
Satt og så på den på NRK, de sendte direkte fra Svalbard
Nyttig, praktisk og inspirerende. Satser på pallekarm i år! :-)
Så enig, så enig. Kjente litt på min egen manglende Bibelkunnskap under lesinga, men det er jo ikke en forutsetning for å få utbytte av denne. Litt usikker på om den tapte seg litt på de aller siste sidene, men det må jeg tenke litt på...
Må slutte å høre på disse. Kjøper dem til datteren på Audible, og når de først ligger der og er betalt... Men jeg blir jo bare irritert. De begynner bra, spennende plot med bakgrunn i myter og eventyr, men de koker alltid bort i forklarende dialoger og surr. Dette er kanskje den beste av de tre jeg har pløyd igjennom, men nei.
Deilig! Likte særlig Y. Så flott at noen tør tulle med menn som er merkelig opptatt av barneromper. Og for en fin slutt på historien! Fortellingen om kannibalen Kiki er litt svakere, synes jeg. Makabert og fint, men den indre sammenhengen er litt svak. Skal likevel anbefales!
Han er bra, skrev de 27 første heftene av Lys og skygge (med unntak av nr 22 som Herman Wildenway skrev etter ide av Riverton) og fant opp Knut Gribb og Thomas Ryer. Har selv hørt Jernvognen på radio for mange år siden, og har det på cd. Er ikke så interessert i lydbøker, men hørespill er helt greit, har en hel del Knut Gribb som jeg husker jeg hørte en del av på radio for mange år siden. For ca 10 dager siden leste jeg det først Sven Elvestad ga ut, Skjebergmysteriet - eller Severin Mellebyes sidste blink, anonymt i 1902. Basert på en virkelig historie som han dekket som journalist.
Akkurat nå leser jeg Magiske verdener - fantasilitteraturen fra Gilgamesj til Richard Adams av Øyvind Myhre, jeg var en tur på biblioteket idag og gadd ikke å sitte inne og lese i 20 min, ble heller med bussen rundt siden jeg hadde en 1/2 t på meg til bussen gikk tilbake og gratis overgang er 90 min.
Et avsnitt som beskriver Cu Chulainn som en arketypisk helt synes jeg passer like godt på Harry Potter (boka er fra 1979):
svarthåret, liten av vekst, hissig og lunefull, med voldsomme
skiftninger i sinnet; trofast og heltemodig, kvinnekjær, og med et
melankolsk trekk som henger sammen med hans geisa, et uoversettelig
begrep som dekker noe en person er forutbestemt til å måtte gjøre,
uavhengig av sin egen vilje, noe tilsvarende den norrøne
forestillingen om uavvendelig lagnad.
Er ikke helt sikker hva jeg skal lese i påsken enda, men hvis det blir krim har jeg flere av de novellesamlingene med påskekrim og jeg har startet på 2011 og jeg kommer meg kanskje i gang med Varg Veum.
Ikke hans beste, synes jeg (hvor er for eksempel Elvis??), men sammenlikna med det meste annet, er det jo fantastisk. Deilig med bildebøker du må bruke laaang tid på! :-)