Da er det helg igjen, litt tidlig denne gangen siden det er påske og langhelg for de fleste.
Påsken er en kristen høytid, men nå som det er omtrent 50/50 med hvem som tror på Gud og ikke så er vel påsken for de fleste noen ekstra fridager der man kan fråtse i egg, appelsiner, marsipan, kvikk lunsj og gule kyllinger. Her er det dårlig med både egg og kyllinger, men jeg tenker å fortsette min ganske nye påsketradisjon med å lese Edgar Allen Poe og påskekrim.

Påsken begynner derfor The Terrifying Tales by Edgar Allan Poe med bl.a. Tell Tale Heart; The Masque of the Red Death; Purloined Letter; The Murders in the Rue Morgue. Det blir også en liten påskekrim av Jørn Lier Horst fra ifjor, dette er en liten bok med noen få krimnoveller.
Det blir ikke bare skrekk og gru, jeg regner også med å lese ut Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie iløpet av noen dager. Forhåpentligvis blir det tid til flere bøker, men det får komme senere.

God påske og god helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 33 svar.

Store planer, men det ble nøyaktig 0 bøker i påsken det gitt...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg koser meg med boka Enok Rubens Levnetsløp av Gabriel Scott. Jeg har fått tak et eksemplar som er fra 1917, en godt lest heftet utgave som jeg må være litt forsiktig med når jeg leser.
Ellers så skal jeg lese slutten på boka som vi samleser her på Bokelskere, Hva jeg betyr av Dag Johan Haugerud. En overraskende og interessant bok av en for meg ukjent forfatter.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har blitt ferdig med de to bøkene jeg nevnte i forrige innlegg. "23-Salen" overrasket positivt, mens Nesbø sin siste var kjedelig og skuffende!
Har så vidt begynt på "Det litterære biblioteket", og gleder meg til å legge meg å fortsette. Liker stemningen i boka veldig godt! :)

Ønsker dere en fin fortsettelse av påsken!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har begynt på Homers "Odysseen" i prosaform på norsk. Jeg kjenner igjen historien, så jeg har nok sett den på film, men det er mange navn å forholde seg til, så det blir nok å lese bare ett lite kapittel om dagen. Påskekrim nr. 2 ble "De dødes navn" av Ian Rankin. Det er lenge siden jeg leste Rankin nå og jeg trives fortsatt i Skottland og er særlig svak for alle musikkreferansene i Rankins bøker.
Fortsatt god påske! I dag skal jeg på påskeskirenn fra pub til pub med oksygenkonsentrator på ryggen og gul sløyfe i hatten, så bøkene får noen timers hvile. Jeg regner med å starte i egen handikapklasse, så da vinner jeg uansett!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det hørtes gøy ut, ikke med "oksygenmaska", men resten, Skulle gjerne vært med :) Kos deg og fortsatt god bedring!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var gøy Gretemor! Men det dukket opp både krykke og rullator, så den førstepremien måtte jeg se langt etter.. Trøstet meg med en Irish Coffee og et par glass rødvin i ettermiddagssolen, så alt i alt er jeg fornøyd :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hos meg går det i krimserien om Sebastian Bergmann av Hjorth & Rosenfeldt. Overraskende bra, jeg holder på med den tredje og står på vent på bibl. ebokutlån til den fjerde : "Den stumme jenta." Anbefales :)

En fortsatt God Påske til alle bokelskere!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg leser den første "Mannen som ikke var en morder". Veldig bra, overraskende bra faktisk. Ser at du holder på å lese den tredje. Er de påfølgende bøkene like bra eller bedre enn den første? God påske!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg synes den andre; "Dødens disippel" faktisk var bedre enn den første. "Fjellgraven" har jeg ikke kommet ordentlig inn i ennå, så jeg skal ikke felle noen dom over den, men nummer to anbefaler jeg virkelig ):

God Påske til deg også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk! Da er det jo bare å få bestilt neste bok på biblioteket over påske og bli bedre kjent med Sebastian Bergman. Så er det vel bare å følge han videre også..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg synes han gir en ekstra dimensjon, selv om han ikke alltid opptrer så prisverdig, så får vi en viss forståelse av hvorfor. Uansett er jeg positivt overasket over språket i bøkene, da jeg er spesielt kritisk til det. Spent på fortsettelsen og forberedt på å bli skuffa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig enig med deg i det du sier om Sebastian som person. Han gir jo inntrykk av å være en skikkelig drittsekk, men er nok i dybden en veldig sårbar person slik jeg ser det. Den første boka har jeg nettopp lest ferdig var veldig bra skrevet og har et veldig godt språk. Venter spent på bok nr.2.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen krim men derimot Hemingway (Farvel Til Våpnene & Klokkene Ringer For Deg) samt et dobbelt femtiårslag. Kriminelt gøy!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Takk for det og fortsatt God påske til deg! Her er "sirkus Kvinlaug" i gang, er ikke bare, bare når huset på nytt er fullt , å drive et "høytidshotell" er ikke til å spøke med. Heldigvis er vi blitt velsignet med et nydelig vær, så har hatt mange fritimer i skogen!
For øyeblikket leser jeg Blodleieav Johan Theorin, men vet ikke hvor lenge jeg orker, har lest ca 90 sider, og venter fortsatt på noe spenning! Har så mange andre bøker som frister, så det spørs om ikke det blir en ny bok til natten. Kjøpte nettopp En halvgul sol, og den frister veldig, spesielt etter alle kommentarene av Jostein! Tror kanskje det er lurt å spare den til påsken og "sirkuset" er over, så kan ho mor kose seg skikkelig!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Oi, eg blir alltid lettare nervøs når nokon legg mine kommentarar til grunn for å velge ei bok. (Tenk om ho ikkje liker den, då har eg bidratt til at ho kastar bort både tid og pengar. Den type tankar) Men på den andre sida er det jo hyggeleg å tenke på at ei bok eg sjølv liker kanskje også kan glede andre. Skal bli spennende å høyre kva du synest om boka etter kvart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stoler på deg;-) Det er mange flere som har anbefalt boken, gleder meg til leggetid, for i kveld er kvelden som jeg har gledet meg til, boken skal påbegynnes!! Skal gi deg oppdateringer etterhvert!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp lest ferdig "En av oss" av Åsne Seierstad. Meget sterk bok. Hadde ein liten pause for å egentlig fordøye den boka.
Så etter ein liten pause, så er eg nå begynt på "Åndenes Makt" av Tom Strømnæss.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg startet langhelgen med noen serieromaner, godt med litt lettleste bøker i påsken også. Nå skal jeg tilbake til krimbøkene, og den første på lista er Den sangen har jeg hørt før av Mary Higgins Clark. Deretter skal jeg fortsette med Maurtuemordene av Hans Olav Lahlum. Sistnevnte hører jeg på lydbok, og jeg må si at det er blant de beste lydbøkene jeg har hørt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uansett,aldri en påske uten krim:),kvikklunsj og appelsiner:) Hovedboka er Fyrvokteren av Camilla Läckberg ..Stueboka blir Chelsea Cain, Mørketid.Ellers blir det kim på tv også så det får holde i denne omgang! Satser på en utepils...hvis været tillater det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Krim må ein ha, ja. Eg har spart den siste uleste Harry Hole-boka mi, Sorgenfri, til påska. Har starta såvidt, og liker den godt.

Så skal eg lese nokre kapittel i lesesirkelboka Hva jeg betyr.

Blir det tid til meir lesing er eg litt usikker på kva eg skal starte på, men kanskje Gulldronning, perledronning av Margaret Skjelbred?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hadde tenkt å lese krim til påske da jeg har flere av de novellesamlingene med påskekrim, men det går mest i vikingetid isteden, startet igår på I västerled - Västskandinavernas resor och äventyr åren 200-1200, en bok jeg fant sist jeg var på Strömstad bibliotek siden de 2 jeg lette etter var i magasinet. De 2 står også på lista for påske, Väringar - Nordbor hos kejsaren i Miklagård og Vinland det goda - Nordbornas färder till Amerika under vikingatiden, begge av Mats G Larsson. Også skal jeg se om jeg kommer meg litt videre i Den lengste soga om Olav Tryggvason - bind 1, og en bok som har siste forfall rett over påske, Jul, og til slutt noe krim, Storsmuglerne på Frøya - en illegal historie om brennevin, oppfinnsomhet og overlevelse av Birger Sivertsen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her har det vært en slitsom start på påsken med en syk hund... Håper det går seg til igjen nå! Får jo så vondt av han...
I går leste jeg siste delen av Läckberg sin siste. Den var bra, men jeg ble skuffet over slutten. På lyd har jeg så vidt begynt på "23 salen" av Ingvar Ambjørnsen som en del av årets lese utfordring. Den er veldig annerledes enn forventa så langt, morsom der jeg trodde den ville være bare trist, så jeg liker den.
Har så vidt begynt på Nesbø sin nyeste i dag "Blod på snø". Foreløpig litt skeptisk, håper det retter seg etterhvert ;)
Regner med å rekke igjennom mye mer før helga er over, men oppdaterer heller etterhvert ;) har flere bunker fra biblioteket her...mye med forfall rett etter påske!

God påske!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Uff, nå fikk jeg helt vondt av deg, det er grusomt å se at sin kjære venn har det vondt! Håper at det ikke er noe alvorlig! God bedring og så håper jeg at alt blir bra, slik at det blir noen fine påsketurer på dere!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for det!
Han stjal seg et bein her en dagen, av en annen hund mens vi gikk tur. Jeg var i tvil på om han skulle få lov til å spise det, med lov han få lov. Det skulle jeg ikke gjort.... sprut diaré som han ikke har hatt noe særlig kontroll på stakkars. Etter et døgns faste, medisiner, ris og fiskeboller virker han litt piggere i kveld :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hurra, helg! Ikkje at det gjer nokon forskjell, for eg har både ferie og rettebunke uansett. Men eg får no lesa anna enn elevtekstar og, mellom anna storkosar eg meg med Neil Gaiman sin American Gods på lydbok, noko som passar svært godt når det er våronn på gang. Elles les eg krim, litt fordi det er påske, men mest fordi eg berre klarar den sjangeren i feriar. No er det Fedrenes synder av Elizabeth George, tredje bok om Lynley og Havers, men eg har og planar om klassisk norsk krim, som Bergensbanen røvet i natt og Mordet på maskinbygger Roolfsen. Men nett i kveld er det anna lektyre, gebursdagsgåva til broderen var Burma Chronicles av Guy Delisle, so no er det teikneserie frå Myanmar i nokre timar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bergensbanen røvet i natt ryktes vel å ha startet påskekrimmen så mer passende enn det blir det ikke. Kos deg med rettebunke, krim og tegneserier :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Påsken her blir ikke helt hva jeg trodde,har inntruffet noe uventet. Men bøkene er med og har bare såvidt begynt på Sansoms bok Klagesang sist helg,men nå tar jeg den innimellom,veldig bra det jeg har lest. Videre har jeg ingen bøker klare,men det dukker nok opp noe.
Ønsker alle god Påske.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det høres ikke bra ut med noe uventet så jeg håper det går bra med deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Meg går det bra med,det er min gamle svigerfar som er dårlig,så det ble reise til Trøndelag i all hast.Men må jo ha litt lesestoff når en sitter timevis på sykehuset.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Påskeferie, og da burde jeg vel kanskje ha lest krim, men nei... nå er jeg igang med Kjære Ganriel av Halfdan W. Freihow. En sår og god bok. Hva som står for tur etter den vet jeg ikke, jeg bør vel lese noe påskekrim, bare for å ha gjort det.

God helg, og god påske! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke så lenge siden jeg leste den. Jeg likte den godt! Kos deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var her inne jeg kom over den, spørs om det ikke var ditt forslag og? Har jo etter å ha vært her litt oppdaget at vi har ganske lik smak på bøker. Og ja, boka er nydelig, og veldig sår. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra hvis jeg kan bidra til å løfte de bøkene som ikke er så kjent! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineStig THilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie StensethKarin BergPi_MesonJarmo LarsenTatiana WesserlingHarald KRuneFride Lindseth