Hver vår kommer vinteren tilbake en siste gang for å si takk for seg og denne gangen gjorde den det ordentlig. Våt, tung snø som visstnok skapte kaos over hele Østlandet. Det ser heldigvis ikke ut til å bli liggende lenge, men jeg lurer på om det er håp for den stakkars hestehoven som hadde våget seg fram litt for tidlig.

Her er det lite endring på lesefronten så jeg fortsetter med samme bøker som jeg leste forrige helg. Hovedbok er Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie, en veldig god og tankevekkende bok. Uteboken er The colour of Magic av Terry Pratchett. Siden jeg kun har lest noen sider så har jeg ikke så mye å si, men jeg har på følelsen av at det blir litt av en reise. En absurd og snodig reise som jeg gleder meg til å bli med på.

Håper dere får en fin helg, bokelskere!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 40 svar.

I dag har jeg lest Blod på snø av Jo Nesbø. Jeg må si jeg ble ganske skuffet over den boka. For det første er boken bare på 172 sider og med stor skrift, noe som betyr en kort historie som er ferdiglest på noen få timer. For det andre er det ikke noe Nesbøkvalitet over denne boken.

Når det kommer til lydbøkene har jeg akkurat hørt ferdig Søstre i gode og onde dager av Ann Brashares. Vil si det var en grei og underholdende ungdomsbok, men ikke så mye mer enn det. Ny bok på øret er Menneskefluene av Hans Olav Lahlum.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har vært en "kavende" helg, Mum`hotel er åpent igjen, og nå er det fullt! Vaskemaskinen, oppvaskmaskinen sviver i ett, og det samme gjør det i hodet mitt:-) . Roen har begynt å senke seg idag, og jeg har tatt fram påskelektyren. Nå leser jeg Englevaktene avKristina Ohlsson, så blir det Blodleie avJohan Theorin, og så blir det vel Blod på snø av*Nesbø
Man må jo få lov til å ha drømmer, he,he

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Heimreisehelg for min del, og ei god lesehelg. Fredag les eg ut Monstrous Regiment av Terry Pratchett, mi fyrste pratchett-bok på sikkert åtte år, og ei påminning om at det ikkje bør bli åtte til før neste. På bussen heim var det American Gods av Neil Gaiman på lydbok, og vel heime byrja eg på Sense and Sensibility av Joanna Trollope, som er ein mpderne versjon av Austen sin. Godt attkjenneleg, lett å lesa og særs underhaldande, so eg er kabgt over halvvegs etter berre vel eit halvt døgn heime.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal starte på Kunsten å være menneske av Garth Stein. Ikke begynt ennå, den bare ligger der stakkars, nesten jeg hører den roper på meg, men det er litt tiltak å starte på ny bok. Luksusproblem, for jeg hadde vel hatt hetta om det ikke lå en ny bok klar. ;)

God helg! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga skal jeg lese videre i "Hva jeg betyr" og "Øya". Vurderer også "Flaskepost fra P", om tiden strekker til. Leser også "Bare et menneske" og "Biene" på e-bok, så det blir nok noen sider lest på meg i løpet av helgen :)

God lesehelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei sann, her i Midt-Norge er det vår, all snøen har falt sør for Dovre, heldivgvis for oss. Påskeferien har startet, jeg har noen bøker liggende men trolig må jeg anskaffe noen fler etter som jeg har langfri, 2 uker til ende :-)
Starter nå med "Historien om PI" - denne har fått mange svært positive omtaler også her inne så dette gleder jeg meg til.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det snødde skikkelig her i Sarp onsdag og torsdag, idag er det mere slapsette. Skulle ha vært på Fredrikstad bibliotek igår, hadde reservert flere Lucky Luke bøker, men pga av været avbestilte jeg alle og tar de opp igjen en gang etter påske.
Begynte igår å lese på Skredulykker i Norge - en historisk dokumentar om de mest alvorlige leirskred, snøskred og fjellskred som har rammet oss de siste 500 år, men vet ikke enda om det blir noen flere bøker denne helgen.
Det er ikke så mye sport som det har vært så langt, kun NM i skiskyting og VM i kunstløp som jeg følger med på.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det meste av vintersporten faser vel ut i denne perioden, samtidig er det kanskje en stund til sommeridrettene starter opp. For min del er det hockey for alle penga, Zucca og Rangers gjør det knallbra akkurat nå :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk i dag Klagesang av C.J.Sansom i posten, så da blir alt annet uviktig en periode.Det blir den og lite annet jeg konsentrerer meg om i helgen,så god helg til dere alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lånt : Senor Peregrino-Trilogien: 3. Det er et hurtig-lån fra biblioteket.
Jeg har lest de to første, men det er lenge siden, så det tar litt tid før jeg kommer inn i historien igjen. Blir jeg fort ferdig med denne, har jeg en til som jeg gleder meg til. Det er : Snø på hennes ansikt av Thorstein Thomsen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I løpet av ettermiddagen har jeg lest første delen av Dag Johan Haugeruds Hva jeg betyr. Frem til videokameraet og bryllupet holdt forfatteren fast i oppmerksomheten min, men etter det falt jeg av lasset. Jeg håper han fanger meg inn igjen i del 2.

Tilfeldigvis leser jeg samtidig en annen norsk, mannlig forfatter. De er født i henholdsvis 1963 og 1964. Den ene vokste opp i Oslo, den andre på Mysen. Jeg humrer meg gjennom sidene i Terje Holtet Larsens siste roman. Rett og slett kostelig.

En god helg til dere alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hyggelig å se deg her igjen, gretemor :-) Kan vi håpe på en "Beste bøker" i månedsskiftet eller har du gitt deg? Jeg tror det er flere som savner den muligheten til å reflektere over månedens leste bøker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det går litt opp og ned med inspirasjon og motivasjon til å bidra her inne, men takk til deg, og så lager jeg nok en tråd 1. april :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har enda ikke kommet meg gjennom "Don Juan". Jeg har fortsatt 3 canto'er igjen før jeg kan si meg ferdig med 14 336 verselinjer av Byron/Uthaug. Jussi Adler Olsens "Den Grenseløse" frister veldig, men jeg har klart å ligge unna. På lydbok lytter jeg nå til Jack Londons roman "Ulf Larsen". Det gjør godt med litt tøffe tak og ramsalt sjøsprøyt akkurat nå!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Byron frister ikke, i hvertfall ikke nå, men Jussi og Jack tar jeg gjerne imot. Godt å styrke karakteren ved å utsette tilfredsstillelse, det svarer seg alltid. Jeg tar det som et tegn på at du har det bedre :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må begynne på en ny bok, siden jeg har lest ut de to siste, blant annet lesesirkelboka. Kunne vel gå tilbake til Moby Dick igjen, som måtte vike for Gösta Berling saga for en tid tilbake. Får se. Ha en god helg og påske i alle fall.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Uff,ja, det var nedtur med all den snøen igjen!!
Jeg har en stor bunke av de nyeste bøkene fra biblioteket med lånetid til rett over påske, så jeg skal hive meg over de i helga og påsken!
Begynte på "Løvetemmeren" av Läckberg da jeg kom fra jobb. Utfra første kapittel virker den veldig lovende!! :Det
På lyd driver jeg med "Salvadorenaña" av Cecilia Samartin. Regner med at jeg blir ferdig med den temmelig fort i løpet av litt husarbeid i helga.

Meeen, nå tror jeg jeg skal komme meg ut på tur med hunden så jeg kan hive meg over boka til Läckberg igjen!

God helg!!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det har blitt litt lite lesing den siste uka, men denne helgen fortsetter jeg nok på 2666, som jeg virkelig synes er god. Har lastet ned en hel haug bøker, og har mye å velge mellom hvis jeg trenger litt variasjon. Er veldig spent på Lyden av ting som faller. Dessuten Farvel til Eddy Bellegueule.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Huff å huff så grusomt det var når det kom 34 cm snø på torsdag! Jeg er bare innstilt på vår jeg nå:-) Her blir det Hva jeg betyr i helgen, den koser jeg meg med. God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helga startet særdeles dårlig for jeg kan ikke skryte av humøret. Kjempelei av å være sykmeldt nå, og vet ikke hva jeg skal gjøre med den gnagende kjedsomheten. Det er en kamp hver dag. Liker å lese og leser hver dag, men skulle gjerne ha hatt noe ved siden av. Tiden har fullstendig stoppet opp.

Denne helga leser jeg Anatomy of a haunting av Lee Strong. Den tror jeg kommer til å bli ferdig med i løpet av kvelden for har ikke mange sider igjen. Lenge siden jeg har lest grøss også som er min kategori. Ved siden av leser jeg Vampire Academy av Richelle Mead. Er ikke fan av moderne vampyrer, men litt lett underholdning må jeg ha av og til. Men ikke mer Twilight på meg i hvert fall. Ga opp den serien etter første bok, haha for mange år siden.

Og i denne helga blir jeg endelig ferdig med Good omens av Terry Pratchett og Neil Gaiman. Har lest mye i den boka i denne uka, i håp om å bli ferdig med den. For gidder ikke å sitte med den boka i påska. Men det ser ut som jeg blir ferdig med den i helga. Har slitt med den boka siden midten av januar. Vet den boka er høyt elsket av mange, men det er ingen bok for meg:/

Når jeg er ferdig med en av disse bøkene skal jeg begynne på Krø av Didrik Morits Hallstrøm.

Her er det snøfritt. Det snødde forrige lørdagsnatt, men forsvant neste dag. Man skulle tro at Oslofolk aldri har sett snø før, men jeg skal ikke mobbe og være slem:)

God helg til dere også. Jeg får kjenne videre på disse markene som vokser i meg. Det er en sånn følelse jeg får når jeg kjeder meg og det er ganske ofte. Hva gjør dere når kjedsomheten blir for stor?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vi har jo noen av de samme utfordringene, selv om jeg har vært så heldig å få beholde humøret, så jeg regner med at eventuelle hobbyer må være ganske rolige. Du har nevnt puslespill tidligere, så kanskje tipset om fargelegging faller i smak. Matlaging mener jeg å huske du ikke var spesielt glad i, men hva med håndarbeid? Det er ofte skjermen som vinner her og, men jeg prøver å brodere, strikke eller lage smykker når jeg har energi til det. Når rastløsheten setter inn så sliter jeg, siden jeg i stor grad er sengeliggende passer det dårlig å finne på noe særlig. Om jeg ikke klarer å la være så pleier det å bli vask, rydd eller matlaging, da har jeg hvertfall brukt energien på noe fornuftig :-)

Vampire Academy leste og likte jeg for noen år siden, men nå likte jo jeg Twilight og. Twilight traff virkelig den lille fjortisen i meg, men jeg tør ikke å lese de på nytt. Jeg frykter at jeg ser hvor dårlige de er ved en ny gjennomlesing.

Det har riktignok vært en ganske snøfattig vinter, men jeg lar meg også overraske over hvor uforberedt vi er på snøværet. Det var jo til og med meldt om store mengder snø flere dager i forkant.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du er heldig som ikke lar det gå utover humøret. Jeg går i kjelleren med en gang, haha. Tåler ikke å kjede meg. I hvert fall ikke i lengden. Liker å være opptatt med noe. Det er det jeg savner med jobblivet. Være opptatt med noe og på en måte forsvinne i det.

Du har helt rett i at jeg hater matlaging. Det er kjedelig og siden jeg ofte får svimmelhetsanfall tåler jeg ikke å stå lenge, spesielt ikke ved en kjøkkenbenk. Det blir for utfordrende. Så jeg lever på fjordland og toro ferdigpakker og andre lettvinte løsninger uten dårlig samvittighet:)

Og håndarbeid tror jeg ikke er noe for meg (sying, strikking), men tror jeg kanskje kan begynne med å lage litt smykker og armbånd igjen. Det har jeg hele tiden gjort litt av og på gjennom årene og har fortsatt flere bokser med forskjellige perler og nips igjen fra før, så kanskje på tide å ta frem det igjen. Så, så langt har jeg fått tegning og smykke/armbånd - laging som realistiske tips fra dere og det setter jeg pris på. Jeg klarer ikke å tenke ut kreative hobbyer selv når jeg står fast i kjedsomheten. Jeg blir så apatisk:) Og eventuelt kommer jeg nok til å skaffe meg et nytt puslespill også, tenker jeg. Da har jeg i vært fall tre forskjellige prosjekter som er overkommelig for meg å gjøre.

Været er jeg ikke så nøye med nå. Var nøyere med det før jeg fikk kjøreforbud. Da pleide jeg å se ut av vinduene for å se hvordan været var og fulgte med på værmeldingene for jeg grudde meg alltid til å kjøre på blankis. Men nå som jeg har kjøreforbud er jeg ikke nøye på været lenger. Bare kikker ut av vinduene av og til uten å gidde å se på gradstokken:)

Skjønner hvorfor du og mange andre elsket Twilight, men for min del ble jeg forbanna over hvordan vampyrer ble fremstilt. Foretrekker 1800-talls vampyrer fremfor den moderner varianten:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå vil jeg ikke si at jeg ikke lar det gå utover humøret, for det vil si at jeg gjør noe for det. Og det gjør jeg ikke, jeg er så heldig at det stort sett er greit av seg selv. Men å savne jobben gjør jeg, det å være nyttig og bidra til noe. Det er noe jeg tenker minst mulig på for da hadde jeg helt sikkert blitt deprimert.

Det finnes løsninger for det meste, men når du ikke liker å lage mat så er det jo greit. Jeg sliter også med å stå, men jeg har en stol jeg pleier å bruke når jeg ordner noe på kjøkkenet. Det er heller ikke uvanlig å finne meg sittende på gulvet med en bolle eller to :-)

Da har du fått noen tips hvertfall, forhåpentligvis noen du klarer å gjennomføre. Så fint at du allerede har smykkeprodukter, for det kan være en dyr hobby, hvertfall i begynnelsen.

Vanligvis foretrekker jeg nok gode, gamle Dracula-typen jeg og, men innimellom har jeg tydligvis ikke noe imot de som skimrer i sola :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner jo at det ikke er like enkelt hele tiden. Det har jeg full forståelse for.
Hender jeg bruker en stol jeg også, har kontorstolen som jeg bruker ved pcn som jeg triller bort til kjøkkene for å vaske kopper. Klarer jo ikke å stå lenge før jeg kjenner disse svimmelhetsanfallene og når jeg kjenner dem må jeg sette meg ned når som helst og hvor som helst før det er for sent. Så hjemme er den stolen i flittig i bruk og den har hjul på. Praktisk. Og jeg er hjemme hos foreldrene mine en gang i uka og får hjemmelaget mat. Så skal ikke klage:) Men når jeg er hjemme hos meg selv går det oftest i fjordland, toro og andre veldig lettvinte løsninger. Kunsten er at man får i seg mat:)

Ja, kjekt med tips til hva man kan gjøre for å få tiden til å gå når man står helt fast når det gjelder løsninger selv. Jeg blir så apatisk i slike situasjoner. Klarer ikke å komme på kreative løsninger når jeg først trenger det. Så det blir nok litt smykkelaging og droddling tror jeg. Det virker i alle fall overkommelig. Har litt utstyr fra begge hobbyene fra før av og får heller kjøpe meg mer utstyr når det trengs underveis. Kjekt å ha noeå gjøre. Jeg er et menneske som må være opptatt med noe. Liker jo å lese bøker, men det blir litt monotont når jeg gjør det hele tiden så da er det kjekt å ha noe ved siden av. Litt avveksling.

Jeg foredrekker vampyrer som dør av og i sola:) Hehe ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg kjeder meg, blir det dessverre en skjerm som oftest vinner, men jeg har tenkt at hvis jeg la for eksempel tegnesaker frem i stedet for PC'en som alltid er der, så ville jeg tegne mer - men nå som jeg har alt lagret i en annen etasje, krever det for mye innsats å velge noe annet enn skjerm eller bok. Jeg tror brodering er veldig bra, men har ikke kommet til det ennå. Trikset for meg er å ha ting i umiddelbar nærhet, akkurat som barn leker jeg med det som er nærmest.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hmm. Kanskje jeg skal lage meg en lekekasse for å ha i nærheten? Hehe ... Nei da.

Brukte å male en del på lerret før (landskap og slikt), men har hverken energi eller inspirasjon til å drive med det nå. Så har det på vent.

Har lett for å begynne å se filmer og tv-serier jeg også. (Har ikke netflix for jeg vil se filmer og tv-serier på gamlemåten) så jeg bruker blu-ray spilleren flittig. Jeg liker ikke at alt er så digitalt så bruker alltid gamlemåten så lenge som mulig. Jeg vet. Jeg er fra steinalderen:)

Får ta frem litt tegnesaker å ha i næreheten og droddle litt mens jeg venter på å få energi og bli frisk nok til å male på lerret. Gjorde det mye før, men pga svimmelhetsanfall og kvalme (som jeg er sykmeldt for) har jeg ikke maktet det i det siste så det venter jeg litt med. Så jeg får droddle litt i mens på papir med blyant og farger. Er ikke frisk nok til å gå turer osv heller pga svimmelhetsanfallene som jeg ofte får og har samtidig kjøreforbud. Så føler meg litt innesperret.

Setter pris på alle forslag jeg får og tar gjerne i mot flere om du/dere skulle komme på noe. Er så fryktelig lite kreativ selv:) Takker for alle forslag jeg har fått så langt med en klem:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kom på enda et forslag, da jeg så ut av vinduet i sted. Fuglemating er gøy, men jeg antar at du vil behøve hjelp for å skaffe solsikkefrø osv. I alle fall, en gang møtte jeg en mann, uten særlig mye godt humør og tro på det gode liv. Han satt i rullestol og var stort sett hjemme. Plutselig så vi et ekorn spise av fuglematen på verandaen, han bodde landlig til, og jeg ble umiddelbart betatt av dette dramaet mellom ekorn, fugler, og mannen selv som "hatet" ekorn, siden de spiste mye av hans dyrebare fuglemat. Jeg bestemte umiddelbart at jeg skulle begynne med fuglemating, driver med det, og venter fortsatt på at et ekorn skal flytte hit. Kjøpte meg en fuglekasse for kattugler også, men fant ut at de kunne angripe hvem som helst, uten forvarsel, fra en av de høye granene, også barn og hunder. Den ga jeg bort til noen som har hytte i skogen, og betraktelig større mulighet for faktisk å få en kattugle på plass. Min golden doodle har tatt ansvar for å sørge for drama i hagen, han jager fugler, men er ingen reell fare, og jeg tror at de sitter og ler av ham. Siden han er en hund med et merkverdig løpesett.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei og takk for tips, men fuglemating har jeg holdt på med i tre år nå. Da jeg flyttet inn i leiligheten jeg bor i nå, kjøpte jeg meg fuglehus som henger utenfor stueveggen og mater fuglene en gang i uka. Har sett gråspurv, gulvspurv, sidensvans og mange andre fugler jeg ikke kan navnet på. Hvert år kommer fuglene og besøker huset sitt i alle årstider og det er koselig, og jeg fyller huset deres med solsikkefrø. Huset deres er et smalt hus og har to etasjer med vinduer:) Så de fuglene ser jeg jevnlig etter flere ganger i løpet av dagen.

Har ikke husdyr selv ennå siden jeg ikke er i form til det og lot katten min bo værende hos foreldrene mine da jeg flyttet for jeg ville ikke at den skulle miste territoriumet sitt. Og var redd den kanskje ville rote seg bort på et nytt sted. Men får sett ham en gang i uka fda or bor ikke mer enn 20 min fra foreldrene mine. Så siden jeg ikke har husdyr selv enn så lenge er det jo koselig å ha fugler utenfor å se på og høre:)

Morsomt innblikk med fuglene og hunden din:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk, det var et innfall jeg fikk da jeg hørte fuglene synge i dag tidlig, og husket at fuglesang kan overdøve trafikkstøy hvis de er mange nok. Katter som ser fugler sitte og spise utenfor vinduet blir nok bare frustrerte, siden det burde vært omvendt, tror jeg at de tenker. Eller er det kanskje slik at katter kan utsette en belønning - som i Marschmallovs-testen? Altså, de kan sitte der og tenke at det er en fugl utenfor, men ikke lage støy fordi de tenker med seg selv at de tidsnok får tak i den?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var et hyggelig innfall av deg:)
Fugler er trivelige. Da jeg var lita hadde jeg to undulater og de var så tamme at de torde å gå ut av buret sitt og spise fra hånda mi. Har jo hatt alt mulige dyr gjennom oppveksten. Har hatt kaniner, undulater og flere gullfisker. Og nå katt som bor hos foreldrene mine som fyller fjorten år i juni. Så å ha husdyr i leiligheten er et savn, men siden jeg nesten ikke er i form til å ta vare på meg selv en gang må jeg vente med å skaffe meg et. Har alltid vært en dyrevenn og likt dyr mye bedre enn mennesker, haha:)
Liker dine observasjoner av dyr:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva med lydbok og de nye fargeleggingsbøkene for voksne som har kommet?
Det syns jeg er en god kombo, og jeg kan bruke endel tid der da jeg først setter meg ned :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lydbok klarer jeg ikke. Det hender seg at jeg kjøper meg hørespill fra Radioteateret som jeg hører på for det skaper mer stemning, men vanlig opplesning er dørgende kjedelig, så da foretrekker jeg å lese bøkene selv i stedet:)

Og fargelegging har jeg fått tips til og ser ikke bort i fra at jeg kommer til å prøve ut det. Likte jo å fargelegge da jeg var yngre. Skal sjekke ut de fargeleggingsbøkene for voksne. Ser ikke bort i fra at det kan være noe for meg.

Tusen takk for tips. Setter pris på alle tipsene jeg får:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager dersom eg tek opp att noko som eventuelt har vært foreslått i ein annan tråd, men kva med skriving? Du er jo ganske velformulert her på bokelsker-sidene, kunne du ha muligheiter til å skrive deg ut av keisemda? Eg forstår jo at med svimmelheitsanfall og for alt eg veit andre plager så er det meir krevende å skrive på eit større prosjekt enn det å poste innlegg på eit diskusjonsforum. Men med ein plan, og dersom ein tek det i små etapper, så kanskje?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig - har tenkt på det samme; vil tro det fungerer fint for en del bokelskere!

NB: om man vil spare noen kroner og ikke har hastverk med å få tak i boka, så kan man få den samme i engelske nettbutikker for en rimeligere penge. Der er det dessuten en rekke andre fargeleggingsbøker for voksne å finne også.

Se f. eks.:
Colouring Books for Adults (og fri frakt): http://www.bookdepository.com/dealsAndOffers/promo/id/1537

eller her (frakt i tillegg; kan lønne seg å kjøpe flere):
http://www.amazon.co.uk/Enchanted-Forest-Inky-Quest-Colouring/dp/1780674872/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1427553380&sr=1-1&keywords=enchanted+forest

Det er jo snakk om fargeleggingsbøker. Derfor synes jeg det er noe tøvete at de oversettes til norsk for så å selges dyrere....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Føler med deg, det høres ikke godt ut å gå sånn. Jeg pleier nok egentlig ikke å kjede meg, for har så mye jeg har lyst til å gjøre hele tiden at jeg rekker liksom ikke over. Kan allikevel komme med forslag til noe jeg liker å gjøre da.... Jeg elsker å reorganisere bokhyllene mine, jeg liker å tegne, ta bilder og høre på musikk. Jeg har boka 1001 album du må høre før du dør og innimellom blar jeg opp på en vilkårlig side og hører gjennom det albumet jeg finner der. Eller jeg går på oppdagelsesreise i Spotify. Ser på forslag til meg og nyutgivelser, finner mye spennende der. Nylig har jeg oppdaget Netflix og der er det jo noen godbiter av noen serier. Jeg holder på med Twin peaks og er nettopp ferdig med Breaking bad (som jeg ble fullstendig hekta på;-)) Ellers ser jeg at det er kommet masse nydelige fargeleggbøker i det siste og da kom jeg på hvordan jeg elsket å fargelegge, det skal jeg jammen begynne med igjen:-) Håper noen av mine hobbysysler kan hjelpe litt på kjedsomheten, og god helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Takk:)

Du er heldig som ikke har en gnagende kjedsomhet. I de siste årene har jeg merket at jeg har en slags kjedsomhet som henger over meg hele tiden, samme hva jeg gjør. Det er kjipt. Pleide å male før i tiden, men det har jeg ikke energi til nå for tiden. Har ikke lagt det på hylla heller, men må bli friskere for å ta frem den hobbyen igjen.

Fargelegging elsket jeg da jeg var yngre. Litt rart å tenke på å begynne med det nå, men skal tenke på det. Kanskje jeg skal ta det opp igjen til jeg venter med å male på lerret igjen som før når jeg blir friskere.

Uansett takker jeg for alle tips. De mottas med en klem:) God helg til deg også:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God helg!

Eg kjem til å lese litt i lesesirkelboka Hva jeg betyr, kan hende finn eg på å skravle litt om den her på sidene også. Men for ikkje å kome for langt i forhold til leseplanen så kjem eg nok ikkje til å lese meir enn eit par-tre kapittel i løpet av helga.

Derfor har eg i tillegg funne fram Gert Nygårdshaug sin Mengele Zoo, boka som lenge leia avstemminga for Nn3 i lesesirkelen. Eg har ikkje kome så langt enno, så eg har ikkje fått danna meg eit ordentleg inntrykk enno av kor godt eller dårleg eg liker den. Men eg gjeng ut frå at eg kjem ganske langt i den før helga er over.

Så er det vel på tide å bruke litt tid på å stelle litt rundt huset, det ser ganske ille ut etter vinteren. Blir nok ei økt eller to med rydding og hagearbeid. Kanskje får eg også tid til å setje opp ein hundegard, vi har hatt ei provisorisk løysing hittil som ikkje held mål når hunden begynner å bli stor. Vi får sjå.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg digga Mengele Zoo og er stor fan av Gert Nygårshaug. Mengele zoo har alt! humor, drama, action... Kos deg og god helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kom nettopp på at de boka må jeg jo også lese snart, lånte den på biblioteket, fordi jeg en stund var sikker på at det ble den ble boka i lesesirkelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, plutselig var det helt hvitt ute igjen, gitt! Men det er meldt ganske høye temperaturer de neste dagene, så jeg for min del håper i hvert fall at snøen blir borte igjen.

Jeg holder på med litt for mange bøker på en gang igjen. Men denne helgen kommer jeg nok først og fremst til å konsentrere meg om Those Who Leave and Those Who Stay – Elena Ferrantes tredje bok om Lila og Elena – og lydboken House of Sand and Fog av Andre Dubus III. Navnet på sistnevnte forfatter har jeg sett dukke opp i mange ulike sammenhenger, men dette er mitt første møte med ham, og det blir garantert ikke det siste!

Ellers kommer jeg antagelig til å lese litt videre i Amerikanske tilstander fra 2008, en antologi der Henrik H. Langeland, John Erik Riley og Mattis Øybø intervjuet et knippe samtidsforfattere fra USA og som dessuten inneholder nyoversatte noveller av fire av dem: George Saunders, Lorrie Moore, William Vollmann og Chuck Palahniuk.

God helg til alle!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Helena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland Skjeggerud