Leste også Elsa Beskow og H C Andersen, Br Grimm og en favoritt jeg leste flere ganger, I eventyrland med John Bauer. Elsker illustrasjonene hans, husker jeg hadde Prinsessa Tuvstar som poster når jeg var ca 10 (det bilde på Timotei shampooen).
Jeg og leste det meste, Frøken Detektiv, GGG, GGP, Bobsey barna (fikk en Lykkebarna i gave en gang, og var så skuffa det ikke var Bobsey, så jeg leste den ikke på et par år), 5 bøkene, Astrid Lindgren, Anne-Cath Vestly, Roald Dahl, Maria Gripe og ble tidlig hekta på historie med boka Norges Historie i Billeder og Tekst, en av de første bøkene jeg leste etter å ha lært å lese fra Donald-blader.
Jeg arvet en god del pikebøker fra moren min som var barn på 30/40-tallet. Jeg elsket og elsker fortsatt Ina-bøkene, den første jeg leste var bok nr 4 - Ina Inviterer siden det var det laveste nr de hadde på Sarpsborg bibliotek (har siden kjøpt meg hele serien og har lest den flere ganger), tror jeg fikk lånekort som 7/8 åring, og lånte EE Ellis, JF Cooper, HR Haggard, Hardy guttene og Frøken Detektiv, Monica Dickens, leste masse hestebøker selv om jeg aldri har vært interessert i ridning. Husker også at jeg både lese bok med korte fortellinger fra Bibelen, og jeg har en egen Bibel fra mormor som jeg leste i som barn, og andre av mormors bøker som jeg leste var 'Rui-jentene som kom til Kongen', 'Kong Olav V - Vår konge og hans hus', 'Sonja - Norges kronprinsesse' og 'Jorden rundt med Det Beste'. Av pappas bøker leste jeg Karl Eskelund og andre reisebeskrivelser.
Når jeg hadde lest det meste flere ganger lånte jeg bøker av slekt, venner og naboer, og gjennom etterlatte bøker etter en voksen sønn av en nabo ble jeg hekta på Knut Gribb som 12-åring. Husker at jeg leste 1 el 2 Larry Kent samtidig. Gjennom en kusine av pappa (en annen enn hun som hadde Grimberg) lånte jeg Davy Crockett og Mette-Marit bøkene. Lånte alle Davy Crockett etter hvert gjennom biblioteket.
Jeg leste i sin tid de fleste av Carl Grimbergs "Menneskenes liv og historie", husker jeg kom helt til Napoleon for jeg ga meg en gang på midten av 80-tallet. Har fortsatt bind 22 Historisk atlas som jeg slår opp i fra tid til annen for kart og hersker rekker. Jeg lånte noen på biblioteket, men gikk etter hvert over til å låne dem av en kusine til pappa. Hun var ganske gammel da, tror over 90. Husker at hun døde før jeg var ferdig med serien, det er derfor jeg har bind 22 fortsatt.
Jeg leser Sällsamheter i Uppsala siden den er fornyet 3 ggr nå, så den må leveres på neste handletur til Strömstad. Skal se om jeg kommer meg gjennom en til av dem, Sällsamheter i Halland før vi dra den 19. April. Har så mye annet å lese på, så de har bare blitt fornyet, men har bestemt meg for å lese ferdig minst 2, kanskje 3 av dem denne gangen.
Nei, denne var ikke for meg. Brydde meg ikke om personene, ble ikke engasjert i saken og syntes tegnene og sporene bare var forvirrende og i veien. Det hjalp heller ikke at oppleseren lot alle spansktalende snakke gebrokkent engelsk. Det blir skrekkelig forstyrrende når det utgjør mesteparten av boka. Så nei. Grunnen til at jeg gir den to på terningen er at språket ellers er godt og at jeg synes en del av beskrivelsene er gode om enn repeterende.
Jeg har lest 12 bøker i Mars og gitt terningkast 6 til 2 av dem:
Serafene var en høyere orden innen englehierarkiet, i alle fall ifølge kristne myter, som Brennstein hadde rynket på nesen av, noe han gjorde av alle religioner. "Mennesker har bare fått glimt av det ene og andre gjennom tidene," sa han. "Akkurat nok til å finne på resten. Det er et lappeteppe av eventyr med en og annen lapp som er sann."
Killing a man should be harder than waving a length of pipe in their direction. It should take long enough for one's conscience to get in the way.
Å, dette var kult! Til å begynne med tror jeg at jeg vet hvor denne historien har tenkt seg. Vakre Lily møter rike Ted på flyet og tilbyr seg å hjelpe med å drepe kona hans. Hun har jo peiling... Med så tar det hele en helt annen retning. Og en tredje. Og en fjerde. Samtidig som jeg blir engasjert i de ulike personene som får fortelle etter tur. Og sympatiene mine skifter. Og til slutt er jeg jammen ikke sikker på hvem jeg holdt mest med. Les denne!
Hørte NRKs radioteaterversjon i påsken. Vet ikke helt hva jeg synes om den, jeg ble i alle fall aldri opptatt av saken. Men radioteater er nå moro uansett!
I know a thousand things louder than a soldier's gun.
I know the heartbeat of his mother.
and i wonder if Beethoven held his breath
the first time his fingers touched the keys
the same way a soldier holds his breath
the first time his finger coaxes the trigger.
We all have different reasons for forgetting to breathe.
Like Pacman in the eighties,
she swallows my ghosts.
Har allerede lest Tegneserienes historie tidligere idag, og har lagt til den som en favoritt bok. Samme dagen jeg hentet den på biblioteket, og småleste litt i den bestemte jeg meg for å kjøpe mitt eget eksemplar. Den er på vei og er her etter påske.
Ellers i påska skal jeg lese ferdig Mysterier fra forsvunne sivilisasjoner og Ragnarokk 1999 av Charles Berlitz siden begge forfaller rett etter påske. Og hvis jeg rekker det også Olav den hellige som den siste boka i serien Sagakongene som inngår i leseutfordringen.
God tidtrøyte på biltur, men savner intensiteten fra Verdensmesterne. Strålende skildringer av personene, blir virkelig kjent med dem. Fascinerende med vestkantmiljøet.
After all, no matter how long you live, there aren't too many really delicious moments along the way, since most of life is spent eating and sleeping and waiting for something to happen that never does. You can figure it up for yourself, using your own life as the scoreboard. Most of living is waiting to live.
You hear and read about legs. But when you see the really good ones, you know the things you read and heard were a lot of trash.
'Det har han regnet med å overkomme.'
Olav den hellige av Torgrim Titlestad i serien Sagakongene
'Den som var vågal og eventyrlysten, søkte seg dit hvor det ennå ikke var noen sterk sentralmakt og der utsikten til vinning var størst.'
Olav Tryggvason av Halvor Tjønn i serien Sagakongene.
'I den retning peker også navnet Sæming, som har usikker opprinnelse, men som kan bety "etterkommer av Saam", altså sameætling.'
Håkon Jarl av Frans-Arne Stylegar i serien Sagakongene