En vakker bok om døden og det å miste et kjæledyr man er glad i. Flotte illustrasjoner.
Dobbelsjekk gjerne om du har oppgitt rett e-postadresse.
Ingen spesiell grunn til dette, det er vel ikke så mye i veien for å sette opp lenker til dem også.
Tar gjerne i mot synspunkter på dette :-)
Nei, ikke like hårete, men det er litt mer krevende man skulle tro.
Databasen vet sist gang man logget inn med brukernavn og passord. Men når man gjør dette forblir man innlogget i forholdsvis lang tid.
Vi holder ikke styr på hver eneste gang når innloggede medlemmer kommer innom, og det er sikkert det du spør om.
Vi kunne begynt å følge med på dette, og hatt slik enkelte andre nettsteder har; "André var sist sett her inne for 10 minutter siden". Men jeg har ikke helt god magefølelse med dette.
Aktivitetstallene er det faktisk svært hårete å trekke ut, fordi vi måtte slått sammen data fra svært mange databasetabeller. Men jeg hadde også likt å se disse tallene :-)
Dette hørtes ut osm en episk middagslur.
Som ren kuriosa kan jeg fortelle at dette nettstedet har hatt en bokmerkefunksjon.
Denne tok jeg bort under den lukkede testingen fordi nesten ingen brukte den.
Det er bare de mest entusiastiske av oss som klarer å oppdatere sidetallet de har kommet til på en nettside hver gang de har lest.
Ja, det er sant! Man mister dem om folk sletter kontoen sin. (Hm, kanskje man burde fått beholde dem.)
Vel, det er faktisk fort gjort å trykke på feil knapp likevel, selv om det nå er vanskeligere enn før.
Nå får man opp en dialogboks som sier blablabla - velg ok eller avbryt. Det er lett å klikke ok i farten.
Når en stjerne er bort er den forøvrig borte, jeg vet ikke hvor de ble av.
Jeg har gitt spørsmålet ditt en trøstestjerne i ren sympati.
Det er riktig at navnet dukker opp.
Det dukker forsåvidt også opp på diskusjonssider, ved eventuelle sitater og på oversikten over bokelskere.
De av oss som har behov for anonymitet bør ikke røpe navnet sitt.
Det er valgfritt å legge inn navnet sitt under registrering, men man kan altså om man vil.
Hvis man har oppgitt det før, men angrer seg etterpå, kan man fjerne det fra http://bokelskere.no/bruker/innstillinger/.
Hvis man har valgt et brukernavn som røper navn eller identitet, kan man skifte brukernavnet sitt også på http://bokelskere.no/bruker/innstillinger/.
Hvis vi skulle anonymisert oss alle måtte vi lukket de fleste av sidene våre, og da hadde ingen funnet nettstedet via søkemotorer lenger.
Fikk Erin Sullivans klassiker Retrograde Planets i posten i dag. Samtidig snuste jeg i Mammuttrestene på Ark og endte opp med Krigshitorien av Frode Fanebust.
Hjort er en av de mest undervurderte forfatteren i Norge. Har begynt å lese henne igjen etter at jeg blei lei av sexbøkene hennes for tjue år siden. Oppdaga at hun tydeligvis gikk like lei. dette er ei bok om det eskistensielt vanskeligste spørsmålet for den vestlige middelklassen. Hvordan være menneske i vår tid, hvordan være menneske i en verden der privilegiene dine følger deg inn i kjærligheten og inn i senga. Kan man velge det bort? Kan man luke øynene? Kan man se seg sjøl utenfra og la det stå til? Og så er det ei bok om skam. Skam og heminger, å velge ikke kommunikasjon framfor de beskjedene man frykter. Hjorts kvinner skulle vært gift med solstads menn. De kunne ikke blitt ensommere enn de er aleine i alle fall.
Løp og kjøp, løp og lån, løp og les. I alle fall, bare få den lest. verdt å vente på. Den er skrevet i 65 tror jeg, men likner på det han skriver 40 år seinere. Han er rett og slett veldig konsistent.
Leste boka på ny nå. Dette må være en av Solstads aller beste bøker. I alle fall om det å bli berørt, rysta, få vondt inni seg er et kjennetegn på hva som skjer med deg når du leser gode bøker. Singer er nesten som meg, som mange jeg kjenner, han har en sterk skamfølelse, han lider under det å se seg selv utenfra, og ikke leve opp til sin egen forventning. Men så tar Solstad det bare litt lenger enn det vi andre opplever det som, og vi får en mann som målbevist skaper sin egen ensomhet, som ikke evner å være den han vil være, og dermed velger å ville være ingen, og til slutt klarer det. Han er i slekt med alle Solstads nittitallskarakterer, ELias Rukla, Bjørn Hansen, professor Andersen. Kanskje aller mest med Bjørn Hansen. I nabobyene Notodenne og Kongsberg bor det to menn som har det til felles at de ikke evner å snakke, ikke å kommunisere med sin omverden. Den ene er skuffet, eller oppgitt over verden, den andre over seg selv. Men sette ord på det, kommunisere det med andre kan de ikke. Istedet lar de seg lure av sin indre dialog til et punkt hvor de tror at verden ser dem slik de ser seg sjøl.
Singer opplever til slutt glede over at han kan bli sukka over av sin stedatter, gjennom å være årsak til dette sukket hun gjør framfor sine jevnaldrende venninere føler han at han har en funksjon for henne, og det gir ham et øyeblikks glede. Tristere blir det ikke, men heller ikke mye bedre.
I nettsammenheng er det kanskje litt beskjedne tall, men vi er jo et nisjenettsted uten markedsføringsbudsjett.
Vi har hatt svært jevn vekst helt siden oppstart, noe jeg ikke hadde ventet.
Jeg trodde at vi enten ville nå et slags vippepunkt, der vi fikk eksponensiell vekst; eller bare dø en langsom død; der det aldri tok av.
I stedet har vi fått en slags mellomting; der vi vokser med noen hundre hver måned.
Det blir spennende å se hvordan det går videre!
(... since God is - I AM - All That Is). Conversations with God. Book one. Neale Donald Walsch
Ja, det var jo kanskje en idé å forklare dette nærmere.
Når du klikker lenken blir du bedt om å åpne eller lagre en fil. Denne fila inneholder en kommaseparart liste over informasjon fra boksamlingen din.
Man kan bruke denne funksjonen for å "ta med" seg bøker fra bokelskere.no og til programmer eller nettjenester som lar deg importere bøker fra en slik fil.
På samme måte kan brukere fra nettsteder som Anobii, Shelfari, Goodreads eller Librarything eksportere sine bøker derfra og deretter importere dem hit via http://bokelskere.no/bokimport/.
Hm, den var ikke klar, gitt. Den hadde gått i glemmeboka.
Men med litt overtidsarbeid en søndags kveld kan jeg presentere http://bokelskere.no/bokeksport/.
Denne siden er egentlig mest for meg, men kanskje andre synes den er morsom.
Den viser hvor mange bokelskere som er kommet til i det siste, og hvor mange bøker vi har lagt til i boksamlinger:
Tja, jeg hadde ikke takket nei til Riverton eller Bookerprisen. Ellers tror jeg det var John Steinbeck som anså Nobelprisen for å være en karriereødelegger ...