Det bestes bøker er forkortede utgaver - alltid. En ting er at de gjør det, men hvordan i all verden kutter de? Hadde også noen sånne overraskelser helt til jeg skjønte at den uforkortede utgaven alltid var bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tornefuglene kanskje? Fra en annen kultur, absolutt, og i relativt moderne tid - i hvert fall hvis man er på min alder ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser aldri bøker fordi jeg må. Det gidder jeg ikke lenger. Jeg leste klassikerne da jeg var veldig ung, fordi alle forfattere jeg leste anbefalte at hvis man ville skrive, måtte man ha lest klassikerne. Noen elsket jeg og gjør det fortsatt. Andre klassikere, som Moby Dick f.eks, ga jeg opp og har aldri rørt igjen. Jeg er åpen for all litteratur, og forsøker å lese ting som ikke er som det jeg selv skriver, for å bli inspirert. Men om jeg ikke liker boken,gidder jeg som regel ikke å lese hele.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du har leser engelsk og har lyst på en mer humoristisk vri på det akademiske anbefaler jeg Alexander McCall Smiths The 2½ Pillars of Wisdom bøker som består av tre titler: Portuguese Irregular Verbs, The Finer Points of Sausage Dogs, At the Villa of Reduced Circumstances.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg blir alltid imponert når jeg står foran en velordnet bokhylle, enten det nå er alfabetet eller fargene som bestemmer. Da sukker jeg dypt og tenker: tenk om jeg kunne ha det sånn! MIne bokhyller er organisert etter prinsippet først inn, sist ut. Bøkene ligger i stabler, utenpå hverandre, bak hverandre, ved siden av hverandre. Jeg har bare ett system: research i en hylle, skjønnlitteratur i en annen. Men selv det er noe flytende. Når en bok er lest og kanskje lest en gang til, vil den før eller siden havne opp på loftet i en av mange og overfylte bokkasser. Akk, ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom observasjon. Jeg er ganske sikker på at sånne tabber er mye mer vanlig enn vi er klar over vi som gjør research. Det er ikke alltid vi tar den ekstra sjekken ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har slettet Sandra Doo's konto. Bra du sa fra om dette!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er ikke mulig i øyeblikket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv om jeg synes at alle bøkene hans tar opp alvorlige emner hadde denne boka en klart mørkere undertone. Jeg lo ikke like mye av denne som av andre. Jeg innbiller meg at det er den finske folkesjelen som kommer til uttrykk i galgenhumoren som besitter bøkene. I denne boka opplevde jeg galskapen hos bygdefolket som mer fremtredende enn hos mølleren hvor flokkmentaliteten kan rettferdiggjøre enhver handling. Ganske ulykksalig for denne mølleren er det møtet med legen og hans kjemikalier som snur alt. Og presset opp i et hjørne går han til krig. Det er sterke karakterer han beskriver, som gjerne går sine egne veier.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk - det er ikke alltid at hodet samarbeider :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forsøkte å finne frem en lignende liste for forfattere ca 1790, men det gikk ikke. Hvordan fant du frem til 1890 listen din?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen som vet om diktet er oversatt til engelsk? Og hvor jeg evt kan få tak i det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg visste det var feil - tusen takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kirkens menn har alltid hatt behov for å kontrollere kunnskap. Kunnskap er makt og det er ikke noe de har lyst til å overlate til vanlige mennsker. Man kan jo gjøre opp sin egen mening, og det ville jo være fryktelig om sånt skulle skje! Sånne folk er det mest synd på. Tenk på alt den fantastiske litteraturen de går glipp av? For de leser jo ikke de det de vil brenne - de kan jo ikke ta sjansen på å skifte mening! Anbefaler Ray Bradburys Fahrenheit 431 (tror det er riktig nummer ...).

Godt sagt! (10) Varsle Svar

North and South av Elizabeth Gaskill The Templar Salvation av Raymond Khoury

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig morsom, og til tider tankevekkende, bok om en av favorittkomikerne mine. Denne anbefales som både regnvær- og solskinnslitteratur i sommer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søt bok om det å tørre å si ifra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hører nesten aldri på lydbøker. Det er ikke fordi jeg har noe i mot dem, men jeg blir så distrahert av andre ting at jeg mister store biter av historien, og ender opp med å lese boken i stedet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke noe verre å utgi en barnebok enn enhver annen for for bok. Hvis du lager egne illustrasjoner og dette er snakk om en billedbok, så er det jo greit, men ellers vil et forlag som fatter interesse for teksten også finne illustratør. Skriv boken ferdig, send til barneavdelingen i forlag. Det kan lønne seg å ta en titt på hva de forskjellige forlagene utgir for å se om din bok kanskje ville passe på et bestemt forlag. Ellers er det bare å sende det inn til barneavdelingenes redaktører som sagt. Lykke til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserBertymarvikkisCatrine Olsen ArnesenHarald KIngvild SKjell F TislevollChristofferBjørg L.Karamasov11mgeEivind  VaksvikJulie StensethSigrid NygaardHilde Merete GjessingLilleviKirsten LundAvaAlexandra Maria Gressum-KemppiOle Jacob OddenesPiippokattaelmeLailaCamillaHegeAnneWangPirelliCarl-Erik KopsengKathrineVariosaLinnHilde H HelsethFarfalleDolly DuckTor-Arne JensenMonica CarlsenRufsetufsaElisabeth BækkenKristine LouiseYvonne Johannesen