Jeg har aldri hørt på en eneste lydbok, liker best følelsen av å sitte med boka i fanget og lese ordene selv. Har en følelse av at jeg tilhører en nærmest utryddet rase, så nå lurer jeg bare på om jeg er det eneste gjenlevende eksemplaret, eller om det faktisk finnes flere der ute?

PS. Jeg er ikke anti-lydbok, jeg syns bare at det er så godt å lese selv! :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 65 svar.

Jeg har bare hørt et par lydbøker i mitt liv, og det var da jeg var kanskje 11-12 år... jeg er enig med deg; når man leser selv har man også friheten til å gå tilbake og lese avsnitt om igjen, tolke dem slik man vil og ikke bli farget av tolkningen til den som har lest inn. Ofte når jeg leser liker jeg å forestille meg at en stemme leser høyt samtidig - mann/dame, tonefall, språk/dialekt osv varierer fra bok til bok. Likevel er det uaktuelt å sitte passivt og bare HØRE på en stemme som leser; jeg er nødt til å delta selv.

Derimot kan jeg godt høre på radioprogrammer, podcaster, foredrag/forelesninger, men disse er jo hovedsaklig muntlig materiale i "original", og ikke en "oversettelse" fra noe visuelt til noe lydmessig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er ikke alene;) Jeg også foretrekker å lese en bok og jeg tror ikke lydbok er noe for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

För mig som har ett monotont jobb på en fabrik passar det helt perfekt med ljudböcker. Hör ca 3 böcker i veckan så jag har faktiskt blivit helt beroende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lydbøker er genialt!Jeg har hatt mye glede av lydbøker både på lange løpeturer og sykling til og fra jobb. Koser meg også med papirbøker, men er ikke så glad i å sitte stille lenge av gangen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har prøvd å høyre på lydbok heime nokre gonger, men har ein tendens til "å miste tråden". I sommar høyrde vi på "Populærmusikk fra Vittula" i bilen...Det var ein nedtur, sidan eg syntest den var så vittig då eg las sjølv! Så - etter det har lydbøkene (og eg har ein del) vorte liggande...Synd, kanskje...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er heller ikke prinsippiell motstander av lydbøker, men har likevel aldri hatt ei lydbok på øret. Det har liksom aldri falt seg slik; vil jeg lese, setter jeg meg i en stol og holder boka i hendene.

Derimot trives jeg veldig godt med opplesning på radio - men der får man jo bare begrensede doser hver gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg Hører ikke på lydbok, liker også å sitte i sofaen men en god bok i hendene. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg syns begge deler er ok jeg. Enkelte bøker vil jeg lese selv, men samtidig syns jeg det er greit å høre lydbøker. Jeg legger cd'en over på mp3 spillern min, veldig kjekt når jeg går til jobben eller driver på hjemme..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, du er ikke alene... Jeg er sånn halvveis anti: Jeg har en hop med argumenter på hvorfor det ikke passer akkurat meg.

Når jeg er ute og går, er det i naturen, da skal ikke roen forstyrres av andre lyder. Hvis jeg må være fotgjenger i trafikken, mener jeg det kan være farlig å ikke høre biler i nærheten. Når jeg er på jobb (som yrkessjåfør) må lyden skrus opp for at jeg skal få med meg alt, men da hører jeg ikke turtallet (som har mye å si når man kjører en manuelt giret lastebil).

Når jeg slapper av, har jeg lett for å miste konsentrasjonen, noe som skjer sjelden når jeg leser papirbok. Hvis jeg sitter et sted med andre kan man alltids ta en samtale også når man leser. Med øreplugger stenger man dem ute og må begynne på nytt i avsnittet når en blir avbrutt. Det er enklere å stikke fingeren i boka.

Jeg begynte å lese selv da jeg var tre-fire år gammel. Jeg sa nei til å bli lest for, fordi jeg ikke følte meg komfortabel med at mine nærmeste skulle legge om stemmen og leve seg inn.. På samme måte bryter det litt privatsfæren inne i hodet mitt (jeg har aspergers) at fremmede skal skravle i ett kjør til meg. Hadde de enda snakket samme dialekt som meg.. Irriterende stemmer forekommer også.

Så er det formatet. Cd-spiller har jeg kun på pc'en. Lydfiler må lastes ned og flyttes (som om jeg ikke har nok å drive på med på pc'en..). Hvorfor kan ikke lydbøker selges som minnepinner? I bilen har jeg bare USB-port og jeg tar med meg musikk på en minnepinne. Lydbøkene på biblioteket er ofte oppskrapet og ødelagte. Ellers koster de flesk å kjøpe..

Og endelig, prøver jeg dem på senga, sovner jeg bare fra dem.. Hvor var det nå jeg var hen igjen?? Irriterende å begynne på nytt med siste kapittelet jeg husker.

Ja, jeg har prøvd, og syns det er forbasket mye bryderi.. Mye enklere å plukke med seg en pocket...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

At du - som tilbringer så mange timer i bil - ikke har sansen for lydbok, er jo nesten litt trist. Jeg ville jo mene at mange lange turer ville virke betraktelig kortere med noe interessant å høre på.

At det i en del typer terreng er viktig å høre turtallet på motoren er forståelig, men det gjelder vel ikke i like stor grad overalt. På lange strekninger med fin vei burde det jo gå an å lirke inn noen kapitler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, da er det gjerne mye trafikk. Man må følge med og har bedre utbytte av trafikkmeldingene.. Når man sykler og kjører lastebil er det ikke så lange strekninger med fin vei som det småbilsjåførene tror. Den minste kneik kan fort trenge giring når lasset er tungt. Det tenker de ikke på de j*ne som ligger foran og luser under fartsgrensa i bånn av en bakke. Jeg kjører Telemark og Agder endel for tida. De fine "lydbokstrekkene" du tenker på kunne vært fra Gardermoen til bygrensa, men der i mellom prater jeg med befrakteren. Evt fra Drammen til avkjøringa til Tønsberg. Det løser likevel ikke oppleserproblemet mitt..

Har du ikke lagt merke til at yrkessjåfører flest bruker mye tid på telefonen?? Handsfree og skravla går...?? hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nuvel, vi får være enige om å være uenige om dette. Til gjengjeld har jeg tenkt å meske meg med bøker fra Riverton-biblioteket ditt - ser ut som en usedvanlig interessant liste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I sommer ble det forsøkt med lydbok i bilen på ferie, og det fungerte fint. Jeg hadde forsøkt en gang tidligere med mindre hell, men da med en krimbok jeg ble fryktelig oppslukt av. Så skjønnlitterære lydbøker i bilen fungerer bra, men jeg foretrekker fortsatt å lese boken selv. Så de jeg hører på lydbok er ikke de bøkene jeg har gledet meg aller mest til å lese, men som likevel ligger såpass høyt oppe på lista at jeg har lyst til å få de med meg. :) Godbitene leses i bokform, av meg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å opprettholde konsentrasjonen mens man hører en lydbok, er først og fremst en treningssak. Dernest handler det om man finner boka spennende/interessant nok. Jeg for min del konsentrerer meg best om det jeg hører når jeg er ute og går - til og fra jobben, til og fra møter, lufting av bikkja. Men alle er selvfølgelig ikke like, og hvorfor i det hele tatt problematisere noe som en selv ikke oppfatter som en problem? Trives man best med å lese bøker "på ordentlig" (dvs. på papir), vel så er det jo bare å fortsette med det. For meg som sier ja takk begge deler, er lydbøker imidlertid en fantastisk oppfinnelse som gjør at jeg får lest mye mer enn jeg ellers ville ha fått gjort. Noen ganger mister også jeg tråden, men da er det ikke verre enn at jeg spiller aktuelle lydspor på nytt. For meg er dette en fullverdig måte å lese bøker på - særlig fordi jeg selv gjerne har papirutgaven og har lånt aktuelle lydbok på biblioteket. Da kan jeg slå opp i boka om jeg ønsker det ... ;-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg ville aldri bare sitte å høre på når en oppleser forteller, fordi jeg ville dette av lasset før det er gått 5 min. For mange år siden lånte jeg kassetter på biblioteket som jeg hørte på mens jeg strikket julegaver. Det var som å høre på "her kommer barnetimen". Jeg opplevde at jeg var en aktiv aktør som både lyttet og produserte julegaver. Det tror jeg vil ta opp igjen, men denne gang blir det strikket julegaver fra julenissen til meg hehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg greier ikke å fokusere ordentlig når jeg hører lydbøker. Dessuten går det treigere enn om jeg skulle lest det selv. Jeg har også den tendensen at jeg begynner å tenke på personen som leser opp, jeg forestiller meg hvordan det må være å lese en bok høyt og hvor lang tid personen har stått der i studio og lest, repetert, lest om igjen, og jeg liker det ikke. Jeg liker ikke å tenke på hvem som leser det for meg, det blir mye mer personlig når jeg leser selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går så sakte med lydbøker, eg kan høyra på ei stund, så blir det til at eg slår av og låner boka i staden for. Det kjem kanskje av at eg prøver å kombinera lydboka med andre gjeremål, da blir det ikkje same konsentrasjonen som når eg har boka i fanget, "forsvinn" frå denne verda og vaknar opp igjen etter at boka er utlesen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg slutter meg til dere! Jeg mister veldig lett konsentrasjonen om jeg ikke får lest ordene selv - også er det jo den deilige følelsen av å kjenne tyngden av boken i fanget:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får heller ikke til lydbok. Liker å ba i boka, og da evt bla litt tilbake om jeg må leae noe en gang til. Jeg detter lett ut når jeg hører på lydbok. Så du er ikke alene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er også en av dem!! Sist jeg hørte på en lydbok var jeg 8 år, da gikk jeg i Penny-klubben så jeg hørt på den som kom derifra, men har ikke vært i nærheten av en siden det (hvis man ikke teller med at jeg flytta dem her om dagen, hehe) Jeg er helt enig i det du sier, jeg liker å ha boka mellom hendene og lese odrene selv, da får jeg en bedre følelse av handlingen syns jeg :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er ikke alene. jeg har prøvd lydbøker, men har så alt for lett for å miste konsentrasjonen og må stadig gå tilbake og høre om igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er så utrolig glad for at lydbøker fins. Som en leseglad mor med 3 sønner med dysleksi av varierende grad og type er jeg så fornøyd med at jeg har smittet dem med min leseglede. De hører MYE på lydbøker og har på den måten fått med seg mye som jeg ellers ikke tror de hadde kommet i kontakt med - uansett leseproblemer. Jeg tror det at de har hørt mye (også gjennom en ivrig mor og far sin høytlesning til de var ganske store)har ført til at de hiver seg på bøker de ellers ikke ville ha prøvd seg på - som vanlige bøker. De er storetere av litteratur og jeg takker lydbøker for det. Da kan de nemlig gå sine egne veger og finne "sine" bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra;-D Jeg er enig i at de må passe veldig bra for dyslektikere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser omtrent alltid selv. Den eneste tida jeg hører lydbok er når jeg skal sove. Gjør det ikke mye nå lenger, men ofte når jeg var liten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har vært diskusjoner her inne om hvorfor gutter/menn leser så lite, og om hvordan få dem/oss til å lese mer. En delkonklusjon har vært at det handler om konsentrasjonsevne, og evne til å skape bilder i hodet - at jenter/kvinner er flinkere til det. i det perspektivet er det litt overraskende å se at så mange kvinner sliter med konsentrasjonen i forhold til lydbøker. Jeg ville tro at hankjønn i hovedsak vil oppfatte lydbøker som mindre krevende. Er det en kjønnsforskjell ute og går?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hører mye på podcast av diverse radioprogrammer når jeg reiser og slikt, men lydbøker får jeg ikke til. Jeg klarer rett og slett ikke å følge med. Men jeg har begynt å ha en lydbok på lur når jeg skal jobbe i mørkerommet. Der inne jobber jeg metodisk og repetitivt, og det er ingenting til å stjele oppmerksomheten. Det er faktisk litt stas å sitte å stirre ut i bekmørket mens man hører på lydbøker. Mørket blir et slags lerret som historien projiseres på. Men vanligvis er jeg altså avhengig av å sitte med boka i fanget for å klare å følge med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er også en kjempetilhenger av podcasts! Men lydbøker.. not so much. Radioprogram er ofte litt lettere underholdning, mens jeg liker å kunne gå tilbake og lese en setning på nytt hvis det er snakk om litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har ikkje klart å bli venner med lydbøker ennå. Eg slit med å konsentrere meg, når eg ikkje les. Eg merkar også at eg ofte lar meg irritere over lesemåten, over pausar på "feil" plass eller andre småting, når eg les lydbøker.

Men eg bruker dei ein del i undervisninga - å høyre noveller på lydbøker, medan vi les dei på papir samtidig, har eg ganske god erfaring med. Mange opplever at det er lettare å følgje med då, sjølv om eg ikkje er ein av dei. Det kan jo hende vi er ulikt skrudd saman, og at lydbøker apellerer meir til det auditive, medan bokstavar apellerer meir til det visuelle, eller noko slikt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes lydbøker er greit når jeg reiser kollektivt. Da stenger jeg ute bråket og blir ikke forstyrret i "lesinga".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg setter stadig på en lydbok, i bilen spesielt. Men kan bare gi opp, jeg får ikke med meg noe av boka, tankene bare hopper andre steder. Jeg meldte meg inn i lydbok klubben , klassikerserien og har fått en del lydbøker men nå har jeg meldt meg ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg prøvde for første gang tidligere i år... men jeg oppdaget stadig at jeg hadde sittet og tenkt på noe helt annet, og at innleseren bare hadde fortsatt å snakke i mellomtiden:P Og det at noens stemme plutselig er involvert gjør at jeg mister litt den følelsen av å kunne gjøre en historie så sakte eller fort som jeg vil til min egen verden ^^,

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hører nesten aldri på lydbøker. Det er ikke fordi jeg har noe i mot dem, men jeg blir så distrahert av andre ting at jeg mister store biter av historien, og ender opp med å lese boken i stedet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenkte aldri jeg skulle si det, men i dag har jeg savnet en lydbok noe intenst. Satt mange timer i buss på vei hjem fra ferie. (Klarer ikke å lese i buss eller bil) Da jeg i påsken for første gang hadde med meg en lydbok syns jeg det var ok. Men at jeg etter det skulle ende opp med å savne en "bok på øret" på reiser kom som en overraskelse. Egentlig er jeg en person som liker best å ha boken i hånden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker ikke lydbøker. Av to grunner egentlig. Som deg liker jeg å lese de selv. Kjenne boken i hendene, og lese selv. Drømme meg inn i boken, og lese i mitt eget tempo. Stoppe opp litt for å forestille meg ting osv. Den andre grunnen er at jeg ikke alltid klarer å høre på de stemmene som leser. Det er med på å evt ødelegge fullstendig inntrykket av en bok som kanskje kunne vært vært veldig bra.

Men det må sies at jeg hørte på alle kassettene i "Mormor og de 8 ungene"- serien da jeg var liten, men hva kan bli feil når det er Mormor selv som leser. Hehe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg liker lydbøker, men bruker de ikke på samme måte som bøker. Lydbøker funker fantastisk når jeg går tur eller skal sove om kvelden, men jeg har en tendens til å falle ut/sovne underveis, så jeg kan bare høre lydbøker av bøker jeg tidligere har lest.

Har prøvd å lytte til lydbøker av, for meg, nye bøker, og da mister jeg veldig mye av handlingen og må høre mye om igjen.

Har alltid noen lydbøker liggende på iPhonen, men foretrekker helt klart papirversjonene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleide å høre "lydbøker" på radio da jeg var barn - altså opplesningsserier. Husker ennå den varme, fantastiske stemmen til Astrid Sommer som leste "Brødrene Løvehjerte" en sommerferie - hver dag klokka ti eller noe sånt, jeg MÅTTE sitte inne og høre samme om sola skinte ute, trollbundet av fortellingen om Kavring og Jonatan... Det ble den første boka jeg kjøpte til meg selv, for jeg måtte jo lese den også! Kan også huske at de hadde opplesning på ettermiddagene for ungdom, da hørte jeg bl a "Ensom blant ulver" av Jean C. George - den måtte jeg også lese selv etterpå, ønsket meg den til jul eller noe sånt.

Konklusjonen er vel at det kan være fint å høre på opplesning, men så må jeg lese selv i tillegg - for da kan man gå enda mer intenst inn i historien.

Som voksen har jeg forsøkt meg på "Den gode jord" av Pearl S. Buck - ok opplesning, men det var på KASSETTER, og midtveis i side to tok kassetten kvelden... Kjøpte en av Tove Nilsen på cd, men forfatteren leste selv, og det burde hun ikke ha gjort. Jeg liker Tove Nilsens bøker, men noen god oppleser er hun dessverre ikke - i mine ører, da.

Jeg liker veldig godt hørespill i radio, og også opplesning av gode skuespillere, men det er sjelden det passer å høre på - man må jo være helt stille for å få med alt. Bøker passer oftere.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har heller aldri hørt en lydbok. Så du er ikke alene om det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har prøvd med lydbok, men har aldri klart å fullføre... Har noen nedlastet på pc'en, bare fordi jeg er interessert i innholdet, så får jeg se om jeg kommer gjennom noengang!

Igjen, hvor ble det av sjarmen, hvis en skal lese på lesebrett? Ser nok på skjerm om jeg ikke skal lese bøker der også. Bok er for å få fri bl.a. fra pc'en når jeg er hjemme. Jeg er så rar at jeg nyter fonten/ typesettingen i en eldre bokutgivelse. I bil og lastebil glemmer jeg å høre etter i ei lydbok, for veien er jobben min og jeg får betalt for å sitte og gruble... he he Å skape bevegelse er inspirasjon. Da blir lydboka bare babling. Personlig har jeg faktisk flere argumenter mot enn for lydbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som Hilde S skriver lenger ned her, så er jo dette ofte diskutert tidligere. Jeg gjør gjenbruk av et innlegg i en tidligere diskusjon:

Bok og lydbok har egentlig ganske forskjellig bruksområde. Å lese selv er jo full sysslsetting. Å høre lydbok - eller enda heller hørespill - gjør man gjerne når man er stuck i et bilsete eller med en eller annen rutinejobb, og har ledig hjernekapasitet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg foretrekker å lese bøkene selv, jeg også, men på lange bilturer pleier vi, mannen og jeg, å høre på lydbøker sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

den eneste gangen jeg har hoert gjennom en hel lydbok var da jeg hadde hjernerystelse da jeg var tretten. for da fikk jeg ikke lov til aa lese. ellers er jeg altfor rastloes til aa hoere paa lydbok. jeg maa liksom gjoere noe, og da ender jeg nettopp med aa gjoere noe annet enn aa hoere paa hva som blir lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydbøker har mange gode sider.

Jeg bruker lydbøker når jeg er for dårlig til å lese selv (det er noen år siden, men et sykehusopphold ville vært helt ulidelig uten lydbøker)

Jeg bruker lydbøker når jeg vil ha en bok samtidig som jeg gjør andre ting.

Jeg bruker lydbøker for å lære meg fremmede språk. (Neste prosjekt er fransk, så jeg må finne en interessant fransk forfatter med en god oppleser).

Det kan også være verdt å merke seg at det finnes dataprogrammer der ute hvor du kan spille av lydbøkene raskere eller langsommere enn fortelleren egentlig leser. Uten at stemmen til oppleseren blir endret. Glimrende om du synes oppleseren somler litt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nei, du er ikke alene. Foretrekker å lese teksten og høre på musikk jeg. Lydbøker ville jeg aldri blitt ferdig med, bedre å ha teksten i fysisk form slik at jeg kan legge inn et bokmerke når jeg blir trøtt/skal noe:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri hørt på lydbok. Virker så mye stress å ha det med seg overalt, lettere å bare ha en bok i veska eller noe sånt. Dessuten så syns jeg det er dyrt, noen som er enig?? Og jeg liker å ha bøker i hylla mi :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig, med mindre det er salg så kommer jeg nok ikke til å bruke penger på lydbøker.
Bruker librivox.org der frivillige leser inn gamle bøker, det er gratis og kvaliteten varierer, men du finner flere som er bra på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, takk for tips. Er egentlig ikke noe lydbokmenneske, men har vurdert å laste ned noen i det siste fordi jeg ofte tar mye buss mellom Oslo og Tønsberg og ikke alltid har klarer å lese på bussen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er du ikke....Jeg har aldri hørt på en eneste lydbok og er ikke i nærheten av å ha lyst til å forsøke engang. Jeg liker følelsen av å ha boka i hånden, for meg er annen måte å lese på helt utenkelig, mulig jeg er sær, men tror aldri jeg kommer til å lese e-bøker heller, ser bare ikke vitsen....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ser ikke vitsen? koedder du, du kan jo ta med 100 boeker paa ferie uten at det veier noe!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser ikke vitsen for meg, du må gjerne ha med 200 lydbøker for mitt vedkommende:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg ville det bli en lang ferie - 100 bøker, mulig du leser kjempefort, men jeg klarer ikke å få med meg mer en toppen tre-fire i uken, og det har jeg plass til i kofferten;) Men skjønner at det er praktisk med e-bok, har bare ikke kommet dit enda- og tror det kan bli en stund til. Lydbøker med rett oppleser liker jeg godt så lenge jeg ikke sovner, for da blir det litt styr med å finne tilbake til der jeg sovnet fra, hehe.

Fordelen med papirbøker, og da i særdeleshet heftede, er at det ikke gjør noe om de får litt hard medfart. Jeg har bøker med på stranda og andre steder hvor jeg legger dem i fra meg, bretter og søler (kun heftede billigbøker:). En E-bok hadde jeg vært livredd for at skulle bli ødelagt, den koster tross alt litt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan bare kjøpe et egnet vanntett cover med gjennomsiktig front så kan du dra lesebrettet ditt med overalt! Where there is a will, there is alltid a way ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hundre boeker var bare for aa vise hvor stor plass det er paa et leserbrev. jeg er i indonesia naa i tre uker og leste boekene jeg tok med i loepet av en uke. saa maatte jeg lete hoeyt og lavt etter en bokhandel hvor de solgte engelske boeker. det var jammen meg ikke lett. alt det styret hadde jeg sluppet hvis jeg hadde hatt et leserbrett. det er jo helt genialt. jeg bryr meg nemlig ikke doeyt om boeker, jeg bryr meg om aa lese litteratur. men du har rett i det med sanden. jeg er sjeldent paa stranden, men derimot ofte ute paa byen eller paa en fest, og jeg mister jo mobiltelefoner stadig vekk. et evnt leserbrett vil kanskje moetesamme skjebne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av en eller annen grunn sovner jeg så fort jeg får en lydbok på øret, derfor har jeg begynt å høre på lydbok når jeg legger meg. Fungerer nesten bedre enn sovemedisin:-).
Ellers så har jeg samme problem som Solveig, men jeg gir ikke opp. Det tar bare fryktelig lang tid å bli ferdig med en bok når man skal løse verdensproblemer, sove og få med seg handlinga. Foretrekker derfor å lese boka selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så utrolig enig! Beste sovemedisinen ever!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg prøvde meg på lydbøker en stund, men mange dårlige og irriterende opplesere gjorde at jeg ikke orket å høre de ferdig, og heller leste bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har aldri prøvd lydbok, og for min egen del ser jeg heller ikke poenget. Skal jeg ha noe på øret, skal det være musikk eller noe som får meg til å le.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er ikke den eneste. Jeg ser det praktiske med en lydbok, men jeg har aldri fått til å bruke det. Jeg lar fort tankene vandre, kan begynne å tenke på alt fra hva jeg skal ha til middag, til diverse verdensproblemer, og da glemmer jeg boken jeg lytter til. Plutselig kommer til tilbake til overflaten, og oppdager at jeg ikke har fått med meg noe på den siste halvtimen. Jeg har forsøkt å venne meg til lydbøker mange ganger, men jeg tror snart jeg bare må innse at det ikke er noe for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri hørt på en eneste lydbok i hele mitt liv. Liker også noe "håndfast" når jeg leser. Men jeg har planer om kanskje å høre på lydbok nå i sommer når vi skal kjøre fra Nord-Norge og helt ned til Kristiansand. Jeg kan ikke lese i bil, for da blir jeg bilsyk, så da tenkte jeg at lydbok må være tingen. Så vi får se, kanskje jeg lytter til min første lydbok denne sommeren:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes det er ok å høre på lydbøker mens jeg syr/gjør husarbeid, men da kommer bøkene veldig i andre rekke. Jeg klarer ikke følge med hvis jeg ikke ser teksten foran meg. (Men kanskje jeg har et hørselsproblem, for jeg har det sånn med filmer også, jeg synes det er veldig vanskelig å følge med på dialoger uten teksting. Er det noen andre med lignende opplevelser?)

For meg går det vel mest på sjanger, alt som krever høyere hjerneaktivitet enn lettlest krim går bare ikke. Men jeg har hørt om folk som hører skikkelig dype fagbøker på lydbok. Det skjønner jeg ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg brukte aldri lydbøker før nå sist høst - da fant jeg ut at det var en ypperlig måte å få "lest" på samtidig som jeg jobbet (illustrasjon), strikket, gjorde husarbeid, etc. Klarer nok fortsatt ikke å kun lytte, det må være samtidig som jeg gjør noe annet kjedelig arbeid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hmm. For meg blir det mer et spørsmål om hvor fort jeg ønsker å lese noe, siden en lydbok begrenser seg en del i forhold til hvor og når jeg fortsetter på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, du er ikke den eneste. Jeg prøvde meg på lydbøker for mange mange år siden fordi alle rundt meg skrøt så mye av dette fenomenet. Men nei... Jeg irriterer meg over fortellerstemmen, irriterer meg over tempoet det går i osv. Og til slutt bare sovner jeg av fordi jeg synes det blir kjedlig. Så nei takk, jeg foretrekker bøker jeg kan bla i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke et "godt" forholdt til lydbøker, vi har diskutert emne mange ganger her inne tidligere, dersom du søker på ordet "lydbøker" får du opp flere diskusjoner, blant annet denne

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg hører aldri på lydbøker. må lese selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ann ChristinHanne MidtsundKnut Thomas  SolenbyRune U. FurbergNinaAndreas BokleserHarald KJosteinKristine LouiseElisabeth SveeBjørg Marit TinholtIna Elisabeth Bøgh VigreIngunn SLena NmgeAneKirsten LundLøvåsenIngunn ØvrebøMarianne THege H.KineRandiAHilde Merete GjessingMarianneNAnetteDolly DuckAlice NordliMarit HåverstadKikkan HaugenLilleviHeidisomniferumBjørn SturødHildaRenate BakkenTheaEli HagelundEileen BørresenGunilla