Noen her inne som har eksempler på bøker de har lest, som til tross for høyt sideantall (da tenker jeg fra 5- 600 sider og oppover), ble lest på noen timer/1 dag, av den grunn at boka ikke var mulig å legge fra seg ???
Rolf, jeg har mange bøker i hyllene mine som jeg ikke har lest (ennå) ...så jeg er nok kvalifisert for et mistenkelig vitnesbyrd....;-)
Endte opp med Bli hvis du kan. Reis hvis du må.Leste lenge i natt. Skjønner endelig hva alle snakker om. Sterk bok. Må ta med meg de to neste hjem fra jobb imorra. Men nå er det vel på tide å starte søndagen - før hverdagen brått starter opp igjen i morra.
Ha en fin søndag :)
Har hatt vinterferie siden onsdag, så her har det vært hytta, ski og lesing. Ja, også litt VM + hockey selvfølgelig. Men det fine med noen dager på hytta er at jeg alltid får tatt et jafs i bokhaugen(e). Rakk to ungdomsbøker denne gangen. Dager med blå himmel av Jennifer Niven og Game av Barry Lyga - oppfølgeren til I hunt killers . Avslutta akkurat nå Game og det er vel ingen tvil om at det kommer flere... Grusomt, bloddryppende - men allikevel spennende og fascinerende. Normalt ikke den type bok jeg velger, men så er det alltids noen unntak. I morra blir det vel også en utedag med slalom på programmet, så lesing blir det vel lite av. Har begynt på to fortellinger fra 2. verdenskrig, men de leser jeg bare innimellom nå. Står mellom Ved stupet eller Bli hvis du kan. Reis hvis du må som neste bok. Føler at jeg snart må lese noe morsomt . Har blitt mye krig, selvmord, mord, dystopier i det siste. Forslag til noe morsomt mottas med takk :)
Ha ei fin lesehelg - med eller uten ski :)
Du kan ikke hindre verden i å forandre seg, men du kan påvirke hvilken retning du beveger deg i med hvordan du opptrer.
Vi blir det vi dveler med.
Har lest ut den tredje boka i Divergent i helga og nå vet jeg ikke helt hvor jeg skal begynne?Trappa er full av bøker ( har tatt i bruk trappa som bokhylle til alle bøkene jeg tar med hjem fra jobb) , så det er i grunn bare å velge en... Fant en på stua også, så det kan vel hende det blir den først. Ikke overraskende er det en bok med historie fra 2. verdenskrig. Nødrop fra Staveneset av Arnfinn Haga. Leste ut Den ukuelige i uka som gikk. Fikk tid til både skitur, har skiløypa rett utenfor stueveggen, og fastelavensboller i dag. Vinterferie for de andre her i huset, men jeg må vente til onsdag. Forventer litt lesing på hytta fra onsdag, så da får'n laste ned noen ebøker + ta med seg et par i papir.
Ha ei fin uke :)
Eg les norsk og svensk krim - og ein dameroman skriven av ein mann.
Eg har tre bøker som blir lest parallellt denne helga, - den fyrste er den nyaste Svalbard-krimmen til Monica Kristensen, Ekspedisjonen. Eg har lest dei tidlegare bøkene hennar om sysselmannsbetjent Knut Fjeld - og likar dei godt. Lettleste og i eit uvant miljø i krimsamanheng.
Som lydbok har eg debutboka til svenske Joakim Zander; Svømmeren. Dette er ein velskriven og velkomponert agent-/spion-/thriller/spenningsroman med eit aktuelt bakteppe. Svært bra så langt!
Innimellom les eg litt i den boka som eg i denne samanhengen kallar "dameroman": Bok nummer to i Clifton-krøniken til Jeffrey Archer, Fedrenes synder. Ei OK underhaldnigsbok med mykje "drama".
Ynskjer alle som er innom denne spalten ei strålande lesehelg!
Prisen økte nå fra nyttår. 155,- kr. for inntil 10kg. og den prisen må du også betale dersom pakken veier over 2 kg.
Jeg snakket med en lærer som hadde vært lærer i 46 år, og hun sa at jeg ville fått feil på det om jeg skrev det slik. Det var henne Lindmo jeg også hørte si det.
Spørsmål: Jeg har hørt programledere i NRK presentere sine gjester ved å si «ta ham godt imot». Heter det ikke «ta godt imot ham»?
Svar: Dette er tydeligvis et språkriktighetstema som engasjerer for tida, for vi har fått en del spørsmål om det i det siste. Vi kan slå fast to ting: Det stemmer nok at det har vært vanligst med rekkefølgen ta imot ham. Det er i alle fall den rekkefølgen som gir flest treff når vi søker i digitaliserte tekster. Det har vært mindre vanlig med ta ham imot, men også denne rekkefølgen har lang fartstid i trykte tekster.
Det er ikke usannsynlig at det er dialektvariasjoner i disse konstruksjonene. Vi ser heller ikke bort fra at den noe kompliserte kombinasjonen av verb, preposisjon og objekt kan bidra til å skape variasjon. Vi kan se på et par andre konstruksjoner som vente på båten og ta på frakken. Setter vi inn et objektspronomen, får vi vente på den og ta den på. De har altså ulik struktur. I den ene setter vi objektspronomenet bak både verbet og preposisjonen, i den andre mellom de to andre orda.
Tar vi så for oss uttrykk med imot, ser vi at noe kan gå oss imot, men det kan også gå imot oss. Noen kan si meg imot, men også si imot meg. Det ser altså ut til at imot kan havne både foran og bak objektspronomenet uten at det endrer betydningen nevneverdig.
Med andre ord må både ta ham imot og ta imot ham kunne regnes som rett.
Altså er begge skrivemåter rett, men det ene skurrer altså mine ører, og som en herinne nevnte, om det kan ha noe med dialekt å gjøre. Jeg satt og prøvde meg fram litt der. Å ja da...jeg fant ut at trønderne godt kunne si noe slikt. Ikke for å forkleine dem altså. Men jeg aner r ikke hvor oversetteren av den boka kommer fra i landet, men nok om det. Jeg stoler på språkrådet.
Dersom du leser en bok, som på den ene side er tematisk interessant, har spennende handling og gode personskildringer, men på den annen side har dårlig språk med flere grammatiske feil ( f-eks feil m.h.t. enkel/dobbel konsonant, og/å, han/ham, de/dem) : Hvor stor innflytelse får det sistenevnte på ditt helhetsinntrykk av boka/ terningkastet du gir ??
Jeg har sendt mail til språkrådet. Det skal bli spennende å se om de svarer og eventuelt hva.
Jeg har hørt og lest flere ganger den senere tiden noe rart som skjer med setningsoppbyggingen i språket vårt. Et eksempel er en setning fra boka drapslisten av Frederic Forsyth, på side 180 står det:... de hjelpende hendene som ventet på å ta ham imot. Jeg ville jo ha skrevet : ...de hjelpende hendene som ventet på å ta imot ham. Er det nye regler i norsk grammatikk, eller er jeg langt ut på viddene?. Jeg har til og med hørt at folk på TV snakker sånn. Noen som vet, herinnne?
"Potensgiverne" av Karen B. Holmquist
Skjønner at det ikke nytter å gi bort mine mange uleste bøker til deg Jeg sliter nemlig også med overfylte hyller. Det er ikke lett å motstå fristelsen når både bokhandelen og biblioteket stiller ut fristende bøker "midt i synet" der jeg går. Og bokhandelen selger enkelte bøker for bare kr 49 ;-)
"Feilen DDR gjorde var å tvinge folk inn i en holdning som ble tolket som enten er du med oss, eller du er en fiende", sier den mørke mannen. " . Og hvis man begynte å tenke på seg selv som en fiende, må man spørre seg : "Hva gjør jeg her ? De ville ha alt innenfor sitt trange skjema, men livet passet rett og slett ikke inn i det".
Det er ikke lenge siden jeg leste "Himmelstormeren". En godt skrevet historie jeg kommer til å huske. Ser ikke bort fra at jeg kommer til å lese flere bøker av den forfatteren :)
Ken Follett sine historiske romanar Stormenes tid bind 1 Sverdet og korset og bind 2 Katedralen vart høgdepunktet i januar for meg. Storslagne, omfattande og interessante bøker.
Andre bøker eg gjerne vil trekka fram er Edvard Hoem si fine forteljing om oldefaren, Slåttekar i himmelen, lydbok glimrande opplest av forfattaren, samt Stillheten, den avsluttande boka i Bestialitetens historie av Jens Bjørneboe, også som lydbok og ein glimrande opplesar; Nils Ole Oftebro.
Månadens største nedtur for meg vart den mykje omtala og oppskrytte Stoner. Hovudpersonen var irriterande patetisk og historia fenga meg ikkje i det heile.
Er i gang med denne, men vet at jeg ikke klarer fylle alle punktene med bare voksenbøker. Så langt har jeg kryssa av 7. Som barnebibliotekar går det mest i barne - og ungdomsbøker, og jeg rekker uansett ikke så mange voksenbøker i løpet av et år.