Noen her inne som har eksempler på bøker de har lest, som til tross for høyt sideantall (da tenker jeg fra 5- 600 sider og oppover), ble lest på noen timer/1 dag, av den grunn at boka ikke var mulig å legge fra seg ???

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Kjenner godt igjen følelsen, selv om jeg nok ikke har rast igjennom "tunge mursteiner" på en dag, men dette har nok mer med å gjøre at jeg ikke har hatt tid midt oppi alt annet som må gjøres bortsett fra å lese bøker. Hadde jeg hatt all verdens tid kunne jeg nok gjort det med enkelte bøker. Denne følelsen var spesielt uttalt da jeg leste Ken Folletts århundretrilogi, Kjempenes fall, Vinter over verden og På grensen til evigheten.
Etter mitt syn er det ikke bare kun handlingen, spenningen i en bok som gjør det vanskelig å legge den fra seg, men vel så mye også stemningen i boken. Man kan begrave seg helt i en spesiells boks atmostfære, måten forfatteren skriver på, at man helt lever seg inn i den. Kommer man over en slik bok, sitter man faktisk igjen med en vemodig følelse når man har lest den ferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ble helt oppslukt av Murakami's IQ84, så det tok ett par dager med den første og ett par dager med bok nr 3. Hadde hørt om ham lenge, men var ikke så interessert, men den var jo bare helt fantastisk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Arven-serien til Christopher Paolini gikk ganske kjapt. De siste bøkene er skikkelige mursteiner, men jeg brukte ikke mange dagene på de to siste. Men da leste jeg også i mange, mange timer om dagen. Tidlig ferie som student, og sommerjobben hadde ikke starta enda. Det var tider!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste Clive Cussler's Sahara en natt sommeren 2007 fordi det var for varmt til å sove, hadde bare tenkt å lese en time eller to, men boka var så spennende at jeg ikke kunne legge den fra meg. Den er på ca 650 sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nettopp hatt det slik med Stephen Kings 22.11.63, som jeg kjøpte på mammutsalg i år. Leste den i to bolker på under et døgn. Den er på 880 sider med etterord.

Leseteknikk lurer du på lengre nedi her. Tok en sånn online lesetest-greie (tror det var Vibeke som la ut lenke) og fant ut jeg ikke kan bruke denne "maskinelle" hjelperen som flytter teksten under blikket ditt i stedet for at man flytter blikket over teksten, for jeg har skjev hornhinne på det ene øyet... Det ble blindflekk slik at jeg ikke så hva det sto over en viss hastighet. Lesehastigheten ble målt til ganske høy likevel. Fenger det og jeg har tiden for meg sjøl, kan jeg fx en fin, lat sommerdag (la oss si i løpet av 12 timer) lese 500-800 sider. Da er jeg nok ikke veldig sosial, men. Fikk til og med klage en gang jeg var sykemeldt og lå på sofaen og leste, for "det raslet så fælt", dvs, jeg bladde for ofte... fra en som aldri leser bøker...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

500 til 800 sider uten å skumlese ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, har ikke vært innom det å rålese flere timer i strekk i samme mursteinen. Men eldste dattera mi forelska seg i ei svær bok som heter Svermen, Hun leste boka fra A til Å på et knapt døgn - og ei uke etterpå gjentok hun bedriften :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er lenge siden jeg leste den. Men jeg husker også at det gikk unna. Interessant og spennende bok! Kanskje det er på tiden med en re-read?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var veldig interessant! Kjøpte den boka til min mann for 7 år siden, men den har stått i bokhyllen siden. Takk til deg, du vekket min nysgjerrighet, så boka ligger nå på nattbordet mitt!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott, Mariann :-) Jeg har sjøl ikke vært gjennom alle disse sidene, men eldste dattera mi blei hekta. Foruten de to tette leseøktene har hun vært gjennom boka ytterligere et par, tre ganger. Hm, lurer på om hun ikke leverte inn en særoppgave også...?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Harry Potter and the Deathly Hallows leste jeg uten stopp natten den ble lagt ut for salg i butikkene. Var ferdig på morgenen en gang. De tre siste Harry Potter bøkene er de eneste bøkene på over 500 sider jeg kan huske å ha lest på mindre enn en dag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jah! Godt eksempel. Jeg også turet igjennom de siste Harry Potter-bøkene iløpet av ca en dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har definitivt et høyt lesetempo. Eller rett og slett en helt spesiell leseteknikk :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis boka virkelig fenger meg, så kan det gå radig unna. Harry Potter bøkene var spesielle i så måte. Det er sjeldent jeg leser ferdig en bok på mindre enn en dag nå for tiden. Selv ikke om den er ekstremt bra. Da må den være veldig kort i tilfelle. Typ mellom 100-200 sider. Har rett og slett ikke tiden lenger. En bok på over 500 sider kan jeg fort bruke en måned på nå. Da leser jeg ofte flere bøker parallellt. Tror ikke jeg leser veldig mye raskere enn gjennomsnittet, men jeg leser ved alle mulige anledninger. Så det blir noen bøker i løpet av året. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er kjapp om du leser 600 sider på noen timer.... men Sannheten om Harry Quebert-saken gikk fort unna for min del. Fornøyelig, lettlest men intrikat landsbykrim.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Helena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland Skjeggerud