BOKOMTALE: Syke sjeler av Kristina Ohlsson. Leseeksemplar fra Gyldendal

Fanny blir borte. Så forsvinner også Lucas. Han kommer tilbake med hukommelsestap. Lukas flytter fra hjemstedet, men ti år senere er han tilbake, og begynner å nøste opp i hva som egentlig skjedde. Han har fortsatt hukommelsestap, men litt etter litt faller noen biter på plass.

Veldig god historie som holdt på leseengasjementet mitt gjennom boka, og som jeg absolutt anbefaler til alle som liker en god psykologisk krim. Fin påskekrim :)

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du står i dritt til halsen, er det smart å ikke henge med huet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Som tidligere byråkrat visste Gordon Mo, i likhet med Platon før ham, at enhver regjeringsform vil gå under når den overdriver sitt grunnprinsipp. Byråkratiet vil for eksempel sprenge seg selv hvis man ikke begrenser antall byråkrater. Det samme gjelder mennesket. Hvis vi ikke begrenser oss går vi i oppløsning. Ens eget beste er ikke alltid det beste, hvis det ikke formuleres med måtehold.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det finnes ingen hæppy ending, men det finnes øyeblikk av meningsløs lykke, og hvert av de øyeblikkene kan være det siste, så hvorfor ikke synge av full hals. La verden få vite. Og så la livet - eventuelt døden - slå deg til marken en annen dag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis noen sier noe som er opplagt usannsynlig, men som du inderlig vil høre, så velger en liten del av deg - den svake - å tro på det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

BOKOMTALE: Alt asiatisk av Elisabeth Le. Leseeksemplar fra Aschehoug

For et år siden på denne tida kom vi hjem fra Thailand. Da hadde vi vært der på ferie i 3 uker. Maten der borte var kjempegod, og mange av rettene skulle vi gjerne hatt mulighet til å spise her også. Da jeg så at Aschehoug ga ut en kokebok med asiatisk mat, ble jeg glad.

Boka anbefales til alle som ønsker ny inspirasjon i matveien.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når som helst kan vi trå feil og falle. Det skal bare et skritt til. Når som helst kan vi si noe galt. Det skal bare et ord til. Det er bedre å tie enn å falle. Det er bedre å stå stille enn å falle. Alt er bedre enn å falle. Å falle gjennom samfunnet, etasje for etasje, helt til du ligger på bunnen, er det vi frykter mest. Ingen vil se deg i øynene. Ingen kjenner deg lenger. Ingen vil vedkjenne deg engang. Da er du virkelig et forhenværende menneske!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Samfunnskritisk bok fra Lars Saabye Christensen,
det handler om ytringsfriheten, som er i ferd med å bli tatt fra oss.
Vi har visst "tankefrihet" (sa statsministeren), men ikke ytringsfrihet. Vi har derimot "ytringsansvar", der friheten til å krenke andres tanker ikke gjelder. Blir noen krenket, må vi lære oss å tie.
- Og lærer vi oss å tie, underkaster vi oss.
Tar du ytringsfriheten fra folk, så finnes det ikke lenger frihet. Det er ytringsfriheten vårt frie, demokratiske samfunn er bygget på.
Apropos "tyranniske herskere" ... - som vi visstnok har valgt selv, og derfor får vi visst bare det vi forjener.
Har vi herskere som lytter til oss, folket?
Eller lytter de bare til seg selv, og raver rundt i maktrus?
- Vi lever i merkelige tider, med trusler på alle kanter, og herskere som kanskje har tatt mer makt enn de - og vi - fortjener.
- Mange er redde, for mye koronafrykt og koronahysteri har spredd seg i samfunnet i det siste året, for et smittsomt virus som ikke er spesielt dødelig for friske mennesker.
Bruker herskerne koronafrykten som maktmiddel for å få folk til å underkaste seg?
Vokser det underkastelse eller opprør ut av frykten?
L.S.C. skriver et sted i boka si:
"Når som helst kan vi trå feil og falle. Det skal bare et skritt til. Når som helst kan vi si noe galt. Det skal bare et ord til. Det er bedre å tie enn å falle."
Har vi valg?
Hva velger vi?
Jeg bare spør ...
Til slutt vil jeg minne om hva Astrid Lindgren en gang har sagt:
“Nej, jag vill försöka att inte vara rädd /... / det är rädslan inför saker och ting som är den verkliga olyckan. Låt därför livet bära med sig vad det vill, och låt mig vara stark nog att ta emot vad det bjuder.”
(Ur Astrid Lindgrens dagbok nyårsafton 1957. Åren efter Sture Lindgrens död kände hon att hon måste vänja sig vid tanken på att leva ensam. Varje nyårsafton skrev hon om den kommande ensamheten som hon måste bli vän med. Citatet är publicerat i "Astrid Lindgren - en levnadsteckning" av Margareta Strömstedt.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Aschehougs store påskequiz av Vegard Eikemo Sande. Leseeksemplar fra Aschehoug

Her er fin quizbok med 1500 spørsmål i veldig mange kategorier. Se eksempler på kategorier inne i omtalen min.

Jeg kan trygt anbefale denne boka til alle - uansett om du skal på hytta eller ha hjemmepåske, og den passer selvfølgelig like godt også når det ikke er påske. Her er det duket for flere morsomme familekvelder.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Offiseren av Helge Thime-Iversen. Leseeksemplar fra Liv

Historien starter på en ferje. Da bilene skal kjøre av, er det en sjåfør som ikke dukker opp. I bilen sitter to små jenter og gråter. Det viser seg at de har sett at en mann har dyttet faren over bord. Etter hvert dukker det opp flere lik - bl.a. i Sandefjord, og også en terroraksjon. Njaal Natland i Kripos ser på saken, og sjekker ut om det er en sammenheng mellom sakene.

Lettlest og spennende historie med aktuelt tema. Jeg anbefaler gjerne boka videre.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De som har råd kjøper seg som sagt fri. Hva kjøper de seg fri fra? De kjøper seg fri fra kø, trengsel, svettelukt, ubehag, frykt, smitte og ansvar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du ikke har noe valg, kalles det fattigdom. Hvis du derimot velger nøysomheten, er det stil.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Vi burde for øvrig øve oss på å unnvære. Det vil snart komme tider da vi ikke lenger har noe valg. La oss derfor se oss godt om mens vi ennå kan velge, og finne ut hva vi kan unnvære.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

BOKOMTALE: Hverdagslykke av Daniel Bergheim Botnmark. Leseeksemplar fra Frisk

Med denne boka kan du få en bedre hverdag. Målet er at du skal få tips til tiltak som du kan prøve for å få litt mer hverdagslykke. Boka er lagt opp som en slags dagbok hvor du får et nytt forslag til øvelse hver uke. Det er satt av plass til notater hvor du hver dag kan notere litt om den enkelte dagen; hva har du gjort, hva er du takknemlig for, hva har du lært - og så til slutt en oppsummering av uka.

Boka er veldig fin, og gir deg små "dytt" til å bli en bedre versjon av deg selv.

skriv lenkebeskrivelse her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rutinen er tradisjonens lille format. Tradisjonen tilhører historien. Rutinen hører hjemme i dagene. Vis meg det mennesket som ikke har en eneste rutine, og jeg skal feste månen i knapphullet ditt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvis vi måler antall bevegelser i samfunnet, vil vi snart finne ut at det er flere som faller enn som stiger. Det kan ikke gå i lengden. Og når det ikke går lenger, faller samfunnet, den nitide planen av bidrag, omsorg, avtaler, plikter og ansvar som vi har etablert, også sammen. Noen vil det slik. De vil bryte ned, men de vet ikke hva de skal bygge opp. Det går så stille for seg at du knapt merker det. Jeg gjentar, det er ikke lenger frigjøring, men rengjøring.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her skriver Lars Saabye Christensen ganske finurlig om vårt samfunnsklima, og mange vil nok mene at han slett ikke er helt politisk korrekt;
det er sterk samfunnskritikk og politikk i denne teksten som handler om den tilfeldige nordmannen Gordon Mo,
og det handler om det vi har vært igjennom, ikke bare i det siste året, med koronapandemien, men mye av det som har skjedd i de siste årene, om det betente debattklimaet og ytringsfriheten,
både i Norge og i verden ellers.
Noen vil kanskje synes at boka er drepende kjedelig,
men her er det faktisk mange gullkorn mellom permene.
Mange samfunnstopper får seg noen sleivspark,
særlig i notene bakerst i boka, som f.eks. i denne om å hente hjem IS-kvinnen med to barn fra flyktningleiren Al-Hol i Syria,
note 13 om statsministeren:
"Statsministeren uttalte nemlig at hun fulgte sin moralske overbevisning, noe som måtte bety at de som var uenige med henne var umoralske. Hun snakket altså ikke om god eller dårlig politikk, men gode eller dårlige mennesker. Hvem kan leve med en slik etikett? Hvem kan samarbeide med noen som synes du er ond? Vi har altså forlatt den politiske samtalen, og taler i stedet i tunger. Dette er forøvrig helt i tråd med den amerikanske språkbruken. Vi snakker ikke lenger med hverandre, knapt nok til hverandre. Vi snakker derimot mye om hverandre, som regel stygt."

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SRonnyHarald KTralteVannflaskeJulie StensethInger-LiseAnne-Stine Ruud HusevågMathildeAkima MontgomeryLinda NyrudTove Obrestad WøienflaEvaHeidiBeathe SolbergKirsten LundAmanda AEster SBerit B LieHarald AndersenEivind  VaksvikCecilie69Lars MæhlumTonePiippokattaStig TmarvikkisKarina HillestadTanteMamieFredrikEllen E. MartolTor-Arne Jensenanniken sandvikLilleviVibekeBente NogvaFrode Øglænd  Malminelmeritaoline