Litt oppskrytt eller hva?
Synes ikke denne boka var så spesiell egentlig. Har hørt mye om den, men blei veldig skuffa må jeg si. Skjønner ikke helt tittelen da det meste i denne ikke er retro, men heller litt prega/inspirert av gamle greier.
Dette var skuffende!
Takk for denne påminnelsen om at jeg må lese denne boka på nytt igjen snart. Nydelig bok!
En del titler av Lars Saabye Christensen er oversatt til engelsk. Jeg ga ei amerikansk venninne ei bok av han for noen år siden.
Eller hva med ei kokebok? Andreas Viestads bok "Nord for Eden : ny norsk mat" kom først på engelsk: "Kitchen of light". Anbefales!
Har hørt at Jo Nesbø er veldig "in" i Storbritannia for tida. Harry Hole på engelsk må da bli bra??
Kanskje burde du henvende deg til et bibliotek med dette? Det virker som et ganske stort emne og jeg vet at bibliotek kan ha peiling på mange ting.
Norsk Barnebokinstitutt er også et sted man kan henvende seg med slike spørsmål som dette.
Jeg har lest en del bøker med handling fra Australia, men de andre landa har jeg for det meste til gode.
Jeg har HØRT om følgende bok: "Mister Pip" av Lloyd Jones. Handling fra Bougainville, Melanesia. Boka har fått glimrende kritikker. Finnes på både engelsk og norsk.
Ei bok jeg har LEST er "Down Under" av Bill Bryson. En slags reisebeskrivelse over Australia. Godt og morsomt skrevet, men jeg må si at etter å ha lest den er jeg overbevist om at jeg ALDRI skal dra til Australia IRL. Boka er uansett veldig lesverdig. Finnes på både engelsk og norsk.
God tur!
Da vil jeg anbefale deg "Blant de troende" av Naipaul. Boka kom ut i 1981 og han drar på reise i muslimske land i Asia. Iran (NB! rett etter revolusjonen) og Indonesia er land som er med i boka. Veldig spennende og interessant reise. Anbefales varmt.
Og idet jeg skreiv om Iran kom jeg på Kader Abdolahs "Huset ved moskeen". Dette er en fortelling om en familie i en by i Iran. De bor i huset ved moskeen og det har familien gjort i mange hundre år. Vi følger dem fra ca 1900 til revolusjonen i 1979. Veldig interessant bok om en helt annen kultur enn vår vestlige. Likte den kjempegodt da jeg først kom inn i språket. Anbefales også på det varmeste!
Jeg lå og stirret inn i det beksvarte mørkets tomhet, og mitt hviskende åndedrett sørget bare for å minne meg om min egen forgjengelighet, det var som om jeg, når jeg ikke så noe, kunne se gjennom mørket det som var det mest virkelige av alt: Døden selv, en tynn, møllspist skikkelse kledd i tung, svart fløyel, alltid rede til å presse den tause kluten med kloroform over offerets nese og munn, for så å frakte ham til en ventende svart sedan og inn en eller annen fryktelig sone og flyktningleir der mørket hviler og der ingen noensinne slipper ut.
Lokkende, rosa forside og innhold som faller fra hverandre ved lesing.
Baksida lovte meg at virkelighet og fantasi ville være vanskelig å skille. Det skjedde ikke i særlig grad.
Pornolight med hovedperson rundt 20 år.
Denne kan man godt hoppe over.
Har dessverre ikke lest "Få meg på...". Men har hørt at denne er morsom OG at den er til tider ganske så erotisk. Det er IKKE "Når ein først skal..."
Spennende krim fra Berlin i 1936. Hardkokt stil uten at det er overdrevet. Muligens er metaforene litt anstrengte innimellom, men jeg kan svelge det.
En spesiell tid i Tysklands historie: Nasjonalsosialistene har makten og vold og korrupsjon florerer i samfunnet. Vår helt, privatdetektiven Bernhard Günther, løser et mysterium som inkluderer flere drap, forsvinninger, penger og diamanter. Blodig handling men gode og livaktige person- og miljøskildringer.
Dette er første bok i Philip Kerrs Berlin Noir-trilogi. Jeg har lyst til å lese de to andre også.
Leste Frognerfitter da den kom, mye pga tittelen. Syens den boka var ekstremt usammenghengende, meningsløs og veldig overflatisk.
MILF er en slags fortsettelse og ikke på langt nær usammenhengende synes jeg. Det sterkt destruktive fra Frognerfitter er tona ned og hovedpersonen i MILF viser følelser. Hun har jo blant annet en niese hun er veldig glad i. Dette er en stor utvikling ifht Frognerfitter.
Teorien om å ikke drikke alkohol fordi det blir man tjukk av men isteden bruke piller i alle størrelser og av alle slag er interessant. Kvinner nær 40 som er så redde for å legge på seg som hovedpersonen i MILF burde kanskje gå litt dypere i seg sjøl enn hva denne hovedpersonen gjør?
Overflatisk, men samtidig litt dypere enn Frognerfitter. Skumma gjennom den på to kvelder. Blei ikke irritert over å ha kasta bort tida mi denne gangen. Den lette formen passa sinnstemningen min akkurat nå.
Allikevel: Jeg håper ikke det blir en bok nr 3. Nå er det nok overflatiskhet fra Frogner!
Burlesk og framifrå harselering med målfolk OG austlendingar. For deg som likar språk og meir ekstreme versjonar av verkemiddel på alle måtar.
Vi møter fleire sære typar frå Vassbygda/Vassbygdi som gjør (nestan) alt for at den vesle landsbyen (sic.) på Vestlandet skal halde fram med å være nynorskens høgborg. Dei endrar navna på bilen sin frå Toyota til Toyoti og Audi til Auda. Dei terroriserar den innflytta kordirigenten når han ikkje har nok songar på nynorsk på konsertreportoaret. Og dei kjem med lister over tillatte ord til dei nyinnflytta i "landsbyen".
Herleg og intelligent skrivi! Godt språk med sprelske formuleringar. Vel verdt å lese!
En fantastisk stemningsfull bok om julehandel på gammelmåten. Flotte tegninger og underfundig humor.
Et "must" før hver jul - selv om jeg ikke har barn!
Anbefales på det varmeste!
Dersom du kan ta med romaner der kunstnere "er innom", kan jeg nevne Dara Horns "Den kommende verden". Her spiller et maleri av Marc Chagall en vesentlig rolle i handlingen og Chagalls virksomhet som lærer på en skole for foreldreløse barn i Sovjet er beskrevet. Hvorvidt dette er sant vet jeg ikke.
"Pike med perleøredobb" av Tracy Chevalier skal handle om Vermeer.
:)
Vil foreslå følgende bøker for deg:
Arturo Perez-Reverte : Det flamske maleriet. En roman som er en krim samtidig som den også handler om sjakk. Mysteriet blir løst gjennom sjakk og/eller maleriet som også er vesentlig i handlingen.
Sjøl har jeg også likt Carlo Lucarelli: Almost Blue. Såvidt jeg husker om en blind som er vitne til et mord...
Erin Harts "Hjemsøkt grunn" er også litt fiffig. Fra Irland, arkeologi og ting og tang...
May B. Lunds "Ikke stykkevis og delt" er noe så spesielt som en morsom krim. Damen må gjøre en rekke "prøvemord" før hun dreper den hun har tenkt å drepe...
"Den hemmelige historien" er en spennende bok som gjorde stort inntrykk på meg da jeg leste den for mange år siden. Litt spesiell stemning i boka
"Beretningen om et varslet mord" av Gabriel Garcia Marquez er nettopp det! Brilliant skrevet!
God bok!
Er i gang med denne nå, og det er noe med stemmen til Armand som gjør at den er perfekt til denne boka. Stemmen er full av nyanser og det blir aldri kjedelig å høre på henne, selv om boka er ganske lang.
Er nå halvveis i boka og jeg lurer på om jeg egentlig har tid til å gjøre andre ting enn å høre boka ferdig. Nydelig språk og suggererende stemning.
Har aldri lest noe av Kjærstad før og jeg synes dette er en flott bok. Kanskje skal jeg prøve meg på noe mer? I hvertfall hvis Gisken Armand leser!
Den eneste jeg kommer på og som har en viss litterær verdi er "Basketballdagbøkene" av Jim Carroll. "The Basketball Diaries" på engelsk.
Leste boka på norsk og syntes den var god. Litt i stil med "beat"-forfatterne, såvidt jeg husker.
Vel, så for meg en spennende roman med godt språk og drivende handling, men denne skuffer meg.
Forfatteren har tidligere utgitt to store biografier om Stalin og denne romanen bærer preg av at forfatteren er vant med å skrive i faktasjangeren. Personene i romanen blir litt endimensjonale, dialogene fulle av utropstegn og det blir mye oppramsing av hendelser.
I det hele tatt er jeg hittil ikke fornøyd. Skal prøve meg litt mer på denne, men hvis den fortsetter i samme duren kommer jeg til å gi den opp. Livet er for kort!
Avbrøt lesinga av denne.
Trist for deg at du blei så provosert av min anmeldelse.
Dersom du leste det jeg skreiv, ville du se at jeg før den siste setningen du siterer skreiv Likte også "røverhistoriene", men merker meg at fortellingen er utgitt som roman og IKKE faktabok.
SÅ kommer: Det er da altfor fantastisk at jeg-personen overlever alle disse prøvelsene fysisk og psykisk??? Disse to setningene hører sammen.
Det at denne fortellingen er gitt ut som en roman - altså en fiksjon - betyr at forfatteren har "lov til" å ta seg store friheter mht sannhetsgehaltet i boka. Av dette følger at ikke alt er sant, dvs at ikke alt han hevder har skjedd med jeg-personen virkelig har skjedd. Det er forfatterens soleklare rett å bruke dette litterære grepet.
Av dette følger også at vi som lesere må kunne skille mellom forfatteren og jeg-personen. De to er ikke nødvendigvis den samme. Selv om forfatteren kan ønske at vi skal tro det. Og, som i dette tilfellet, legger opp til det.
Dersom han virkelig ønska at vi skulle tro at forfatteren var jeg-personen og at alt som skjedde i fortellingen var sant, kunne han ha gitt ut boka som fagbok.
For å sette dette i perspektiv henviser jeg til diskusjonen omkring Knausgårds romanserie "Min kamp" samt faktaboka "Bokhandleren i Kabul" av Seierstad.
Blei ganske skuffa over denne boka.
God bok, ikke tvil om det, men at livet ikke blir det samme etter å ha lest den (noen har hevda det...), er fullstendig skivebom!!
Likte skildringene av India og syntes de var svært gode. Likte også "røverhistoriene", men merker meg at fortellingen er utgitt som roman og IKKE faktabok. Det er da altfor fantastisk at jeg-personen overlever alle disse prøvelsene fysisk og psykisk???
Det der "dype" forfatteren prøvde seg på falt ikke i smak hos meg. Synes det var for overflatisk og grunt.
Men som sagt: ei god bok med god skildring av India. Helt grei leseropplevelse, men jeg har lest bedre romaner både mht beskrivelse av India og filosofi.