Her var det så mye bra at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg har skrevet nedfølgendepå ønskelista så langt. Har dere noen flere tips?
Frihetskampen i Norge og historikerne som svikte av Torgrim Titlestad (forfatter).
På loffen landstrykere og vagabonder langs norske landeveier av Thor Gotaas (forfatter).
Menneskerøyk av Nicholson Baker (forfatter).
Årstall og holdepunkter i norgeshistorien av Lars Borgersrud (forfatter).
Frihetskjemperen min far, Tsjetsjenias president av Anzor Maskhadov (forfatter).
Nord og ned mitt liv som junkie av Glenn Nord (forfatter).
Ørkenen Sur den norske uteliggerkolonien i Brooklyn av Thor Gotaas (forfatter) og Roger Kvarsvik (forfatter).
http://www.spartacus.no/Spartacuskatalogen2010.pdf
Såkalt dronemetal funker ypperlig. Lange monotome og suggerende låter skaper en herlig lesestemning. Langdrøy musikk uansett sjanger fungerer for min del. Anbefaler spesielt Earth og Nils Petter Molvær, selv om sistnevnte riktignok tilhører en annen sjanger
Lørdagskvelden er fredagskvelden II. Remake.
Liten avstikker, Stewart Lee sine tanker om toalettbøker.
http://www.youtube.com/watch?v=ZVkI3JPoAaI
Alle store sannheter er enkle.
Det vi har gjort bare for oss selv, dør med oss. Det vi har gjort for andre og for verden, blir igjen og er udødelig.
Kroppen min er bare en beholder for min mektigste skatt... tankene mine.
Det er det vi ikke forstår som gjør oss klokere.
"Gud har fått en bestilling på tvillinger og må i gang med å skape. Det skulle jo være en lett sak for en som har skapt hele verden, men likevel litt mer vrient enn når han bare skal skape ett menneske av gangen. Han tar frem det beste materialet han har, fin, myk silkehud, gyldne hårstrå, klare øyne, muskler og knokler som aldri har vært brukt før (...) Oppskriften er god, men jeg blir nødt til å finne på noe nytt før jeg slipper fra meg den andre. Det er jo det som er det guddommelige, å få det til å likne uten å etterlikne."
Barnet skulde ikke bære på noen minner. Det skulde begynne livet utelukkende som sig selv, i sin egen frihet.
Plukker gjerne opp disse boktitlene. Et konfliktområde jeg ikke har lest noe særlig om, og således viktig at en bok som dette får så mye oppmerksomhet, men dette kunne forfatterenen gjort mye mer med.
Som liten hadde jeg en drøm om å møte Franklin W. Dixon, forfatteren av Hardygutt-bøkene. Den drømmen fikk seg en knekk ;)
Du kan prøve Historikeren av Elizabeth Kostova. Burde ikke være noe problem å få tak i den på engelsk. Synes selv at det var en god bok, selv om jeg ikke er helt inne i denne vampyrsjangeren.
Hei.
Jeg kunne tenke meg en funksjon for å legge lister til som en favoritt, noe som forenkler dagens løsning ved å følge forfatteren av listen og hente den der i fra.
Dessuten kan de forfatterne som kvalifiserer til medlemsskap i forfatterforeningen
Hvordan fungerer dette? Hva er kriteriene for å få medlemskap her? mener å huske det har vert endel kontroverser rundt hvem som er tatt opp og ikke.
Kombinerte nylig influensa og Hornblower-serien. Ikke umulig jeg plukker opp bøkene om ikke så lenge.
Ellers så er det bare dager igjen til "The Pacific" starter!
http://www.imdb.com/title/tt0374463/
Tipper du kan like Molvær. Alle platene funker. Han lager ikke hitsingler og albumene kan best nytes i sin helhet. Men Nebulizer fra NP3 er bra da.
Komikeren Stewart Lee er enig med deg.
http://www.youtube.com/watch?v=NMjrXRgu8IU
Selv vil jeg ikke kalle det en dårlig bok, men lett underholdning er det.
Ifølge daglig leder Aslak Sira Myhre hadde Litteraturhuset 250.000 besøkende i fjor. Litteraturhuset slår dermed egne rekorder.
Det går så det suser i Oslos litterære storstue. I løpet av 2009 kunne Litteraturhuset smykke seg med 250.000 besøkende, 92.000 av disse var publikum på de over 1000 arrangementene huset kunne skilte med.
Det er særlig kjekt å se at publikumet vårt blir stadig mer sammensatt, sier daglig leder Aslak Sira Myhre i en pressemelding huset sendte ut i går. Etter eget sigende er det stor bredde i de besøkende, barn og voksne, pensjonister, ungdom og Oslo-folk med bakgrunn fra hele verden finner frem til Parkveien.
Aslak Sira Myhre er fornøyd med populariteten Litteraturhuset nyter.
Rekorden gjelder ikke bare besøkende, men også antall arrangementer, tilsammen utgjør dette en økning på 30 prosent fra 2008. Totalbesøket er stabilt, men stadig flere av de som besøker Litteraturhuset deltar på et eller flere arrangementer. Dette er Sira Myhre spesielt fornøyd med.
Vår nye satsing mot barnehager som ble iverksatt med støtte fra Oslo kommune høsten 2009, har trukket like mange barnehager fra Oslos østlige som vestlige bydeler, og vi har oppnådd å bli et møtepunkt for barnehager med høy minoritetsandel og de med lav. Vi tar mål av oss for nettopp å bli en slik felles arena, hvor folk med ulik etnisk, religiøs og klassemessig bakgrunn kan møtes rundt litteraturen. Barnehagesatsingen har også bidratt til en dobling av antall unge besøkende.
http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article3537271.ece
Tenk, tenk om vi hadde hatt noe slikt i Bergen også.
Den handlet jeg. Ikke det at det har manglet på lesetidps etter at jeg meldte meg inn her, men det skader ikke med flere innspill.
handlet også "80 romaner for deg med dårlig tid", og de to bøkene om mitt store idol, Thor Heyerdahl.