Den sterkeste romanen jeg har lest på lenge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Jeg har akkurat lest boka. Som et innlegg for å forstå immigranter/flyktninger og den holdning de kan møtes med, er det NESTEN ok. Det er klart slike negative/kunnskapsløse holdninger finnes blandt "urinnvånere", men ting ble satt ganske på spissen. Boka var brukbar helt til Sara måtte sette igang en leteaksjon. Derifra og ut ble alt ganske oppkonstruert etter mitt syn. Jeg klarte ikke å tro på historien. Sara virka ganske tafatt gjennom hele historien, og spesielt på slutten. Gjennom hele boka tilegnes Little Bee kunnskaper, holdninger og erfaringer som det var vanskelig å tro helt på at hun skulle ha tilegna seg i så ung alder - i "bushen" i Nigeria. (OK, engelske aviser i 2 år...) Hun hadde feks ikke anelse om at en by som Abuja eksisterte???

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg klarte ikke å få noe inntrykk av hvor sterk fortellingen eventuelt var fordi språket stod i veien for meg. Den direkte talen henvendt til leseren ble barnslig og utiltalende. Jeg følte leseren skulle være som et lite barn som skulle forklares noe... Tematikken var alvorlig nok, men det litterære språket var direkte dårlig. Dermed klarer jeg ikke å være enig med dem som mener dette er årets leseopplevelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er jeg helt enig i... Det ble irriterende, og ødela for en historie som egentlig var veldig sterk og spennende...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Einig i det. Nokre forfattarar får meg til å sitje å berre godte meg av di språket rett og slett er framifrå godt. Slik som i Andre Bjerke sine bøker, eller Erlend Loe. Er vel og det som gjer at eg likar Vindens skygge og så godt, for sjølve forteljinga er ikkje så stor i seg sjølve.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For min del, fungerte denne skrivemåten. Enig at språket ikke var det største her, men historien likte jeg. Men litt til ettertanker for hvordan vi alle "meler" vår egen sak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest 2 kapitler og må si det virker meget lovende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg ca halveis, og må si at dette virkelig er en god bok, og anbefaler alle å lese den! Tror dette blir årets beste, til tross for at det bare er februar!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg tror også at dette blir årets salgssuksess. Hvis du synes den er bra nå, så bare vent til de siste 50 sidene. De er rene berg og dalbanen i følelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff, skulle ønske jeg ikke hadde så mye å gjøre, så jeg kunne lese den ut i et jafs!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På en måte er det en trøst du sier det du gjør! Jeg sliter med det samme om dagen og får kun lest litt på sengen hver kveld. Jeg leser nå Jonas Jonasson sin Hundraåringen som klev ut genom fönstret och forsvann. Jeg synes den er hysterisk morsom og vil bare lese og lese men jeg må jo sove også har jeg lært i voksen alder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

morsom tittel iallefall! Fins den på norsk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei den er kun utgitt på svensk, men språket er så bra at det er ingen problemer med å lese den hvis man kan litt svensk fra før. ISBN 978-91-642-0296-3. Du finner den på Tanum.no. Komplottet/handlingen er at en hudreåring rømmer fra gamlehjemmet og begår mer eller mindre grove forbrytelser. Samtidig får en innblikk i mannens historie, som innvolverer de fleste kjente store historiske personer og hendelser fra 1900 tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

det høres ut som en helt perfekt bok for meg,faktisk! Tror jeg prøver biblioteket. De er kjempeflinke til å skaffe det aller meste :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette sier forlaget Piratforlaget AB om Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann: Bland en dose Arto Paasilinna, litt Røde orm, en skvett Soldaten Svejk og tilsett to kryddermål med Forrest Gump så har du Jonas Jonassons debutroman Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Boken er en spennende historie om hvordan Hundreårsjubilanten Allan Karlsson rømmer fra sin egen hundreårsfest og begir seg ut på en reise i bare tøflene på landsbygden i Syd- og mellomsverige. Reisen kompliseres av at han havner i klem med politi samt en gangstergjeng i jakt etter en forsvunnen koffert med narkotikapenger. Boken er også et historisk tilbakeblikk på flere av 1900 tallets historiske hendelser, sett gjennom hovedpersonens øyne. Det viser seg nemlig at Allan Karlsson selv har vært med på og forårsaket en majoritet av hendelsene. Blant annet er han innblandet i utviklingen av atombomben, er med og også planlegger og avverger et mordforsøk på Winston Churchill og har vært god venn med både amerikanske og russiske kommunistledere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jepp! Årets beste leseropplevelse for meg iallefall! Tror dette blir en kjempesuksess.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for boktipset, da har jeg en ny bok som må leses.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok! Jeg gråt og lo om hverandre...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dykk bør lese både "Noen kjenner mitt navn" og "Vitne". Særleg vitne går denne boka ein høg gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips! For min del var det heller ikkje måten historia vart fortald på som gjorde dette til ei god bok, men nettopp at temaet er så viktig, og så ofte blir oversett. Plukkar derfor opp desse titlane og legg til i leselista saman med "kvinne blant krigsherrer", med ein annan, men like aktuell (og kanskje tilstøytande) tematikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med Hallgrim. Eg trudde ei stund at eg var heilt på bærtur som opplevde Little Bee litt urealistisk, men samanlikna med VITNE, trur eg det stemmer. Det har noko med samansettinga av hendingane i historia og måten dei vert formidla på å gjere, trur eg... MEN budskapet i boka er så absolutt viktig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Plukker gjerne opp disse boktitlene. Et konfliktområde jeg ikke har lest noe særlig om, og således viktig at en bok som dette får så mye oppmerksomhet, men dette kunne forfatterenen gjort mye mer med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Bjørn SturødAnne-Stine Ruud HusevågritaolineKjersti SBeathe SolbergSiv RønstadfornixGitte FurusethBertyMonaBLBrit HonningsvågAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLibraritas vKristinBerit RGrete AmundsenHeidiIngunn ØvrebøJan-Olav SelforsBjørn BakkenBenedikteSverre HoemAtmanTanteMamieTonesen81RisRosOgKlagingTine SundalIngrid Urdal StøleLinda RastenJulie StensethCazaMaja StrypetCarolineNabodamaToveAstrid PedersenMartine (@martineleser)Åsmund ÅdnøyGro Anita MyrvangGro-Anette Slettebø