Jeg forstår ikke helt hvorfor jeg ikke har lest mer historisk når det er så interessant. Jeg har nok lagt merke til at du nesten alltid leser noe i den retningen, nå altså historiske bygninger. Tror jeg må kikke litt nærmere i hyllene dine etterhvert og hente inspirasjon. Eller, jeg forstår det egentlig, jeg har veldig mange "ønsker meg" ... ^^)

Kult at du følger med på sport som ikke er mainstream! Tenker på slikt som svømming, bra Sverige har god dekning, så du får fulgt med på det du er interessert i. Det blir antagelig litt friidrett her også. Skyting har etterhvert blitt et publikumsvennlig show og NRK gjør en god jobb med det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, takk for godt svar, her var noe kjent for meg og noe ukjent. :-)
Hensikt oppnådd!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God lesehelg i Tyskland!
Kan jeg få be deg om noe? Hva står forrerst i hylla i tyske bokutsalg akkurat nå? Er det noe du har tid/ lyst til? Observasjoner gir ofte andre svar enn Google ... ^^)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"The One" høres i hvert fall litt annerledes ut! Den så jeg på ei liste for ikke så lenge siden og har notert navnet. Jeg driver mye med utsiling fra mengdene jeg skriver ned, så det skjer stadig jeg får fra biblioteket ei bok jeg bestiller ut fra kladdeboka mi. Kommer til å følge med på kritikker av den boka nå ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jaja, det kommer vel godt med å kunne favne vidt også andre steder enn på biblioteket ... :-P
Veldig greit det er enkelt å forlenge lån, da!

Ja, det var mtp til eget bruk jeg har tenkt på kaniner. Villkanin i Skottland er bare halvstore og ganske slanke. De hopper jo bestandig. Jeg kunne ikke tenke meg å spise en kanin som ikke har vært i aktivitet, så velferden, at de spiser godt, beveger seg mye og ikke utsettes for fare er veldig viktig. Det hadde vært moro med høner også, men ettersom det er endel hauk og ørn her, vet jeg det ville hjelpe å ha bikkje også. Enkelte i Storbritannia og sikkert andre steder også bruker bikkjer til å passe småkre mot rovfugl og rev. Det høres ut som et omfattende prosjekt, men alt kan vel læres. Jeg syns ikke noe om at all maten skal være ferdigvarer og syns det er gøy å lage fra råvarer. Naturlig steg blir å anskaffe råvarer i større grad utenfor butikk. Kjøkkenhage har jeg også. Det er et poeng i seg sjøl å finne på noe gøy og kortreist mat blir en bonus. :) Skulle jeg prøve måtte det bli med et slag kaniner som kan gi godt kjøtt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er den aller beste jeg har lest av Jeanette Walls. Jeg ga den 6 ' er. Hvor langt opp når den i din samling?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

:-D
Du blir bare bedre og bedre, Jostein! Lykke til med Norway Cup!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha, slik gjør jeg også ... fyller posen full! Men jeg har et tips, prøv å la posen være sammenrulla mens du velger bøker og sett kriteriet at bøkene skal bæres på én arm mens du leter. Da blir det litt mer slunkent i posen min i hvert fall!

Høres koselig ut med kaniner. Er de kun til kjæledyr, da? Jeg vet så godt de er søte og kan premieres og alt det der, men jeg må bare innrømme jeg straks tenker "mat". Jeg har bodd i Skottland og vet de kan fylles i pai ... jeg har småbruk og har lurt på om det hadde vært noe å prøve seg på, å holde kaniner for mat. Hva tror du? Husker at alt gikk løst hos tanta mi for 30 år sida, for border collien sanka inn høner og kaniner ... ^^)) Har du noen fagbøker å anbefale?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

DET syns jeg hørtes Aspergersk ut!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er du ikke der ennå, krira?

Bare jobbesommer? Jaja, jeg tar på meg å blåse i gang lesehelga siden ingen andre har gjort det ennå ... ;)

Er dere på ferie? Siste uka i fellesferien nå. Innenlands/ utenlands? Funnet noen bra bøker underveis? Hva gjør dere for å kose dere? Blir det nettbrett, papirbok eller kanskje lydbok?

Jeg har i sving 2 e-bøker i Oodles - appen, som inneholder gratis klassikere på engelsk i lyd- og tekstutgaver. Den ene er så spesiell at jeg gjerne vil ha papirutgaven også, det er Anthem, en dystopi av Ayn Rand. Den andre er en klassiker jeg ikke anser som særlig tung, det er Hermann Hesses Siddharta. Den gikk jo skikkelig unna, men har bare sittet én liten bolk med den.

I papir og på fjernlån fra et annet Hedmarksbibliotek har jeg Sapiens av Yuval Noah Harari. Syntes starten lugga littegrann og jeg tenkte "ånei, ikke enda en sånn mainstream scholar som syns han er smart", men nå går det bedre. Er såpass interessert i slike temaer at jeg foreløpig ikke har lært noe særlig nytt ennå, men jeg håper det retter seg i løpet av de siste 85 % av boka. På vent ligger ei bibliotekbok til, som jeg kan begynne på hvis Sapiens går fort unna: Sanna Sarromaas Norske tabuer. Den gleder jeg meg til.

Denne uka har bare vært halvtravel, det blir full avslapning i helga og jeg håper på muligheten for solpils eller et duggfriskt glass av noe annet godt for noen og enhver. ;)
Så god helg og ønske om godt leseføre!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Gjerne det, men jeg anbefaler naturligvis bøker jeg sjøl har et godt forhold til ;)
Anne fra Bjørkely har jeg oppfanget er populære, men de likte ikke jeg og kasta fra meg bok to midt i den gang jeg var midt i målgruppa. Anne var irriterende. Mark Twain har jeg aldri hatt noe forhold til, så det kan godt hende du har rett i det. Skal legge meg på minnet at jeg må sjekke ut hans bøker. Også som lita har jeg styrt klar av bøker "alle" liksom skal vite noe om, til det passer meg å finne ut i ro og mak og etter eget forgodtbefinnende ... ^^D

TS Grethe trenger i alle fall ikke å se dystert på saken å lese ei 100 år gammel bok. Så får vi utenom leseutfordringen ta med oss lesetipsene til andre anledninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, du la vekt på ordet "roman", når boka i virkeligheten har mer en oppbygning som en saga, mens jeg reagerte på ordet "kristne". Jeg ser jo at andre også har glemt å tenke skjønnlitteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også en av dem ... Ikke Hamsun og ikke Ibsen. Jeg har klart å karre meg gjennom Terje Vigen og attpåtil gitt den en sekser, men det eeeer såååå tuuuuungt og treigt å lese ... Kielland, derimot, er ganske lett og underholdende. Jane Austen er flott, men til en leseutfordring ville jeg anbefale en av de gamle barnebøkene, som Robert Louis Stevenson eller Jules Verne. Ingen grunn til å la de hylende morsomme bøkene ligge?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

^^D
Nå måtte jeg le, Tralte ... jeg syns ikke Bibelen er en bok for ikke-kristne, men den er en viktig bok og hos meg ville sorteringen havne på Mytologi. Jeg har en, men har ikke villet legge den inn her, for da blir jeg nødt til å skrive noe i lesestatus-feltet. Den er såvisst ingen "Skal lese" fra perm til perm! Det er nok helt umulig å omvende meg. Jeg kommenterer fordi jeg syns det var gøyalt at du mener kristne ikke trenger Bibelen lenger, de har vel allerede oppnådd det som er viktig i dine øyne? Hadde jeg kjent til ei bok hvor Gud er en av hovedpersonene, ville jeg også vært nysgjerrig på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Njaa, kanskje litt gammelt for deg, men jeg lurer kanskje på om forfattere som Robert Wilson og Michael Connelly passer for deg? Ta en googlerunde og si hva du tror, så blir det lettere å gi deg tips! Skotske Val McDermid er ikke borte hun heller når det gjelder saftige historier, men det er mer krim enn rene thrillere. Du nevner spionthrillere, betyr det at du liker historier fra nyere tiders krigsherjede land også? Vet det er folk som har skrevet bra ting de siste årene også på norsk, men det er en sjanger jeg unnviker, så jeg overlater tipsene til noen andre ... ^^D bare et forsøk på å peile smaken din. Dean R. Koontz kjenner du vel til? Han har riktignok skrevet i mange tiår, men tror ikke han har gitt seg. Clive Cussler? Er du i det hele tatt interessert i "gamlekara"? Harold Robbins?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott serie, bra karakterer og spennende fremstilling av både den eldre verden og "fantasyen". Jeg ble bare litt skuffa over at slutten rant ut i sanda. For all del, den er komplett og ferdig oppnøsta, men slutten er bare ikke tilfredsstillende, jeg føler meg litt snytt for et ordentlig klimaks. Var på nippet til å gi en treer, for dette syns jeg var bleikt, men jeg likte folk, handlinger, steder og alt, så jeg kan ikke. Firer, altså. Godt skrevet og anbefales videre til modne 12-åringer og oppover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei igjen!
DAB er i vinden igjen om dagen, som negativ oppmerksomhet denne gangen, for de store reklamedrevne kanalene frykter å miste lytterne sine, mens små stasjoner med lokal dekning har "handlet inn" både prosjekter og programledere og fortviler fordi P4 og Radio Norge ikke slukker sendingene slik de truet med. Jeg har aldri vært glad i lokalradio (nyheter på nivå med at papegøyen til fru Hansen mista ei halefjær og slikt) og aldri likt Radio Norge og P4 har bare blitt mer og mer masete og såkalte komikere lirer av seg en masse unødig energi så jeg får aldeles overload av det hele, så jeg velger det bort. Radiokanalene har mistet meg for lenge siden.

Ripsa har det fint, hun, begynner svakt å rødme. ^^) Jeg er egentlig mer ivrig på nevenyttige prosjekter som å bygge og lage ting enn selve hagearbeidet, men vil jeg ha poteter og sukkererter må det lukes, klippes og hugges ... guttungen kom hjem i går og fant til sin overraskelse en ny liten reol til alle Donaldbladene på rommet sitt. Den tok meg omtrent en halv dag forrige uke.

Da du spurte om sommerminner var det Papillon jeg kom på først, for akkurat den sommeren var jeg ekstra glad og hadde masse leselyst. Dessuten husker jeg hvor bra været var, til og med på jobb kunne jeg lese mens jeg satt "standby" med jobbtelefonen og kaffekoppen ved et terrassebord. Deilig!
Ellers syns jeg det er vanskelig å dra fram bare én favoritt, jeg har aldri hatt bare én favoritt av noe som helst, verken bøker, skuespillere, tv-serier, artister, kunstnere eller annet som gjerne vil ha (meg) som lojal tilhenger. Akkurat nå leser jeg i Sapiens og vet ikke helt om jeg syns den er så bra som den har blitt skrytt opp til. Fordi forfatteren er en sånn A4 "mainstream scholar" har jeg allerede flere "jammen" og spørsmål som synsingen hans ikke har belegg for. Jeg liker funn og fakta og syns ikke noe om at visse konspiratorikere skriker opp at det må være aliens eller UFO straks det finnes noe som folk ikke forstår, men jeg forstår ikke at sivilisasjonen bare er 5000 år gammel for eksempel. Jeg tror fortsatt det er uoppdagede sammenhenger der ute og at det har vært mer enn én steinalder. Google hittitter og Göbekli Tepe f.eks, så ser du hva jeg mener. Jaja. Jeg skal lese den.

Du da?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei krira!
(... og alle dere andre ...)

Jeg glemmer ikke den varme, fine sommeren 2013 med mye jobbing og alle - absolutt ALLE - ledige stunder i dagslys lesende ute på en eller annen terrasse. Da leste jeg blant annet den fantastiske dobbeltboka Papillon av Henri Charrière. I sommer er den beste opplevelsen hittil Slangeringen av Liv Margareth Alver, en trilogi som foregår i den romerske delen av jernalderen, men utenfor det romerske riket. Spennende og bra serie, men nå har det vært såpass mye å gjøre at jeg ikke har lest ferdig siste halve boka. Det har gått i ett i annet hjemmearbeide som hyllesnekring, gresstrimming og oppussing av bord. Ekstra renhold blir det også når man løper ut og inn med verktøy og gress og støv på klærne ... humlene er forbanna over at hvitkløveren i plenen nå er borte, men de får trøste seg med geitramsen i åkerkanten og bak låven i stedet.

Leseplanene denne helga er å avslutte tredje bok Strupesang før jeg begynner på Sapiens.

Så må jeg rake sammen gress og brennesle jeg tok med slynga rundt det enorme gamle ripstreet mitt (det må jeg hvert år om jeg vil bruke bæra) for nå begynner den å modnes. Ja, jeg kaller henne tre, madamripsa er to og en halv meter høy og tre meter i diameter og er direkte etterkommer av rips som ble plantet akkurat der på 30-tallet da låven ble satt opp. Jeg er glad i henne, hu lager mellom 15 og 20 kilo søte bær i året, jeg bruker mesteparten til saft som vi koser oss med gjennom vinteren. Å stå (sitte) og plukke er som å gjemme seg i foldene på ei diger krinoline. Det kryr av gjøremål ute som inne. Men å plukke rips om en uke eller to, det blir et høydepunkt. Det blir mye bær i år, aroniahekken er tjukk med kart ... det er siste bæra som skal inn.

Jeg merker jeg er likegyldig til at radioen forsvinner, jeg har slutta å høre på noe som helst etter Astrid Gunnestad døde (P4-megga). Hun minnet meg om oldemor ... De såkalte komikerne ellers er stort sett mer irriterende enn morsomme, så slike podcaster passer nok ikke for meg. Politikk vil jeg ikke vite av om dagen, for det er jo valgår og skittkastinga har begynt. Resten blir jeg bare opprørt over, for det ser ut til at mesteparten av Europa har mistet gangsynet på ene eller andre måten. Uansett hva andre måtte ta opp, blir jeg bare så ... full av følelser jeg ikke vil ha! Ikke liker jeg lydbok heller, det skal ingenting til for å glemme å høre etter. De nedturene gidder jeg bare ikke å gjenta. Det eneste jeg kanskje putter i øra etter leggetid er litt Spotify-spillelister. Så radioen kan bare DABbe av alt den vil for meg. Har testet en DAB hjemme og mangler signaler (her er hvitt på kartet, pga en liten koll i terrenget rett ved) ... ^₩^ ... ler så jeg griner av hele opplegget. Men jeg har hørt minimalt med radio de siste 2 1/2 årene, savner det ikke.

Sommertoget var visst her i går (strekningen Elverum - Kongsvinger), jeg var innom såvidt i programmet på tv og så ordføreren vår i kyllingdrakt. Hun er jo kyllingbonde, så det var vel ikke så rart. Har prøvd å se litt før, men helikopterkameraet er for gjerrig med å vise omgivelser og langs toget er det jo gjengrodd ... jeg syns ikke det er god reklame, jeg. Kjedelig program. Men jeg måtte nesten ta en titt i går.

Haha, reneste blogginnlegget, jo! Det er i hvert fall ikke kjedelig å ha "feriejobb". Sikkert lurt å spare ferien til senere, krira. Jeg har ferie nå, mens guttungen er hos far sin.

Fortsatt god sommer og god helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Knallbra! Godt de kom på at det der gikk an ... ^^)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra oppfølger, denne forfatteren kan hvordan det ikke skal bli kjedelig på midten av en trilogi, slik enkelte gjør. Begynner å bli glad i Are for alvor, han er vennlig, klok og har ryggrad - og tør bruke sverdet i kamp slik man må kunne forvente av en mann av denne tidsepoken. Og han er 13 år nå ... De ble nok fortere voksne og fortere gamle, samfunnet er troverdig og det har alt å si. Denne boka har to svake punkter. Det ene er visse språkformer jeg oppfatter som danske (stod, gav, osv.), det andre er et viktig punkt i slutten av boka, der burde det vært et slags høydepunkt, men jeg føler det renner ut i sanda. Femmer igjen!
Ergrer meg litt over at den må nesten sorteres på fantasy, ettersom "alle" gjør det. Fortsatt historisk drama for meg. Det kommer av at jeg mener "spøkelser" er en del av naturen, det er ikke overnaturlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLars Johann MiljeIngeborgChristofferHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk Nordvest