Er du ikke der ennå, krira?

Bare jobbesommer? Jaja, jeg tar på meg å blåse i gang lesehelga siden ingen andre har gjort det ennå ... ;)

Er dere på ferie? Siste uka i fellesferien nå. Innenlands/ utenlands? Funnet noen bra bøker underveis? Hva gjør dere for å kose dere? Blir det nettbrett, papirbok eller kanskje lydbok?

Jeg har i sving 2 e-bøker i Oodles - appen, som inneholder gratis klassikere på engelsk i lyd- og tekstutgaver. Den ene er så spesiell at jeg gjerne vil ha papirutgaven også, det er Anthem, en dystopi av Ayn Rand. Den andre er en klassiker jeg ikke anser som særlig tung, det er Hermann Hesses Siddharta. Den gikk jo skikkelig unna, men har bare sittet én liten bolk med den.

I papir og på fjernlån fra et annet Hedmarksbibliotek har jeg Sapiens av Yuval Noah Harari. Syntes starten lugga littegrann og jeg tenkte "ånei, ikke enda en sånn mainstream scholar som syns han er smart", men nå går det bedre. Er såpass interessert i slike temaer at jeg foreløpig ikke har lært noe særlig nytt ennå, men jeg håper det retter seg i løpet av de siste 85 % av boka. På vent ligger ei bibliotekbok til, som jeg kan begynne på hvis Sapiens går fort unna: Sanna Sarromaas Norske tabuer. Den gleder jeg meg til.

Denne uka har bare vært halvtravel, det blir full avslapning i helga og jeg håper på muligheten for solpils eller et duggfriskt glass av noe annet godt for noen og enhver. ;)
Så god helg og ønske om godt leseføre!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 38 svar.

Da er jeg ferdig med den engelske boka, og skal nå lese Boka til Kristine Gwetz om spiseverging osv...Snakker med henne på FB, og hun leser også Donald-----

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ferdig med boka Fyllik av Julie Winge, og har begynt på Fra Englisc til English om hvordan det engelske språket har utvikla seg de siste 1 500 åra---Via anglosaksisk, vikinger, kritendom og latisnke og franske ord og utrrtykk

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vet du, oss nerder i mellom, ænglisc er noe jeg har lest om litt, men ikke den boka! Uttale var ingen sak, språket relativt forståelig og det føltes godt å lese ... det var nesten sånn "tidligere liv" - følelse! Der ga du meg et godt tips, Øystein! Takk for det!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

kommet til side 104, og Kristin Bech er forfatteren---Skulle ha vært gøy å møtt henne....Hvilke andre bøker om dette har du lest?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... på nett. Sjekk ut 'Ænglisc'-språkvalget på Wikipedia også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

er sånn halvveis i boka om engelsken utvikling.. mye om kasus sosv for tiden---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har vi hatt nok av i norsk også, vi mistet jo dativ et sted mellom middelalderen og nå. Bare noen "målmerker" igjen fra dativ. Tror jeg MÅ lese den der ... får ikke hjelpe at jeg vet litt fra før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

tysk er jo ille med alle disse tingene .....bra vi har engelsk og spansk

Godt sagt! (1) Varsle Svar

^₩^
Tysk er da ikke så ille ... tysk er ganske systematisk og greit versus fransk, som jeg lærte litt av en gang i tida (og deretter la for hat), hvor verb kan sorteres i 64 kategorier (i følge Larousse-grammatikkboka og franskmannen som er far til sønnen min) og alle grupper har unntak og i noen grupper er unntakene fler enn hovedregelen -
Russisk har vel såvidt jeg vet 6 kasus og finsk 15, hvorav de siste 9 eller noe sånt har med hva preposisjoner gjør med setninger. Vær glad vi har tysk, du, strukturen der er nemlig helt lik som gammelnorsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde tysk oppi halsen med den gramatikken, men klarer å snakke og sklrive det. Alle språklærerere burde egentlig holde seg til å få folk til å skrive og uttsle korrekt, uten å bruke all tiden på grammatikk som de fleste ikke skjøpnner noe av likevel..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vår vesle ferietur til nabolandet ligg alt i minneboka no. Men i går hadde vi ein kjekk tur til ein triveleg vestlandsby der cruisebåtane låg ruvande i hamna, turistane "babla" på ulike språk i gatene, og sola skein godt. Triveleg!

På bokfronten fullførte eg i går Emma og Uno av Tikkanen. Likte boka stort sett, med unntak av nokre deler som eg opplevde som vel repeterande. Visste ikkje at bestefar Uno Stadius hadde så stor innflytelse på folkehøgskulane i Norden. Så lærte litt også, i tillegg til å verte provosert på Emma sine vegner. Ho fekk verkeleg prøvd seg!

Så...eg fekk nyleg ei gåve eg hadde ynskt meg, nemlig Veneziansk spaserstokk med elefanthode av Bringsværd. Har spart på boka, og forventningane var høge! "Et overflødighetshorn" står det mellom anna på baksida. No har eg ikkje lese så mykje, så det kan bli betre....Får gi den ein positiv sjanse til.
Om den skulle skuffe totalt, så har eg mykje å ta av :-)

Ha ein god dag vidare, både du og alle andre som skal kose seg med god lesnad!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er første tredjedelen av ferien unnagjort, den foregikk ved Risør og Kragerø. Med på lasset sørover hadde jeg med meg 3 bøker hvorav 2 lånebøker blei tidlig ferdiglest: Tore Renberg og hans Du Er Så Lys samt Han Kang`s Levende Og Døde. Sterke bøker fra hver sitt miljø. Anbefales! Nå er jeg halvveis i den tredje, Olav Hestenes, den kjente advokaten, sin Kamp I Sort Kappe fra 1990. Begynte de første sidene med å være i grenseland til forutinntatthet, det har endra seg etter hvert. Han har mange gode poenger! Denne boka vil jeg ha i mente neste gang jeg blir innkalt til lagmannsretten, uten tvil. Håper siste halvdelen er like perspektivrik...

Fortsatt god ferie med og uten bøker!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her går det i sport på TV, har siden søndag sett på VM i svømming på svensk tv siden de sender både morgonpasset og kveldspasset direkte. I morgen er siste dag, men på onsdag/torsdag er det landsskytterstevnet på NRK og fredag den 4. starter VM i friidrett.

Det blir litt tid til lesing innimellom og da leser jeg Fra Akershus festning til Kronborg slott - En reise i nordisk grenseland av Dag-Ivar Rognerød, og den er jeg litt over halvveis i, og blir jeg ferdig med den i helga fortsetter jeg med Elingaard - et gammelt herresete - Ny og utvidet utgave av Grethe Borges.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg forstår ikke helt hvorfor jeg ikke har lest mer historisk når det er så interessant. Jeg har nok lagt merke til at du nesten alltid leser noe i den retningen, nå altså historiske bygninger. Tror jeg må kikke litt nærmere i hyllene dine etterhvert og hente inspirasjon. Eller, jeg forstår det egentlig, jeg har veldig mange "ønsker meg" ... ^^)

Kult at du følger med på sport som ikke er mainstream! Tenker på slikt som svømming, bra Sverige har god dekning, så du får fulgt med på det du er interessert i. Det blir antagelig litt friidrett her også. Skyting har etterhvert blitt et publikumsvennlig show og NRK gjør en god jobb med det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hahahaaaa, hva er det jeg innbiller meg?? Trodde jeg hadde mange i "Ønsker meg" - boksen nå jeg, men hva har du da? Hohohooo, du har jo flere det står ønsker på enn jeg har i hele samlinga mi!! (Nå er jeg litt yngre enn deg, så jeg forstår jo hvor det bærer hen med meg også ...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i innspurten av Historia om det tapte barnet av Elena Ferrante. Jeg blir virkelig helt oppslukt av disse Napoli-damene. Jeg synes det er så bra!

På øret fortsetter jeg med Olav Duun, og nå er det 'Ragnhild' jeg er i gang med. Holder på med litt maling om dagen, og da går det fort å høre lydbok :-)

Fortsatt god sommerhelg til alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Er godt igang med " mursteinen " Washington : A life av Ron Chernow. Dette er en lang bok med store sider og litt liten skrift, så det tar tid. Heldigvis er materialet fascinerende. I tillegg er jeg 67 prosent gjennon Mindhunter av John Douglas. Som mangeårig tilhenger av Criminal Minds er det på høy tid jeg leser om en ekte " profiler ". For Criminal Minds fans kan jeg nevne at David Rossi faktisk er basert på Douglas. God helg !

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja jeg er på ferie besøk hos familien i Tyskland. Jeg har tenkt å begynne på en roman som heter The Circle av Dave Eggers. Siddharta er en fin klassiker synes jeg og likte denne veldig godt da jeg leste den. Ønsker alle en god helg og håper aller koser seg med bøkene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

The Circle likte iallfall eg veldig godt. Høyrte den på lydbok, så det er nok ein litt annsleis erfaring enn å lese sjølv. Håpar ho er like bra i papirutgåva få. =) Og så kjem ho jo i tillegg ut som film om ikkje så lenge også! =) god fordøyelse, og god ferie!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likte også The Circle veldig godt har lest den ferdig og kan bare si at den var ny, frisk og spennende. Takker for dette, ønsker deg også en god dag/sommer videre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God lesehelg i Tyskland!
Kan jeg få be deg om noe? Hva står forrerst i hylla i tyske bokutsalg akkurat nå? Er det noe du har tid/ lyst til? Observasjoner gir ofte andre svar enn Google ... ^^)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Øverste i mange hyller til flere jeg kjenner leser Bienes historie Maja Lunde som er oversatt og topper også hitlistene tydeligvis. I tillegg var mange veldig opptatt av i bokhandelen Mens vi venter på Bojangles av Olivier Bourdeaut. Håper dette var noe svar på dette. Jeg har veldig lyst å lese Mens vi venter på Bojangles og så har veldig lyst å prøve en bok som heter Babylon av Yasmina Reza virker som frisk sommerbok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, takk for godt svar, her var noe kjent for meg og noe ukjent. :-)
Hensikt oppnådd!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Iblydbokverdenen er eg ferdig med "reconstructing Amelia" - ein heilt ok thriller som eg koste meg med, men som nok ikke blir sittende lenge igjen i minnet som en bemerkelsesverdig bok. Men perfekt underhaldning og fungerte veldig fint som lydbok. Nå er jeg i gang med John Marrs "The One" - fantasy /sci-fi /drama/thriller. En bok som tok meg fullstendig på senga - hadde ikke store forventningar til den.. Men fy søren så bra!!!!! Havner garantert på topp Ti-lista mi. Et nytt gen oppdages og kan brukes til å spore opp den ene personen i verden en passer best sammen med. Vi følger fem ulike personer som benytter seg av tjenesten... Skremmende, morsomt, underholdende... En meget avhengighetsskapende bok. Starta i forgår og er allerede ferdig med 9 av 11 timer...

I papirbokformat er jeg nettopp ferdig med For øvrig syntes jeg Karthago bør nedlegges av Kyrre Andreassen. Nå leser jeg Springflo.. Ville ha noe annet og var sugen på krim. Har dessuten lyst å se serien men får meg ikke til å gjøre det når boka står ulest i hylla. Er ikke veldig begeistret så langt. Bra plott, men ikke noe nytt og banebrytande. Og språket er så som så... For mye bruk av adjektiv og til tider unødvendig overforklarende språk, som om en setning må gjenta 2 til 3 ganger for at leseren skal forstå

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"The One" høres i hvert fall litt annerledes ut! Den så jeg på ei liste for ikke så lenge siden og har notert navnet. Jeg driver mye med utsiling fra mengdene jeg skriver ned, så det skjer stadig jeg får fra biblioteket ei bok jeg bestiller ut fra kladdeboka mi. Kommer til å følge med på kritikker av den boka nå ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The one var heilt fantastisk. Var skikkeleg lei meg når boka var over... For kva no liksom?? Utvilsomt ein av mine topp 10 favoritter nokonsinne

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Krystallslottet" fullføres denne helgen. Noe av det beste jeg har lest. Jeanette Walls sin selvbiografiske roman, der hun forteller om sin surrealistiske og nomadiske barndom. Hun vokste opp med en far med alkoholproblemer, en psykisk syk mor og tre søsken.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg gleder meg til å se filmatiseringen som kommer til høsten. En fantastisk bok! Håper den blir bra på lerretet også, og at den ikke blir "for amerikansk" og sukkersøt

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er den aller beste jeg har lest av Jeanette Walls. Jeg ga den 6 ' er. Hvor langt opp når den i din samling?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blant topp 3 :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jau, no stundast det atter mot Norway-Cup-tur
Med eit knippe med bøker i sekken på lur
Og til bussturen skal eg så klart pakke ned
Telefonen med lydbok og øyrepropp med

Det blir Stoltheit og fordom på øyret som start
Der herr Darcy er byrg og miss Bennet er smart
Og når denne er slutt kjem Mark Twain på sin hest
Som han rir inn i solraudens villaste vest.

På papir er Gargantua lesnaden no
Her er plenty av humor som passar på do
Som ei avveksling tek eg nok med meg ein krim
Det er Alex som blir med i ranselen min.

For å heilt vere viss på å ikkje bli lens
(eg vil helst ikkje plagast av bok-abstinens)
Så blir Seierstad-boka om Utøya med
Men sannsynlegvis får den nok ligge i fred.

Måtte laget vårt sanke seg mange poeng
Med fantastiske skåringar, sigrar i fleng
Men om tapa blir mange, og sinnet i kok
Finn eg trøyst ved å vandre langt inn i ei bok

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Dette er så bra :-) Du imponerer, rett og slett!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

:-D
Du blir bare bedre og bedre, Jostein! Lykke til med Norway Cup!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. Det blei siger i dag, i alle fall. Så får vi sjå korleis det gjeng vidare.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter flere dager med snekring av ny innhegning til kaninflokken min har jeg tatt byggepause og får dermed lest litt mer. Jeg har lagd meg en liste med ungdomsbøker, ispedd et par barnebøker, som jeg har bestemt meg for å lese fram mot 2018. Så jeg holder nå på med Jeg gir deg sola av Jandy Nelson. Sliter litt med skrivestilen så det går litt seint framover men liker handlinga så kommer til å fortsette.

Blir jeg sliten av mye tekst har jeg fått øynene opp for tegneseriene til Jason så har også lånt med Jernvognen fra biblioteket. I tillegg til 5 ungdomsbøker som ligger på vent i biblioteksposen.. Klarer ikke å begrense meg til å låne bare et par bøker av gangen ;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Haha, slik gjør jeg også ... fyller posen full! Men jeg har et tips, prøv å la posen være sammenrulla mens du velger bøker og sett kriteriet at bøkene skal bæres på én arm mens du leter. Da blir det litt mer slunkent i posen min i hvert fall!

Høres koselig ut med kaniner. Er de kun til kjæledyr, da? Jeg vet så godt de er søte og kan premieres og alt det der, men jeg må bare innrømme jeg straks tenker "mat". Jeg har bodd i Skottland og vet de kan fylles i pai ... jeg har småbruk og har lurt på om det hadde vært noe å prøve seg på, å holde kaniner for mat. Hva tror du? Husker at alt gikk løst hos tanta mi for 30 år sida, for border collien sanka inn høner og kaniner ... ^^)) Har du noen fagbøker å anbefale?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hehe jeg bærer allerede på armen så må bare viske ut tanken om at jeg kan fylle nettet underveis :p

Ja her er bare kaniner for selskap (stort sett dumpa dyr fra Dyrebeskyttelsen) og av nyere bøker kjenner jeg kun til Den store kaninboka. Ikke helt rettet mot kaniner som mat ;) Tro (dessverre?) det er ulønnsomt å holde slaktekaniner i Norge. Men om det er til eget forbruk er det jo mulig å både ha kaniner som er store nok og samtidig gi de god plass/god dyrevelferd :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jaja, det kommer vel godt med å kunne favne vidt også andre steder enn på biblioteket ... :-P
Veldig greit det er enkelt å forlenge lån, da!

Ja, det var mtp til eget bruk jeg har tenkt på kaniner. Villkanin i Skottland er bare halvstore og ganske slanke. De hopper jo bestandig. Jeg kunne ikke tenke meg å spise en kanin som ikke har vært i aktivitet, så velferden, at de spiser godt, beveger seg mye og ikke utsettes for fare er veldig viktig. Det hadde vært moro med høner også, men ettersom det er endel hauk og ørn her, vet jeg det ville hjelpe å ha bikkje også. Enkelte i Storbritannia og sikkert andre steder også bruker bikkjer til å passe småkre mot rovfugl og rev. Det høres ut som et omfattende prosjekt, men alt kan vel læres. Jeg syns ikke noe om at all maten skal være ferdigvarer og syns det er gøy å lage fra råvarer. Naturlig steg blir å anskaffe råvarer i større grad utenfor butikk. Kjøkkenhage har jeg også. Det er et poeng i seg sjøl å finne på noe gøy og kortreist mat blir en bonus. :) Skulle jeg prøve måtte det bli med et slag kaniner som kan gi godt kjøtt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila