You shall not pass!
There is no such thing as a moral or an immoral book. Books are well-written or badly written.
What's in a name! that which we call a rose By any other name would smell as sweet
Nope, jeg er helt enig med deg
Må dessverre si meg litt enig. Jeg er egentlig veldig glad i bøkene, men fireren levde ikke opp til forventningene. Når hele boka bygger opp til et slag, burde det vel i det minste bli slengt noen slag? Snakker om anti-klimaks...
Vil bare legge til at jeg er helt uenig i at filmene er bedre enn bøkene. Da jeg så dem lo jeg på steder som ikke var ment å være morsomme, grøsset av flauhet på de "romantiske" scene, og var fristet til gråte av skuespillernes mangel på talent. Bøkene syns jeg derimot er magiske.
Enig med at jeg ikke var helt fornøyd - bra nok bok, men ikke sånn jeg ville avsluttet Dødslekene.
Spottekråken ville definitivt vært en mer treffende tittel, men kanskje oversetteren tenkte på det nye samfunnet som en føniks som reiser seg av asken fra det gamle?
Helt enig!
Og det var gøy å bli kjent med Jacob, Lily og Sirius gjennom faktiske minner, og ikke bare gjennom f.eks. Slurs spydige kommentarer...
Boka handler om Millie som er 39 år, gift og ønsker seg desperat barn. Men så bestemmer mannen seg for at han ikke ønsker barn, og forlater henne for jobben. Dermed står hun igjen alene, og bestemmer seg for å prøve inseminasjon i Spania.
Boka har ett alvorlig tema om det å være alene og ønske seg barn. Det tar opp det å skulle forklare barnet hvor hun/han kommer fra og hvem faren er. Språket er bra, det er morsomme bikarakterer som er interessante, og historien er bra. Det som er synd er at handlingen til den første halvdelen av boken står på baksiden av boka. Du vet hva som kommer til å skje, hva hun kommer til å bestemme seg for, så det gjør den første halvdelen litt kjedelig. Den siste halvdelen er bra og det er en fin avslutning på boka.
Boka handler om to søstre på 11 og 15 som vokser opp på 70-tallet i England. Livet deres blir ganske forandret etter at en nabodame som de har ett godt forhold til, omkommer i en brann, samtidig som at moren deres forlater dem og faren for en annen mann. Men samtidig får man lese brevene fra nabodamens liv da hun var ung, og hvordan verden var da.
En god bok om det å vokse opp i en verden da man ikke skulle skille seg, få barn utenfor ekteskap og man ble dømt av offentligheten for å gjøre slike ting. Språket er bra, historien flyter godt og man blir godt kjent med hovedpersonene gjennom gode beskrivelser. Temaet er hvordan det var å være skillesmissebarn på 70-tallet og hvordan det kan virke inn på barna. Det er ingen lystig bok, men en god bok om at vi er bare mennesker og at vi gjør feil innimellom.
Året er 1900, og vi følger 4 unge damer i New Yorks overklasse. Det er intriger mellom ektefeller, utroskap og ulykkelig kjærlighet. Du får innblikk i tankene til hver av karakterene, og hvordan det er å leve ett liv der det å holde seg inne med overklassen, er det viktigste for noen.
Oppdaget etter en stund at dette var bok nr 4 i en serie, men kommer nok ikke til å lese de 3 første. Synes språket var litt tungt(leste på engelsk) og formuleringene var litt gammeldags. Det skulle sikkert representere datidens språk, men jeg følte det bare ble litt usammenhengende. Kanskje bedre på norsk?
Historien hadde bra driv i seg, og du ble nysgjerrig på hva som kom til skje i neste kapittel.
Hei, liten funskjonalitetsforespørsel her:
hadde vært flott om man kunne få en knapp for å ekspandere alle innlegg skrevet om en gitt bok når man er inne på den bokens side. Ofte vil jeg fort se hva andre har sagt om en bok, og det blir veldig kjedelig og tidskrevende å måtte først klikke inn i tråden, så tilbake, så inn i neste etc etc?
Boken handler om 4 damer i 30-årene som de siste 15 årene har fått alt de trenger av penger fra sin gamle onkel. Men nå har han bestemt seg for å stoppe pengestrømmen, og de må klare seg selv, og det er litt hardt da de aldri har hatt en jobb.
Bra språk, lett underholdning med bra driv i historien. Det er mange beskrivelser av klærne de har på seg, om hvordan folk ser ut o.l. Den er ikke så veldig i dyp, men en helt grei bok som er fin å ha med seg på reise, på stranden, eller om du vil kose deg med en lett bok i høstmørket.
Aha, takk for påminnelsen - fant ikke ut at den var filmatisert før etter jeg hadde lest boka, men nå har jeg bestilt filmen også :)
You are a republic of voices tonight. Unfortunately, that republic is Italy.
Bra og morsom bok om en ung manns eksessive livsstil i New York på 80-tallet, men hadde litt for høye forventninger da den er fremstilt "det beste noengang skrevet om å være ung, musikk, og å ruse seg", noe den ikke er.
Synes denne var overraskende god, ikke mest grunnet utforskningen av spennet mellom to generasjoner og kulturer som mange fremhever, og som er Lahiris ting, men mer som en veldig velskrevet og egentlig ganske klassisk “coming of age”-roman som amerikanerne er så gode på når de først slår til!
Fin novelle-/historiesamling hvor alle kretser rundt den middelaldrende og pensjonerte læreren Olive. Noen fra hennes eget perspektiv, andre fra andres, og ofte kræsjer de veldig. Alt i alt blir historien fortalt på en ganske så snedig måte, og som alle andre Pulitzer-vinnere er den både velskrevet og satt i New England!
Hvor mange oppvekstskildringer finnes det egentlig, i serie-, film- eller romanform? Samme det - denne er velskrevet, veltegnet og kjempegod. Anbefales til alle som har vokst opp, eller har tenkt å gjøre det.
Read it. Didnae like it. Synes stilen er for barokk og at familien i boka var... spess :-)
Denne leste, øh, fikk jeg opplest kveld etter kveld i barndommen. Amerikansk barnebok fra 1939, oversatt til norsk av selveste Kjartan Fløgstad i 1973 (selv om det betydde null for meg da jeg var 4...) En flott historie hvis budskap er at gammelt ikke er synonymt med dårlig, og at man ikke trenger å bytte det ut bare fordi det finnes noe nyere og større :-)