Fin novelle-/historiesamling hvor alle kretser rundt den middelaldrende og pensjonerte læreren Olive. Noen fra hennes eget perspektiv, andre fra andres, og ofte kræsjer de veldig. Alt i alt blir historien fortalt på en ganske så snedig måte, og som alle andre Pulitzer-vinnere er den både velskrevet og satt i New England!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Boken om Olive Kitteridge var fin. Så på "bokprogrammet" da forfatteren var gjest, og der var man så opptatt hvor fæl O.K kunne være. Synes boka ga et mer nyansert bilde av hovedpersonen. Har ikke sett film/tv-serie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Både bok og TV-serie var en god opplevelse. Flotte skuespiller-prestasjoner. Omtale i bloggen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig god blogg-omtale, Randi! Tror jeg må låne DVD-utgaven på biblioteket for å få med meg den også. De ulike historiene ga etter hvert et mye verre bilde av Olive enn i starten, synes jeg. Henry fikk meg til å tenke litt på Stoner...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, Bjørg. Ja, ikke dumt tenkt det med Stoner - en mann som utholder alt, og kanskje tross alt har et godt liv. Mulig man får noe mer positivt syn på Olive helt fra starten på DVD-serien - jeg fikk i hvert fall sansen for henne - rett fram og rettskaffen på mange måter som hun er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes også dette er en fin bok. Det er jo en samling med noveller som alle kan leses hver for seg. Hovedpersonen, Olive Kitteridge, er bar så vidt med i noen av dem, i andre er hun hovedperson. Til sammen blir det en intrikat og interessant vev (quiot, kanskje?) om livet i en liten by. He er livet ofte ganske trist og vanskelig, Olive Kitteridge er heller ikke akkurat noen lett personlighet. Men så kommer det jo lysglimt og gleder også. Nydelig språk gjør susen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

IdaMariarThea EmilieHeidiKikkan HaugenEmilieskKay NilsenToveHilde SWencheSteinHilde Merete GjessingGVTanteMamieJohn LarsenKirjalabyrinttifornixPilarisKjerstiJan Erik  OlsenJenny Dahl BakkenEvaIvar SandJan Arne NygaardBjørg Elin NærlandBerit RJulie StensethMonica CarlsenMarianneTrude OmaRandi FramnesMarteMorten JensenMaren Hjelle AuneAlice NordliLibraritas vStian PollestadMargrethe  HaugenTore OlsenEllen E. MartolÅsmund Ådnøy