Har tenkt litt over kva eg synes om denne boka og har kome frem til at eg synes den var svært lite bra.

Det eg likte minst, var korleis Meyer endå ein gong har klart å bygge opp spenninga i boka (før det store slaget), for så, når det skal til å brake laus, berre avlyse heile skiten. Det at boka endar godt for alle er også med på å trekke den ned.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 49 svar.

Jeg mener de to første delene var virkelig bra. Helt til dette kom " Og ovenfra hørtes en ny lyd. Den eneste lyden som kunne nå meg i dette endeløse øyeblikket. En vill banking, en rasende rytme... Et hjerte i forvandling."

Jeg likte altså ikke at Jacob ble innprentet i Renesmee/Nessie. Det ble bare for rart liksom. Jeg synes han fortsatt kunne elsket Bella. Jeg synes det rett og slett det ble kvalmt. De siste 100 sidene var også kjedelig. Untatt de to siste sidene. Men som sagt, hadde bare de to første delene vært for seg selv...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg visste allerede da jeg begynte å lese Evighetens Kyss at jeg ikke kom til å bli overbegeistra for denne serien. Vampyrer som glitrer i sola liksom? Hallo! Dessuten hadde omgangskretsen min for lengst satt Meyer på hat-lista. Likevel måtte jeg lese dem. Måtte vite hva oppstyret var, og om det virkelig var så ille som det hørtes ut. "Know thine enemies" var unskyldninga mi til alle de som lurte på hvorfor jeg torturerte meg selv.

Nå har jeg kommet meg gjennom alle fire (på norsk) - Ved Daggry ligger fremdeles på skrivebordet. Og selv om jeg har hatet de fleste karakterene dypt og inderlig, så er det noe magisk med den verdenen Meyer har laga, og det var ikke så vanskelig å komme til veis ende som jeg hadde trodd, og jeg har fått en viss forståelse for dem som liker bøkene. (Bare ikke snakk til meg om "team Edward/Jacob"; det er en side av fanbasen som får det til å gå kaldt nedover ryggen min.)

Jeg likte den første og siste boka best - de to i midten dro ut handlinga litt for mye, og det var en sann glede når Bella endelig ble en vampyr i den siste. Litt synd at hun ikke ble blodtørstig; jeg kunne godt like å se en "mørk" Bella, men jeg har forståelse for hvorfor Meyer lot det være. Ting hadde tatt lang nok tid som det var.

Slutten var skikkelig antiklimatisk, men det var i alle fall en slutt, og jeg hadde gleda meg litt til det. Til å være ei vampyrbok var det ikke mye blod å se i denne gården. Tror nok jeg foretrekker An Interview With A Vampire - for folk som vil ha "ekte" vampyrer er nok fremdeles denne oppe på toppen av lista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har kun lest Twilight, altså den første boka bare for å se hva hysteriet dreide seg om, og har bok to i hylla som har stått ulest i over et år nå, så kan ikke si at jeg ble begeistra, nei. Grunnen? Jeg hater måten Meyer fremstiller vampyrer på. Som nevnt så glitrer de i solen (når i all verden begynte de med det?), spiser dyrekjøtt istedet for menneskekjøtt og jenter over hele verden syns det er så fantastisk romantisk at Edward dukker opp hvor enn Bella går. Syns ikke det er romantisk. Det er creepy. Edward er en stalker. Dessuten har Meyer den verste skrivestilen jeg noen gang har lest. Selv innrømmet hun på Ellen DeGeneres Show at hun aldri før hadde skrevet noe før hun begynte med Twilight, og det vises godt. Det er som å lese en dårlig fanfiction. En tenåring som nettopp har sett en bra vampyrfilm og prøver å skrive noe av det samme uten at det funker. Nei, jeg foretrekker ordentlige vampyrer. Vampyrer skrevet av Bram Stoker, Anne Rice... Meyers vampyrer blir for klissete og kvalme for meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er så enig, så enig! Utrolig nok så kom jeg igjennom tre og en halv bok før jeg ga opp.... Har ingen ting i mot vampyrer, elsker True Blood serien (bøker og TV - serien), Anne Rice, Buffy, Angel. Er også fascinert av House of night serien. Men dette ble for dumt - likte ingen av karakterene og syntes det var elendig skrevet. Men jeg vil anbefale "Alex reads Twilight" på You Tube: http://www.youtube.com/user/nerimon#p/u Festlig :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du klarte House of Night, men mener Twilight blei for dumt? House of Night er jo det absolutte lågmålet innanfor vampyrsjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg klarte noen av bøken i allefall ;-)Universet som forfatterne har skapt fascinerte meg, men jeg må innrømme at jeg datt av etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff, ja, har tenkt å pine meg gjennom hele sagaen, men det har kun blitt med den første boka ennå. Hvem som helst kan jo skrive bøker som Twilight. Da trenger man tydeligvis ikke skrivekvaliteter...Jaja, blir kjedsomheten for stor og hvis jeg vil ha noe light, kommer jeg muligens til å lese bok nummer to, men det blir det nok ennå en stund til. Liker bedre forholdet mellom Buffy og Angel enn Bella og Edward.

Men liker godt bøker av Anne Rice og alle bør jo lese Dracula av Bram Stoker:) Har alltid ønsket å lese True Blood bøkene før jeg eventuelt ser tv-serien, men har bare ikke kommet så langt ennå. Håper på et langt liv så jeg rekker å lese alle bøkene som jeg planlegger å lese, hihi.... Liker de gammeldagse vampyrene veldig godt, da de var onde og mystiske. Det er vampyrer for meg. Karakterene i Twilight lignet for mye på pappfigurer. Så heller ikke den spenningskurven som alle snakket om at de bare måtte ha neste bok. Kjedelige greier. Har heller ikke sett filmene. Bare trailerne og det føltes ut som en kjedelig langfilm spør du meg:)

Skal sjekke den youtubelinken:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, vampyrer skal i alle fall ikke være stalkere som glitrer i sollyset ;-) Jeg har heller ikke sett filmene, prøvde meg vel på den første, men det sier jo litt når jeg syntes boka var bedre....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, er boka virkelig bedre enn filmen? Ja da skal jeg i hvert fall styre meg unna filmatiseringen, spesielt når boka ikke er noe å skryte av. Har sett noen av videoene til Alex reads Twilight nå. Morsom fyr med mange gode synsvinkler:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke sant? Har ledd meg igjennom alle episodene. Bare så synd at han ikke vil lese mer av sagaen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ja:) Han er virkelig morsom når han leser kapittel 13, det kapittelet som Meyer begynte å skrive på. Haha. Han burde virkelig lage flere videoer. Det er i alle fall godt å vite at jeg ikke er den eneste som ikke liker Twilight, for kjenner mange som gjør det og som ofte prater om Twilight, særlig når filmene kommer og da skrur jeg ørene mine automatisk av:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men en ting er positivt med Twilight - serien, og det er at de har fått mange unge interessert i bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, det er jo sant, men jeg håper de vokser vekk fra det stadiet og legger vekt på andre bøker også, istedet for å si at dette er noe av det beste de har lest, bare etter å ha lest 2-3 bøker før Twilight eller ingen. Så håper de i løpet av årene kommer til å lese andre bøker også:)Utvide horisonten litt, så ikke alt dreier seg om eller sammenlignes med Bella og Edward;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff, ja :-) Men de kan være en inngangsport til annen, og bedre, litteratur - både innen vampyrsjangeren og andre sjangere. Jeg synes forøvrig at det er veldig mye barne - og ungdomslitteratur der ute som er mange ganger bedre enn denne serien. Hunger games, Harry Potter, Den mørke materien osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

His Dark Materials står høyt på lista mi. Fikk min lite leselystne bror til å lese dem også, og de falt i god jord, så her burde flere kunne "se lyset"!

Jeg synes forsåvidt at Twilight filmene er bedre enn bøkene (et av få tilfeller, det). Landskapet er flott, musikken er vakker, også er de veldig, veldig morsomme! Ufrivillig, riktignok, men det gjør bare at jeg kan le litt ekstra skadefro. ;P

Ved ettertanke synes jeg det aller verste med Twilight serien er at de har ødelagt et veldig fint ord. Det er nesten umulig å bruke ordet "Twilight" lenger uten at folk begynner å tenke på glitrende vampyrer. Det gjør meg sprø!

Karakterene kommer på en tett andreplass over ting jeg hater med bøkene. Har aldri irritert meg så mye over noen som helst, ekte eller oppdiktet, som av Bella Swan. Men i det minste betyr det at serien fikk fram sterke følelser, så det skal de ha pluss for! :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Hunger Games gleder jeg meg veldig til. Har den første boka på norsk som venter på å bli lest. Og av Harry Potter bøkene er det vel enten de to eller tre siste jeg ikke har fått med meg, men det skal jeg. Også gleder jeg meg til Tunneler boka som også er en slags saga, triologi eller noe. Så nå håper jeg at de unge tenåringsjentene får øynene opp for andre ungdomsbøker også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det håper jeg og :-) Jeg har bare lest den første Hunger games - boka, og likte den godt. Tror jeg har de andre på ønskelista mi, så de blir vel kjøpt og lest etterhvert de også. Jeg har ikke hørt om Tunneler. Hva handler den om?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tunneler handler om en ung gutt som elsker å grave i likhet som sin far. En dag finner de en uoppdaget tunnel som faren forsvinner i. Gutten må redde faren sin, men tør ikke å utforske tunnelen helt alene, og bestemmer seg for å ta med kompisen Chester. Sammen oppdager de skumle ting under jordens overflate. Vet ikke om det er tre eller fire bøker til sammen i denne serien, har kun den første boka liggende som også er ulest. Kjøper jo flere bøker enn jeg rekker å lese:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Breaking Dawn var for meg en enorm skuffelse. Jeg syntes Stephanie Meyer har hatt en fantastisk evne til å underholde meg gjennom de tre første bøkene men denne boken var preget av hastverk virket det som. Det kom ja aldri til noe klimaks i historien, det ble aldri spennende. Det var rett og slett kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er svært enig med deg! Ho burde lese Harry Potter #7 og få litt inspirasjon på korleis ei episk soga burde avsluttas på riktig måte!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skrev dette i den andre tråden, men limer det inn her også, siden de to trådene egentlig handler om det samme:

Jeg syns faktisk dette var den beste boka i hele serien. De første bøkene måtte jeg slepe meg igjennom, og det var ikke før i bok 3 jeg omsider kunne si meg enig i at hele "skal hun bli vampyr"- og "hvem skal hun velge av Jacob og Edward"-dilemmaene faktisk var dilemmaer, og det hele virkelig ble ganske trist. Og så kommer bok 4 som en fantastisk sol der ting omsider utvikler seg raskere, alle forventninger fra de tidligere bøkene blir belønnet når Bella omsider blir vampyr, vi får vite mye mer om vampyrverdenen, alt er bra nesten hele tiden og alt ender bedre enn man kunne forestilt seg på slutten av bok 3.

Jeg bruker å synes det er dumt at bøkene alltid slutter når paret endelig får hverandre, at vi aldri får oppleve det gode vi har ventet på i hele boka. Men Twilight 4 er nettopp den ekstra lange avslutningen når vi får se hvordan paret får hverandre og lever sammen og det i tillegg ordner seg for Jacob. I tillegg til dette er det forventningen av det skumle som skal skje som gir litt ekstra skjelett å henge handlingen på.

For meg er ikke Twilight-serien fantastisk. Den handler mye om hverdagsliv, venting og lengting, små problemer og store følelser, som ikke vanligvis er det jeg liker. Men bøkene blir bedre og bedre for hver bok og kulminerer i Twilight 4 som jeg faktisk vil si er en god bok. Ikke bare Twilight-god som de andre, men genuint god.

Det hører forøvrig til historien at jeg hadde sett filmene før jeg leste de 3 første bøkene. Jeg tror dette hadde noe å si siden jeg ikke lurte på hva som skulle skje som jeg gjorde da jeg leste den fjerde boka.

Jeg syns ikke hun har klemt for mye saft ut av konseptet heller. Jeg syns faktisk hun for hver bok viser mer og mer at suksessen hun har hatt kan forsvares, at hun er en god historieforteller, og at vampyruniverset har mye å by på. Jeg tror til og med hun kunne tillatt seg å skrive flere bøker om hun ville.

Men det er mulig det er sånn det må være - hvis man liker tragiske kjærlighetshistorier liker man de første bøkene, hvis man liker fantasyaktige historier med en verden av overnaturlige så er det den fjerde boka man vil like best?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har snart lest ferdig "Breaking Dawn" (eller "Breaking Down" som jeg har begynt og kalle den...), og må si meg enig i at den er lite imponerende.

Når det gjelder hele Twilight-sagaen synes jeg forøvrig at historien er alt for tynn til å rettferdiggjøre de 4 (fire!!) bøkene den er blitt fordelt på. Dessuten har jeg siden begynnelsen av "Eclipse" latt meg irritere grenseløst over hovedpersonen Bella. Og irritasjonen har ikke akkurat avtatt igjennom "Breaking Dawn". Har en følelse av at forfatteren prøver å fremstille Bella som en slags selvoppofrende og tapper heltinne. Synes Meyer mislykkes fullstendig med dette, og for meg fremstår Bella etterhvert som en stakkars, liten, selvdestruktiv og irrasjonell pike som drømmer om å bli vampyr. (Og så blir hun det, selvfølgelig! Hurra!) Må innrøme at jeg hadde større forventninger til historien da jeg begynte på sagaen. Og det var vel heller ikke forfatterens intensjon at leseren skulle begynne og misike historiens hovedperson?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns også historien fra de tre første bøkene er tynn, men syns den fjerde boka tar et skritt ut og starter noe helt nytt og bra. Egentlig burde det bare vært to bøker hvor breaking dawn var den andre.

Måten alt endte på har i tillegg gjort de tre første bøkene enda mer irrelevante siden alle bekymringene ble gjort til skamme.

Jeg liker Bella. Jeg syns det er fint med en heltinne som fungerer dårlig sosialt, er klumsete og lite opptatt av utseendet, og det får meg til å like henne. Skulle jeg klaget på noe, måtte det vel vært at hun ser ut til å ikke ha en eneste interesse eller hobby, og heller ikke humor. Tonen mellom Bella og alle hun snakker med er alltid alvorlig, de verken flørter eller spøker, og blir hun ertet blir hun sint heller enn å svare med samme mynt. Men jeg liker henne likevel. Det er lov å være sånn også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe veldig enig med det du skriver, og titelen burde sjølvsagt vore Breaking Down ;) Historia er veldig tynn, karakterane ganske livlause og dei einaste formene for overrasking ein støyter på er negative. Som når dei store slaga vert avblåst..

Bella si vidare utvikling er ikkje spessielt vanskeleg å skimte frå starten av, og eg meinar eigentleg at Meyer er feig som velger å la ho bli ein "snill vampyr", utan blodlyst, eg trur eg hadde likt historia betre om eg hadde fått opplevd ei mørkare utgåve av ho, men dette hadde nok ført til mange skuffa og sure småjenter.

Eg synes også at den bodskapen som indirekte kjem frem i boka er litt kvalmande; "La meg døy så vi kan leve lukklege og elske kvarandre i all evighet".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må dessverre si meg litt enig. Jeg er egentlig veldig glad i bøkene, men fireren levde ikke opp til forventningene. Når hele boka bygger opp til et slag, burde det vel i det minste bli slengt noen slag? Snakker om anti-klimaks...

Vil bare legge til at jeg er helt uenig i at filmene er bedre enn bøkene. Da jeg så dem lo jeg på steder som ikke var ment å være morsomme, grøsset av flauhet på de "romantiske" scene, og var fristet til gråte av skuespillernes mangel på talent. Bøkene syns jeg derimot er magiske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med twilight serien nå. Er riktignok bare på bok 3 enda, og er langt i fra imponert over skrivestilen hennes. Sitter og irriterer meg rett og slett over hvor dårlig skrevet det er. Og jeg har lest så mye negativt om bok 4 at jeg seriøst vurderer å bare droppe å lese resten av serien, og heller se filmene, som faktisk så langt er bedre enn bøkene (synes jeg ihvertfall).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg høyrte dei på lydbok, så språket var på ein måte ingen hindring, men eg synes handlinga var svært tynn, og karakterane er ikkje gode, men det hadde jo vore interessant å ha lese boka då ein var i den rette alderen - lurer på om eg hadde latt meg lokke inn i lengsel etter "evig kjærleik" og "blinkande blodsugarar".. Nett som deg synes eg filmane har vore betre, sjølv om også desse fokuserer litt vel mykje på .. ungdomserotikk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er ikke enig i det hele tatt, Breaking Dawn er min absolutte favoritt av alle bøkene i serien. Jeg vet også at det er svært få som syntes at Breaking Dawn er best, eller i det hele tatt bra. Men alt handler jo om smak. Jeg har lest Breaking Dawn så mange ganger nå at jeg har mistet tellinga, og jeg syntes den er like bra hver gang. Skal bare se hvor slitt den er. Men jeg skjønner jo selvfølgelig at ikke alle(mesteparten) har samme mening som meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tja, eg synes det er svært flott at du har funne deg ei bok som du likar. Men eg lurer også litt på kvifor du likar denne boka så godt, var det handlingane du likte, korleis karakterane utvikkla seg, eller kanskje at ein tidvis fekk lese boka frå varulven sitt synspunkt?

Du skriver at alt handlar om smak. Når det kjem til Twilight er eg litt usikker på om dette utsagnet kan nyttast. Stephenie Meyer, har skrive ei bok som når frem til ei bestemt gruppe (jenter frå 12 - 18 år, kanskje?), og innan denne gruppa har boka gjort knallsuksess. Eg står diverre utanfor denne gruppa, og kan derfor ikkje seie anna enn at EG synes boka var svært dårleg, sidan boka ikkje rettar seg mot meg som lesar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syntes liksom det var interessant det som skjedde med hovedpersonenes liv. Fordi jeg aldri hadde tenkt at det kom til å gå i den retningen det gikk, det var liksom ikke en ting man kunne forutse. Også det med at du fikk se hvordan Bella ble sett på fra en annen person sitt synspunkt(bortsett fra Edwards).

Og jeg tror fortsatt alt handler om smak. Det er kanskje riktig det at jeg går under den bestemte aldersgruppen de bøkene er ment for. Men det er like sannsynlig at det er eldre mennesker som liker bøkene som det er at yngre som går innenfor målgruppen ikke liker de bøkene. Og jeg vet om mange på min alder som absolutt hater serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, eg meinar at det einaste som har vore heilt klinkande klart gjennom heile twilight-serien, er at Bella kom til å verte ein vampyr, og at ho og vampyrguten (Edward?), kom til å leve "lukkeleg" alle sine dagar... Men må innrømme at eg synes den nye synsvinklinga var ein av dei få positive tinga med boka.

Det hadde jo vore spenande å sjå om du likar boka like godt om du les den om 5 år som du gjer no, men samstundes så er det jo viktig å ta med seg gode leseopplevingar frå tidligare, som minner, i staden for å stille spørsmål ved eiga vurderingsevne (veit ikkje heilt om du skjønar kv eg meinar..)

Formelen til Meyer er nok ikkje heilt perfekt, det er sikkert mange tenåringsjenter som ikkje likar boka, samtstundes som du truleg dukkar opp ein og annan "eldre" lesar som tykkjer boka er flott. Det eg meinte var at det truleg er lettare for jenter på din alder å like bøkene, enn kva det er for andre =)

Eg kan også skyte inn at eg synes Twilight filmane er mykje betre enn bøkene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hehe - det var vel kanskje ikkje akkurat ei "oh-my-god-fjortis-katastrofe", men enig i at det ikkje var heilt det store =)

Eg synes det er svært spennande når ein vekslar mellom ulike perspektiv i ei bok, variasjon er nyttig i tjukke bøker, og eg likte aldri hovudpersonen i twilight. Men kom meg no igjennom den til slutt! =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heilt enig! Denna boka var rett og slett kjedelig. Trudde aldri eg skulle bli ferdig. Den var langdryg og så lite spennande at eg nesten sovna! Det kan virke som Meyer kan ha hatt tidspress på seg for å bli ferdig med boka, sånn at ho måtte avslutte i en fei - derfor måtte ho avlyse 'det store slaget' for å nå deadline.... ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fekk litt det same inntrykket, men dersom dette er tilfelle er eg glad deadlinen hindra boka i å bli lengre ;) Eg hadde også følelsen av at halve boka gjekk føre seg i stova til vampyrane, der ei gravid Bella kjedar lesaren.

Einaste eg likte med boka, var der Jacob var pow-karakter, men dette var også tynt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med Camilla - liker du ikke boka, legg den fra deg. Visse bøker er skrevet for visse mennesker, og beklager Olav, men du er ikke en av dem... Men må si jeg er litt imponert over at du som hankjønn har lest alle fire.

Jeg må si at begynnelsen og midten er mine yndlings deler, spesielt etter Bella har blitt vampyr. For en gangs skyld er det ingenting som skurrer - frem til Alices syn vel og merke. Herlig! Selv om slutten skuffer meg litt, ser jeg grunnen til at det måtte bli sånn. Hadde noen av karakterene mine dødd, ville jeg ihvertfall klaget, så jeg burde vel egentlig være fornøyd. En happy ending var vel egentlig eneste løsning i en serie som Twilight :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vet ikke om jeg skal være flau over å ha lest alle fire bøkene og i tillegg har kost meg med dem, men det har jeg altså. Da datteren min fikk den første til jul for noen år siden tenkte jeg at jeg skulle sjekke ut hva dette var. Og jeg ble hekta. Leste dem både på engelsk og på norsk da de ble oversatt.

Det er som du sier, hvis noen av "mine" hadde dødd ville det ødelagt mye. Tenker en får ta dette for hva det er. Det blir som å se en amerikanske romantisk komedie, en vil at det skal ende lykkelig. Dette er for oss romantiske som ønsker en happy ending en gang i blant. Er også imponert over Olavs utholdenhet. Tror kanskje han ikke er helt ærlig. Kanskje et snev av skap-twilighthet,hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heh, kanskje det ;)

Du har på ingen måte noe å være flau over for å ha både likt og lest alle fire bøkene. Bøker burde aldri være begrenset til et spesielt alderstrinn eller kjønn - om man liker en bok eller ikke går fullt og helt på smak, og hva man kan kose seg med!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha, som jeg skulle ha sagt det selv. Eneste jeg husker fra boka er gravide Bella med "cravings" etter blod, i en stue full av vampyrer - toppet med masse ekle beskrivelser, nærmest litt alien-aktig. Nesj, det kunne Meyer ha spart seg.

Jeg krever ikke all verden av denne forfatteren når jeg sitter meg ned og leser serien, og jeg klarer fint å skille mellom typen litteratur jeg leser. Når jeg da skal si min mening om Meyers bøker, følger jeg andre kriterier for hva som er bra, enn til jeg gjør med mer utfordrende lesning. Men innenfor sin sjanger bør en kunne si om hun skriver bra eller ikke, og det synes jeg ikke hun gjør, dessverre.

Bare så det er sagt helt til slutt: fjortiser som er blodfan kan gjerne være uenig med meg - jeg er tross alt nærmest en dinosaur i forhold (les: ikke i alderen 12 - 18 år lenger). Så hva vet vel jeg om vampyrkjærlighet nå til dags? På min tid som fjortis var det An interview with a vampire som gjaldt, og helst filmversjonen med Brad Pitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er faktisk enig med deg. Denne boka skuffet! Først var alt såååå tragisk, men så ble alt sååå perfekt. Blæh. Jeg likte de 3 første bøkene, men det at Bella ble preggers ødela etter min mening alt. Tror nok jeg fikk et lite sjokk da jeg leste det, fordi jeg overhodet ikke hadde forventet at det skulle skje. Det eneste jeg liker er at Bella klarte å komme over den dårlige selvtilliten sin, og fant sin plass i livet som kone, mor og vampyr. Det jeg furtet mest over til slutt var nok at Edward ikke klarte å binde seg til Renesmee som en far, for det står jo overhodet ingenting om deres far/datter forhold. Nei, slutten ble for perfekt. Noen skulle ha dødd. Stephen King har rett, disse bøkene handler alt i alt bare om hvor viktig det er å ha en kjæreste. Skal hun ha et barn med i handlingen, må hun inkluderes litt hun også!

Jeg har likt twilight lenge, men denne boka fikk et dårlig terningkast av meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Breaking Down er vel en av de bøkene jeg har lest flest ganger, også. Og jeg er snart 30... Jeg kjenner meg veldig igjen i det Bella forteller om i begynnelsen. Hun mistrives med forlovelsesringen, fordi hun ikke vil bli sett på som en "sånn" type jente. Jeg var også noen runder der. Jeg syns Bella som karakter har utviklet seg til å ha mer selvtillit i den siste boken. I den første er hun mer usikker og vesentlig mer sutrende. I Breaking Dawn er hun trygg på forholdet mellom seg og Edward, og det fjerner sikkert noe av spenningen, men tryggheten der legger et stabilt teppe under de nye problemene som oppstår.

Nå skiller Breaking Dawn seg skikkelig ut. Tipper Meyer spiller på egen erfaring, da hun og fikk barn veldig tidlig. "Krigen" de skal utkjempe blir en mental strid denne gangen. Og Bella, som alltid før har gjemt seg bak Edward og Dr.Cullen, blir nå den ledende i beskyttelsen av egen familie.

Syns forøvrig også transformasjonen til vampyr virker gjennomtenkt. Likte den delen veldig godt.

Hvis en bok ikke gir deg noen ting, så slutt og lese den og les noe annet. Det er ikke vits i å irritere seg over det, når det finnes så mange andre titler her i verden som venter på å bli lest. Men jeg vet at det er mange her inne som elsker Twilight-sagaen, og som lar seg forføre av 1900talls gentlemann Edward, og som kjenner seg igjen i den grå, klumsete og usikre Bella.

Mennesker er rare dyr. Vi trenger forskjellige ting til forskjellig tid. Kanskje det ikke var meningen at du skulle lese denne tittelen akkurat nå?

Jeg leser både Murakami og Shakespeare. Men jeg må innrømme at når jeg er sliten eller deppa, så er det deilig å trøstelese Ringenes Herre, Harry Potter eller Twilight omigjen. Det føles nesten ut som å komme hjem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker er til for å ta deg med til nye verdener <3 Det finnes flere måter å lese bøker på. Nei, twilightsagaen er kanskje ikke fire av verdens mest intellektuelle bøker, men de er fantastiske som virklighetsflukt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker det du sier i siste avsnitt, om å komme hjem. Vet akkurat hva du mener - Ringenes Herre er min "komme hjem-bok", den har jeg lest mange ganger. Twilight-serien er imidlertid ikke det - men det er ikke så viktig. Det som teller er at boken fungerer for deg, ikke sant!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

takk :) Det var omtrent det jeg ville frem til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns det er en kjempe god bok jeg :D Men vis dere ikke har lest The host så må dere prøve å lese den :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The host, virket ikke så interessant. Virket altfor Epic for meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Host(Verten) er knallgod! Litt forrvirrende i en start men det endrer seg. Selv om jeg slukte de tre første bøkene i Twilight-sagaen syntes jeg The Host var mye bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

åja :) jaja jeg likte den kjempe godt :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Nils PharoMargrethe  HaugenHegeAnne-Stine Ruud HusevågRandiAFrank Rosendahl SlettebakkenLinda RastenellinoronilleSigrid NygaardPia Lise SelnesHelena EHallgrim BarlaupChristenVilde  AaSol SkipnesEivind  VaksvikMalinn HjortlandGodemineLilleviLars MæhlumCtinaSolisMarit HåverstadConnieOdd HebækToneTheatuhamreReadninggirl20IdaVersionMarianneEllen E. MartolHilde H HelsethKathleen Rani HagensveinTone SundlandMarie ØstvoldBjørg L.Sigrid Blytt TøsdalHelge-Mikal Hartvedt