Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 30 av 43 sitater

Talen om bøkers nytte er en like gammel tankefigur som latterliggjøringen av populærkulturens påståtte naivitet. I virkeligheten bør det være vel så vanlig med personer som både sløvleser krimbøker og tabloidaviser og kjemper seg gjennom tunge, tankekrevende romaner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo mer årene går, desto oftere kjører jeg heis mellom nå og da, mellom det hverdagslige og det etterlengtede. Jeg søker en fastere grunn enn den jeg har rundt meg.[...] For å gjennomføre disse indre reisene trengs blant annet bøker og gode fortellere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

en leseopplevelse er en symbiose av leserens eget liv og en dikters ord. [...]

To sannheter nærmer seg hverandre.
Én kommer innenfra, én kommer utenfra
og der de møtes har man en sjanse til å se seg selv.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Livet er for dyrebart til å kastes bort på halvhjertet lesing.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å konsentrere seg om en roman er som å gå inn gjennom en luke til en alternativ verden. I samme øyeblikk som leseren åpner en bok, setter han automatisk opp mentale murer til verden omkring seg. Det går derfor ikke an å lese halvveis.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tenker på at man noen ganger har sammenlignet mennesker med sirkushester. De liker å stå i midten, danse i manesjen, bli lagt merke til og få applaus. Andre er snarere som ardennerhester. De trasker stille av gårde og gjør sitt arbeid i det skjulte.

Og jeg tenker at når det blåser kaldt og det går tungt i tilværelsen, så har man ikke hjelp av scenens selvopptatte, glinsende hester. De er til liten nytte. Da orker man bare ardenneren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv ikke om du springer rundt her på plata eller hjelper nedkjørte mennesker i årevis kommer du nærmere eller lenger bort fra Gud.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å Mester, la meg ikke søke så meget å bli trøstet som å trøste.
Ikke så meget å bli forstått som å forstå.
Ikke så meget å bli elsket som å elske.
For det er ved å gi at man får.
Det er ved å glemme seg selv at man finner seg selv.
Det er ved å tilgi andre at man selv får tilgivelse.
Det er ved å dø at man oppstår til det evige liv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

jo mer man jager lykken, desto mer glir den unna.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sannsynligvis fungerer selvhjelpsbøker for de aller fleste i hovedsak som høytflygende fantasier og virkelighetsflukt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

alpakkaBookiacTor-Arne JensenKirsten LundMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieEli HagelundTonjeHarald KNorahTheacathyPiippokattaHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergLailaNtotheaSynnøve H HoelIngrid HilmerBeate KristinAgnete M. HafskjoldHarald AndersenTine Sundalanniken sandvikBirkaHildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadBente L.Egil Stangeland