Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 41 til 50 av 54 sitater

Og nå er de for lengst forsvunnet ut, er trolig gått inn i bussen utenfor, mens Ari fortsatt står på samme flekken, ser på bagasjebåndet som snurrer de to koffertene hans i ring, og med posene, fulle av svunnen tid, som trekker nedover. Det kan være tungt å holde på det som er borte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi kan mene noe av alle livets krefter og likevel ende opp med å svike til slutt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke særlig rettferdig at kjærligheten med sine flammer, sin tause inderlighet, ikke alltid lever like lenge som mennesket, men blekner med årene, kjølner, mister sitt uttrykk.
Hvordan er det mulig?
hvordan kan dette enestående, utrolige, på relativt kort tid, kanskje bare på noen få år, bli til grå hverdag, en karakterløs tirsdag [...].

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ari og jeg har det til felles, som så mye annet, at vi aldri bruker klokke, ubehagelig å ha den på håndleddet; som å være lenket til tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Det er ikke alltid så lett å puste i små samfunn, luftmangelen kan være kvelende,[...]"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nordmenn, sier jeg; de er interessante. man har følelsen av at de stort sett er forsiktige, troende, hederlige, sunne, for de er jo alltid på ski, og dessuten deler de ut Nobels fredspris - det er nesten som om de huser selve freden. Men Norges mest berømte kunstner noensinne er likevel en halvgal maler som malte uforglemmelige bilder som dirrer av mørke, mye utålmodighet, erotisk spenning, ja dirrer av alt det du vanligvis ikke forbinder med nordmenn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For dagene bandt ham raskt fast til en stolpe og begynte å fyre løs på ham i ett sett med de fire geværene, anger, savn, selvforakt, fortvilelse.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Liv vokser frem av ord, men døden bor i stillheten. Derfor må vi fortsette å skrive, fortelle, mumle verselinjer og eder, og på den måten holde døden unna, en stund.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Herre, sier Oddur, vennen min hoppet i sjøen langt der ute i bukten, han ville svømme til månen, han sier han hører hjemme der, det er naturligvis bare noe tull, ingen hører hjemme på månen, men han leser for mye skaldskap, det er en last han har, men ikke ta han fra meg straks, jeg vil helst ikke miste han.

Den som leser så mye skaldskap at han kan svømme til månen, må få leve lenger, verden har ikke råd til å miste sånne mennesker.

Sier Gud til Oddur. Men med kvinnestemme!

Og da blir Oddur helt rystet, tenk at Gud er en kvinne, eller hvem skal nå beskytte oss?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal til å kommentere at han leser denne gamle danske oversettelsen istedenfor den nyere oversettelsen som befinner seg nærmere oss i tid og tanker, for oversettelser ser ut til å eldes raskere enn selve verkene, det er et av litteraturens mysterier, uansett hvor gode og viktige oversettelsene er, så virker det som om de er nærmere knyttet til sin samtid enn selve verket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina